hirdetés
Ha rendszeresen kihagyod a reggelit, sokkal nagyobb eséllyel lehetsz szívbeteg
Még egy ok arra, miért éri meg minden reggel enni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 25.


hirdetés

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a reggeli étkezés. Nem csak azért, mert ebből nyerhetünk energiát a naphoz, hanem azért is, mert az egészségünkre is komoly hatással van az, hogy eszünk-e, miután felkelünk, vagy sem.

Ezt bizonyítja egy friss kutatás is, amit az Iowai Egyetemen végeztek el 6550 ember 18 év alatt összegyűjtött adatai alapján. Fontos tudni, hogy a résztvevők mind 40 év felettiek és korábban nem volt semmilyen szívproblémájuk.

A megkérdezettek több mint fele (59%) minden nap reggelizik, 5,1 százalék viszont soha nem szokott reggel enni, 10,9 százalék pedig csak néha. A válaszadóknak pedig csaknem negyede vallotta be, hogy bár általában reggelizik, de olykor napokig is kihagyják a legfontosabb étkezést.

A kutatók megállapították, hogy azoknál, akik egyáltalán nem esznek semmit reggel, akár 87 százalékkal nagyobb eséllyel jelentkeztek szívproblémák.

Ezt a következőkkel magyarázzák:

1. Akik nem reggeliznek, hajlamosabbak napközben nassolni és egészségtelen ételeket enni.

2. A reggeli segíti a vércukorszint és a vérnyomás egyensúlyban tartását, ezért aki ezt az étkezést kihagyja, a jótékony hatásait sem élvezheti.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Biszexuális nők mondták el, mi a különbség a női és férfi szeretők között
Számos hozzászóló szerint könnyebben lehet intim kapcsolatba lépni a nőkkel, mint a férfiakkal, a nőkkel jobban élvezik a szexet, mint a férfiakkal, mert tartalmasabbnak tartják.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. április 29.Biszexuális nők osztották meg tapasztalataikat a férfiak és a nők szerelméről egy egy Reddit-beszélgetésfolyamban - szúrta ki a Mens's Health. A testek fizikai különbségein túl is akadtak eltérések, például, hogy a nők „lágyabbak” szerelmi viszonyaik során.

„Ez lehet, hogy csak személyes tapasztalat, és nem a biszexuális nőkre általánosan alkalmazandó szabály, de én kevésbé érzem nyomás alatt magam a kapcsolat első napjaiban a nőkkel, ami a testemet illeti. Van egy elvárás a nőkkel szemben manapság azzal kapcsolatban, hogy mindig jól nézzenek ki és folyamatosan ápoltak legyek. Több férfival találkoztam, aki nem igazán tudja, milyen irreálisak néha ezek az elvárások, és mennyire lehetetlen minden pillanatban tökéletesnek lenni. Másrészt a nők azonnal megértik, mert ugyanebben a helyzetben vannak, így velük nem érzem olyan kényelmetlenül magam."

Az egyik nő azt mondja, más kritériumoknak kell megfelelnie akkor ha a nők, és megint másoknak akkor, ha a férfiak számára akar vonzó lenni.

"Valahogy megértőbb vagyok a nők külső tökéletlenségeivel szemben, sőt, tetszenek is.

A férfitest akkor szexi, ha úgy néz ki, mint a reklámokban, de a nőknél nem keresem a tökéletességet és tetszik, ha valaki különbözik" - írta egy felhasználó.

Számos hozzászóló azt mondta, hogy könnyebben lehet intim kapcsolatba lépni a nőkkel, mint a férfiakkal. Azt is megállapították, hogy a nőkkel jobban élvezik a szexet, mint a férfiakkal, mert tartalmasabbnak tartják.

Ami a szexet illeti, sok nőnek szüksége van egy kis játékra, miközben együtt van a partnerével:

„Egy idő után elkezdett zavarni, hogy a férfiak azt gondolják, hogy az ő orgazmusukkal ér véget a szex. A nőknek sokkal több eszköze van a hálószobában, és nagyobb a hangsúly az előjátékon is"

- emelte ki.

A férfiak flörtje sokkal egyértelműbb. "Úgy vélem, hogy a nőknél nehezebb megállapítani, hogy flörtölnek, vagy csak haverkodnak. Ez egy randi, vagy csak eljöttünk valahova? Flörtölsz velem, vagy csak kedves vagy? A nőknél néha nagyon nehéz eldönteni" - árulta el az egyik felhasználó.


