hirdetés
halalos1.jpg

Hárman haltak szörnyet, amikor egy anya a gyermekével forgalommal szemben hajtott az M5-ösön

Mindkét kocsi kigyulladt, csoda, hogy a másik autóból hárman megmenekültek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 06.


hirdetés

Hárman meghaltak, amikor egy forgalommal szemben közlekedő személyautó összeütközött egy másik autóval az M5-ös autópályán péntekre virradó éjszaka - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A közlemény szerint

a helyszínen hárman életüket vesztették, további három ember pedig megsérült.

A baleset Felsőpakony térségében történt.

Az egyik autó a forgalommal szemben - Szeged irányába - közlekedett az autópálya főváros felé vezető oldalán,

hirdetés

amikor összeütközött egy másikkal.

A Katasztrófavédelem honlapján olvasható, hogy

a baleset következtében mindkét autó az árokba került, és mindkettő kigyulladt.

A baleset helyszínelése idejére a rendőrök lezárták az autópálya érintett szakaszát, a forgalmat az ócsai kihajtónál terelték le a sztrádáról. A forgalomkorlátozás reggel 7 körül már megszűnt.

A Blikk információi szerint egy anya és gyermeke ült a forgalommal szemben haladó autóval, ők meghaltak a karambolban. A másik kocsiban négyen utaztak, közülük egy szintén nem élte túl a balesetet.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
snapshot-1.jpg

Nyomtalanul eltűnt a vuhani doktornő, aki az elsők között figyelmeztetett a koronavírus-fertőzésre

Aj Fen még tavaly december végén értesítette kollégáit, hogy koronavírus-fertőzöttet talált.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 01.


hirdetés

A doktornő fotót készített a betegről, és e-mailben elküldte Vuhan többi kórházának is, hogy figyelmeztessen a járványveszélyre. Felettesei azonban, mint arról korábban nyilatkozott, rendkívül súlyos megrovásban részesítették emiatt. E felvétel nyomán riasztotta a világot egy másik vuhani orvos, az azóta a fertőzésben meghalt Li Ven-liang, akit szintén el akartak hallgattatni az illetékesek.

Aj Fen márciusban interjút adott egy kínai lapnak, amelyben keményen bírálta a kórház vezetését, mert nem vették komolyan a figyelmeztetést. Azóta azonban a doktornőt senki sem látta, félő, hogy letartóztatták – írta a Daily Mail.

Peking kezdetben megpróbálta eltitkolni a járványt a figyelmeztető orvosok megbüntetésével, az egészségügyi hatóságok tagadták, hogy a vírus terjedhet emberről emberre, és késlekedtek az érintett körzetek lezárásával. Amikor viszont a vírus már komolyan terjedni kezdett, a hivatalos szervek cenzúrázni kezdték az ezzel kapcsolatos információkat, miközben dezinformációs kampányba kezdtek külföldön. Azt sugallták például, hogy amerikai katonák voltak a kezdeti vírushordozók.

Aj Fen eltűnése egybeesik azoknak a vádaknak az erősödésével, amelyek szerint a kínai kormány hazudott és szándékosan félrevezette a közvéleményt.

A doktornő az említett interjúban közölte: sajnálta, hogy nem állt ki még jobban a nyilvánosság elé, miután négy kollégája, köztük Li belehalt a koronavírusba.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
kecskemet_neumann.jpg

Megszüntette volna a város egyetemét a kormány Kecskemét fideszes polgármestere szerint

Szemereyné Pataki Klaudia nagyon örül, hogy kemény munkával sikerült elérni az alapítványi fenntartást.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 02.


hirdetés

„Ezúton tájékoztatom Kecskemét lakosságát arról, hogy a Neumann János Egyetemre ősszel még a szegedi felsőoktatásba történő teljes beolvadás várt, ami a Neumann János Egyetem megszűnését jelentette volna!”

- kezdi Facebook-posztját Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét fideszes polgármestere. Mint írja, a kormány által kedden éjjel benyújtott törvényjavaslat értelmében sok más egyetemhez hasonlóan a Neumann is alapítványi fenntartásba kerül, amit a városvezető szerint „mérhetetlen mennyiségű munkával, tárgyalások sokaságával sikerült elérni”. Amint írja, „Az alapítványi működés nem az állami finanszírozás megszűnését jelenti, hanem egy sokkal rugalmasabb, egyszerűbb döntésmechanizmussal működő intézmény lehetőségét”.

