hirdetés
dagmara.jpg

Halálba kergették a 16 éves lengyel lányt Angliában

Dagmara gyönyörű volt és ígéretes tehetség. Az osztályban és a neten is rendszeresen megfélemlítették.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. május 20.


hirdetés

Kedd délután holtan találtak egy 16 éves diáklányt, Dagmara Przybyszt a Cornwall-i Pool Academy középiskolában. A lengyel tini

már két éve is panaszkodott, hogy rasszista megfélemlítés áldozata az osztályában.

Az ask.fm nevű oldalon – amelyet gyakran vádolnak azzal, hogy teret nyújt trolloknak, névtelen zaklatóknak – valaki megkérdezte tőle, hogy milyen problémákkal kell szembenéznie az iskolában. Ő azt felelte, hogy a rasszizmussal. Illetve arra a kérdésre, hogy mi szomorítja el, azt válaszolta, hogy amikor a barátai a háta mögött rosszindulatúnak nevezik.

lany2

hirdetés

A lány barátai a közösségi média oldalain is megemlékeztek róla. Azonban az emlékére létrehozott Facebook-oldalt sem kímélik a trollok, az adminoknak folyamatosan törölniük kell a lány emlékét sértő kommenteket, és külön kérniük kellett, hogy mindenki fogja vissza magát. A kommentelők még azon is képesek voltak összeveszni, hogy aki nem kedvelte a lányt, az most minek írogat, miért fejezi ki a részvétét.

dagmara3

dagmara2

Egy Rachel Louise Walsh nevű lány tette helyre őket: “Azt biztosan állíthatom, hogy Dagmara sokunknak fog hiányozni... emellett nagyon idegesítőnek találom, hogy itt nyöszörögnek sokan, miért írnak olyanok is a falára, akik nem is kedvelték... Elmondom, mit gondolok: én csak egyszer találkoztam vele, kedves volt és vicces, sok mindent hallottam róla, mielőtt találkoztunk, és nem hittem volna, hogy ennyire aranyos.... Biztosan akadt, aki nem kedvelte, de a tiszteletet tőlük is megkapta. És ők sem örülnek, hogy meghalt.... Az emberek nem értékelik, amijük van, amíg el nem veszítik... Nyugodj békében, Dagmara, örülök, hogy találkoztunk, és elszomorít, hogy ilyen fiatalon elmentél”

lany

Az iskolában tanárai és igazgatója, Zelma Hill a következő nyilatkozatot bocsátották ki az iskola tanulói és a szülők számára: “Az iskola igazgatója, az iskolaszék és a dolgozók mély szomorúsággal erősítik meg a hírt, hogy iskolánk egyik tanulója tragikus hirtelenséggel elhunyt. Dagmara Przybysz halála mindannyiunkat megrázott és elszomorított. Dagmara gyönyörű, okos és kreatív 16 éves diák volt, és ígéretes jövő előtt állt. Szenvedélyesen érdekelte a divat és a fotózás.”

A megfélemlítés

A megfélemlítés és a kibermegfélemlítés célja az erőegyensúly felborítása. Akár azzal, hogy szervezetten kiközösítsenek valakit.

A cyber-megfélemlítés (cyberbullying) történhet interneten, de telefonon vagy sms-ben is, a zaklatáson kívül egyéb jogsértő viselkedések (rágalmazás, becsületsértés, stb.) vagy nem jogsértő viselkedések által.