KÖVESS MINKET:hirdetés
Novák Hunor is megszólalt Charlize Theronról, aki a kisfiát kislányként neveli
'Fontos a tolerancia, de sajnos a nyugati világban már már elmebeteg módon estek át a ló túlsó oldalára' - írja a Facebook-oldalán. Kapott kommenteket is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 29."Napi abszurd. Három évesen..." először ezekkel a szavakkal reagált a Facebook-oldalán Dr. Novák Hunor gyermekorvos arra a hírre, hogy három éves kora óta lányként neveli a kisfiát Charlize Theron, mert a gyermek azt mondta neki, hogy ő nem fiú.

Mint azt mi is megírtuk, a 43 éves színésznő két örökbefogadott gyereket nevel, a most 7 éves Jacksont és a 3 éves esztendős Augustot. A két kisgyerekről eddig keveset lehetett tudni, ám Charlize Theron nemrég megtörte a csendet.

A Daily Mailnek azt mondta, hogy idősebb, 7 éves gyermeke hogy Jackson, aki egyébként fiúnak született,

3 éves korában állt elé azzal hogy: "Én nem vagyok fiú." A színésznő azt mondta, nem érzi úgy, hogy ebben neki anyaként állást kell foglalnia.

"Szülőként csak az a dolgom, hogy szeressem és inspiráljam őket, és segítsem őket abban, hogy megtalálják a helyüket a világban. Hogy ők hogyan definiálják magukat, az az ő döntésük. Tehát két gyönyörű kislány édesanyja vagyok."

Dr. Novák Hunor a hírre reagálva egy bővebb Facebook-bejegyzésben is kifejtette, mit gondol erről.

"Két fontos komment olvasóimtól..." - írta a bejegyzésben. "Mi lett volna, ha őket is fiúkent kezdik felnevelni? Fontos a tolerancia, de sajnos a nyugati világban már már elmebeteg módon estek át a ló túlsó oldalára, és a politikai korrektség a józan észt is képes felülírni".

Az egyik olvasói komment így szól: "Nővérem kizárólag fiús játékokkal játszott, haja is rövid, pici kora óta focizik, fiús volt a ruházata is, most is inkább az, de szerencsére senkinek sem jutott eszébe, hogy fiút neveljen belőle, nő és anya, aki elégedett is ezzel"

A másikban ez áll: "Emlékszem, hogy nekem is volt kicsiként egy olyan kérésem szüleim felé, hogy hívjanak mostantól Gergőnek. Fiú akartam lenni, mert az öcsémmel játszottam mindig. Nem azért, mert a lányokhoz vonzódtam. (Azt se tudtam, mi az...) Persze nem szólítottak Gergőnek, és továbbra is kislányként kezeltek.

Heteroszexuális vagyok, sosem volt bennem kérdés, jót mosolygok, ha eszembe jut a gyermekkor."

A gyermekorvos bejegyzésére sokan reagáltak hozzászólásaikban. Volt, aki egyetértett az abban írtakkal és az orvossal: "Őrület... itt pusztán arról van szó, hogy sok ember a ló másik oldalára esik...

3 évesen a gyerek az, ami lenni akar, jól van ez így, hiszen a szerepjáték szükséges... De hogy akkor mostantól ellenkező neműnek neveljük, és ezt ország világnak közzétesszük, az röhej... ez a gyerek most bajban van a saját szülei miatt."

Akadnak azonban többen is, akik nem értenek egyet sem Novák Hunorral, sem az általa közzétett kommentekkel.

"Valahogy el kéne magyarázni Dr. Novák Hunornak, hogy a transzneműség nem azonos a homoszexualitással, még csak össze sem függ vele, és baromi káros, ha egy megmondóorvos, aki az evidence based tájékoztatás mellett tette le a garast, tájékozatlanul marhaságokat terjeszt az ügyben.

Egy transz nő, ha leszbikus*, az Nováknál pont, hogy heterot jelent, bár nem hinném, hogy ő ezt átlátná. Csak lő, ahol épp zörgést hall a bokrok között, hogy kit vagy mit talál el, nos, arról nem sokat tud, szemmel láthatóan. Szóval doktorúr, vegyük át az alapokat: nemi identitás nemegyenlő szexuális orientáció.

*Születésekor fiúként regisztrált, azonban önmagát nőként identifikáló személy, aki ha a férfiakhoz vonzódik, hetero-, ha a nőkhöz, akkor homoszexuális, amint bármelyik (születésekor is lányként regisztrált) nő." - írja a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-oldalon az oldal alapítója, Mérő Vera.

Egy olvasója pedig azt írta kommentben: "Szomorú, hogy orvosként ilyen szűk látókörű és amiről gőze sincs, hogy mi az, azt inkább kigúnyolja és túlzott toleranciának nevezi.

A transzszexualitás, transzneműség nagyon is létező dolog és nem divat idiótaság.

