hirdetés
buvarok-hajoroncs-hableany-hajobaleset-tragedia-2.jpg

Hajótragédia: a Bálna közelében is előkerült egy holttest

Egyelőre még nem azonosították.
MTI - szmo.hu
2019. június 06.


hirdetés

Ismét előkerült egy holttest a Dunában Budapesten - jelentették be az M1 aktuális csatorna csütörtök esti Híradójában.

Az M1 információi szerint a holttest a Bálna közelében került elő.

A Hableány sétahajó május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sygin szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni. Azóta több holttest előkerült, valamennyien dél-koreaiak.

A csütörtökön Érdnél talált ember azonosítása még folyamatban van, ő lehet a tragédia 18. áldozata. Ha róla és a Bálnánál előkerült holttestről is bebizonyosodik, hogy a hajóbalesetben halt meg, akkor még 9 embert keresnek.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
dunai-hajobaleset-buvar-buvarok-lelki-teher-holttestek-hableany-1000x666.jpg

Egy holttestet ölelve feküdt le a Duna alján az egyik búvár, annyira kimerült a vízben

Borzasztó rajtuk a nyomás. Ezek az emberek hősök, minden nap az életüket kockáztatják – mondta a búvárszövetség elnöke.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 06.Jelenleg is zajlik a múlt heti hajóbalesetben elsüllyedt Hableány felderítése Budapesten, a Margit hídnál.

Nemrég a fővárosba érkezett az 50 méteres Clark Ádám daru - ezzel tervezik kiemelni a kirándulóhajó roncsait.

A daru szerdán reggel 7-kor indult Komáromból és a Dunán 9 óra alatt ért Budapestre, de csak Újpestig jutott, a Duna ugyanis még mindig emelkedett, így még nem tudni, mikor kezdhetik meg a munkákat.

A búvárok folyamatosan dolgoznak a helyszínen. Nyíri Iván a Búvár Szakszövetség elnöke az atv-nek elmondta, az a kérdés, hogy mikor csökken a vízhozam 4 méter alá, mivel a búvárok akkor tudnak biztonságosabban dolgozni.

A búvárok hajóépítő mérnökökkel és közlekedési szakemberekkel együtt azon gondolkodnak, hogyan lehet úgy rögzítési pontokat találni a hajón, hogy az nem roppan szét.

A halálos hajóbalesetben elsüllyedt Habeány roncsainál dolgozó búvárok számára a a fizikai igénybevétel mellett a lelki teher is nehéz. "Erősnek kell maradnunk, ezt meg kell tennünk" - mondják a magyar búvárok.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
ferenc-papa-wikipedia-1000x687.png

Ferenc pápa megváltoztatta a Miatyánk szövegét, rengetegen felháborodtak

Bibliai szakértők és jó néhány hívő szerint sem volt joga ehhez az egyházfőnek. Vannak, akik már a lemondását követelik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 06.Hivatalosan is új szöveget kapott az Úr imádsága, méghozzá Ferenc pápának köszönhetően, ez azonban hatalmas felháborást váltott ki a hívők körében - írja a CBN News.

Az egyházfő már korábban is említette, hogy szerinte az ima "ne vigy minket a kísértésbe" sora nem helyes megfogalmazás, mert ez azt sugallja, hogy Isten kísértésbe viszi az embereket, ami ellenkezik az elveivel.

"Az Úr nem tesz ilyet a gyermekeivel, ehelyett segít minél hamarabb talpra állni. A Sátán az, aki kísértésbe visz minket, ez az ő reszortja" - véli a pápa.

Ezért hivatalosan május 22-én vezette be az általa kezdeményezett változtatást. A Miatyánk szóban forgó sora tehát ezentúl így szól: "ne engedd, hogy kísértésbe essünk."

A CBN szerint már korábban is szóba került a "ne vigy minket" kifejezés helyettesítése valamilyen jobb verzióra, ezért tizenhat éven keresztül tanulmányozták a lehetőségeket. Bibliai kutatók szerint a "ne hagyj el minket, ha kísértésbe esünk" lett volna a legjobb megfogalmazás.

Az átírt szöveg azonban hatalmas felháborodást keltett a bibliai szakértők és a hívők körében.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
hajroncs-hableany-duna-tragedia-halalos-hajobaleset-buvarok-magyarok-1000x666.jpg

Erősnek kell maradnunk, ezt meg kell tennünk - mondják a magyar búvárok

A halálos hajóbalesetben elsüllyedt Habeány roncsainál dolgozók számára a lelki teher a legnehezebb.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 06.Ki kell emelni a holttesteket, hogy a családok elbúcsúzhassanak szeretteiktől, erősnek kell maradniuk, amíg be nem fejezik a feladatot - ezt mondta az RTL Klub Híradójának a Hableány roncsánál merülő búvárcsapat vezetője.

