cm
Hajléktalanokat piknikeztetett a Budapest Bike Maffia
Az elmúlt hetekben 18 alkalommal jelentek meg váratlanul pokróccal és egy teli piknikes kosárra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2015. szeptember 15.


Aki nyitott szemmel jár-kel Budapesten, az elmúlt hetekben érdekes jeleneteknek lehetett tanúja.

Ismeretlen fiatalok pokrócokkal, piknikes kosarakkal jelentek meg a főváros utcáin élő hajléktalan emberek mellett, és együtt piknikeztek velük.

A Gerilla Piknik a Budapest Bike Maffia akciója volt, összesen 18 alkalommal terítettek le kockás pokrócokat hajléktalan emberek élőhelyén, és rendeztek nekik meglepetéspikniket. A piknikes kosárban háztáji ételek és desszertek voltak, amit közösen költöttek el egy kötetlen eszmecsere keretében.

"A Bike Maffia természetéből fakadóan a bringás ételosztásokkor nincs arra lehetőségünk, hogy egy-másfél órát beszélgessünk, mivel csapatokban, kb. 120 – 150 adag ételt osztunk ki egy-egy alkalommal pár óra leforgása alatt.

Ezért jött a Gerilla Piknik ötlete ahol egy-másfél órát tölthettünk el a hajlék nélkül élőkkel" - írják a Facebook-oldalukon.

A Bike Maffia csapata évek óta dolgozik azon, hogy a hajléktalanokkal szemben fennálló előítéleteket csökkentse. A Piknik kiváltképp remek alkalmat jelentett erre azoknak, akik részt vettek az akcióban. A maffiásoknak többen is jelezték, mennyire pozitívan változott az ezen emberekről kialakult képük, így jelentősen enyhítette a hajléktalansággal kapcsolatos negatív megítélésüket. Emberi sorsokat láthattak, és mélyebben tapasztalhatták meg a fedél nélkül élő emberek mindennapjait. "A pokrócokat és a megmaradt ételeket a beszélgetés után, természetesen nekik adtuk."

A Budapest Bike Maffia fotói a Gerilla Piknikről:

10

1

2

3

4

6

8

9

11

12a

12b

13

14

15

16

17

18

19

20

21

A Gerilla Piknkik záróeseménye a Gólyában lesz szeptember 17-én, ahová mindenkit szerettel várnak. A téma a hajléktalanság kérdéskörére lesz, de a Maffia csapata szeretné, ha párbeszédet kezdődne az ezzel foglalkozó civilek és a szociális szakmai szervezetek között.

Ha tetszett a Budapest Bike Maffia akciója, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x