hirdetés
easy.png

Hajmeresztő: háttámla nélküli üléseket fotóztak az EasyJet egyik menetrend szerinti járatán

Azért ez már több mint fapados...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 06.


hirdetés

Az EasyJet fapados légitársaság, ám arra talán utasai sem számítottak, hogy az egyik járaton sikerül a kategóriát kimaxolni.

A Metro oldalán megjelent hír szerint az egyik utas készített egy képet a hátsó ülések soráról a Luton és Genf közötti járaton.

Az utas a képet elküldte a barátjának, aki megosztotta közösségi oldalán, rámutatva arra, hogy mennyire ciki, hogy egyes üléseknél nincs háttámla a gépen. Viccelődött, hogy a költségvetés kérdésében a légitársaság rendkívüli módon megverte a Ryanairt a szokatlan ötlettel, ám a cég nem értette a poént.

Az EasyJet azt kérte tőle, hogy távolítsa el a képet, mielőtt megvizsgálják a kérdést, de Harris úr azt válaszolta, hogy „semmiképpen nem teszi meg”.

Később a cég kijelentette, hogy „a biztonság a legfontosabb prioritásuk”, és egy linket is megosztottak, ami az erről szóló aloldalukra vezetett.

Szóvivőjük azt mondta, hogy az utasok végül nem utaztak ezeken a székeken, mert azok nem volt biztonságosak és a javításuk sem volt megoldott.

"A biztonság a legfontosabb prioritásunk, az EasyJet a repülőgépparkját szigorúan az összes biztonsági iránymutatással összhangban üzemelteti" – emelte ki a cég munkatársa.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
kez.jpg

Hány éves vagy a reakcióidőd alapján? - ezt deríti ki ez a teszt

Pár perc az egész, de érdemes elgondolkodni az eredményen.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 06.Egy gyors teszt és máris kiderül, hogy milyen a reakcióidőd.

A Just Park, autós közösségi portál közösségi játékán nem kell mást tenned, mint nézni a monitoron az utat és mikor felbukkan egy piros körben egy fehér tenyér, amilyen gyorsan tudod, megnyomsz egy billentyűt. A program pedig kiírja, hogy hány évesnek felel meg a reagálásod.

A számítás alapja egy kétezer fős, 18 éven felüliekből álló felmérés. A vizsgálatban kiderült, hogy a 18 évesek 296 milliszekundum alatt reagáltak, míg a 80 év körüliek ennek közel háromszorosát, 1000 milliszekundumnyi időt használtak fel.

Most te is tehetsz egy próbát:

KATTINTS IDE A TESZTÉRT

Az oldal megnyílik, a kis nyíllal lapoz tovább, látsz egy zöld gombot, indítsd el vele az autót, és ha felbukkan a tenyér, nyomj meg egy gombot.

A tesztnél is fontos lehet, hogy a reakcióidődet ugyanúgy befolyásolhatja a pillanatnyi állapotod, a fáradtság, az ital, az időjárás, a környezet, mint amikor valóban az autódban ülsz és a forgalomban vezetsz. Lehet, hogy más időpontban más eredményt produkálsz majd.

Ha elsőre nem vagy elégedett az eredménnyel, tehetsz egy újabb próbát :)


KÖVESS MINKET:hirdetés
rab.jpg

Lányának öltözve akart megszökni a drogbáró a börtönből, nem jött össze

Videóra vették, amint leveszi a maszkot a sikertelen szökés után.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 05.A több mint 70 éves büntetését töltő drogkartell-vezér úgy akart megszökni egy brazíliai börtönből, hogy beöltözött a látogatóba érkező, 19 éves lányának, akit a tervek szerint a börtönben hagyott volna az akció után. De nem jött össze az elméletben jól kitervelt szökés, ráadásul a fiatal nőt is bajba keverte a trükkös apa. Az őrök azonban rájöttek a szerepcserére, és a lebukást videóra is vették.

Clauvino da Silva elképzelése szerint a lánya bennmaradt volna a börtönben, miközben ő kisétál,

de ideges viselkedése lebuktatta. Először a szemüvegét vették le, majd szépen sorra lekerült róla a paróka, a ruha, végül a maszk is, így egyértelmű lett, hogy a lány helyett az apa akart kimenni a börtönkapun.

Mikor megkérdezték tőle: "Hogy hívják, és mi a cellaszáma?" a férfi bevallotta, hogy ő Clauvino da Silva a 67-esből. Ezek után a lányát is megtalálták a cellában.

