hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
szex3
Hamarabb válik az, aki gyakran váltogatta szexpartnereit házasság előtt
Egy amerikai kutatás a szexuális partnerek száma és a válás esélye közti összefüggéseket vizsgálta.
Forrás: Daily Mail - szmo.hu
2017. január 05.


hirdetés

Az amerikai kutatók kíváncsiak voltak rá, vajon a nők esetében statisztikailag hány házasság előtti szexuális partner esetén magasabb a valószínűsége annak, hogy a kapcsolat válással végződik.

Az eredmények szerint a kétezres években házasodottak esetén ha a feleségnek 10 vagy annál több kalandban volt része az esküvő előtt, esélyes, hogy szomorú sorsa lesz a frigynek.

A Utah Egyetemen oktató, családi és fogyasztói viselkedésekre specializálódott Nicholas H. Wolfinger állami demográfiai adatokat tanulmányozott egészen az 1970-es évekig visszamenően. A Daily Mail beszámolója szerint a házasságkötés időpontja utáni 5. évtől vizsgálta az adatokat – egészen pontosan azt, hogy hányan váltak el ekkorra és hogy a (volt) feleségeknek hány szexuális partnerük volt a házasság előtt.

A kutatás során kiderült, hogy a kétezres években házasodott nők 33%-a elvált a partnerétől, ha legalább 10 partnerük volt, mielőtt összekötötték az életüket.

hazassag

Wolfinger szerint a kutatás legmeglepőbb felfedezése az volt, hogy "ezek az adatok csak az elmúlt évekre igazak; előzőleg a házasság előtt két partnerrel rendelkező hölgyekre volt jellemző a legmagasabb válási ráta” – részletezte a kutató a tanulmány eredményeit a portálnak.

Érdekes módon azok a nők, akiknek 3-9 kapcsolatuk volt az esküvőjüket megelőzően, kevésbé hajlamosak beadni a válókeresetet, mint akiknek csak 2 szeretőjük volt. A legkevesebben (24%) azok váltak el, akik 4-5 partnerrel rendelkeztek a férjük előtt.

Viszont a szűzen férjhez menők azok, akik szinte biztosan első szívük választottjánál maradnak örökre.

Ez minden bizonnyal vallási okokra vezethető vissza: a szóban forgó csoport jellemzően erős hívő, akik az „ártatlanság” megtartása mellett fontos értéknek tartják az egyszeri házasságot. A talált adatok alapján mindössze 5%-uk volt hajlandó elválni férjüktől, ha azzal valamiért nem illettek össze.

szex2

A kutatást lebonyolító dr. Wolfinger megjegyezte, hogy 1970 óta egyre több nő létesít szexuális kapcsolatot házasság előtt és ehhez hasonlóan (bár azt nem állítja, hogy emiatt) a válások száma is jelentősen megnőtt.

Régebben általánosan igaznak bizonyult, hogy ha valakinek minél több viszonya volt a házasság előtt, annál valószínűbb volt a későbbi válás esélye.

"
De a szexualitáshoz való hozzáállás és a szexuális magatartások folyamatosan változnak Amerikában, és ami az elmúlt években szinte biztos előjele lehetett a későbbi válásnak, többé már nem annyira meghatározó

– nyilatkozta az egyetemi tanár, aki szerint talán nem is meglepő az olvasóknak, hogy a több házasság előtti szexuális kapcsolat növeli a későbbi válás esélyét.

„Ez a kutatás képet nyújthat számunkra a szex és a házassági stabilitás közti eléggé bonyolult viszonyról. Persze az eredmények több kérdést vetnek fel, mint amennyit megválaszolnak” - nyilatkozta a lapnak.

Igaz, ami igaz:

a tanulmány kapcsán sokakban felmerülhet például, hogy vajon miért csak a nőket vizsgálta.

Meglehetősen kifogásolható, a női nemre nézve kicsit lesújtó álláspont, hogy csak az ő szexuális aktivitásukra alapozza házasságuk kimenetelét. Az elmúlt 60 évben rengeteget változott a nők társadalmi szerepe, amit jól tükröz a fenti kutatás is. Ám arról mintha megfeledkezett volna a professzor, hogy a férfiak helyzete is jócskán átalakult.

