hirdetés
1-10.jpg

„Halj meg!” – üvöltötte a férfi, majd leszúrta a barátnője nyolcéves kisfiát

A rendőrség szerint más gyerekek is végignézték a Mark Mason elleni borzalmas merényletet.
People, fotók: Facebook, Twitter - szmo.hu
2019. július 11.


hirdetés

A People magazin írta meg a hírt, miszerint egy pennsylvaniai férfit letartóztattak egy nyolcesztendős fiú meggyilkolásáért. A gyermek a férfi barátnőjének fia volt.

"Halj meg" - ezt a mondatot hallották a jelenlévő szemtanúk egy rendőrségi forrás szerint. A Pennsylvania Állami Rendőrség tisztje, Jim Long elárulta a lapnak, hogy a gyilkosság hétfőn este fél tizenegykor történt. A gyanúsított, a 43 esztendős Keith Burley épp egy autóban ült, ahol rajta kívül a 36 éves barátnője és a nő két gyermeke utazott. Az egyik gyermek 7 éves, a másik a 8 éves áldozat, Mark Mason volt.

Troop D PIO on Twitter

Keith BURLEY is being sought for a murder of a juvenile in Lawrence County. He is considered armed and dangerous. Any info of his whereabouts should be reported to PSP-New Castle. 724-598-2211.

"Az anya vezette az autót - mondta a rendőrtiszt -, amikor vitába keveredtek, ami aztán fizikai erőszakba torkollt. Miután a nő kiszállt a New Castle-i tűzoltóság előtt, hogy segítséget kérjen, a férfi átült a volánhoz és elhajtott a nő házához."

A házban két másik gyerek tartózkodott: egy 8 és egy 15 éves, akik videojátékoztak az emeleten. Amikor meghallották, hogy Burley megérkezett a két másik fiúval és lementek hozzájuk. Burley állítólag egy fegyvert szorongatott és arra utasította a fiúkat, hogy találjanak meg egy tölténytárat, olvasható a rendőrség közleményében.

Amikor a két másik fiú visszatért a hálószobából, meglátták, hogy a férfi Masont veri. Közelebb léptek és állításuk szerint szemtanúi voltak, amint a férfi leszúrja a kisfiút egy rózsaszín, terepmintás késsel.

A gyerekek a rendőr szerint ekkor kimenekültek a házból, és a szomszédtól telefonáltak a rendőrségnek. A fiút a kiérkező rendőrök holtan találták. Addigra már a gyanúsított is elmenekült, a rendőrség azonban kedden rátalált Ohioban. Mint kiderült, Burley feltételesen volt szabadlábon, miután márciusban letöltötte börtönbüntetését szintén gyilkosságért és rablásért, melyet 1999-ben követett el, engedély nélkül tartott fegyverrel.

"Nagyon megrázó - mondta a KDKA televíziónak egy szomszéd - Nem tudom elhinni. Hogyan képes bárki arra, hogy leszúrjon egy kisgyereket?"


KÖVESS MINKET:
hirdetés
horvat-autopalya-magyar-auto-baleset2.jpg

Friss információkat közölt a külügy a horvát autópályán megsérült család állapotáról

Az apa, az anya és a fiú is túlvan az életveszélyen, állapotuk stabil.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 12.Új információkkal szolgált a magyar külügyminisztérium a horvátországi A4-es autópályán balesetet szenvedett magyar család tagjainak állapotáról.

Mint arról beszámoltunk, súlyos karambolt történt, amikor Horvátországban az A4-es autópályán egy magyar rendszámú autóba teljes sebességgel belecsapódott egy hátulról érkező kocsi.

A baleset július 11-én, csütörtökön, 12 óra 40 körül történt Szentivánzelina (Sveta Helena) határában. Ahogy az a nemrég nyilvánosságra került térfigyelő kamerás felvételen is látszik, a magyar család autója a fizetőkapuhoz érve lassított, miközben

a hátulról érkező BMW fékezés nélkül, teljes sebességgel beléjük rohant. Az óriási ütéstől a magyarok autója először nekicsapódott a beton úttorlasznak, majd a fizetőkapu bódéjának, ezután megpördült a tengelye körül, és egy másik bódénak, illetve az ott várakozó magyar rendszámú autónak is nekicsapódott.

A horvát rendszámú autót egy 35 éves horvát állampolgár vezette. A Jutarnji list információi szerint a sofőr bekapcsolta a tempomatot,

amikor pedig letarolta a magyar család autóját, 150 km/h-s sebességgel hajtott.

A lap úgy tudja, a férfi egy nővel telefonált éppen, a mobil viszont az ütközést követően sem esett ki a kezéből.

"K.rva, k.rva!" - kiabálta a csattanás után

a lap szerint.

A tűzoltók 45 percen át szabadították ki a sérülteket: a 38 éves magyar férfit és a 38 éves magyar nőt, valamint a gyermeküket.

