hirdetés
Hajléktalanként él ma a csaló, aki annak idején eladta a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetét
Azért nem csinál újabb balhét, mert cukorbetegként nem jól bántak vele a börtönben.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 07.


hirdetés

Hajléktalanként él a magyar "csalókirály", akinek legnagyobb visszhangot kiváltó húzása a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének eladása volt - tudta meg a Blikk.

Bósa István nyilatkozott is a lapnak hihetetlen életéről, és felelevenítette, hogyan tartott misét évekig a Székesfehérvári Egyházmegye egyik templomában, miként praktizált egy kórházban osztályvezetőként, pszichológus főorvosként. Az élete felét börtönben töltő férfi állítja: évek óta nem követett el semmi törvénytelent, aminek az az oka, hogy a hazai börtönökben a "cukorbetegséget nem jól kezelik".

"Az utcán élek, de nem vagyok csöves! Mindennap fürdöm, különben nem engednének be az Eötvös Loránd Tudományegyem könyvtárába, ahol az időm nagy részét töltöm. Nagyon fontos, hogy az elmémet karbantartsam, rengeteget olvasok, hátha még jó lesz valamire ez a nagy tudás" – mondta Bósa.

Papként is tevékenykedett, ott két év után bukott le, amikor az egyik szertartásra bement egy olyan rendőr is, aki az egyik elfogásánál részt vett. Országos ismertséget akkor szerzett, amikor eladta a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetét. Azt is elmesélte, hogyan történhetett meg a nem mindennapi bűncselekmény.

"Egyszer ücsörögtem a Nyugatiban, felnéztem, és kész volt a terv. Kikerestem a Közbeszerzési Közlönyben a legnagyobb acélfelvásárlókat, és írtam nekik. Egy német férfi azonnal jelentkezett, napokon belül itt volt 40 ezer márkával. Felállványozták a pályaudvart, és elkezdődött a bontás. Valakinek gyanús lett a művelet, és elkezdték az eladót keresni. Én azonban ekkor már a Szegedre tartó gyorsvonaton ültem" – mesélte büszkén Bósa István, akinek kamuállásai nem múltak el minden nyom nélkül: álügyvédként a kezdeményezésére módosították a Btk.-ban a csecsemőgyilkosságért járó büntetést. 2–8 évig terjedő szabadságvesztés helyett életfogytiglanira emelték a büntetési tételt.

Korábban a Fókuszban így foglalták össze a csaló addigi életútját:


KÖVESS MINKET:
hirdetés
24 éves férfi nyert 215 milliárdot a lottón
Ez a Egyesült Államok történelmének harmadik legnagyobb lottónyereménye.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 24.A wisconsini származású fiatal férfi 768.4 millió dollárt, vagyis 215 milliárd forint körüli összeget nyert a Powerball jackpoton.

A 24 éves Manuel Franco máris otthagyta a munkáját és úgy tervezi, hogy a pénz egy részét "a világ segítésére" fordítja majd. Saját elmondása szerint 5-10 percig sikított, mikor megtudta, hogy rákacsintott a szerencse - számolt be a DailyMail.

Nem is csoda, hiszen az Amerikai Egyesült Államok harmadik legnagyobb lottónyereményéről beszélhetünk.

Minden idők második legnagyobb amerikai nyereményéért is nemrég jelentkeztek - röpke négy hónapos késéssel. Az akkori szerencse fiának 1,5 milliárd dollár, vagyis mintegy 418 milliárd forint ütötte a markát.

Manuel a győztes szelvényt egy autópályán vásárolta márciusban, de nem ez volt az egyetlen darab. Barátnőjével 10-10 lottót vettek, ám őszintén szólva először el is felejtették megnézni, hogy nyertek-e velük.

"Körülbelül 2 óra felé végeztem a munkámmal. Valamiért meglehetősen szerencsésnek éreztem magam... Ez egy furcsa érzés, egyáltalán nem nevezhető természetesnek. Olyannyira a hatalmába kerített ez az érzés, hogy fel is tekintettem a kamerára és rá akartam kacsintani"

- mesélte a keddi sajtótájékoztatón, ahol felfedték a kilétét.