Igazi és átfogó képet akkor kaphatnánk a témában, ha mindkét nem kapcsolatairól készítenénk tanulmányt, és összevetnénk őket.

hazassag2

Képek: Pixabay

Ha érdekes volt a cikk, kattints a megosztásra!


KÖVESS MINKET:
Itt van Tibi atya dobozos fröccse – versenytársat kapott a dobozos sör
A körülményes italkészítést egyszerűsíti Tibi atya új terméke, amely szinte egészen biztosan a nyári szezon nagy kedvence lesz.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 26.


hirdetés

Egyre divatosabb a fröccsfogyasztás. Ezért (is) vesszük magunkhoz a borból és szódából álló italt a kerti mulatságokon, nyaralók teraszain, balatoni vitorlások fedélzetén. Mert ez a legjobb – és mert magyar és történelmi. No meg, mert mostantól Tibi atyának köszönhetően dobozos formában is beszerezhetővé válik.

A magyar sajátosságnak tekintett fröccsöt forradalmasítja és viszi közelebb rajongóihoz Tibi atya. A népszerű és közismert – 1 300 000 követővel rendelkező – internetes figura most a legismertebb arányban (nagyfröccs) kevert változatban zárja fémdobozba a hagyományos italunk. A megfelelő arány kiválasztása persze esetleges, az alkotók a legnépszerűbb – és persze az általuk legkedveltebb – összeállítást vették alapul. A cél a tökéletes dobozos nagyfröccs megalkotása volt. Tibi atya esetében a dobozos fröccs piacra dobása nem csak „nettó” üzleti vállalkozás – de a legnemesebb értelemben vett misszió is: a közismert (és meglehetősen szabad szájú) internetes szereplő a fiatalok körében szeretné népszerűsíteni a nemzeti fröccsfogyasztás több évszázados hagyományát.

Ha kíváncsi vagy, milyen fröccs, és hol találod meg, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon


KÖVESS MINKET:Újabb bizonyíték van arra, hogy a zsír fogyasztása nem hízlal, a cukoré viszont igen
A viszonylag zsíros avokádótól, vagy a vajban sült lazactól nem hízunk, de cukros müzlivel nem érdemes fogyókúrázni.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2019. március 25.


hirdetés

"Az ételek csatájának világbajnokságában a cukor és a zsír a rájátszás csapatai" -írja a Business Insider arra utalva, hogy általában ezeket hibáztatjuk, ha túlsúlyról van szó.

Ám a legtöbb új tanulmány arra utal, hogy önmagában fogyasztva a zsír nem járul hozzá a súlygyarapodáshoz, míg ugyanez a cukorról nem mondható el. Magyarul: egyre több a bizonyíték arra, hogy a zsír önmagában nem hízlal, a cukorral viszont óvatosan kell bánnunk, ha nem szeretnénk plusz kilókat.

A lap kiemeli, hogy

a viszonylag zsíros avokádótól, vagy a vajban sült lazactól nem hízunk, de például a cukros müzlivel nem érdemes fogyókúrázni.

A tudósok manapság egyre többször vizsgálják, mi történik a testünkben, amikor rendszeresen nagy mennyiségű cukrot vagy zsírt fogyasztunk. A gond leginkább az, hogy a világ számos részén a két összetevőt ritkán fogyasztják a másik nélkül. Ott van például az olajban sült fánk, ami nyilván nem lesz fogyókúrás étel csakis magas zsiradéktartalma miatt.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon


KÖVESS MINKET:
Az 5 leghülyébb motivációs idézet - és javított verziójuk
Mindannyian találkoztunk vele: tengeres-naplementés kép, Comic Sans betűtípus és egy rövid, motiváló bölcsesség, ami segít(?) átevickélni az élet óceánján.
Forrás: Inspirációk magazin, Címkép: Pexels - szmo.hu
2019. március 25.


hirdetés

Csorba Anita és lelkes csapata a kreatív energiáikat csak arra összpontosítják, hogy nektek érdekes és inspiráló tartalmakat állítsanak elő. Tarts velük az Inspirációk Magazin felületein!

Egy idézet, ami elsőre baromi okosnak és inspirálónak tűnik, de ha jobban elgondolkozol rajta, kiderül, hogy annyi értelme van, mint teniszütővel evezni – sőt, sokszor kimondottan káros hatásokkal jár, ha megfogadod. Ilyen motiváló idézetből szedtem most össze ötöt. Leírom azt is, miért gondolom őket rossznak, és ajánlok helyettük egy-egy “javított” verziót is.

