hirdetés
kekvillogo-illusztracio-001c.jpg

Hamis számlaszámra gyűjtenek pénzt a magyar vízimentők új hajóira

Csalók élnek vissza a szervezet nevével.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 18.


hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata új mentőhajók vásárlására indított gyűjtést és kért segítséget a saját oldalán. A magyar vízimentők a Red Bull Air Race felszámolásra váró, két darab 7 méter hosszú jól működő mentőhajóját szeretnék megvásárolni. A projektre összesen 16 millió forintra van szükségük, amit saját pénzből nem tudnak kifizetni.

Az adományokat az oldalukon megadott számlaszámra várják, ahová szép számmal érkeztek már felajánlások. Szerda reggelig 1 millió 770 ezer forint gyűlt össze. Most viszont egy ismeretlen hölgy egy közösségi médiás csoportban is megosztotta a magyar vízimentők felhívását, ugyanakkor hamis számlaszámot adott meg, ahová az adományokat lehet utalni.

"Az ész megáll! Csalók a fedélzeten! Hamis számlaszám és Szentgyörgyi Rómeóra hivatkozik. Rómeó rendőrségi feljelentést tesz. Mi meg tájékoztatunk mindenkit, hogy csak a mi felületeinken található számlaszámot használja!"

- idézi a Blikk Bagyó Sándor a VMSZ elnökének posztját, amelyet a Facebookon osztott meg és egy képernyőfotót is közölt a gyűjtésről szóló, idegen posztról.

Azt ugyanakkor egyelőre nem tudni, hogy csak véletlen elírásról van szó, vagy a hölgy csak össze szerette volna gyűjteni a pénzt, majd egyben továbbítani a magyar vízimentőknek.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
ciprus-ayia-napa-strand-1000x750.jpg

Tizenketten erőszakolhattak meg egy 19 éves lányt egy ciprusi strandon

Izraelből érkezett turistákat vettek őrizetbe az erőszak kapcsán, amely az Ajía Napa fürdőhelyen történt.
MTI, címkép: illusztráció (Wikimedia Commons) - szmo.hu
2019. július 17.A ciprusi rendőrség őrizetbe vett tizenkét, Izraelből érkezett turistát, akiket egy 19 éves lány megerőszakolásával vádolnak - jelentette szerdán a CNA ciprusi hírügynökség.

Sajtójelentések szerint mindez a ciprusi Ajía Napa fürdőhelyen történt.

A CNA rendőrségi forrásokra hivatkozva közölte:

a tizenkét férfi várhatóan csütörtökön kerül bíróság elé.

A ciprusi közszolgálati rádió (RIK) jelentése szerint a nyomozás, valamint az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat még folyamatban van.

Az izraeli külügyminisztérium egy szóvivője megerősítette a hírt, hogy őrizetbe vettek tizenkét izraeli állampolgárt Ciprus szigetén.

A szóvivő hozzátette, hogy az ottani izraeli konzul figyelemmel kíséri az esetet, és kapcsolatban áll az őrizetbe vett személyekkel.


KÖVESS MINKET:hirdetés
ferfi-fekete-tor-maxpixel.jpg

Hatalmas a felháborodás egy anyja megölését megbosszuló férfi kivégzése miatt Kínában

A férfi meggyilkolta három szomszédját, ezért ítélték halálra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 17.A kínai internetezők egy jó részében felháborodást keltett, hogy

kivégeztek Senhszi tartományban egy férfit, aki anyja megölését bosszulta meg három szomszédja meggyilkolásával. A kínai hagyományos értékrend szerint ugyanis az ilyen ember a szüleit tisztelő gyerek mintaképének is tekinthető.

Az ítéletet szerdán hajtották végre a Csang Kou-kou nevű férfin a Hszinhua hírügynökség jelentése szerint. Csang fellebbezett halálraítélése ellen, hivatkozott arra is, hogy mentális betegségben szenved, de áprilisban elutasították a beadványt.

Kína nem teszi nyilvánossá a kivégzések számát, de az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet úgy tudja:

a távol-keleti országban hajtják végre a legtöbb halálos ítéletet a világon, és évente több ezer emberre rónak ki halálbüntetést.

