hirdetés
dagmara.jpg

Halálba kergették a 16 éves lengyel lányt Angliában

Dagmara gyönyörű volt és ígéretes tehetség. Az osztályban és a neten is rendszeresen megfélemlítették.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. május 20.


hirdetés

Kedd délután holtan találtak egy 16 éves diáklányt, Dagmara Przybyszt a Cornwall-i Pool Academy középiskolában. A lengyel tini

már két éve is panaszkodott, hogy rasszista megfélemlítés áldozata az osztályában.

Az ask.fm nevű oldalon – amelyet gyakran vádolnak azzal, hogy teret nyújt trolloknak, névtelen zaklatóknak – valaki megkérdezte tőle, hogy milyen problémákkal kell szembenéznie az iskolában. Ő azt felelte, hogy a rasszizmussal. Illetve arra a kérdésre, hogy mi szomorítja el, azt válaszolta, hogy amikor a barátai a háta mögött rosszindulatúnak nevezik.

lany2

hirdetés

A lány barátai a közösségi média oldalain is megemlékeztek róla. Azonban az emlékére létrehozott Facebook-oldalt sem kímélik a trollok, az adminoknak folyamatosan törölniük kell a lány emlékét sértő kommenteket, és külön kérniük kellett, hogy mindenki fogja vissza magát. A kommentelők még azon is képesek voltak összeveszni, hogy aki nem kedvelte a lányt, az most minek írogat, miért fejezi ki a részvétét.

dagmara3

dagmara2

Egy Rachel Louise Walsh nevű lány tette helyre őket: “Azt biztosan állíthatom, hogy Dagmara sokunknak fog hiányozni... emellett nagyon idegesítőnek találom, hogy itt nyöszörögnek sokan, miért írnak olyanok is a falára, akik nem is kedvelték... Elmondom, mit gondolok: én csak egyszer találkoztam vele, kedves volt és vicces, sok mindent hallottam róla, mielőtt találkoztunk, és nem hittem volna, hogy ennyire aranyos.... Biztosan akadt, aki nem kedvelte, de a tiszteletet tőlük is megkapta. És ők sem örülnek, hogy meghalt.... Az emberek nem értékelik, amijük van, amíg el nem veszítik... Nyugodj békében, Dagmara, örülök, hogy találkoztunk, és elszomorít, hogy ilyen fiatalon elmentél”

lany

Az iskolában tanárai és igazgatója, Zelma Hill a következő nyilatkozatot bocsátották ki az iskola tanulói és a szülők számára: “Az iskola igazgatója, az iskolaszék és a dolgozók mély szomorúsággal erősítik meg a hírt, hogy iskolánk egyik tanulója tragikus hirtelenséggel elhunyt. Dagmara Przybysz halála mindannyiunkat megrázott és elszomorított. Dagmara gyönyörű, okos és kreatív 16 éves diák volt, és ígéretes jövő előtt állt. Szenvedélyesen érdekelte a divat és a fotózás.”

A megfélemlítés

A megfélemlítés és a kibermegfélemlítés célja az erőegyensúly felborítása. Akár azzal, hogy szervezetten kiközösítsenek valakit.

A cyber-megfélemlítés (cyberbullying) történhet interneten, de telefonon vagy sms-ben is, a zaklatáson kívül egyéb jogsértő viselkedések (rágalmazás, becsületsértés, stb.) vagy nem jogsértő viselkedések által.

Forrás: Szörnyű módszerekkel félemlítik meg egymást a tinik

Dagmara gyásztól sújtott nagymamája, Zofia Dobek a Daily Mailnek mesélte el, hogy a család egy jobb élet reményében nyolc éve költözött Angliába, és hogy a kislányt már a kezdetektől üldözték, akik “nem kedvelték”. – Az iskolában most mindenki virágot visz az emlékére, de amikor betöltötte a tizenhatot, senki sem köszöntötte fel. Nem is értem. Miért? Olyan kedves lány volt, tele élettel. Gyönyörű, barátságos, segítőkész. Nem értem, hogy miért nem szerették. Most mindenki arról beszél, hogy mentális problémái voltak. Nem igaz! Hogy mondhatnak ilyet?

lany3

Az elhunyt lány nagymamája

A nagymama arról is beszámolt, hogy bár a család már nyolc évet töltött Angliában, a kislánynak nagyon hiányoztak lengyel barátai és rokonai, és minden lehetőséget megragadott, hogy hazamehessen.

A halál okáról még nem nyilatkozott a rendőrség.

Via Independent, Daily Mail

Ti mit gondoltok az ügyről? Írjátok meg kommentben!


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
pofatlan-budapesti-soforok.jpg

Videó a legpofátlanabb autóvezetőkről a budapesti rendőröktől

Az ütős felvételen például azokat láthatjuk, akik átlépték a záróvonalat, átmentek a piroson vagy a buszsávot használták.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 11.


hirdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei hat napon keresztül, civil autókból ellenőrizték a szabálytalankodó autósokat a fővárosban.

Az eredményről videót tettek közzé Youtube-on, és "Közlekedési pofátlanítás" címmel írtak is róla a police.hu oldalon.

