hirdetés
 
 
6 labradort ölnek meg két hét múlva egy állatkísérletben Svédországban – óriási a felháborodás
Fogimplantátumok teszteléséhez kellettek, a fogaik harmadát már kihúzták. Eddig 80 ezren írták alá a petíciót a megmentésükért.
Daily Mail. A címkép illusztráció: Pexels - szmo.hu
2019. február 15.


hirdetés

Venus, Milia, Mimosa, Luna, Lotus és Zuri. Ez a neve a hat, kétéves labradornak, amelyeket a Göteborgi Egyetem kutató-laboratóriumában két hét múlva örökre el fognak altatni. Az állatokat emberi fogimplantátumok tesztelésére használták.

A fogaik egyharmadát már kihúzták, és implantátumot ültettek be helyettük. A kutatócsoport egyik vezetője, Göran Landberg szerint azért kell a kutyákat elpusztítani, hogy megvizsgálhassák, pontosan hogyan fogadta be a csontozatuk és a szöveteik az implantátumokat.

Az ügyre a a svéd Állatvédő Szövetség figyelt fel, és amikor a nyilvánosság elé tárták, országos felháborodást keltett. A szövetség eddig 80 ezer ember aláírását gyűjtötte össze egy petíción, amelyben követelik, hogy az állatokat ne öljék meg. A hat labradort ugyanis a kísérletek során több is követi majd, az állatvédők ennek akarnak véget vetni.

A tévében egy állatorvos, Mark Collins is nyilatkozott, aki szerint egy kutya egészséges fogainak kihúzása önmagában óriási fájdalmat okoz az állatnak, nem beszélve a komoly "lelki törésről", amit a kutya átél, hiszen nagyon ragaszkodik az emberhez.

Svédországban az állatkísérletekre csak akkor adnak ki engedélyt, ha a kutatók bizonyítják, hogy máshogy nem tudnak tudományosan igazolni valamilyen fontos, egészségügyi teóriát. A Göteborgi Egyetem tudósai szerint ez épp ilyen eset, és szerintük az emberi gyógyászatban néha elengedhetetlen az állatok "feláldozása".


KÖVESS MINKET:
Mérgező fekete hó borította be az utcákat Szibériában
Egyesek szerint a nem mindennapi látvány arra emlékeztet, mintha 'behavazott volna a pokolban'.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 15.


hirdetés

A közösségi oldalakon gombamód szaporodni kezdtek a képek, melyeken az látszik, hogy Szibéria szénbányászati régiójának utcáit fekete, hószerű anyag lepi be.

Sokak szerint ez az emberek által okozott ökilógiai katasztrófa egyik előjele.

A legtöbben a kemerovói szénerőművek által okozott légszennyezettséget okolják, amit a helyi gyárak részben be is ismertek és néhány létesítmény működését ideiglenesen le is állították, a közvélemény azonban érthető módon további lépéseket követel.

A látvány nem túl bizalomgerjesztő.

Forrás: Guardian


KÖVESS MINKET:Ugyanazon a napon két gyermeke is született a holland focistának – két különbőző nőtől
Lorenzo Ebecilio meglehetősen groteszk szerelmi háromszöget hozott létre.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 15.


hirdetés

Lorenzo Ebecilio futballtudása helyett kínos apasági történetével került a címlapokra. A holland De Telegraaf cikke után valószínűleg nem fogja keblére ölelni a közvélemény.

Az Ajax egykori játékosának rendhagyó módon nézett apai örömök elé: ugyanazon a napon született egy fia és egy lánya is, a dolog pikantériájka azonban, hogy két külöböző anyától.

Egy orosz nő, Anna Bagajeva azt állítja, hogy ő az édesapja kislányának és a bíróság is egyetért ebben. A focistának február 23-ig kell DNS-mintát felmutatnia, különben automatikusan őt tekintik majd az apának.

Lorenzo és az orosz pincérnő 2016 nyarán kezdtek el találkozgatni, amikor a focista az Anzsi játékosaként rendszeresen Moszkvában edzett.

"Lorenzo azt mondta, gyereket akar. Amikor terhes lettem, megígérte, hogy úgy fogunk együtt élni, mint egy család. Szerettem és hittem is neki"

- nyilatkozta Bagajeva, aki akkoriban mit sem tudott arról, hogy "kedvese" kapcsolatban él.

A sors hihetetlen fintora, hogy Ebicilio párja, Daria Danilina ugyanazon a napon, 2017. január 17-én hozta világra közös gyermeküket, mint amikor Bagajeva életet adott a kislánynak.

A két anyuka nemrég együttesen mesélte el a történetét egy tévéműsorban, ahol a műsor szerkesztői elvégeztettek egy DNS-tesztet, ami alapján 90 százalékos biztonsággal kijelenthető, hogy - az egymásra igencsak hasonlító - gyerekek rokonok.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.


hirdetés


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.


hirdetés


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x