hirdetés
hamis-pozitiv-teszt-szules-egyedul.jpg

Hamis pozitív lett a koronavírus-tesztje az anyának, nem lehetett ott a férje a szülésnél

A háromgyermekes angol nő akkor tudta meg, hogy nem is koronavírusos, amikor már karanténban volt otthon a családjával. Szerinte nem ő az első és nem is az utolsó kismama, akivel ez megtörtént.
Fotó: Heather Stocks-Facebook/Google Street View - szmo.hu
2020. október 16.


hirdetés

Egyáltalán nem úgy alakult a szülés egy háromgyermekes angol nő számára, ahogy várta:

egy elkülönítő szobában, férje jelenléte nélkül kellett világra hozni a kisbabáját.

Heather Stocksnál azért kellett beindítani a szülést a grimsby-i Diana, Princess of Wales Kórházban, mert a magzat a szokásosnál kevésbé mozgott. Ez egy ultrahangvizsgálaton derült ki, amely előtt a rutineljárásnak megfelelően csináltattak vele egy koronavírus-tesztet. A nő igencsak meglepődött, amikor azt mondták neki, hogy pozitív lett az eredmény, hiszen jól érezte magát. De hiába mondta, hogy nincsenek tünetei, nem értették meg, a pozitivitás miatt pedig ezek után úgy kezelték, mint egy koronavírus-fertőzöttet.

A kismama egy elkülönítő szobába került, ahová sem az édesanyja, sem a férje nem mehetett be hozzá, csak a szülésben segítő szakemberek, ők is csak teljes védőöltözetben.

"Teljesen egyedül voltam, senki nem lehetett velem. Úgy hoztam világra a kisfiamat, hogy csak a szülész és egy tanuló volt bent, akik addig nem is hagyhatták el a szobát, amíg el nem végezték a papírmunkát"

hirdetés

- mesélte Heather, akihez egy ideig nem is érhetett hozzá senki a vélt fertőzés miatt.

Az anyát már másnap kiengedték a kórházból, a férje pedig az épület bejáratánál láthatta először őt és a gyermeküket. Hat nappal később aztán ledöbbentek, amikor a kórház telefonon értesítette őket, hogy téves volt a koronavírus-teszt pozitív eredménye, ezért nem is kell karanténban lennie. Heather teljesen kiakadt ezen.

"Úgy éreztem, hogy összedőlt a világ. Úgy szültem meg a fiamat, hogy egyedül voltam egy elkülönítő szobában, aztán bejelentik, hogy hamis volt a teszteredmény. Vajon hány emberrel történhetett még meg ugyanez? Nem én voltam az első, és egész biztos, hogy nem is az utolsó"

- mondta felháborodva.

Mint kiderült, a háromgyermekes anya tesztje először bizonytalan eredményt mutatott, ezért elküldték további vizsgálatra, amely végül bizonyította azt, hogy nem koronavírusos.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
37605940666_92c3632783_b.jpg

Mi lenne, ha 24 órán át nem lennének férfiak a Földön? – így reagáltak a nők a felvetésre

Az egyik nő például azt írta, hogy nem lenne része az őt érő zaklatásokban.
Fotó:Flickr - szmo.hu
2020. október 25.


hirdetés

Mi lenne, ha 24 óra hosszat nem lennének férfiak a Földön? – tette fel a kérdést a Twitteren egy Marcus Occhialini nevű felhasználó, és bár a felvetést legfeljebb poénnak lehet felfogni, a válaszok egy része egyáltalán nem volt vicces, sőt, jól jellemezték világunkat, a nők és a férfiak viszonyát.

A kérdés ötlete a TikTok-ról származott, de a válaszok ott is hasonlóak voltak.

Voltak, akik szerint „paradicsomi állapotnak” nevezték, mások bulit terveztek, van, aki ráébredne, hogy 24 óra semmire sem elég, de akadt, aki annak örülne, hogy 24 órán keresztül nem kellene Donald Trump tweetjeit olvasnia – idézte az Indy100

Sokan azonban sötétebb oldalról közelítették meg a kérdést. Az egyik nő például azt írta, hogy nem lenne része az őt érő zaklatásokban, és ha elmenne este sétálni, nem kellene magával vinnie a borsspray-jét.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
0_Alder-Hey-Childrens-HospitalWest-Derby.jpg

Abba a kórházba tért vissza szakmai gyakorlatra egy ápolónő, ahol kigyógyították a leukémiából

Így hálálja meg a gondoskodást.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 25.


hirdetés

Tizenöt évesen állapítottak meg leukémiát egy brit lánynál. Abi Duffy szerencsésen felgyógyult, és olyan mély nyomot hagyott benne a kórházi gondoskodás, hogy elhatározta: ápolónő lesz.