Forrás: Szörnyű módszerekkel félemlítik meg egymást a tinik

Dagmara gyásztól sújtott nagymamája, Zofia Dobek a Daily Mailnek mesélte el, hogy a család egy jobb élet reményében nyolc éve költözött Angliába, és hogy a kislányt már a kezdetektől üldözték, akik “nem kedvelték”. – Az iskolában most mindenki virágot visz az emlékére, de amikor betöltötte a tizenhatot, senki sem köszöntötte fel. Nem is értem. Miért? Olyan kedves lány volt, tele élettel. Gyönyörű, barátságos, segítőkész. Nem értem, hogy miért nem szerették. Most mindenki arról beszél, hogy mentális problémái voltak. Nem igaz! Hogy mondhatnak ilyet?

lany3

Az elhunyt lány nagymamája

A nagymama arról is beszámolt, hogy bár a család már nyolc évet töltött Angliában, a kislánynak nagyon hiányoztak lengyel barátai és rokonai, és minden lehetőséget megragadott, hogy hazamehessen.

A halál okáról még nem nyilatkozott a rendőrség.

Via Independent, Daily Mail

Ti mit gondoltok az ügyről? Írjátok meg kommentben!


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
1024px-Tesla_Autopilot_Engaged_in_Model_X-1000x750.jpg

Mélyen aludt a volánnál a kanadai sofőr, miközben önvezető Teslája 150 km/órával száguldott

Még az ülést is hátrahajtotta, hogy semmi se háborgassa pihenését.
Fotó: Ian Maddox/Wikipedia - szmo.hu
2020. szeptember 18.


hirdetés

Megbüntették Kanadában azt a Tesla-tulajdonost, aki bekapcsolta az önvezető módot, majd nyugovóra tért, miközben az autó 150 km/órás sebességgel ment - írja a Guardian.

A kanadai rendőrség még július 9-én kapta a bejelentést, miszerint egy Tesla száguldozik az autópályán Ponoka város közelében. A rendőrségi jelentés szerint az autó jól láthatóan önvezető módban volt,

az első két ülés teljesen hátra volt engedve, és mindkét utasa - köztük a sofőr is - mélyen aludt, miközben az autó bőven a megengedett sebességet túllépve hajtotta magát.

Miután a rendőrök rávillogtak, az addig 140 km/órás sebességgel haladó jármű 150-re gyorsított, mielőtt aztán végül megállt.

A volánnál alvó sofőrről kiderült, hogy egy 20 éves férfi Brit Kolumbiából, akinek 24 órára felfüggesztették a jogosítványát, majd gyorshajtással és veszélyeztetéssel vádolták meg, decemberben áll majd bíróság elé.

hirdetés

Kanadában egyébként 110 km/h a megengedett sebesség az autópályán.

A Tesla önvezető autói ugyan forradalminak számítanak, még nem százszázalékig önvezetőek, így a rendőröknek egyelőre sokszor meggyűlik vele a bajuk, legtöbbször a sofőrök miatt.

Januárban például Ontario térségében állítottak meg egy férfit, aki a sebességet jócskán túllépve ült önvezető autójában, miközben mind a két kezét arra használta, hogy fogselyemmel tisztítsa ki a fogait.

Idén februárban még halálos baleset is lett abból, hogy egy 38 éves férfi az önvezető mód közben a telefonjával játszott. De nem mindig a felelőtlen sofőrökkel van baj: két hónappal ezelőtt az egyesült államokbeli Richmondban egy vezető nélküli Teslát kapcsoltak le a rendőrök, amely az út rossz oldalán hajtott.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
szabó-zsolt-fidesz.png

Maszk és távolságtartás nélkül köszöntötte a 95 éves nénit a fideszes képviselő

Szabó Zsolt a járvány kellős közepén egy idősek otthonában járt, de egyáltalán nem tartotta be a járványügyi előírásokat.
Címkép: Facebook/Szabó Zsolt - szmo.hu
2020. szeptember 18.


hirdetés

Szabó Zsolt fideszes képviselő a tarnamérai nyugdíjas klubba látogatott, hogy ott Tímár László polgármester társaságában felköszöntse a 95 éves Marika nénit - írja a 444.hu.

Marika néni legidősebb tagja a nyugdíjas klubnak Tarnamérán. A videóból kiderül, hogy az idős hölgy jó egészségnek örvend.

