hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Hat hosszú hétvége lesz jövőre, és karácsonyra is van egy jó hírünk
Három négynapos és ugyanennyi háromnapos hosszú hétvégének örülhetünk.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. július 20.


hirdetés

Négynapos hétvégék újévkor, húsvét és augusztus 20-a környékén lesznek. Háromnaposak pedig március 15-höz, a pünkösdhöz és a mindenszentek ünnepéhez kapcsolódnak.

Karácsonykor összesen öt napig lehet együtt a család.

Ezek a pihenőnapok hivatalossá akkor válnak, amikor a pénzügyminiszter kiadja a 2019-re vonatkozó, a munkarendről szóló rendeletét, de a naptárra nézve máshogy nemigen jönne ki.

Egy kis előrelátással - ha a pihenőnapok előtt vagy után még szabadnapot is kiveszünk - egész sokat lehetünk távol a munkahelyünktől. Persze a szabadság kiadásába a munkáltatónak is van beleszólása.

Mit mond a törvény a szabadságról?

A fő szabály az, hogy a szabadságot a munkáltató jogosult és köteles kiadni. A szabadság kiadásának időpontját a munkáltató határozza meg, előtte azonban meg kell hallgatnia a munkavállalót is, akit a szabadság kiadásának időpontjáról legalább 15 nappal korábban tájékoztatni kell. A munkavállalónak is vannak azért jogai: 7 nap szabadsággal ő rendelkezik, ennek kiadását 15 napos előzetes bejelentés mellett kérheti.

Az alábbi listára összeszedtük, melyek lesznek a pihenőnapok, illetve melyek azok a szombatok, amikor le kell dolgozni a plusz szabadnapokat:

Január

1.

Február

nincs

Március

15., 16., 17.

Április

19., 20., 21., 22.

Május

1.

Június

8., 9., 10.

Július

nincs

Augusztus

17., 18., 19., 20

munkanap: 10.

Szeptember

nincs

Október

23.

November

1., 2., 3.

December

25., 26., 27., 28., 29.

munkanap: 21.


KÖVESS MINKET:
Tanulóvezető hajtott a villamossínekre és a megállóba a Király utcánál, leállt a forgalom
A 4-es, 6-os helyett pótlóbuszokat kellett indítani, de már helyreállt a rend.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 23.


hirdetés

Nem tudni, hogyan keveredett egy tanulóvezető a Király utcánál a sínekre, és hogy került fel félig a villamosmegállóba szombaton délelőtt. A BKK a közösségi oldalára kitett fotón mutatta meg a fura balesetet.

A tanulóvezető az autójával egy időre megbénította a 4-es, 6-os villamos forgalmát is, ezért pótlóbuszokat kellett beállítani. A BKK közlése szerint a helyzet már rendeződött, és a forgalom zavartalan.


KÖVESS MINKET:
Órákig feküdt műtétre előkészítve, meztelenül, begyógyszerezve egy nő, mire kiderült, hogy elmarad a beavatkozás
A kezelőorvosa délután közölte a reggel óta várakozó asszonnyal, hogy kapacitáshiány miatt nem került sorra. Majd arra kérte, hogy menjen haza.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 23.


hirdetés

Egy budapesti kórházban vesekő-műtétre előkészítve feküdt egy beteg órákon keresztül, mire közölték vele, hogy a műtét aznap elmarad, mert nincs már rá kapacitás.

Az asszony - akinek már volt hasonló beavatkozása - elmesélte, hogy előző nap feküdt be a kórházba, a műtét napján már 5-kor keltettek, hogy 7-re legyen megfürödve, befáslizott lábbal készen a műtétre. Kapott infúziót, és bódító tablettát is. A szobatársait sorra hordták el mellőle, de őt csak hitegették. Végül a kezelőorvosa ment be hozzá, hogy közölje, nem lesz operáció.

"Közölte, hogy rossz híre van, törölve az operáció, mert az aneszteziológusnak nincs ma már kapacitása, úgyhogy öltözzek fel és menjek haza"

- mesélte el a Blikknek.

Azt is az orvos mondta neki, hogy bár már hónapokat várt erre a műtétre, de a napokban biztosan nem tudják elvégezni a beavatkozást.

Dr. Bense Tamás szerint egy ilyen halasztásnak számtalan oka lehet, akár egy váratlan komplikáció, egy elhúzódó előző műtét, vagy egy nem várt akut eset is. De egy másik osztályon is sor kerülhet egy váratlan beavatkozásra, ami az aneszteziológus kapacitását leköti - közölte a kórház. A lapnak azt írták, hogy a szakma szabályai szerint jártak el, és sajnálják, hogy a beteg elégedetlenül távozott.