Címkép: illusztráció (MaxPixel)


KÖVESS MINKET:
hirdetés
boat-tragedy-budapest-hableany-20190529-mysecretbudapest-5-1000x696.jpg

A Hableány utolsó eltűnt utasának rokonai addig maradnak Magyarországon, amíg az áldozat elő nem kerül

Elkeseredetten várják, hogy egyszer végre megcsörrenjen a telefonjuk és azt mondják, megtalálták a rokonukat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 18.Már hetek óta Budapesten várják a fejleményeket a Hableány utolsó dél-koreai áldozatának rokonai. A család azóta is elkeseredetten várja, hogy egyszer végre megcsörrenjen a telefon és azt mondják nekik a hatóságok, hogy megtalálták a szerettüket.

"A tragédia óta Budapesten van az utolsó áldozat családja, képtelenek megnyugodni. Minden egyes alkalommal, amikor meghallják, hogy egy eltűnt ember nyomára bukkantak, azért imádkoznak, hogy értesítsék őket a rendőrök. Reménykednek és egyszerre kétségbe is vannak esve"

– mondta az a Magyarországon tartózkodó koreai fogorvos az ázsiai Hankook Ilbo napilapnak, aki a tragédia után szoros kapcsolatot alakított ki a hazánkban lévő koreaiakkal.

A Blikk információi szerint pedig nemrég ismét dél-koreai szakemberek érkeztek Magyarországra, hogy segítség a kutatást. A magyar hatóságok ugyanis még mindig keresik a május 29-én elsüllyedt Hableány utolsó dél-koreai áldozatát. A kutatást egy korábbi közleményük szerint addig folytatják, ameddig még reális esély van rá, hogy megtalálják az eltűnt utast. A Blikknek nyilatkozó mentőbúvár szerint ez még akár hosszú hónapokig is eltarthat.

Az eltűnt utas családja pedig addig szeretne Budapesten maradni, amíg meg nem találják az áldozatot. Szeretnének ugyanis itt lenni, ha azonosítaniuk kell a szerettüket.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
pakod-zala-google.jpg

Rabszolgaként tartott több embert is egy zalai család: éheztették, bántalmazták őket

Egy 24 éves lány életveszélyes, kihűlés közeli állapotba került, annyira szörnyű körülmények között kellett laknia a pakodi családnál.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 18.Letartóztattak egy 41 éves nőt, valamint a fiát és egyik lányát, mert a gyanú szerint évek óta több embert is "rabszolgaként" tartottak és használtak ki Pakodon - erősítette meg a Zalai Hírlap információját csütörtökön a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.

Pirger Csaba elmondta:

januárban egy 24 éves nő került kórházba kétoldali tüdőgyulladással, életveszélyes, kihűléshez közeli állapotban, így indult nyomozás, amely az előzményekre is fényt derített.

Ennek következményeként a Pakodon élő család tagjai közül az anyát, huszonéves fiát és hasonló korú lányát a bíróság szerdán letartóztatásba, egy másik lányát pedig bűnügyi felügyelet alá helyezte.

A család tagjai hónapokkal korábban ígéretekkel vették rá a 24 éves nőt, hogy költözzön hozzájuk. Ezután azonban

kihasználták, mostoha körülmények között lakott náluk, kölcsönök felvételére kényszerítették, majd a pénzét elvették, valamint rendszeresen bántalmazták, éheztették.

Fény derült arra is, hogy 2015-ben hasonló körülmények között szállásoltak el egy férfit, akit ugyancsak megfosztottak személyi szabadságától, dolgoztatták, bántalmazták, éheztették. Őt is rákényszerítették, hogy kölcsönöket vegyen fel, a pénzt pedig elvették tőle, végül

harmadik próbálkozásra tudott megszökni, hogy rendőri segítséget kérjen.

Pirger Csaba hozzátette: felmerült a gyanúja annak, hogy korábban szintén sanyarú körülmények között tartottak még egy férfit, aki ugyancsak leromlott egészségi állapotban került kórházba, és ott nem sokkal később meghalt.

A Zala Megyei Főügyészség indítványa alapján a társtettesként elkövetett emberkereskedelem bűntettével gyanúsítható családtagok közül hármat letartóztattak, egynek pedig elrendelték a bűnügyi felügyeletét. Alaposan feltehető, hogy összebeszéléssel, áldozataik megfélemlítésével az eljárást megnehezítenék, a fiatal nő ugyanis a szembesítéskor, fenyegetések hatására visszavonta terhelő vallomását.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x