Az akcióval a rendőrök Budapesten olyan autósokat szűrtek ki és büntettek meg, akik vezetés közben telefonáltak, nem kötötték be a biztonsági övüket, nem vették figyelembe a záróvonalat, vagy átmentek a piroson, de a gyorshajtókat is lekapcsolták.

Az akció során összesen 72 sofőr kapott bírságot: záróvonal átlépése miatt 12, buszsávban közlekedés miatt 11, mobiltelefonálás miatt 10, gyorshajtás miatt 7 sofőrt bírságoltak meg.

hirdetés

A rendőröknek intézkedniük kellett több sofőrrel szemben, amiért figyelmen kívül hagyták az útburkolati jeleket, például mozgáskorlátozott parkolóhelyen parkoltak jogosulatlanul, nem vették figyelembe a megállni tilos táblát, a kötelező haladási irányt, illetve nem használták a biztonsági övet.

Összesen 12 sofőr kapott helyszíni bírságot amiatt, hogy áthajtott a piros lámpán.

A rendőrök fedélzeti kamerákkal felszerelt autókkal végezték az ellenőrzést, így a szabálytalankodókról felvétel is készült.

VIDEÓ: A szabálytalankodó sofőrök:


KÖVESS MINKET:

hirdetés
bilincs-pixxa.jpg

Úgy megverte újszülött gyermekét az apa, hogy a babának eltört a karja

A férfi rendszeresen bántalmazta a kicsit születése óta, mert az sokat sírt. Most 3 és fél év börtönre ítélték.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 11.


hirdetés

A Nagyatádi Járásbíróság kapcsolati erőszak és testi sértés miatt 3 év 6 hónap börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a 42 éves férfit, aki megverte a pár hónapos csecsemőjét.

A férfi a néhány hónapos gyerekét nem sokkal születése után rendszeresen bántalmazta, mert a csecsemő sokat sírt. Ezért élettársát is hibáztatta.

A csecsemőnek a verések következtében többször keletkeztek 8 napon túl gyógyuló sérülései, egy alkalommal pedig apja olyan súlyosan bántalmazta, hogy a kicsinek eltört a karja.

A férfi élettársával együtt nevelte annak korábbi kapcsolatából származó három kiskorú gyerekét, illetve 2018 novemberében született közös gyereküket is. Most a bíróság megszüntette az apa felügyeleti jogát is.

hirdetés

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, a vádlott védője enyhítésért és a felügyeleti jog megtartásáért fellebbezett.

Címkép: illusztráció (Pixabay)


KÖVESS MINKET:


hirdetés
orizetbe-vettek-a-kosarast.jpg

Megverte a 16 éves lányát és a feleségét a világhírű kosaras – őrizetbe vették

A férfi azt állítja, a felesége provokálta, ezért ütött.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2019. december 12.


hirdetés

Őrizetbe vette 48 órára a szerb rendőrség az egykori világ- és Európa-bajnok Milan Gurovićot.

A híres kosaras többek között a Crvena zvezda, a Barcelona és a Galatasaray csapatában játszott.

Milan Gurović kedden este a belgrádi lakásában fizikailag bántalmazta a feleségét és a lányát - írja a Szabad Magyar Szó.

hirdetés

"A szerb sajtó értesülése szerint Gurovićot előállították, és ellene bűnvádi feljelentést tettek a felesége, valamint a tizenhat éves lánya bántalmazása miatt."

A Blikk a szerb Blicre hivatkozva azt írja:

a férfi öklével ütötte fejen a feleségét, Tanját, akit a földre zuhanása után is tovább bántalmazott. A közbeavatkozó lányát sem kímélte, a gyerek orrsérüléseket szenvedett.

Gurović azt mondta, a felesége "provokálta" és leköpte őt, ezért támadt rá.

Az esetről több külföldi híroldal is beszámolt.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
gyor.jpeg

Kamera rögzíthette a 17 éves győri késelő támadását

Ügyvédje azt mondta, a fiúnak annyira beszűkült a tudata, hogy nem is tud visszaemlékezni arra, mit tett.
Fotó: MTI/Krizsán Csaba - szmo.hu
2019. december 11.


hirdetés

Mint arról korábban beszámoltunk, egy 17 éves diák egy hármas dolgozat ürügyén kést rántott, és az órán többször megszúrta tanárát, akinek az állapota jelenleg kielégítő.

A fiú azóta egyszemélyes cellában tartózkodik: kora miatt nem zárhatják össze felnőtt elkövetőkkel, fiatalkorúak börtönébe pedig egyelőre azért nem mehet, mert a további eljárás miatt a városban kell maradnia - írja a Blikk.

hirdetés

Mint kiderült, a nyomozók munkáját egy folyosói kamera is segítheti, ami a nyitott tanterem miatt lehetséges, hogy a teremben történteket is rögzítette.

A fiatal ügyvédje a Borsnak nyilatkozott:

"Védencem jelenleg nincs abban az állapotban, hogy üzenjen, az erős poszttraumás stressz miatt még jobban bezárkózott és magába fordult. Sőt, annyira beszűkült a tudata, hogy a cselekményre sem tud visszaemlékezni."

Hamarosan elmeorvosi szakértő állapíthatja meg, hogy a diák milyen tudatállapotban lehetett az elkövetés idejében, és ezután döntenek arról, hogy szükséges lehet-e elmegyógyintézetbe zárása.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!