hirdetés
dagmara.jpg

Halálba kergették a 16 éves lengyel lányt Angliában

Dagmara gyönyörű volt és ígéretes tehetség. Az osztályban és a neten is rendszeresen megfélemlítették.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. május 20.


hirdetés

Kedd délután holtan találtak egy 16 éves diáklányt, Dagmara Przybyszt a Cornwall-i Pool Academy középiskolában. A lengyel tini

már két éve is panaszkodott, hogy rasszista megfélemlítés áldozata az osztályában.

Az ask.fm nevű oldalon – amelyet gyakran vádolnak azzal, hogy teret nyújt trolloknak, névtelen zaklatóknak – valaki megkérdezte tőle, hogy milyen problémákkal kell szembenéznie az iskolában. Ő azt felelte, hogy a rasszizmussal. Illetve arra a kérdésre, hogy mi szomorítja el, azt válaszolta, hogy amikor a barátai a háta mögött rosszindulatúnak nevezik.

lany2

A lány barátai a közösségi média oldalain is megemlékeztek róla. Azonban az emlékére létrehozott Facebook-oldalt sem kímélik a trollok, az adminoknak folyamatosan törölniük kell a lány emlékét sértő kommenteket, és külön kérniük kellett, hogy mindenki fogja vissza magát. A kommentelők még azon is képesek voltak összeveszni, hogy aki nem kedvelte a lányt, az most minek írogat, miért fejezi ki a részvétét.

dagmara3

dagmara2

Egy Rachel Louise Walsh nevű lány tette helyre őket: “Azt biztosan állíthatom, hogy Dagmara sokunknak fog hiányozni... emellett nagyon idegesítőnek találom, hogy itt nyöszörögnek sokan, miért írnak olyanok is a falára, akik nem is kedvelték... Elmondom, mit gondolok: én csak egyszer találkoztam vele, kedves volt és vicces, sok mindent hallottam róla, mielőtt találkoztunk, és nem hittem volna, hogy ennyire aranyos.... Biztosan akadt, aki nem kedvelte, de a tiszteletet tőlük is megkapta. És ők sem örülnek, hogy meghalt.... Az emberek nem értékelik, amijük van, amíg el nem veszítik... Nyugodj békében, Dagmara, örülök, hogy találkoztunk, és elszomorít, hogy ilyen fiatalon elmentél”

lany

Az iskolában tanárai és igazgatója, Zelma Hill a következő nyilatkozatot bocsátották ki az iskola tanulói és a szülők számára: “Az iskola igazgatója, az iskolaszék és a dolgozók mély szomorúsággal erősítik meg a hírt, hogy iskolánk egyik tanulója tragikus hirtelenséggel elhunyt. Dagmara Przybysz halála mindannyiunkat megrázott és elszomorított. Dagmara gyönyörű, okos és kreatív 16 éves diák volt, és ígéretes jövő előtt állt. Szenvedélyesen érdekelte a divat és a fotózás.”

A megfélemlítés

A megfélemlítés és a kibermegfélemlítés célja az erőegyensúly felborítása. Akár azzal, hogy szervezetten kiközösítsenek valakit.

A cyber-megfélemlítés (cyberbullying) történhet interneten, de telefonon vagy sms-ben is, a zaklatáson kívül egyéb jogsértő viselkedések (rágalmazás, becsületsértés, stb.) vagy nem jogsértő viselkedések által.

Forrás: Szörnyű módszerekkel félemlítik meg egymást a tinik

Dagmara gyásztól sújtott nagymamája, Zofia Dobek a Daily Mailnek mesélte el, hogy a család egy jobb élet reményében nyolc éve költözött Angliába, és hogy a kislányt már a kezdetektől üldözték, akik “nem kedvelték”. – Az iskolában most mindenki virágot visz az emlékére, de amikor betöltötte a tizenhatot, senki sem köszöntötte fel. Nem is értem. Miért? Olyan kedves lány volt, tele élettel. Gyönyörű, barátságos, segítőkész. Nem értem, hogy miért nem szerették. Most mindenki arról beszél, hogy mentális problémái voltak. Nem igaz! Hogy mondhatnak ilyet?

lany3

Az elhunyt lány nagymamája

A nagymama arról is beszámolt, hogy bár a család már nyolc évet töltött Angliában, a kislánynak nagyon hiányoztak lengyel barátai és rokonai, és minden lehetőséget megragadott, hogy hazamehessen.