A 24 éves férfit csupán akkor legyintette meg a reménykedés szele, mikor megtudta, hogy az aktuális győztes szelvény Wisconsinból származik.

Barátnője nem volt ilyen szerencsés, de a fiatalember már a harmadik szelvénynél boldogan vette tudomásul, hogy négy dollárral gazdagodott. Ám az igazán nagy meglepetés az utolsó áttanulmányozásánál érte, amin csodával határos módon mindegyik számot eltalálta.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Kitiltották a hangoskodó gyerekeket egy étteremből, mert az 'nem a McDonald's'
Igazuk van, vagy túl radikális döntést hoztak?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 24.Valószínűleg mindannyian ismerjük azt a helyzetet, amikor leülünk egy étteremben vagy kávézóban egy rég nem látott baráttal, ám képtelenek vagyunk a beszélgetésre koncentrálni, ugyanis egy közel ülő család csemetéje 2000 decibellel üvölt. Ilyenkor többségünk a homlokát ráncolva bosszankodik, esetleg arrébb ül, ám pár percen belül túltesszük magunkat a zavaró tényezőn.

Azonban egy észak-wales-i étterem ennél jóval radikálisabb döntést hozott: a mediterrán vendéglátóhely főnöke úgy döntött, kitiltja a hangoskodó gyerekeket a helyiségből - írja a Mirror.

A szabályt az étterem menüjén tüntették fel - "a gyerekeket is szeretettel várjuk" címkénél leírják, hogy bár kedvelik a kicsiket, nem szeretnék, ha más vendégeket kiabálással, sírással, futkározással zavarnának meg. A tulajdonos szerint sok olyan szülő jár hozzájuk, aki képtelen fegyelmezni a gyerkőcét, ebben az esetben pedig kénytelen megkérni a családot, hogy távozzanak.

Az étterem felszólítását egy walesi nő, Helen Hyland osztotta meg, és rövid idő alatt rengeteg hozzászólást kapott. A kommentelők egy része maximálisan egyetért az étterem főnökével, ám sokan felháborodtak, kirekesztőnek és szívtelennek tartják a szabályt. A kommentháború kapcsán az éttermet vezető házaspár, Ivo és Cindy Atay is megszólalt:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Többszörösére nőtt a lány szája egy allergiás reakció miatt, de ő poént csinált belőle
Humorérzéke és a netezők róla alkotott mémjei segítettek neki a stressz legyőzésében.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 24.A 18 éves Amijay Evans száján szörnyű allergia jött ki egyik napról a másikra. Egy reggelen kissé megdagadt ajkakkal ébredt, és pár óra elteltével az eredeti többszörösére nőtt az alsó ajka. Evans először azt hitte, csak megsértette valamivel a bőrt, ám délutánra olyannyira súlyos volt a helyzet, hogy kórházba kellett mennie.

Az orvos egy injekciót adott a lánynak, majd hazaküldte, ám a tünetek nem enyhültek. Amijay még tudott beszélni, ám már aligha lehetett érteni a szavait, így szülei visszatértek vele a kórházba.

A sztori igencsak hátborzongató, és az emberek nagy része feltehetőleg zokogva kérné egy orvos segítségét, ám Evans és családja itt sem vesztették el humorérzéküket.

"Nem estem pánikba, mert a testvéreim is nevettek rajtam, inkább poént csináltunk az egészből" - fejtette ki a lány, aki rengeteg képet és videót posztolt szürreális kinézetű ajkairól.

A lány végül több napra befeküdt a kórházba, és elmondása szerint a Twitterezők humorérzéke tartotta benne a lelket mindvégig. A posztra ugyanis több mint 160 ezer kedvelés érkezett, és Evans engedelmével a kommentelők is poénkodni kezdtek a fotókon.

A követők amellett, hogy jobbnál jobb vicceket lőttek el, jobbulást is kívántak neki és biztosították őt támogatásukról.

Az a mai napig tisztázatlan, hogy pontosan mi okozta az allergiás tünetet, Evans elmondása szerint az előző nap fogyasztott bárányhús tehető felelőssé a történtekért. Akárhogy is történt, a szája a régi, és hálásan köszöni családjának és követőinek, hogy mulatságossá tették számára ezt a stresszes időszakot.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x