hirdetés
dagmara
Halálba kergették a 16 éves lengyel lányt Angliában
Dagmara gyönyörű volt és ígéretes tehetség. Az osztályban és a neten is rendszeresen megfélemlítették.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. május 20.


hirdetés

Kedd délután holtan találtak egy 16 éves diáklányt, Dagmara Przybyszt a Cornwall-i Pool Academy középiskolában. A lengyel tini

már két éve is panaszkodott, hogy rasszista megfélemlítés áldozata az osztályában.

Az ask.fm nevű oldalon – amelyet gyakran vádolnak azzal, hogy teret nyújt trolloknak, névtelen zaklatóknak – valaki megkérdezte tőle, hogy milyen problémákkal kell szembenéznie az iskolában. Ő azt felelte, hogy a rasszizmussal. Illetve arra a kérdésre, hogy mi szomorítja el, azt válaszolta, hogy amikor a barátai a háta mögött rosszindulatúnak nevezik.

lany2

A lány barátai a közösségi média oldalain is megemlékeztek róla. Azonban az emlékére létrehozott Facebook-oldalt sem kímélik a trollok, az adminoknak folyamatosan törölniük kell a lány emlékét sértő kommenteket, és külön kérniük kellett, hogy mindenki fogja vissza magát. A kommentelők még azon is képesek voltak összeveszni, hogy aki nem kedvelte a lányt, az most minek írogat, miért fejezi ki a részvétét.

dagmara3

dagmara2

Egy Rachel Louise Walsh nevű lány tette helyre őket: “Azt biztosan állíthatom, hogy Dagmara sokunknak fog hiányozni... emellett nagyon idegesítőnek találom, hogy itt nyöszörögnek sokan, miért írnak olyanok is a falára, akik nem is kedvelték... Elmondom, mit gondolok: én csak egyszer találkoztam vele, kedves volt és vicces, sok mindent hallottam róla, mielőtt találkoztunk, és nem hittem volna, hogy ennyire aranyos.... Biztosan akadt, aki nem kedvelte, de a tiszteletet tőlük is megkapta. És ők sem örülnek, hogy meghalt.... Az emberek nem értékelik, amijük van, amíg el nem veszítik... Nyugodj békében, Dagmara, örülök, hogy találkoztunk, és elszomorít, hogy ilyen fiatalon elmentél”

lany

Az iskolában tanárai és igazgatója, Zelma Hill a következő nyilatkozatot bocsátották ki az iskola tanulói és a szülők számára: “Az iskola igazgatója, az iskolaszék és a dolgozók mély szomorúsággal erősítik meg a hírt, hogy iskolánk egyik tanulója tragikus hirtelenséggel elhunyt. Dagmara Przybysz halála mindannyiunkat megrázott és elszomorított. Dagmara gyönyörű, okos és kreatív 16 éves diák volt, és ígéretes jövő előtt állt. Szenvedélyesen érdekelte a divat és a fotózás.”

A megfélemlítés

A megfélemlítés és a kibermegfélemlítés célja az erőegyensúly felborítása. Akár azzal, hogy szervezetten kiközösítsenek valakit.

A cyber-megfélemlítés (cyberbullying) történhet interneten, de telefonon vagy sms-ben is, a zaklatáson kívül egyéb jogsértő viselkedések (rágalmazás, becsületsértés, stb.) vagy nem jogsértő viselkedések által.

Forrás: Szörnyű módszerekkel félemlítik meg egymást a tinik

Dagmara gyásztól sújtott nagymamája, Zofia Dobek a Daily Mailnek mesélte el, hogy a család egy jobb élet reményében nyolc éve költözött Angliába, és hogy a kislányt már a kezdetektől üldözték, akik “nem kedvelték”. – Az iskolában most mindenki virágot visz az emlékére, de amikor betöltötte a tizenhatot, senki sem köszöntötte fel. Nem is értem. Miért? Olyan kedves lány volt, tele élettel. Gyönyörű, barátságos, segítőkész. Nem értem, hogy miért nem szerették. Most mindenki arról beszél, hogy mentális problémái voltak. Nem igaz! Hogy mondhatnak ilyet?

lany3

Az elhunyt lány nagymamája

A nagymama arról is beszámolt, hogy bár a család már nyolc évet töltött Angliában, a kislánynak nagyon hiányoztak lengyel barátai és rokonai, és minden lehetőséget megragadott, hogy hazamehessen.

A halál okáról még nem nyilatkozott a rendőrség.

Via Independent, Daily Mail

Ti mit gondoltok az ügyről? Írjátok meg kommentben!


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Egy idegen utas kezei között halt meg egy kisbaba a repülőn
A Kuala Lumpurból Perth-be tartó járaton hiába küzdöttek a kicsi életéért.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 22.Egy Malajziából induló AirAsia repülőn utazott haza Nadia Parenzee, ahol a tragédia történt. A kisbaba már a felszálláskor elkezdett sírni, de olyan keservesen, hogy a szülők semmivel nem tudták lenyugtatni.

