Harry Potter, Marilyn Monroe és Drakula - filmek által inspirált ételek és italok a High Note SkyBarban
Megkóstolnád a kedvenc filmedet koktél vagy barfood formájában? Itt az alkalom! James Bond és A nagy Lebowski is rád vár.
Szöveg: Vass Adrienn, Fotók: Csákvári Péter - szmo.hu
2018. október 08.


Az Aria Hotelbe egyre jobb érzés visszajárni. Tavaly az egyik legizgalmasabb vacsoraélményemet köszönhettem a High Note SkyBar személyzetének ( Erdő a város felett ), és szerencsére idén is hozták a formájukat.

Annyit azért leszögeznék, hogy ez a vacsora nem egy klasszikus vacsora. Inkább míves falatkákra kell gondolni, amikhez izgalmas koktélok is társulnak. Akinek van igénye egy ilyen ízekre fókuszáló gasztroélményre, azt első körben a látvánnyal próbálják megfogni.

Hiszen az idei téma a Hollywoodi filmek világa. És én már ezen a ponton izgalomba jöttem. Reméltem, hogy lesz olyan étel vagy ital, amit az én kedvenc filmem inspirált, és mivel egy rakás kedvencem van, ebben az élményben többször is részem volt a vacsora alatt.

Ahogy belép az ember, varázslat fogadja. Az Aria Hotel teteje úgy általánosságban csoda, de Varró Zoltán Gold Key Award-díjas dizájner Hollywood aranykorát idéző dekorációja még egyet dobott rajta. Vörös szőnyeg, szemedbe villanó vakuk, rendezői szék és filmes sminkasztal. A kényelemből nem vettek el, de a szemet rendesen megetetik, és még csak ez után érkeznek az este főszereplői...

A választás pokolian nehéz. Hiszen innád a Szex és New York után elnevezett Mr. Biget, de nyilván bele akarsz kóstolni a Casablanca világába is... Én ezt úgy oldottam meg, hogy többet is rendeltem... és a végén igen nehéz volt kedvencet választani.

Nem hagyom elragadtatni magam túlságosan. A legfontosabb az íz és a kreativitás, és ezek alapján nálam a következők nyertek:

Ital (fenn):

"SUNNY SIDE

Ez az élet napos oldala. Kisüsti vodka, bergamotlikőr és bergamotjuice keverékével, majd egy csepp steviával."

Szabó Máté ilyen koktélt álmodott meg Jack Nicholsonnak. A film pedig Schmidt története. Ennél az átlátszó pohárnál semmi sem volt elegánsabb aznap este...

Étel (lenn):

"WILSON

A Csendes-óceán gyümölcsei kapták a főszerepet ebben az ételben. Kókuszos panna cotta és marinált rák, zöld curry-vel és citromgéllel megbolondítva."

Kövér Gergely séfet és csapatát ebben az esetben a Számkivetett inspirálta. Kicsit karibi, kicsit édes, kicsit sós... nagyon különleges étel, csak a bátrabbaknak.

És szerethettük volna még a Drakulát, Popeye-t vagy a Dzsungel könyvét is. Nyilván az ízlés és a szív dolga, hogy az ember mit választ. Nagyon melléfogni nem lehet.

És akkor az abszolút favorit álljon itt a végén. Egy Harry Potter inspirálta desszert, amit mi magunk állíthatunk össze egy kis üstben.

"CAULDRON CAKE

Az asztalnál készítheted el a varázsfőzetet, ami törökmogyoró-praliné, szarvasgomba, passiógyümölcs és fekete csokoládé házasításával készül, házi boszorkányunk instrukciói alapján- "

Szabó Zsuzsanna cukrászséf kreációja szerintem sokak kedvence lesz. Eleve a film, meg ahogy te pakolgatod bele a füstölgő edénybe a pókpetéket... Jézusmária... Ez tényleg izgalmas, különleges és varázslatos játék.

 

És az ízek minden tálon, minden pohárban rendben voltak. Boldog vagyok, hogy kérdés nélkül ajánlhatom idén is a helyet. Megéri beruházni egy ilyen élményre!

Kapcsolat:

1051 Budapest

HERCEGPRÍMÁS UTCA 5.

TÉRKÉP

+36 20 438 8648

skybar@ariahotelbudapest.com

highnoteskybar.hu


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x