hirdetés
Három biciklist ütöttek el fél órán belül, egyiküket gyakorlatilag lefejezte az autó Öthalomnál
Ketten haltak meg az utakon Arad megyében.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 26.


hirdetés

Fél óra leforgása alatt három biciklis baleset is történt Arad megyében, írja a Maszol. Sajnos két áldozat is van: egy 46 és egy 72 éves kerékpáros.

Az első baleset Öthalom és Újpanád között történt. Egy 31 éves ittas aradi sofőr túl gyorsan hajtott, előzés közben egyszerre két kerékpárost ütött el. Egyikük, a 26 éves biciklis kisebb sérülésekkel megúszta, de

46 éves társa szörnyethalt, mert a kocsi gyakorlatilag lefejezte.

11 gyereket hagyott hátra.

Ezután Borosjenő térségében hasonlóan gázolás történt, és bár

a 72 éves áldozatot mentőhelikopterrel szállították kórházba, az orvosok már nem tudtak rajta segíteni.

A karambolban a sofőr is megsérült, mert a kocsijával az árokba hajtott, állítólag nem volt jogosítványa.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Nagy létszámú katonai konvojokra kell számítani a következő napokban
Nemzetközi katonai gyakorlatsorozat lesz Magyarországon, a lakosság türelmét és megértését kérik.
MTI - szmo.hu
2019. május 26.Május 10 - június 24. között nemzetközi katonai gyakorlatsorozatnak ad otthont Magyarország, ami miatt nagy létszámú technikai eszközökből álló katonai konvojok mozgására lehet számítani.

Május 27 - június 02. között katonai rendész felvezetéssel menetoszlopok közlekednek majd az alábbiak szerint:

. Rajka/Hegyeshalom - M1 - Lébény - Győr - 82-es főút - Várpalota (MH Központi Gyakorló- és Lőtér) és Veszprém/Újmajor

. Hegyeshalom - M1 - M0 - M5 - Táborfalva - M5 - 4-es főút - Szolnok

. Rajka - M1 - M0 - M5 - Táborfalva - M5 - 451-es főút - Szentes

. Hegyeshalom - M1 - Győr - M0 - M5 - Nagylak

. Letenye - M7 - 61 - Kaposvár - Taszár útvonalakon.

A katonai konvojok üzemanyag utántöltésre az M1-es autópálya mentén található Lébényt fogják használni, állomásozó és pihenő helynek a táborfalvai katonai bázist jelölték ki számukra.

A Honvédelmi Minisztérium kéri a lakosságot, hogy

ezeken az útvonalakon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a menetoszlopokat, ezzel is segítve azok biztonságos és folyamatos haladását.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

A lakosság megértését és türelmét köszönjük.

Címlapkép: illusztráció, forrása: Pixabay


KÖVESS MINKET:hirdetés
Több mint 900 holttest és testrész azonosításán dolgozik a magyar rendőrség hosszú évek óta
Az ismeretlen halottak között sok a hajléktalan, akiket nem keres a családjuk és a környezetükben élők sem.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 26.A rendőrség listáján jelenleg valamivel több mint 900 ismeretlen holttest és testrész szerepel, írta meg a Délmagyar. Ezek közül 20 szegedi. A lap azt írja, a legkorábbi körözés 1998. december 14-i keltezésű. A nő, akiről a felhívás szól, végtagjai hiányosak, porcelán fogpótlása volt, és egy világosbarna otthonkát viselt, amikor meghalt.

Legutóbb, idén február 1-jén pedig annak a férfinak a személyleírását közölték, akit aznap gázolt halálra a vonat az egyik szegedi vasúti átjáróban. Iratokat nála sem találtak, ráadásul a vonatbaleset miatt igazán pontos adatokat sem tudtak közölni róla. Annyit tudni, hogy 30 és 60 év közötti lehet, elhízott, ősz hajú és kék szemű.

A lap az ismeretlen holttestekkel kapcsolatos szigorú rendőrségi protokollt is részletesen magyarázza, illetve idézte Menczőné Fekete Margit körözési nyilvántartónál dolgozó kormánytisztviselőt, aki a Zsaru magazinnak korábban elmondta:

nyáron a folyók, tavak, télen a fagyok szednek áldozatokat. Gyakran találnak erdőn, mezőn holttesteket,

nem ritkák a lakott területek kevésbé frekventált részein előkerült tetemek sem.

Az ismeretlen holttestek között sok a hajléktalan,

akiket jellemzően nem keres a családjuk és a környezetükben élők sem.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Orbán Viktor már vasárnap reggel szavazott feleségével
A XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában adták le voksaikat, a miniszterelnök újságírói kérdésekre is válaszolt.
Képek: MTI fotó, Koszticsák Szilárd - szmo.hu
2019. május 26.Orbán Viktor miniszterelnök már vasárnap reggel elment szavazni a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában, az 53. szavazókörben - erről egy fotót és egy videót is feltöltött Facebook-oldalára, és nyilatkozott is a helyszínen lévő újságíróknak.

Mint mondta, azt reméli, hogy az európai parlamenti választáson a bevándorlást ellenző erők egész Európában megerősödnek, és a bevándorlást ellenző politikai vezetők jutnak jóval nagyobb szerephez a következő öt évben.

"A részvétel tekintetében is és az esélyeket tekintve is több vagyok, mint bizakodó"

- mondta a kormányfő, aki feleségével, Lévai Anikóval ment szavazni.

Azt is megjegyezte, hogy a 2014-es EP-választás óta sokat változott a világ elsősorban a migránsválság miatt, és úgy érzi, hogy az emberek ezért a mostani szavazáson nagyobb arányban fognak részt venni, erre egyébként ő is biztat mindenkit.

Mivel listás választásról van szó, tudni lehet majd, melyik politikai erő mögött milyen arányban állnak a magyar választók, magyarázta, ezért szerinte ez a magyar belpolitikát is meghatározó választás. "Nagyon szeretném, ha hosszú éveken keresztül hivatkozhatnánk arra a választási eredményre, amelyet ma érünk el" - tette hozzá.

Orbán válaszolt a szavazás után a nemzetközi sajtó kérdésére is, szerinte a hagyományos európai pártszövetségek átalakulnak a közeljövőben, ezért nem találgatna, hogy hol lesz a Fidesz helye majd, de ők szeretnének az EPP-be tartozni továbbra is. Az ideológiai és egyéb erőviszonyoktól függ, ott hol állnak majd.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Szíven szúrta egy 90 éves férfi a vitapartnerét Baranyában
Az áldozatot súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.
MTI, Fotó: Police.hu - szmo.hu
2019. május 26.Emberölés kísérlete miatt indítottak eljárást egy kilencvenéves férfi ellen, aki életveszélyesen megszúrta vitapartnerét a Baranya megyei Székelyszabarban - közölte vasárnap a megyei rendőr-főkapitányság a police.hu oldalán.

Azt írták: a mentők szombat este értesítették a rendőröket arról, hogy egy székelyszabari háznál szúrt sebből vérző férfit látnak el. A rendőrök megállapították, hogy a házban hárman italoztak, majd egyikőjük, egy kilencvenéves helyi férfi - egy korábbi vitás ügy miatt - összeszólalkozott a társaság egyik tagjával és késsel szívtájékon szúrta.

A sértettet súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A rendőrök a lakásán elfogták az elkövetéssel gyanúsítható férfit, kihallgatása után őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását - áll a közleményben.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x