hirdetés
dagmara.jpg

Halálba kergették a 16 éves lengyel lányt Angliában

Dagmara gyönyörű volt és ígéretes tehetség. Az osztályban és a neten is rendszeresen megfélemlítették.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. május 20.


hirdetés

Kedd délután holtan találtak egy 16 éves diáklányt, Dagmara Przybyszt a Cornwall-i Pool Academy középiskolában. A lengyel tini

már két éve is panaszkodott, hogy rasszista megfélemlítés áldozata az osztályában.

Az ask.fm nevű oldalon – amelyet gyakran vádolnak azzal, hogy teret nyújt trolloknak, névtelen zaklatóknak – valaki megkérdezte tőle, hogy milyen problémákkal kell szembenéznie az iskolában. Ő azt felelte, hogy a rasszizmussal. Illetve arra a kérdésre, hogy mi szomorítja el, azt válaszolta, hogy amikor a barátai a háta mögött rosszindulatúnak nevezik.

lany2

A lány barátai a közösségi média oldalain is megemlékeztek róla. Azonban az emlékére létrehozott Facebook-oldalt sem kímélik a trollok, az adminoknak folyamatosan törölniük kell a lány emlékét sértő kommenteket, és külön kérniük kellett, hogy mindenki fogja vissza magát. A kommentelők még azon is képesek voltak összeveszni, hogy aki nem kedvelte a lányt, az most minek írogat, miért fejezi ki a részvétét.

dagmara3

dagmara2

Egy Rachel Louise Walsh nevű lány tette helyre őket: “Azt biztosan állíthatom, hogy Dagmara sokunknak fog hiányozni... emellett nagyon idegesítőnek találom, hogy itt nyöszörögnek sokan, miért írnak olyanok is a falára, akik nem is kedvelték... Elmondom, mit gondolok: én csak egyszer találkoztam vele, kedves volt és vicces, sok mindent hallottam róla, mielőtt találkoztunk, és nem hittem volna, hogy ennyire aranyos.... Biztosan akadt, aki nem kedvelte, de a tiszteletet tőlük is megkapta. És ők sem örülnek, hogy meghalt.... Az emberek nem értékelik, amijük van, amíg el nem veszítik... Nyugodj békében, Dagmara, örülök, hogy találkoztunk, és elszomorít, hogy ilyen fiatalon elmentél”

lany

Az iskolában tanárai és igazgatója, Zelma Hill a következő nyilatkozatot bocsátották ki az iskola tanulói és a szülők számára: “Az iskola igazgatója, az iskolaszék és a dolgozók mély szomorúsággal erősítik meg a hírt, hogy iskolánk egyik tanulója tragikus hirtelenséggel elhunyt. Dagmara Przybysz halála mindannyiunkat megrázott és elszomorított. Dagmara gyönyörű, okos és kreatív 16 éves diák volt, és ígéretes jövő előtt állt. Szenvedélyesen érdekelte a divat és a fotózás.”

A megfélemlítés

A megfélemlítés és a kibermegfélemlítés célja az erőegyensúly felborítása. Akár azzal, hogy szervezetten kiközösítsenek valakit.

A cyber-megfélemlítés (cyberbullying) történhet interneten, de telefonon vagy sms-ben is, a zaklatáson kívül egyéb jogsértő viselkedések (rágalmazás, becsületsértés, stb.) vagy nem jogsértő viselkedések által.

Forrás: Szörnyű módszerekkel félemlítik meg egymást a tinik

Dagmara gyásztól sújtott nagymamája, Zofia Dobek a Daily Mailnek mesélte el, hogy a család egy jobb élet reményében nyolc éve költözött Angliába, és hogy a kislányt már a kezdetektől üldözték, akik “nem kedvelték”. – Az iskolában most mindenki virágot visz az emlékére, de amikor betöltötte a tizenhatot, senki sem köszöntötte fel. Nem is értem. Miért? Olyan kedves lány volt, tele élettel. Gyönyörű, barátságos, segítőkész. Nem értem, hogy miért nem szerették. Most mindenki arról beszél, hogy mentális problémái voltak. Nem igaz! Hogy mondhatnak ilyet?

lany3

Az elhunyt lány nagymamája

A nagymama arról is beszámolt, hogy bár a család már nyolc évet töltött Angliában, a kislánynak nagyon hiányoztak lengyel barátai és rokonai, és minden lehetőséget megragadott, hogy hazamehessen.

A halál okáról még nem nyilatkozott a rendőrség.

Via Independent, Daily Mail

Ti mit gondoltok az ügyről? Írjátok meg kommentben!


KÖVESS MINKET:
hirdetés
lany.jpg

Megölte 17 éves barátnőjét egy amerikai influenszer, majd szelfizett a véres holttesttel

Több százan mentették le a fotót azért, hogy népszerűsítsék vele saját oldalukat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 16.Meggyilkolta barátnőjét egy influencer Amerikában, majd több helyen is posztolta a véres holttestéről készült felvételeket - írja a Mirror.

Egy amerikai fiú és barátnője videójátékok közvetítésével váltak híressé a közösségi médiában. A 21 éves Brandan Andrew Clark a 17 éves Bianca Devinsszel az Instagramon ismerkedett meg.