Az eset után a rendőrség kikérdezte a rabot, a lányát és további hét embert. A gyanúsítottak között volt egy terhes nő is, aki a gumimaszkot becsempészhette a börtönbe, a várandósokat ugyanis a helyi szabályok szerint nem vizsgálják át a börtönőrök.

A lefülelt drogkartellvezérnek így folytatnia kell 73 éves börtönbüntetését, de már egy szigorúbban őrzött fegyház magánzárkájában.

A 19 éves lányát és hét embert előállítottak szökési kísérletben való segédkezés gyanújával.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:
hirdetés
hang-1024x577.jpg

Egy éve nem szól a családjához ez a férfi, mert azok csámcsognak, és köszörülik a torkukat

Eddig normális kapcsolata sem volt az állapota miatt, de most kiderült, mi a baja.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 05.Nem vagyunk egyformák - míg egy-egy apró szokásunk egyesek számára semmiség, másokat nagyon zavarhat. Valami ilyesmi okozott egy éve tartó furcsa helyzetet egy családban, ahol a családfő a többiek csámcsogását nem tudja elviselni. Mentsége is van: a férfi mizofóniás,

ami miatt bizonyos hangok fokozott érzelmi reakciókat váltanak ki belőle, így haragot, pánikot vagy azt érzi, hogy menekülnie kell.

A Mirrorban megjelent történetében Derrol Murphy bevallja: régóta él ezzel az állapottal, ám azt sokáig nem diagnosztizálták, ezért sokan csak őrültnek nézték. Nem tud találkozni a rokonaival a torokköszörülés miatt, nem tud elmenni randizni egy étterembe a hangosan evők miatt, vagy azt se bírja, ha valahol tollakat kattintgatnak.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
hofeherke.jpg

Előkerült az „igazi Hófehérke” elveszett síremléke

Maria Sophia von Erthal bárónő síremlékét a dél-németországi bambergi egyházmegyei múzeumban állítottak ki.
MTI - szmo.hu
2019. augusztus 06.Az észak-bajorországi Lohr am Main közelében lévő Tauberbischofsheim egyik várában felnőtt és 1796-ban meghalt Sophiáról úgy tartják, hogy a Grimm-testvérek róla mintázták Hófehérke alakját - olvasható a BBC News honlapján.

Holger Kempkens, a múzeum igazgatója szerint a lány élete jól ismert történet volt a 19. század elején. A Grimm-testvérek hosszú ideig éltek a Lohr am Maintől mindössze 50 kilométerre lévő Hanau közelében és előszeretettel dolgozták fel azokat a történeteket, amelyeket a környezetükben élő emberektől hallottak.

Jacob és Wilhelm Grimm Hófehérkéje 1812-ben jelent meg és Walt Disney 1937-es rajzfilmjével vált világhírűvé, noha több másik feldolgozás is született.

"Vannak arra utaló jelek, noha ezeket nem tudjuk alátámasztani, hogy Sophiáról mintázták Hófehérke karakterét. Ha ma filmet készítenek egy történelmi személyről, akkor abban kitalált elemek is helyet kapnak. Én úgy vélem, hogy ebben az esetben is megvolt a történelmi alap, amelyet fikcióval egészítettek ki"

- jegyezte meg Kempkens.

Az 1980-as években egy lohri történész, Karlheinz Bartels számba vette Sophia életének és a Grimm-testvérek meséjének hasonlóságait.

Sophia édesapja, Philipp Christoph von Erthal nemesember volt, aki újraházasodott első felesége halála után. A lány mostohaanyja híres volt zsarnoki természetéről és arról, hogy saját gyermekeit részesített előnyben.

Lohr az üvegáru és tükörgyártás egyik központja volt. Sophia apjának tulajdonában volt a tükörgyár, és az egyik helyi múzeum ma is büszkén őriz egy Amour propre (önszeretet) feliratú tükröt.

A mesében szerepel egy félelmetes erdő, a Lohr szomszédságában lévő sötét rengeteg hajdanán rablóktól és veszélyes vadállatoktól hemzsegett.

Hófehérke a mesében hét dombon át menekül, mire elér a bányában dolgozó törpék lakhelyére; Lohr határában van egy használaton kívüli bánya, amelyhez hét dombon át lehet eljutni. A bányában egykor dolgoztak törpék és/vagy gyerekek, akik csuklyát viselve védekeztek a lehulló kövek ellen.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x