A család tagjait válságos állapotban szállították kórházba. Egy horvát lap délután még arról számolt be, hogy nem javult az állapotuk, a magyar külügyminisztérium azonban kora este már azt közölte, hogy

az apa, az anya és a gyerek állapota is stabil.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
autos.png

Üvöltve veszekedhetetett barátnőjével a horvát sofőr, amikor a magyarok kocsiját lezúzta

A balesetben megsérült magyarok kórházban vannak, túl az életveszélyen.
MTI, Blikk, Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2019. július 13.Mi is beszámoltunk arról, hogy

kórházba került 3 magyar, miután egy horvát rendszámú kocsi a sebességhatárt átlépve, beleszáguldott az egyik autópálya kapujánál várakozó két magyar rendszámú autóba.

A baleset július 11-én, csütörtökön, 12 óra 40 körül történt Szentivánzelina (Sveta Helena) határában.

"Családi vakációnak indult, horrorbaleset lett a vége – mindent elborított a vér a horvát autópályán. Egy magyar házaspár 8 éves kisfiukkal szenvedett brutális balesetet" - írja a Blikk.

A BMW sofőrje helyi hírforrások szerint olyan gyorsan ment, hogy nem tudott már megállni.

Az ütközés erejét jól mutatja az is, hogy a fizetőkapu elmozdult a helyéről.

A magyar külügyminisztérium pénteken közleményt adott ki a horvátországi A4-es autópályán balesetet szenvedett magyar család tagjainak állapotáról. A konzul munkatársai mindkét kórházban jártak. Az apa és a fiú műtétek után intenzív osztályon vannak, állapotuk stabil, nincsenek életveszélyben, és már az édesanya állapotát is sikerült stabilizálni.

Most az is kiderült, mit csinált a horvát rendszámú autó sofőrje, és milyen körülmények között történt a baleset.

A folytatáshoz kérjük, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
bosszubol-fekezett-volvo-balaton-peugeot.jpg

Bosszúból taposott a fékbe a sofőr az M7-esen, sérüléses baleset lett a vége

A Volvót vezető férfi egy közlekedési konfliktust akart azzal megtorolni, hogy bevágott a Peugeot kisteherautó elé a Balatonhoz vezető úton. A kisteherautó felborult miatta.
MTI, Police.hu, Fotó: Police.hu - szmo.hu
2019. július 12.Felborult egy kisteherautó az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán, a 82-es kilométerszelvényben csütörtök reggel.

A balesetben sérülés is történt -írta a rendőrség a honlapján.

A rendőrség közlése szerint az történt, hogy

egy budapesti férfi Peugeot kisteherautójával haladt az M7-es autópályán Lepsény felé, de menet közben bevágott elé egy Volvo és hirtelen, intenzíven fékezni kezdett.

A kisteherautó vezetője

el akarta kerülni az ütközést, és megpróbálta az előtte fékező autóst kikerülni, de a kisteherautó irányíthatatlanná vált és a szalagkorlátnak csapódott.

Az ütközés erejétől a Peugeot felborult, és

az oldalán-tetején többször átfordulva a leállósávban állt meg. A sofőr könnyű sérüléseket szenvedett.

A Volvót vezető 48 éves férfi tovább haladt, majd a balesetet észlelve visszatolatott segítséget nyújtani. A helyszínre kiérkező rendőrök azonban megállapították, hogy

a Volvót vezető férfi a baleset előtt egy közlekedési konfliktust akart azzal megbosszulni, hogy bevágott a Peugeot elé és hirtelen fékezni kezdett,

ezért ellene közúti veszélyeztetés miatt indult eljárás.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
pendrive-pixa-1000x618.jpg

Elhagyták a BRFK pendrive-ját, rajta az összes munkatárs személyes adataival

Egy értekezletre vitte magával egy rendőr az adathordozót, de csak másnap vette észre, hogy elveszett. Január óta nem is került még elő.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 12.A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság 5 millió forintra bírságolta a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, amiért elhagytak egy 4 GB-os pendrive-ot, rajta az összes munkatárs személyes adataival - írja az Index a hatóság határozata alapján.

Az adathordozón tárolták a BRFK teljes nevesített személyzeti állománytábláját, születési névvel, születési idővel, anyja nevével, taj számmal, beosztással és munkakörrel együtt.

A BRFK munkatársa még janurában vitte magával egyszer a pendrive-ot egy értekezlete. Az adathordozót a kulcskarikájára fűzte, a kulcsot pedig magával vitte a szállodai szobájába. Másnap kijelentkezett a szállodából, majd egy rövid gyorséttermi kitérő után

visszatért a budapesti szolgálati helyére, ahol észrevette, hogy nincs meg a pendrive.

A problémát még aznap jelentette az elöljárónak, ezután pedig rögtön megindult a telefonálgatás az eltűnt pendrive után. Telefonáltak a szállodába és a gyorsétterembe is, de hiába.

A rendőr a személyes adatokat tartalmazó dokumentumokat nem a szolgálati, hanem magáncélra használt adathordozóra másolta át, és nem alkalmazott semmilyen biztonsági intézkedést a tárolt adatokkal kapcsolatban, ezért vele szemben fegyelmi eljárás indult.

A pendrive azóta sincs meg.

Címkép: illusztráció (Pixabay)


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x