A nő - aki karitatív dolgozó is - a helyzetet látva felajánlotta, hogy szívesen segít, ha szükség lenne rá.

Pont aludni készült, mikor az egyik légi utaskísérő megkérte, hogy segítsen. A kétségbeesett szülők átnyújtották neki a síró babát, és mikor a nő látta, hogy valami gond van, azonnal imádkozni kezdett.

A kicsi még egy utolsót lélegzett, és elernyedt. Nadia tudta, hogy súlyos a helyzet, ezért kiabálni kezdett, hogy hátha van orvos az utasok között. A személyzet azonnal értesítette az irányítókat, a mentőket és a rendőrséget, miközben a fedélzeten két és fél órán át küzdöttek a pici életéért.

A repülőtéren a mentők azonban már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

"A szívem teljesen tompa, nem is tudom, mit kellene most érezzek. Azt hiszem, amiatt áldottnak tarthatom magam, hogy imádkozhattam, mielőtt meghalt a baba a karjaimban" - írta a nő a közösségi oldalán.

A légitársaság részvétét fejezte ki a családnak. A hivatalos szervek még vizsgálják, mi okozta a baba halálát - írta a Guardian.

Címlapkép: illusztráció


KÖVESS MINKET:hirdetés
Akkora kátyúba hajtott a mentő, amitől a betegnek helyreállt a szívverése
A rohamkocsi éppen egy 59 éves férfival tartott kórházba, akinek veszélyesen gyorsan dobogott a szíve.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 22.Az NBC oldalán jelent meg a Nebraskában megesett történet, amiből kiderül: a kátyúk nem csak bosszúságot okozhatnak.

A portál azt írja: a gretnai rohamkocsi éppen egy 59 éves férfival tartott kórházba, akinek veszélyesen gyorsan dobogott a szíve. A mentő útközben véletlenül belement a kátyúba, mire a férfi szívverése a zökkenés következtében normalizálódott.

“Ritka, de előfordul” - mondta erről egy orvos, aki elmagyarázta, hogy a férfit ezzel ugyanaz a sokk érte, mintha defibrillátorral ütötték volna ki.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Hatalmas füsttel és lángokkal égett egy cukrászda Leányfalun
A videón is látható, ahogy a füst beteríti a környéket, és a lángok magasra csapnak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 22.Kigyulladt egy cukrászda Leányfalun, a Petőfi sétányon. Az üzemi rész és az eladótér teteje is teljes terjedelmében égett. A szentendrei és a fővárosi hivatásos, valamint a leányfalui és a visegrádi önkéntes tűzoltók is kivonultak és a helyszínre érkezett a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is - írta hétfőn délután a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján.

VIDEÓ: Leányfalu cukrászda tűz

Így dolgoztak a Duna Terasz Cukrászda kigyulladt tetőszerkezetének oltásán a tűzoltók:

(Fotók: MTI/Mihádák Zoltán)


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Jean-Claude Juncker Orbán Viktort említette példaként, amikor harcot hirdetett az álhírek ellen
Az Európai Bizottság elnöke közölte, hogy az EP-választásokra való tekintettel 'Húsvét után, szerdától visszalövünk'.
MTI - szmo.hu
2019. április 22.A kereszténydemokrata luxemburgi politikus a Berliner Morgenpost című német lap hírportálján hétfőn ismertetett nyilatkozatában kiemelte, hogy az európai parlamenti (EP) választás kampányának időszakában személyesen is fellép az Európai Uniót (EU) vagy a közösség javaslattevő és végrehajtó intézményét, az általa vezetett brüsszeli testületet érintő alaptalan híresztelésekkel szemben.

"Reagálnunk kell, ha kormányok olyan állításokat tesznek az EU-ról vagy a bizottságról, amelyek nem felelnek meg a valóságnak"

- mondta Jean-Claude Juncker.

Ebben a tevékenységben személyesen is részt vesz a következő hetekben.

"Húsvét után, szerdától visszalövünk"

- közölte.

Kifejtette, hogy EU-tagállamok kormányainak részéről is tapasztalható igyekezet az EP-választás befolyásolását célzó manipulációra. Nemcsak Oroszország, hanem EU-s tagországok is megpróbálják "fake news révén terelgetni a választói akaratot egy bizonyos irányba".

A Berliner Morgenpost beszámolója szerint az Európai Bizottság elnöke Orbán Viktor magyar kormányfőt említette példaként. Mint mondta, Orbán azt állítja, hogy őt terheli a felelősség a brit EU-tagság megszüntetéséért (Brexit), pedig meggyőző bizonyítékok szólnak ennek az ellenkezőjéről.

"A magyar kormány azt is állítja, hogy én vagyok a hibás Európa kelet-nyugati megosztottságáért, holott a bizottság mindent megtett ezeknek az árkoknak a betemetéséért"

- mondta Jean-Claude Juncker.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x