hirdetés
nyito-8.jpg

Halálra ítélt spanyol agarakat ment egy magyar csapat

Hazájukban tömegével végzik ki az állatokat a gazdáik, ha már feleslegessé válnak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 29.


hirdetés

Több mint fél év telt el a Hungarian Galgo Rescue Team utolsó expedíciója óta.

Mostanra 45 agár fuvarját és örökbefogadását bonyolították le Spanyolországból.

Voltak állatok, akik könnyebben és voltak, akik nehezebben találtak új otthonra. Mostanra mindenki szerető családban, felelős gazdi mellett éli az életét. De milyen egy Spanyolországban halálra ítélt galgo élete Magyarországon? Hogyan tudnak beilleszkedni a családi vagy városi környezetbe?

„Minden kutya kicsit más, eltérő igényekkel és életháttérrel érkezik. Az eddigi mentetteink között

hirdetés

vannak egészen fiatal példányok. Róluk valószínű nagyon gyorsan kiderült, hogy a többiekhez képest kevésbé erős a vadászösztönük vagy egyszerűen csak nem teljesítettek jól,

így hamar leadták őket a spanyol menhelyek egyikén. Az ő esetükben a szocializáció, a nevelés és a kapcsolat építése a gazdik legnagyobb feladata” – mondta Nagy Henriett, a magyar galgo mentés vezetője.

Vannak 3-5 éves példányok, akik sérülés, lemorzsolódás miatt kerültek „leselejtezésre”.

Ez a magyar csapat szerint hallatlan, hiszen egy 3-5 éves kutya még koránt sem idős. Ezek az agarak a testi és lelki sérülések legváltozatosabb formáit mutatják. A félelem,

a folyamatos rettegés mellett a vadászatok során szerzett sérülések és a fizikai bántalmazás nyomai is könnyedén felfedezhetőek legtöbbjükön. Pedig ők mind szerencsések, hisz olyan „haladó szemléletű” vadász volt a gazdájuk, aki nem választott a tradíció mögé bújtatott meghökkentő kivégzési módszerek közül, hanem leadta az állatot egy menhelyen.

Számos alkalommal merül fel kérdésként, hogy mekkora a galgok körüli mítosz, ami nemzetközi szárnyra kel. Valóban élnek a kegyetlen tradíciók? A kételyek eloszlatására két film debütált a közelmúltban: a Yo Galgo és a holland „Broken Spirit – The Galgo’s Last Run”. Ezekben a filmekben vadászok beszélnek arról kendőzetlenül, hogy az állat csak egy eszköz.

A magyar csapatnak, a megérkezés pillanatától fogva az legfontosabb, hogy minden agár a megfelelő helyre kerüljön,

ha ez több idő, akkor többet várnak, de a sikeres örökbeadás nem csak a kutyák, hanem a potenciális gazdik és csapat érdeke is.

A mostanra örökbefogadott galgoink egy része vidéki, mások városi életet élnek. Figyelünk arra, ki, milyen környezetben érzi majd jól magát, ezért is van a részletes, örökbefogadást megelőző kérdőívünk és a javasolt többszöri látogatás. Mindig a kutya választ,

hirdetés

ha működik a kémia, akkor az agarak mindent megtesznek a gazdikért. Sokan a korábbi múltjuk ellenére például cicák mellett élik életüket, de gyakori, hogy odavannak a gyermekekért, a nagymamákért.

Nincs mit tagadni, előfordul a férfiaktól való általános félelem, ezen lehet és kell is dolgoznia a gazdiknak. Hosszú folyamat, de minden perce megéri – mondta Csörgő Tímea, önkéntes. Figyelemmel, törődéssel és szeretettel boldogság nem csak a kutyának, de a családnak is az örökbefogadás.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
kamion-1.jpg

Kamionosok gyűjtenek a Heim Pál Gyermekkórháznak: lázmérőt, vérnyomásmérőt, tisztálkodási szereket is kértek tőlük

A kórház alapítványának kuratóriumi elnöke elmondta, hogy sokszor az orvosi műszerek megvásárlása is az ő feladatuk.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 28.


hirdetés

Kamionosok gyűjtenek a Heim Pál Gyermekkórház javára.

A pénzből – a kórház alapítványának kérésére – például lázmérőt, vérnyomásmérőt, tisztálkodási szereket és kanapéágyakat vesznek, utóbbiakat a szülők számára.

Az egyik ötletgazda kamionos, Generál Lajos az RTL Híradónak elmondta, hogy megkeresték a kórházat, hogy mire lenne szükségük, és megdöbbentek a válaszon. Szerinte a felsorolt cikkeknek alapvető dolgoknak kellene lenniük egy kórházban.