Olyan ez, mint például az autizmus, vagy Down-szindróma. Így születik az ember, és nem tehet róla, nem tud változtatni rajta. Rengeteg vizsgálaton átesnek a transzneműek, mire megkapják a végleges diagnózist. Egy gyermekgyógyász tudatlanul ne ossza az észt a nemi identitásról, szexuálpszichológiáról. Maradjon inkább a szamárköhögésnél, azt talán még érti, és tudja kezelni."

Te mit gondolsz erről?


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Elárulta a hosszú élet titkát a 105 évig élő japán doktor
Dr. Shigeaki Hinohara tanai saját bölcsességéből és tapasztalataiból származtak. Ő maga 1911-ben született és 105 évet élt meg.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 29.Dr. Shigeaki Hinohara Japán egyik legismertebb, illetve legtöbb évet megélt orvosa volt, aki főként annak szentelte karrierjét, hogy a minőségi és hosszú élet titkait vizsgálja és megfejtse.

Az orvostudományt gazdagon segítő tanai saját bölcsességéből és tapasztalataiból származtak. Ő maga 1911-ben született és 105 évet élt meg - írja a BusinessInsider.

Az, hogy anyaországában a világon a legmagasabbak közé tartozik a születéskor várható élettartam, jórészt az ő egészségügyi reformjaihoz köthető - például, hogy az ötvenes években bevezette az éves szűrővizsgálati rendszert.

A japán Times újságírónőjével, Judit Kawaguchival készített interjújában számtalan alapkövet és iránymutatást lefektetett az egészséges és hosszú élettel kapcsolatban, melyek közül az egyik legmeglepőbb a nyugdíjba vonulás témáját feszegeti.

Hiába hinnénk, hogy a stressz és számtalan faktor okán kedvezőbb a korai "visszavonulás" a munka világából, a doktor nem ezen a véleményen volt.

Dr. Shigeaki Hinohara azt tanácsolta, hogy lehetőség szerint ne menjünk nyugdíjba - ha pedig muszáj, akkor mindenképp jóval 65 éves korunk után.

Az említett interjúban azt is elmagyarázza, hogy miért.

Japánban a nyugdíjkorhatárt 65 évre állították, míg az átlagosan várható élettartam a döntés meghozatalánál 68 év volt.

Mostanra azonban ez a szám szerencsés növekedésnek indult: 2015-ben például majdnem 84 évre saccolták egy átlagos japán ember élettartamát.

Ez pedig szerinte azt jelenti, hogy a nyugdíjazás is későbbre tolódhat. Természetesen mindez akkor igaz, ha az ember szereti az adott munkát.

Így akár életünk végéig is dolgozhatunk, alkothatunk, ha valóban örömünket leljük benne - akárcsak ő. Ez pedig nem csak az elménket tartja frissebben, de az időskori depressziótól is megóvhat minket.

A doktor 2017. július 18-án hunyt el, ám a The New York Times szerint további 5 évre voltak bejegyzett páciensek a naptárában és naponta 18 órát dolgozott.

"Abban hitt, hogy az élet mozgatórugója a közreműködés, így benne is megvolt ez a hihetetlen állandó késztetés, hogy segítse az embereket, naponta korán felkeljen, hogy valami csodálatosat vihessen végre a társadalomért. Ez volt az, ami motiválta és életben tartotta"

- idézte fel az újságírónő, aki maga is mentorának tartotta az orvost. Szerinte a doktor aznapra, másnapra és a következő öt évre is tervezett.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
„Félek, hogy a férjem meg fog csalni, ha terhes leszek - pedig ő is akarja a babát”
Családot akar, de a szexet sem akarja 'elveszíteni' a férj a felesége szerint. Szakértő ad tanácsot az aggódó nőnek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 30.A terhesség a legtöbb párnak áldás, hiszen a nő szerelmük gyümölcsét hordozza a szíve alatt, akivel immár nemcsak egy pár, hanem család lesznek. A hálószobában viszont sok változást hozhat az, ha van egy baba a házban, sőt már a terhesség idején is a feje tetejére állhat az addig akár tökéletes szexuális élet is.

Emiatt aggódik már előre egy 27 éves nő, aki boldog házasságban él, de attól tart, hogy ha teherbe esik, a férje meg fogja csalni őt. A panaszát Deidre Sandersnek, a The Sun tanácsadójának írta meg levélben.

"Három éve vagyunk házasok a férjemmel, és elég aktív a szexuális életünk. Hétköznaponként egyszer vagy kétszer szeretkezünk, hétvégente viszont akár hatszor is. Hamarosan viszont családot szeretnénk, ami miatt már most ideges vagyok.

A folytatásért lapozz:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x