Nyilván ez egy szubjektív cikk, az én véleményem, nem muszáj egyetértened, sőt – ha szerinted baromságokat írok, vagy túl sok volt a vizes hasonlat és metafora az első bekezdésben, irány a komment szekció, és beszéljük meg!

5. Találj valamit, amit szeretsz csinálni, és soha többé nem kell dolgoznod.

A koncepció tök jó: ha azzal foglalkozol, amit szeretsz, nem kell többé dolgoznod. Miért hülyeség?

Egyrészt, mert úgy kezeli a munkát, mintha valami szükséges rossz lenne: pedig a munka – jó esetben – valamiféle erőfeszítés azért, hogy értéket teremtsünk, akár saját magunk, akár mások számára. Na most nyilván nem árulok el hatalmas titkot azzal, hogy ha ehhez az erőfeszítéshez nem fűlik a fogad, akkor kínszenvedés lesz napi 8-12-16 órában ezzel foglalkoznod, bármennyi pénzt is kapsz érte.

A mondás szerint, ha megtalálod, akkor ezek szerint nem kell erőfeszítéseket tenned, minden megy majd magától, és tök jó lesz: szánsájn, heppinesz, yolo. Pedig ha rálelsz arra, amivel igazán szeretsz foglalkozni, az a szenvedélyeddé válik: sokkal keményebben fogsz érte dolgozni, sokkal jobban figyelsz rá, mert a küldetésed lesz.

Akkor is fogsz rajta agyalni, amikor épp nem csinálod – és ha nem vigyázol, ez negatív hatással lehet az életed többi részére. Néha elveszíted a motivációdat, az energiádat – néha pedig egész egyszerűen nem lesz kedved hozzá, hiába szereted csinálni. Emellett jobban meg fogod élni a kudarcokat, sokszor megkérdőjelezed önmagadat, a döntéseidet...

Viszont:

– a sikerek is sokkal jobban fognak esni

– nem érzed feleslegesnek magadat, valóban értéket fogsz teremteni

– és legfőképpen (ha az életed többi területére is odafigyelsz) boldog leszel

Na de... találsz valamit, amit szeretsz – mi a következő lépés? Elkezded csinálni. Aztán kiderül, hogy egyáltalán nem vagy jó benne, bukdácsolsz összevissza. Itt két variáció van: vagy elkezdesz még keményebben DOLGOZNI azon, hogy jó legyél, beleölsz sok-sok órát a szabadidődből, és rengeteg energiát fektetsz bele – vagy elfogadod, hogy ez nem a te pályád. Egyik sem rossz választás, ugyanis nem feltétlenül tudsz igazán jó lenni mindenben, amit szeretsz csinálni. (Erről még később lesz szó).

De a lényeg, hogy ahhoz, hogy hosszú távon megélj a munkádból, szorgalmasan kell csinálnod és jónak kell lenned benne. Sokszor nehéz lesz, sok kudarc fog érni (ami jó dolog, mert rengeteget tanulsz belőle), és nem fogsz folyamatosan teli szájjal vigyorogni, hogy milyen jó neked. A mondással pedig az a baj, hogy amellett, hogy negatív színben tünteti fel a munkát, hamis reményeket kelt.

A javított verzióm:

Találj valamit, amit szeretsz csinálni és jó is vagy benne, dolgozz keményen, és boldog leszel, ha az életed többi területére is odafigyelsz. Kevésbé hangzatos – de a bullshit is hiányzik belőle.

Ha a többire is kíváncsi vagy, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon


KÖVESS MINKET:
Új manikűrdivat hódít, már sztárok is viselik a bocifoltos mintát
Kendall Jenner és Ariana Grande szintén fekete-fehér foltokat visel. Van egészen extrém ötlet is, de a visszafogottabbak között találsz trendi verziókat is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 25.


hirdetés

Minden évben újabb köröm-divatőrület hódít. Volt már kerekített, hegyes, rövid és extrahosszú forma, volt franciás, visszafogott és vadítóan vörös. Volt strasszos, csíkos, virágos, matricás.

Idén egy újat mintázat bukkant fel: a bocifoltok lettek trendik.

Minden bizonnyal a legextrémebb verzió az, amelyben még tőgyet is csinálnak, amiből tej spriccel:

Ha kíváncsi vagy a képekre, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x