Hozzáteszi:

„a Pedagógusképző Kar a tervek szerint átkerül a Károli Gáspár Református Egyetemhez. Ez pedig nem a kar elvesztését jelenti, hanem a Károli Egyetem ismételt megjelenését Kecskeméten.”

Nem volt ilyen ügyes vagy szerencsés a Kaposvári Egyetem: ők a parlament honlapján megjelent törvénytervezetből tudták meg, hogy intézményüket összevonják a Szent István Egyetemmel. Mint írják: „A Kaposvári Egyetem vezetése a tervekről egy, majd a döntésről két alkalommal kapott szóbeli tájékoztatást az ITM Felsőoktatásért, Innovációért és Szakképzésért felelős államtitkárságától.”

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
telenoros-cimkep.jpg

Egy ezresért 100 giga mobilnetet ad a Telenor

Áprilisban és májusban lehet igényelni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 01.


hirdetés

A koronavírus karanténja idején különösen jó hír, hogy a mobilszolgáltatók plusz ingyenes vagy kedvezményes mobilnettel ajándékozzák meg előfizetőiket.

Most a Telenor dobott egy nagyot: a márciusi ajándék 100 GB adat után április 1-től 1+99GB-ot nyújt kedvezményes áron, 1000 forintért.

Az új Hipernet adatjegy további előnye, hogy egy telefonszámhoz többször is megrendelhető az 1+99 GB opció ugyanezen az áron. Az 100 GB adat április 1. és május 31. között rendelhető meg a MyTelenor applikáción keresztül vagy SMS-ben a 1744-es számra küldött PROMO100 kódszóval. Az 100 GB a megrendeléstől számított 30 napig használható fel, azok számára is, akik igénybe vették a 100 GB ajándék Hipernetet.

A cég külön kéri, hogy az ügyfelek a MyTelenor online felületeit vagy a telefonos ügyfélszolgálatot használják a csomag igénybevételéhez, és lehetőség szerint ne keressék fel személyesen az üzleteket.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
snapshot.jpg

Nyalogatni kezdte az árukat a boltban – terrorizmussal vádolják az amerikai fiatalt

Ráadásul le is filmezte az ostoba mutatványt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 01.


hirdetés

A Missouri állambeli Warrentonban történt, hogy a 26 éves Cody Pfister bement egy Walmart áruházba, nyalogatni kezdte a polcokra kitett árukat, közben lefilmezte teljesítményét „Ki fél a koronavírustól?” felkiáltással és feltette az internetre, ahol természetesen nagy feltűnést keltett.

Voltak azonban, akik nem értették a viccet, mint ahogyan a helyi rendőrség sem, ahová a feljelentések özönlöttek, nemcsak a helyiektől, hanem még Nagy-Britanniából is – írta  az IFLScience.

Pfistert hamarosan őrizetbe vették, és azóta már megtörtént a vádemelés is. Az amerikai törvények szerint a másodfokú terrorista fenyegetés azt jelenti, hogy valaki olyan kockázatot jelent, hogy miatta egy épület, vagy bármilyen infrastruktúra evakuációját, lezárását, vagy karanténját kell elrendelni, vagy pedig azzal fenyeget, hogy olyasmit tesz vagy olyan körülményeket teremt, amelyben emberéletek kerülhetnek veszélybe.  Emiatt az elkövetőt akár 5 évi börtönre is ítélhetik.

Nem Pfister az első, aki ily módon hívja fel magára a közösségi média figyelmét, vagy hogy tiltakozzon a coronavírus terjedése elleni megelőző intézkedések ellen. Korábban egy wisconsini nő egy hűtőszekrény kilincsét nyalta le egy élelmiszerboltban, amikor az üzletvezető le akarta tisztítani azt. Egy „influencer” pedig egyenesen egy magánrepülőgép WC-jének az ülőkéjét nyalta le, és aktusát „Korona-kihívásnak” nevezte el.

Tette ugyanolyan gyorsan terjedt a közösségi oldalakon, mint a vírus. Csakhogy követői nem jöttek rá arra, hogy e „kihívással” nemcsak magukat veszélyeztetik, mert a COVID-19 és más hasonló vírusok képesek akár 3 napig is életben maradni bizonyos felületeken, hanem akár további százakat is megfertőzhetnek.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!