hirdetés
olga-kononenko-zQEmEAb-WpY-unsplash.jpg

Hagyta szenvedni Down-szindrómás testvérét, aki belehalt betegségeibe – eljárást indítanak ellene

A pécsi férfi testvére a vád szerint fekélyes, elfertőződött sebekkel és tüdőgyulladással küzdött.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 29.


hirdetés

A Pécsi Tövényszéken előkészítő ülést tartanak az ügyben, miszerint a férfi gondatlansága miatt hunyt el Down-szindrómás testvére. A vád: védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés – írja a bama.hu.

A kromoszóma rendellenességgel született áldozat szülei halála után került testvére gondozásába. Egy pécsi családi házban éltek a hárman, a súlyosan fogyatékos beteg, a vádlott és annak lánya. Mindegyikőjüknek saját szobája volt az épületben. A beteg szobáját azonban nem takarították, és a róla sem gondoskodtak.

2017 novemberében megbetegedett, és emiatt hosszú időre ágyba kényszerült, pelenkát kellett viselnie, mert felállni se tudott. A testvére mégse viselte gondját, nem cserélte a pelenkáját, nem fürdette, nem mozgatta.

A mozgáshiány felfekvést és fekélyt okozott nála, a viszketés és miatt elvakart sebeiben pedig lárvák és nyüvek telepedtek meg.  Decemberben egy tüdőgyulladást is elkapott, de orvost nem hívtak hozzá, így fulladni kezdett pár napon belül. Testvére ekkor volt hajlandó háziorvost hívni hozzá, aki tanácsára mentőt hívtak.

A beteg még kórházba szállításának napján meghalt. A halálát heveny, kétoldali tüdőgyulladás okozta, amihez hozzájárult elhanyagolt állapota miatt kialakult fertőzés is.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
csecsemo-gyilkossag-cimkep.png

Tótkomlósi csecsemőgyilkosság: félmilliót ígér a rendőrség az anyuka megtalálásáért

Azt a kislányruhát és plédet is megmutatták, amibe belecsavarva megtalálták a babát. Kérik, hogy aki rájuk ismer, jelentkezzen.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 28.Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy Tótkomlóson halott csecsemőt találtak egy elhagyatott, bozótos területen.

A rendőrség most a lakosság segítségét kéri abban, hogy minél hamarabb megtalálhassák a kicsi anyját. Sőt,

Békés megye rendőrfőkapitánya ötszázezer forintot ajánl fel a nyomravezetőnek.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. A rendőrségre október 26-án, este fél 6-kor érkezett bejelentés arról, hogy Tótkomlóson egy lakatlan családi ház előtti bozótos területen, egy nejlonzacskóban halott csecsemőt találtak.

Az újszülöttet a képen látható ruhába és plédbe csavarták be és ezekkel együtt tették a szatyorba:

A rendőrség kéri, hogy aki felismeri a plédet, vagy a kislányméretű ruhát látta már valakin, tegyen bejelentést. Azok jelentkezését is várják, akik az üggyel kapcsolatban bármilyen információval rendelkeznek. A rendőrség a bejelentő adatait bizalmasan kezeli. Bejelentést lehet tenni a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon (Békéscsaba, Bartók Béla út 1-3., telefonszám: 66/523-700), de emellett a 112-es segélyhívón és a „Telefontanú” 06/80 555-111-es számán is a nap 24 órájában fogadják a hívásokat.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
eltunt-magyar-turistak.jpg

Érettségire készült a nővérével Mallorcán eltűnt fiú, a könyveit is vitte magával a nyaralásra

A kisvárdai testvérpárt most is nagy erőkkel keresik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 29.Egy emberként aggódnak a kisvárdaiak a Mallorcán eltűnt magyar testvérpárért, írja a Blikk.

Korábban mi is megírtuk, hogy Orosz Katalinnak és Mihálynak múlt héten veszett nyoma az üdülőparadicsomban. Utoljára egy hete, a Cala d'Or egyik hoteljében látták őket, de életjelet napok óta nem adtak magukról. Jelenleg is nagy erőkkel keresik őket.

"Borzasztóan megrendítettek a történtek. Először fel sem fogtam, amikor láttam a fotójukat a hírekben. Egy gimnáziumba jártunk Katával, naponta találkoztunk, de már rég nem hallottam felőle. Annyit tudok csak, hogy pár éve Budapestre költözött. Itt, nálunk mindenkit mélyen megérintett az eset, a legrosszabb, hogy tehetetlenek vagyunk, s mi is csak annyit tudunk, amennyit a médiából hallunk"

– nyilatkozta a Blikknek egy helyi.

"Mindenkit letört a hír, folyamatosan telefonálunk, hátha megtudjuk végre, mi történt. Az egészben az a legszörnyűbb, hogy egyszerűen nem tudjuk, mit hoz a holnap. Borzalmas az egész a helyzet, a fiú idén érettségizne, még a tankönyveit is magával vitte a nyaralásra. Nagyon lelkiismeretes gyerek"

– mesélte a lapnak egy rokon.

A helyi médiában szemtanúk arról számoltak be, hogy látták, amint a viharos időben egy hullám a tengerbe sodort két embert. A személyleírások alapján a spanyol hatóságok azt valószínűsítik, hogy a magyar turistákról van szó.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
kemeny-halaleset.png

15 órán át lógott fejjel lefelé egy kéményről a férfi – meghalt, mire leszedték

Végül egy hidraulikus cseresznyeszedő géppel sikerült kiszabadítani és leemelni, addigra azonban már késő volt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 29.Teljesen abszurd tragédia történt Angliában: miután 15 órán keresztül lógott fejjel lefelé egy férfi egy 90 méter magas kémény tetejéről, meghalt. Az eset Carlisle-ban, egy 1836-ban épült gyapotmalomnál történt, írja a BBC.

A férfi segítségére siető mentőalakulatok hosszú órákon át próbálkoztak azzal, hogy lehozzák, de sehogy sem sikerült.

Megpróbálták helikopterről elérni őt, de a helyzet veszélyessége miatt felhagytak vele.

Végül Skóciából érkezett egy speciális hidraulikus cseresznyeszedő gép. Ennek segítségével a tűzoltók kora este lehozták az ötvenes éveiben lévő férfit, aki azonban addigra már meghalt.

A rendőrség közölte, vizsgálatot indított annak kiderítésére, miért és miként mászott fel a férfi a torony lépcsőjén, amelynek tetején beakadt a lába, és valószínűleg kibillent egyensúlyából.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
191028162307-tony-maycon-munoz-mendez-super-169.jpg

Véletlenül szabadlábra helyeztek egy életfogytiglanra ítélt erőszaktevőt Georgiában

A hatóságok nagy erőkkel keresik a férfit, egyelőre nem tudni, hogy hibázhattak ekkorát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 29.A börtönből véletlenül kiengedett férfit nagy erőkkel keresik az amerikai Georgia államban – írja a CNN.

2015-ben nemi erőszak és gyermekbántalmazás miatt ítélték életfogytiglanra a harmincegy éves Tony Maycon Munoz-Mendezt.

Péntek dél körül engedték el a reidsville-i állami börtönből, ahol büntetését töltötte.

A hatóságok nem osztottak meg információt arról, hogy mi okból történt tévedés, és azt se hozták nyilvánosságra, hogy mikor vették észre a hibát.

A férfi keresésébe már speciális rendőri szerveket is bevontak a hatóság közleménye szerint.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!