A halál okáról még nem nyilatkozott a rendőrség.

Via Independent, Daily Mail

Ti mit gondoltok az ügyről? Írjátok meg kommentben!


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
ukrajna_csecsemo_osszevert.png

Az életéért küzd egy kisbaba, akit megvert az anyja, hogy randizni mehessen

A négyhetes ukrán kisfiúnak monoklija volt, az orra eldugult a vértől, és alig tudott lélegezni. Az orvosok szerint a koponyája is eltörhetett.
Fotó: YouTube/TCH - szmo.hu
2019. október 18.Súlyosan bántalmazta szinte újszülött gyerekét egy ukrán nő, majd magára hagyta a csecsemőt, és elment randizni. A szomszédok fedezték fel az össze-vissza vert kisfiút, miután gyanús lett nekik, hogy a 19 éves anya egész nap távol van. Amikor beléptek a lakásba, megdöbbentő látvány fogadta őket, írja a Metro.

"A kis Mikita az ágyában feküdt, a jobb szeme körül fekete monokli volt, az orra bedugult a sűrű vértől, és alig lélegzett. Miközben kicseréltük a ruháit, észrevettük, hogy az egész testét fekete foltok borítják" - mondta a szomszéd nő.

Ezután rögtön mentőt hívtak. A gyerek súlyos, életveszélyes állapotban került a rivnei gyerekkórház intenzív osztályára.

"Arra gyanakszunk, hogy a koponyája is betört, de egyelőre nem tudjuk megvizsgálni. Életemben nem láttam még csecsemőt ennyire elhanyagolt állapotban. Olyan, mintha az anyja egyáltalán nem cserélte volna a ruháit és soha nem használt volna pelenkát. Iszonyú állapotban van a kisfiú bőre"

- jelentette ki az osztályvezető orvos.

A gyerek anyját végül akkor fogta el a rendőrség, amikor hazaérkezett a randevúról. A nő előbb azt állította, hogy nem ő okozta a csecsemő sérüléseit, és a huzat miatt keletkeztek Mikita sérülései. A rendőrség szóvivője később elmondta, hogy a 19 éves nő bevallotta, hogy a gyerek állandó sírása miatt lett ideges.

Ha a kisfiú felépül, szociális gondozásba adják. A nőre legfeljebb öt év börtönbüntetés várhat. A gyerek 27 éves apja nem él együtt a nővel, és a gyerek sem érdekli.

A felkavaró történetről először a TCH készített riportot:


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
magyar-no-europa-legkeresettebb-bunozoje.jpg

Egy magyar nő Európa egyik legkeresettebb bűnözője

Kábítószer-kereskedelem és gyermekbántalmazás miatt körözik Dudás Ildikót, aki megszökött a fegyházbüntetése elől.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 18.Egy magyar nő Európa egyik legkeresettebb bűnözője, derül ki az EUROPOL új kampányából, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy a nők is képesek súlyos bűncselekményeket elkövetni, akárcsak a férfiak. Erre példa az a 22 nő, akik a kampány arcaiként szolgálnak.

"Az EU bűnüldöző szervének új kampányában szereplő bűnözőket – mindkét nem tagjait – olyan súlyos bűncselekmények miatt keresik, mint a gyilkosság, a drogkereskedelem, a csalás, a lopás és az emberkereskedelem. Az Önök információira van szükségünk, hogy segítségükkel a nyomukra akadhassunk, és felelősségre vonhassuk őket a tetteikért." - írja a rendőrség.