A hírek szerint a két fiatal egy közös program után vesztek össze, ezek után történt a tragédia: a fiú egy hatalmas késsel ölte meg a fiatal lányt. Később a rendőrséget is ő maga hívta ki.

A New York-i rendőrség vasárnap reggel érkezett ki a bűntény helyszínére, ahol az elkövető egy kést tartva a nyakához fogadta a hatóságokat, azzal fenyegetőzve, hogy öngyilkosságot követ el. Eközben egy kamerával végig vette a rendőröket, ahogy azok fegyvert fognak rá.

A fiatal híresség később beismerte tettét és elmondta: ő sebesítette meg a lányt, akinek véres holttestével még egy szelfit is készített.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
gyor-1.jpg

Vádat emeltek az ázsiai boltosok ellen, akik megkínoztak egy nőt, és aláíratták vele, hogy 10 milliós tartozása van

A nő tagadta a lopást, de ez nem győzte meg bántalmazóit.
Fotó: Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség - szmo.hu
2019. július 16.A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség felfegyverkezve elkövetett emberrablás miatt emelt vádat öt kelet-ázsiai elkövetővel szemben, akik egy áruházban dolgozó alkalmazottat vertek meg, fenyegették és pénzt követeltek tőle. A támadók akár 18 évet is kaphatnak.

A közlemény szerint az áruház vezetője 2017 decemberében az egyik magyar alkalmazottat akarta elszámoltatni, szerinte a sértett az áruház bevételének egy részét ellopta. Miután a többi alkalmazottat hazaküldték, a nőt körbeállták, szájába zoknit tömtek, majd a pincébe lökdösték. Ott testszerte, legalább ötvenszer ütöttek egy fém rúddal és egy bottal, meg is rugdosták, közben pedig arról faggatták, miért kevés az áruház bevétele.

A nő tagadta, hogy pénzt vett volna el,

erre közölték vele, hogy a táskájából kivett kulccsal a lakására mennek, ahol édesapjával magukra íratják a sértett lakását és autóját.

Miután a nő otthonában nem találtak senkit, megfenyegették, hogy megmérgezik, majd bárddal kényszerítették, hogy aláírja, hogy 10 millióval tartozik nekik.

A sértett a diktált szöveget leírta, fel is kellett olvasnia, hogy mobiltelefonjukkal az elkövetők rögzíthessék. A nyilatkozaton piros festékbe mártott ujjának ujjlenyomatát is el kellett helyeznie. Csak azután engedték el, hogy megfenyegették, ha orvoshoz vagy a rendőrséghez fordul, őt és édesapját is megölik.

A nő a bántalmazás miatt bordatörést és számos zúzódást szenvedett el.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
czQktkpTURBXy8wYjNiM2M5YzY1MDE3NTQ2MTk0ZjczZGIxZGQwYTZiZi5qcGeSlQMAWs0GQM0DhJMFzQMgzQHC.jpg

Többféle kábítószert is fogyasztott a horvát BMW-s gázoló – kiderült, kit hívott fel közvetlenül a baleset után

Azóta az elgázolt család mindhárom tagja túl van az életveszélyen.
Kép: Facebook - szmo.hu
2019. július 16.Ahogy azt korábban megírtuk: gyógyszer és kábítószer hatása alatt állt annak a a BMW-nek a sofőrje, aki négy napja súlyos balesetet okozott Horvátországban az A4-es autópályán a Varasd (Varazdin) közelében lévő fizetőkapunál, a balesetben magyarok is súlyosan megsérültek. A férfit 30 napra letartóztatták az eset után.

Többféle kábítószert is fogyasztott a baleset előtt az a sofőr, aki múlt csütörtökön lassítás nélkül belehajtott egy magyar rendszámú autóba Horvátországban, az A4-es autópálya Sveta Helena-i fizetőkapujánál, és súlyos sérüléseket okozott a magyar származású családnak - közölte a Jutarnji List című zágrábi napilap az internetes oldalán kedden.

A portál úgy tudja:

amfetamin, diazepám és a köznyelvben Ginaként ismert GHB is volt a 35 éves sofőr vérében.

A lap információi szerint a balesetet követően a sofőr csak egyetlen telefonhívást indított, apját hívta fel, akivel sokkos állapotban közölte, hogy embereket ölt meg Sveta Helenánál.

Azóta az elgázolt család mindhárom tagja túl van az életveszélyen.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
door-349807_960_720.jpg

Egy fővárosi rendelő mosdójából került elő az eltűnt idős nő holtteste

Egyelőre nem tudni, hogyan halt meg a 68 éves asszony.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. július 16.Holttestet találtak a XVI. kerületi, Csömöri úti orvosi rendelő mosdójában – írja a Népszava.

A lap úgy tudja: az áldozat egy 68 éves asszony, akit hétfő óta keresett eltűntként a rendőrség. A beteghez kiérkezett mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A nő halálának körülményeit még vizsgálják, az okokat egyelőre nem lehet tudni.

Az illetékes polgármester és a jegyző hivatala kedd délutánra ígért tájékoztatást a történtekről.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x