Harminc év után küldték el a Nemzeti Sport főmunkatársát - leírta a véleményét
Sinkovics Gábor büntető feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, mert nem kapta meg a személyes holmiját.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 11.Harminc évet dolgozott a Nemzeti Sportnál Sinkovics Gábor, főmunkatárs volt, mikor ősszel elbocsátották a laptól. Most büntető feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, mert a cég nem adta ki neki a személyes dolgait - írta a 444.hu. Az újságíró szerint pótolhatatlan emlékei, dedikált könyvei, olvasói levelei voltak a szerkesztőségi szekrényében.

A 444.hu a feljelentés hírére megkereste Sinkovicsot, aki nyilatkozni nem akart, de egy írást eljuttatott hozzájuk. Az írást a lap teljes terjedelmében leközölte.

Ebben a volt főmunkatárs édesapjához címezve írja le, hogy mit tapasztalt a sportújságnál. Azt, hogy őt kirúgták, nem merte bevallani apjának: "Attól féltem, hogy az én kivégzésembe majd Te halsz bele. A kilencvenegy esztendős szíved nem bírja elviselni mindazt, ami történt. S tudom, hogy azt kérdezted volna folyamatosan, hogy miért, miért és miért? Beszélnem kellett volna, kibeszélni magamból mindazt, amit átéltem az elmúlt egy évben".

A mai állapotokról úgy véli: "Téved aki azt hiszi, hogy a futball hozza lázba leginkább a népet. A seggnyalás a legnépszerűbb sportágunk". Úgy érzi, hogy nem lehet még egy-egy kritikus szót sem leírni, "merthogy ők mondják meg, mit írhatsz, hogyan gondolkodhatsz és miként élhetsz".

Szerinte a "keresztényi szeretet jegyében tesznek, ezért szüntetnek meg újságot, üldöznek el egyetemet, nevezik csőcseléknek az elégedetlenkedőket, a kétségbeesésükben utcára vonulókat".

Ugyanakkor úgy érzi, hogy a személyes emlékeihez, relikviákhoz joga van: "Elküldhetnek, eltüntethetnek, ezt megtehetik, ám a múltamhoz jogom van". És bár azt mondták neki, hogy mindezek eltűntek, ő kiáll az igazáért, ezért ügyvédhez fordult, és ha kell Strasbourgig is elmegy.

Címlapkép: illusztráció, forrása: Pixabay


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x