A Gyermekkor Alapítvány kuratóriumi elnöke, dr. Kemény János elmondta, hogy sokszor az orvosi műszerek megvásárlása is az ő feladatuk. A mindennapi munkához pedig szükségük van az "apró dolgokra" is.

hirdetés

A gyűjtés december 15-ig tart, ezután megveszik a szükséges eszközöket, melyeket még karácsony előtt átadnak a gyermekkórháznak.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:

hirdetés
kutya_sir_temeto.png

Majdnem kiásta halott gazdáját a sírból a hűséges kutya

A 12 éves német juhász alig akart hazamenni a temetőből.
Kép forrása: Pearl Video - szmo.hu
2019. november 27.


hirdetés

Alig akart hazamenni a temetőből egy németjuhász, miután elvitték a gazdája sírjához – írja a Daily Mail. A hűséges kutya több mint tíz évig élt együtt idős gazdájával, aki nemrég hunyt el. A 12 éves kutya az idős férfi családtagjai szerint három napig nem evett és nem is ivott, mikor Wu nagypapa meghalt.

A bácsi lánya videóra vette, amikor kivitték a Huzi nevű kutyát gazdája sírjához. A német juhász először tett néhány kört a sír körül, aztán nagy lendülettel elkezdett ásni, majd lefeküdt a földkupac tetejére, és meg sem mozdult. Amikor végül úgy döntöttek, hogy hazaindulnak, a kutya láthatóan alig bírt elszakadni az öreg Wu sírjától.

hirdetés

Az elhunyt gazdi lánya elmondta, hogy apja és a kutya nagyon közel álltak egymáshoz. Attól tartottak, hogy röviddel az idő férfi halála után elveszítik a kutyát is, de szerencsére végül Huzi erőre kapott.

A kutyák közismerten hűségesek gazdáikhoz még akkor is, ha már az emberek meghaltak. Néhány hónapja egy Fülöp-szigeteki gyászoló eb szívszorító napjairól számoltunk be ebben a cikkben:


KÖVESS MINKET:


hirdetés
zente-sma-hazamehet-zolgensma.jpg

Jó hír érkezett a kis Zentéről: végre hazamehetett családjával

A karanténnak viszont a kisfiú egészsége érdekében még nincs vége.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 28.


hirdetés

Mi is megírtuk, hogy óriási összefogásnak köszönhetően összegyűlt a gerincvelői sorvadásban, SMA-ban szenvedő kisfiú, Zente számára a Zolgensma nevű készítményre a 700 millió forint.

Arról is beszámoltunk, hogy beadták Zentének a világ legdrágább gyógyszerét, és a kezelés után jó ideig nem mehetett az anyukájával közösségbe, és hozzájuk sem mehettek látogatók.

A kisfiú anyukája gyakran közzéteszi a Facebook-oldalukon, hogy mi történik éppen velük, hol tartanak. Nemrég arról számolt be, hogy Zente a bébikompjával már egészen komoly mozgásra képes.

hirdetés

Az édesanya most azt írta Facebookon:

"Zente ma lett 21 hónapos. Rohan az idő, hiszen ezzel párhuzamosan letelt az első 30 nap is (pontosabban ma van a 32.)

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


hirdetés
levente-sma-levi-zolgensma-kezeles.jpg

Így telt a nagy nap, amikor beadták Levinek a 700 milliós gyógyszert – édesanyja mesélte el

Már előző reggel beköltöztek a Bethesda gyermekkórházba.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 28.


hirdetés

Mi is megírtuk, hogy hatalmas összefogással sikerült összegyűjteni a szükséges 700 millió forintot az SMA 2 típusú betegségben szenvedő Leventének a speciális kezelésre.

Ő a második gyerek, akinek összegyűlt ez az összeg, korábban egy Zente nevű kisfúnak gyűjtötték össze a pénzt magyar és külföldi adományozók segítségével.

A gerincvelői izomsorvadásban szenvedő Leventén is csak a Zolgensma nevű készítmény segíthet - ez ma a világ legdrágább gyógyszere.

hirdetés

Levente anyukája nemrég a Facebookon jelentette be, hogy a kisfiú megkapta a gyógyszert, és most egy részletesebb bejegyzésben számolt be a történtekről.

"Nagyon vártuk ezt a napot, izgultunk, féltünk is" -írta az édesanya.

"25-én reggel 8-kor kellett beköltöznünk a Bethesda Gyermekkórházba. Levit Gergely Anita Doktor néni már az ajtóban várta. Előkészítették Levit a kezeléshez. A Doktor néni megvizsgálta és ezt követően kettő vénát szúrtak neki, és megkapta az első szteroidos kezelését. Ezután szabad foglalkozás volt, de szigorúan csak a kórteremben.

Másnap reggel 6-kor keltünk. Levi sem sokat aludt éjszaka, biztos érezte, hogy anya ideges. Reggelizni sem volt hajlandó, korán is volt, izgultunk is. Közben megérkezett apa, akit Levi nagyon várt már."

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!