KÖVESS MINKET:

Bomba van a sírban, nem tudja eltemetni hetek óta halott édesanyját egy miskolci nő
Édesapja már 15 éve ott nyugszik, és a sírásók már akkor észrevehették a bombát mellette, de a családnak erről nem szóltak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 23.


hirdetés

Egy miskolci asszony nem akart hinni a fülének, amikor a diósgyőri temetőben az ügyintéző közölte vele: édesanyját nem tudják végső nyugalomba helyezni, mert a családi sírhelyben, ahol a nő édesapja 2004 óta nyugszik, egy bomba van – írta meg a Blikk.

A szerkezetet, mint kiderült, már a nő édesapjának 2004-es temetésekor észrevették ugyan a sírásók, azonban a temető vezetése úgy döntött: nem vetetik ki a bombát földből, hanem mellé temetik a nő édesapját.

A családot azonban erről nem tájékoztatták.

"Sejtésünk sem volt arról, hogy mit rejt a sír, amit ápolunk, gondozunk. Rossz belegondolni, mekkora veszélyben voltunk, pláne a temetés alatt: bármikor felrobbanhatott volna a szerkezet" – mondta az asszony a Blikknek.

Mivel a helyzetet több hete nem sikerült megoldani, a család úgy döntött, hogy a szertartást megtartják, ám a ravatalról az édesanya nem végső nyughelyére került, hanem vissza a hullaházba. Ott azonban csak március 11-ig tudják tárolni.

"Egyértelmű, hogy a rendőrség mulasztása miatt maradt el a bomba hatástalanítása, ugyanis egy kormányrendelet szerint csak ők kérhetik fel a munkára a tűzszerészeket" – közölte a Blikk megkeresésére dr. Lichy József ügyvéd.

A Blikk megkereste a Honvédelmi Minisztériumot, ahová a nő elküldte panaszát. Azt közölték: amint értesültek a problémáról, soron kívül felvették a kapcsolatot a hölggyel, bár, mint írták, nem a Honvédelmi Minisztérium hatásköre és illetékessége a mentesítési eljárás kezdeményezése.

Nyitóképünk illusztráció, fotó: Pixabay


KÖVESS MINKET:
Bezárják a fóti gyermekvárost, szétszórják a gyerekeket
Nem kerülhetnek rosszabb körülmények közé.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 23.


hirdetés

A kormány arról döntött, hogy a fóti Károlyi István Gyermekközpontban biztosított ellátásokat a jövőben más helyszíneken nyújtja a rászoruló gyermekek számára.

Kalocsán, Aszódon, Zalaegerszegen és Budapesten helyezik el őket.

Zalaegerszegen és Kalocsán európai uniós forrásból megvalósuló új, korszerű férőhelyek garantálják majd a gyermekotthoni ellátás minőségének javulását – közölte az Emmi sajtó- és kommunikációs főosztálya a Magyar Hírlap érdeklődésére.

Az a cél, hogy valamennyi gyermek a számára megfelelő, színvonalas ellátáshoz jusson. A kiváltás nem jelentheti az ellátási színvonal csökkenését, az új helyszíneken új férőhelyek is létrejönnek, ami az elhelyezési feltételekben is fejlődést és minőségi javulást jelent - mondta pár hónapja a Magyar Hírlapnak Fülöp Attila, a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

A kormány célja 2010 óta, hogy minél több, az állam gondoskodására szoruló gyermek élhessen családi környezetben, ezért erősítik meg a nevelőszülői rendszert. Egy tavaly év végén elfogadott jogszabály alapján 2020 január 1-jétől bevezetik a nevelőszülői gyedet a kétévesnél fiatalabb gyermeket nevelők esetében - közölte a minisztérium.

Ugyanakkor a Károlyi Gyermekközpont nem az '50-es évekből itt ragadt, árvák befogadását végző tömegintézmény. A területen kisebb, néhol egészen új, uniós pénzekből felhúzott épületekben végzik mozgássérült gyerekek, valamint mentális problémákkal küzdő fiatalok gondozását, és működik egy szülő nélkül érkezett menekült gyerekeket gondozó részleg is - emlékeztet a 24.hu. A lap szerint kérdés, kihez kerül a kastély.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x