A roncsnál dolgozó csapat magyar tagjai szerint ők jól bírják, de a dél-koreai búvárokat lelkileg nagyon megviseli a munka.

A hajóroncs közeléből eddig egy nő és két férfi holttestét hozták fel.

Előbb csak sáros lé, azután vaksötét. A búvár csak ennyit lát, és azután úgy érzi, mintha a semmibe mászna le a létrán. Ráadásul a lámpa sem segít - mondta az RTL Klub stábjának a roncsot felderítő csapat vezetője.

A Dunában most nagyon sok a hordalék. A magyar búvárok már ismerik a magyarországi folyókon a helyzetet, ezért ők vezetik a múlt szerdán történt hajóbalesetben elsüllyedt hajó felderítési és mentési munkálatait. Mi is írtunk róla, hogy videót tettek közzé arról, mennyit láttak a búvárok a vízben.

A csapat vezetője elmondta, hogy nincsen köztük olyan, akit ne kellett volna már kimenteni. Legutóbb hétvégén volt olyan vészhelyzet, amikor mentésre volt szükség.

A videóhoz és a folytatáshoz, kérjük, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
noah.png

Nem szabályos eutanázia következtében halt meg a 17 éves holland lány

A Guardian szerint Noa Pothoven nem evett és nem ivott, a kényszertáplálást pedig megtagadta, ezért halt meg. De arra nincs bizonyíték, hogy a halálba segítették.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 05.Korábban mi is írtunk a 17 éves Noa Pothoven történetéről, aki Arnhemben élt, és vasárnap hunyt el. A lányt 11 éves korában szexuálisan molesztálták, majd 14 évesen nemi erőszak áldozata lett. Ennek következményeként poszttraumás stressz szindrómában, depresszióban és anorexiában szenvedett.

Noa évekig próbálkozott azzal, hogy feldolgozza a traumáit, de nem sikerült neki. Nemrég az Instagramján azt írta, hogy maximum 10 napon belül meg fog halni, egy ideje már nem eszik és nem is iszik, a kényszertáplálást pedig elutasította.

Az Independent korábban arról írt, hogy a tinédzser orvosi belegyezéssel hajthatott végre eutanáziát, miután a doktorok is egyetértettek abban, hogy szenvedése "elviselhetetlen" volt.

A Guardian és a Deutsche Welle szerint azonban nincs bizonyíték arra, hogy a lányt halálba segítették volna.

Noa tavaly valóban felkeresett egy eutanáziával foglalkozó hágai klinikát, de egy helyi lapnak decemberben azt mondta, az intézmény elutasította, hogy halálba segítse, mert szerintük túl fiatal. A lány erre azt mondta, hogy nem bír 21 éves koráig várni.

Bár a Levenseinde nevű hágai klinika adatvédelmi okokból nem nyilatkozott,

Noa barátai azt mondták az újságíróknak, valójában az otthonában halt meg, úgy, hogy nem vett magához sem ételt, sem italt.

Korábban történt már vele hasonló, akkor azonban kómába esett, és a kórházban mesterségesen táplálták. Ezúttal nem ment kórházba, és visszautasította, hogy kényszertáplálással kezeljék. A holland törvények alapján, ha a beteg elutasítja a kezelést, nem avatkoznak be. Döntését szülei is tudomásul vették.

Noat Lisa Westerveld holland parlamenti képviselő is meglátogatta a halála előtt, a politikus szóvivője is arról beszélt a lány halála után, hogy tudomásuk szerint Noa azért hunyt el, mert nem evett.

Az eutanázia Hollandiában 2002 óta törvényes, de szigorúan szabályozzák. Csak akkor engedélyezik, ha a beteg szenvedése elviselhetetlen, nem javul, és önként dönt így, nem pedig mások hatására. A döntést egy másik, független orvosnak is jóvá kell hagynia, és jelen kell lenniük a halál pillanatában. A 12 és 16 év közötti gyerekeknél a szülők beleegyezésére is szükség van.

2017-ben 6091 eutanáziát hajtottak végre Hollandiában, ez az összes haláleset 4 százaléka volt. A páciensek 80%-a gyógyíthatatlan rákban vagy neurológiai betegségben szenvedett, és csak 1% küzdött pszichiátriai gondokkal. Abban az évben egyetlen 18 éven aluli volt az így elhunytak közt.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x