„Nagyon jó erőben van Marika néni. Maga látja el a dolgait, rengeteget dolgozik, megy” - mondja Szabó Zsolt képviselő a felvételen, miközben arra nem ügyel, hogy ahhoz, hogy ez így is maradjon,

kifejezetten nem ajánlott a koronavírus tomboló második hullámában hosszabb ideig maszk nélkül ücsörögni a 95 éves asszony mellett.

hirdetés

Security Check Required

null

Szabó Zsoltnak egyébként nem ez volt az első ilyen húzása: augusztus végén a hatvani kórházból jelentkezett be úgy, hogy a maszk félig lelógott az arcáról.

Security Check Required

null


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
transformers-kamion-ck.jpg

„Transformers”: egymás hegyén-hátán szállítottak járműveket a kamionosok, a rendőrök elkapták őket

Volt ott minden egymásra pakolva: teherautó, kocsi, alkatrészek és még autógumi is.
Fotók: police.hu - szmo.hu
2020. szeptember 17.


hirdetés

A Bács-Kiskun megyei rendőrök egyszerre két szabálytalan kamiont szűrtek ki a forgalomból az M5-ös autópályán, mivel mindkét kamionnak szabálytalanul rögzítették a rakományát - írja a police.hu.

A rendőrség honlapján fotókat is közöltek az igencsak érdekesen felpakolt kamionokról:

A járőrök kivezették a teherautókat a legközelebbi pihenőhelyre, és a sofőröknek megtiltották, hogy így továbbmenjenek.

A teherszállítás szabályait megszegő sofőrökkel szemben 50.000 forintos helyszíni bírságot szabtak ki, amely a helyszínen kiszabható maximális összeg.

A rendőrség honlapján az is kiemelik: a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy a túlsúlyos vagy túlméretezett, illetve a szabálytalan rakományú tehergépjárművek kiemelt kockázatot jelentenek az országúton. Kérik a sofőröket, hogy a balesetek elkerülése érdekében a szabályokat betartva közlekedjenek!

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
DK-Szijjártó.png

Játékhajót és helikoptert vitt Szijjártó Péternek a DK ifjúsági szervezete

Elmondásuk szerint elegük lett az „intézményesített lopásból, a korrupcióból és a pofátlanságból”. A külügyminiszter azért kapta az ajándékokat, hogy „azokkal szórakozzon, ne a közpénzzel”.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 18.


hirdetés

A Demokratikus Koalíció ifjúsági szervezetének elnöke, Kiss Gergő a Demokratikus Lendület több tagjával játékhajót és miniatűr-helikoptert vitt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek - derült ki a DK által közzétett videóból.

Az akciót azzal indokolták, hogy elegük lett az „intézményesített lopásból, a korrupcióból és a pofátlanságból", a külügyminiszter azért kapta a játékokat, hogy „azokkal szórakozzon, ne a közpénzzel”.

Az ügy egyik előzménye, hogy a külügyminiszter egy hónappal korábban a horvát tengeren vakációzott, az ország egyik leggazdagabb emberének luxusjachtján. A Lady MRD-re keresztelt hajó Szíjj Lászlónak a tulajdonában van, aki állami megbízásokon szerezte vagyonának jelentős részét. Nyaralása közben a külügyminiszter Facebook-oldalán olyan képek jelentek meg, melyeken az irodájában dolgozik.

A helikopter ötlete onnan jött, hogy az utóbbi időben a külügyminiszter többször használt egy bőrülésekkel berendezett rendőrségi helikoptert, állítása szerint azért, mert

hirdetés

"annyi helyen kellett megjelennie, hogy képtelenség lett volna másképp utaznia".

A DK ifjúsági szervezetének tagjai pénteken a külügyminisztériumnál gyülekeztek, de az ajándékokat ott nem, csak a tárca levéltáránál tudták leadni. Kiss szerint egy dolgozó ígéretet tett rá, hogy a játékokat átadja Szijjártó Péternek.

Security Check Required

null


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!