A kampány weboldala izgalmas, cyber-punk stílusban dizájnolt és interaktív. Fókuszában a bűncselekmény mögötti történet áll, így az elején az elkövetőn egy álarc van, ami szépen lépésről lépésre alakul át úgy, hogy egyre többet fedjen fel a bűnöző személyéből. Majd a "játékos" tippelhet a személy nemére is.

A kampány célja, hogy felkeltse az emberek érdeklődését, megdolgoztassa a fantáziáját, így jobban emlékeznek majd az elkövetők arcára, és akár könnyebben a nyomukra is bukkanhatnak a későbbiekben.

A honlapon keresztül közvetlenül, név nélkül lehet kapcsolatba lépni a szökevényeket kereső nyomozókkal, abban az esetben, ha valaki információval rendelkezik róluk.

A képen látható nő Dudás Ildikó. Veszprémi Törvényszék és a Győri Ítélőtábla ítélete alapján bűnsegédként elkövetett kábítószer-kereskedelem és gyermekbántalmazás miatt körözik, mivel a rá kiszabott 6 év fegyházbüntetését nem kezdte meg.

Dudás 2010 tavaszától 2012 áprilisáig kereskedett speed, valamint ecstasy típusú kábítószerekkel a Balaton környéki lokálokban és rendszeresen fogyasztotta is a szereket. Több társa is volt, de főleg az élettársával együtt dolgozott.

A körözött nő és férfi nemcsak a különböző szórakozóhelyeken, hanem gyermekeik jelenlétében, napközben az otthonukban is használták a fenti szereket. Előfordult, hogy a szerek megvásárlásánál és árusításánál is jelen voltak a gyerekek.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
fist-4117726_1920.jpg

Felesége intim képeit mutogatta egy kaposvári rab, majd megverte zárkatársát, amiért az elismerően reagált

A 22 éves férfi cellatársa 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.
Címkép: illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2019. október 18.A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a 22 éves balatonszabadi férfival szemben, aki zárkatársát bántalmazta a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben — számolt be az ügyészség pénteki közleményében.

A konfliktus 2019 márciusában tört ki, amikor a férfi felesége intim fotóit mutogatta zárkatársának.

A képeket látva a sértett viccelődve a feleség lakcíméről érdeklődött, amitől a férj bedühödött és verekedésre hívta cellatársát.

Azonban még azt sem várta meg, hogy a másik férfi felálljon az ágyról, hanem egyből állon, majd két alkalommal orron ütötte.

A sértettet a helyszínre érkező őrök és az egészségügyi személyzet ellátta, majd kórházba szállították.

8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, az orrcsontja is eltörött.

Az ügyészség a visszaeső és jelenleg is fogvatartott vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság a vádlott előkészítő ülésen történő beismerése esetén a szabadságvesztés tartamát 1 év 10 hónapban állapítsa meg.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
metro_buenosaires.png

Videón, ahogy majdnem elgázolt egy nőt a metró, miután a sínekre lökte egy elájuló férfi

Az utasok kétségbeesetten integettek a szerelvény sofőrjének a zsúfolt peronról. Néhány méteren múlt csak a nő élete.
Fotó: YouTube/VOA News - szmo.hu
2019. október 18.Kishíján véletlenül megölt egy nőt egy férfi Argentínában, amikor teljesen váratlanul elájult a Buenos Aires-i metró egyik állomásán, áll a The Sun cikkében.

A peron szélén a reggeli órákban várakozó tömegben olyan szerencsétlenül dőlt neki a nőnek, hogy az egyenesen a sínekre esett. Az áldozat pechjére a döbbenetes jelenettel szinte egyidőben befutott a D-vonal szerelvénye is a Pueyrredón állomásra.

A többi utas kétségbeesetten integetni kezdett a metróvezetőnek, hogy állítsa meg a szerelvényt, miközben a nő láthatóan magatehetetlenül feküdt a síneken.

A jármű végül néhány méterrel a nő feje előtt fékezett le, akit ezután felsegítettek a peronra.

A hajmeresztő jelenetet a metró biztonsági kamerája rögzítette október 15-én:


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!