Hatalmas örömtánccal ünnepeltek a magyar kézislányok az öltözőben
A csapat a hetedik helyen végzett a kontinensviadalon, ami sokkal jobb eredmény, mint amire számítottak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 13.Nagy küzdelemben hatalmas sikert ért el a magyar női kézilabda-válogatott szerda este, 31-29-re legyőzte a román válogatottat, így a középdöntő második csoportjából a 7. helyen végzett a kontinensviadalon.

A mérkőzés előtti sok sérülés, és csapat újraszervezés miatt a legjobb 12-be való bejutást tűzték ki célul. Így az erős román csapat legyőzése, és az elért helyezés hatalmas diadalnak számít.

A mérkőzést követően a lányok az öltözőben igazi örömtáncot lejtettek.

VIDEÓ: Így örültek a kézisek

"Látszott, hogy az Európa-bajnokság előtt alakult át a csapat összetétele, és először játszottunk ilyen felállásban. Kellett hozzá a tapasztalat, és kellettek hozzá a mérkőzések, hogy egyre jobban összeérjünk. Meccsről meccsre jobban játszottunk, maradéktalanul elégedettek vagyunk azzal, amit elértünk" - mondta Kovacsics Anikó csapatkapitány.

"Úgy gondolom, jó úton járunk, de még nem vagyunk a legjobbak. A torna során többször is bizonyítottuk, hogy jól tudunk védekezni. Tudjuk, hogy támadásban vannak még hibáink, ettől függetlenül azt látom, hogy okos gólokra vagyunk képesek. Mindent összevetve elégedett lehetek a mutatott játékunkkal, hiszen mind támadásban, mind védekezésben jó teljesítményt tudunk nyújtani" - így értékelte az eredmény Kim Rasmussen szövetségi kapitány.

A magyar csapat hetedik helye jó pozíciót jelent az olimpiai selejtező szempontjából. A vb-ről a 2-7. helyezettek - a világbajnok automatikusan ötkarikás résztvevő - játszhatnak a tokiói indulásért, ha nem sikerül a hétbe kerülni a vb-n a válogatottnak, az Eb-ről még bekerülhet a selejtező tornára - írta az MTI.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x