A St. Helens-i Abi most 23 éves, és szakmai gyakorlatát annak a liverpooli Alder Hey kórháznak az onkológiai osztályán kezdte meg, ahol az ő életét megmentették. Most kolléganőként láthatja viszont azokat a nővéreket, akik annak idején pályaválasztását ihlették – írja Daily Mail.

„Ez volt életem legjobb döntése. Most valamit meghálálhatok. Ők tettek valamit értem, nekem pedig most lehetőségem nyílt arra, hogy másokért tehessek valamit” – mondta Abi.

A lánynál 2013 májusában állapították meg a leukémiát és azonnal négy sorozat kemoterápiát kapott Alder Hey-ben. A kezelés azonban nem járt sikerrel, ezért az orvosok úgy döntöttek, hogy Abinek csontvelő-átültetéssel van a legtöbb esélye a túlélésre. Szerencsére bátyja, Ciaran megfelelő donor volt és még abban az évben megoperálták a manchesteri gyermekkórházban.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
tk3s_swns_superman_kid_005-1-1000x718.jpg

Akkora volt, mint egy játékfigura, most teljesen egészséges a koraszülött kisfiú

Szülei minden évben lefotózzák a Superman-figurával.
Fotó: Valerie Ray / SWNS.COM / Northfoto - szmo.hu
2020. október 26.


hirdetés

Születésekor akkora volt, mint egy játékfigura, ám a kisfiú erőre kapott, és most minden évben lefényképezik ugyanazzal a Superman-játékkal - írja a Metro.

Logan Roy idejekorán érkezett erre a világra: édesanyja, Val terhességének második trimeszterében észlelte a nőgyógyász, hogy valami nincs rendben a méhszájával, amit műteni kellett. A beavatkozás azonban nem volt sikeres, és az orvosok azt tanácsolták a nőnek, hogy készüljön fel a legrosszabbra: a vetélésre. Haza akarták küldeni, ám a férje nem engedett ebből, így befektették a kórházba. Az azt követő 20 napot Val hihetetlen körülmények közt töltötte: állapota miatt a fejének alacsonyabban kellett lennie, mint az alsó felének, így feküdt szinte teljes mozdulatlanságban majdnem 3 héten át. Ekkor folyt el a magzatvize, és csodák csodájára 32 óra vajúdás után életet adott Logannek, akit azonnal a koraszülött-osztályra vittek.

A 23. héten született, mindössze 68 dekás babának súlyos problémái voltak: két helyen bevérzett az agya, két lyuk volt a szívén, ágyéksérve volt és húgyúti fertőzése.

Logant átszállították a Randall Children’s Hospital kórházba Portlandbe arra az esetre, ha dialízisre lenne szüksége, ám szerencsére erre nem került sor. 11 hetes korában lézeres szemműtétre szorult, mivel a koraszülöttnek még nem fejlődött ki megfelelően a retinája. Az orvosok rengeteg ponton mondták azt, hogy Logan súlyos állapotban van, és a legrosszabbra kell készülni, ám a kisfiú minduntalan küzdött, és miután élete első 105 napját kórházban töltötte, első karácsonyát már otthon, családja körében ünnepelhette.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
dog-4608266_1920-1000x666.jpg

60 kilométerről hazatalált egy kutya, amit véletlenül otthagytak egy benzinkúton

Majdnem egy hónapon át bolyongott, de hazatalált.
Fotó: illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2020. október 26.


hirdetés

26 napon és 60 kilométeren át gyalogolt egy hétéves kutya, míg végül haza nem ért gazdáihoz, akik véletlenül ottfelejtették az ebet egy kínai benzinkúton - írja a kínai híresztelésekre hivatkozva a Daily Mail.

A Dou Dou nevű hétéves állat a családdal utazott, akik éppen rokonlátogatásra indultak. Útközben megálltak egy benzinkúton, ahonnan abban a hitben indultak tovább, hogy a kutya az autóban maradt.

A lapnak elmondták, hogy a velük utazó kisgyerekük kötötte le minden figyelmüket, és nem vették észre, hogy a kutya meglógott az autóból.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!