hirdetés
Ha ránézel DiCaprio instájára, tutira tenni akarsz a környezetért
A színész csupa olyan képet posztol rendszeresen, amitől csak akkor nem támad bűntudatunk, ha nem emberből vagyunk.
fotók: Instagram - @leonardodicaprio - szmo.hu
2019. március 26.


hirdetés

Nem titok, hogy Leonardo Dicaprio ENSZ-békenagykövetként unos-untalan hangot ad a klímaváltozás veszélyeivel és a fajok védelmével kapcsolatos nézeteinek.

Nemrégiben például egy tengerben úszó teknősről posztolt képet a közösségi oldalára, a captionben pedig arra figyelmeztetett, hogy az amerikai kormány lehetővé tette a garnéla vonóhálók TED (azaz Turtle Excluder Devices, vagyis teknősök kiszabadulására szolgáló eszköz) nélküli használatát, mellyel

az emberiség egy újabb fajt veszélyeztet.

#Regram #RG @oceana: Right now, the federal government allows about half of shrimp trawls to operate without Turtle Excluder Devices (TEDs). These boats kill thousands of sea turtles in the United States each year. USE YOUR VOICE! Tell Secretary Ross to save thousands of threatened and endangered sea turtles each year by finalizing the proposed TEDs rule immediately. (Link in bio) #TEDsForAllTrawls . ?: OCEANA / Carlos Suarez #ocean #oceans #turtle #turtles #seaturtle #seaturtles #takeaction

592.1k Likes, 2,761 Comments - Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on Instagram: "#Regram #RG @oceana: Right now, the federal government allows about half of shrimp trawls to..."

Három napja egy nőstényelefántról osztott meg több fotót, és felhívta a figyelmet arra, hogy a fajból Kenyában már csak kevesebb, mint 30 él e ritka fajból. A természetvédelem támogatásának lehetőségére hívta fel a figyelmet a kép mellett.

#Regram #RG @cnn: Known as the "big tusker," these stunning photos ? capture a rare "Elephant Queen" in Kenya. Roaming Kenya's Tsavo National Park, she's a unique and extraordinary sight - it's estimated that fewer than 30 of these animals still exist in Africa. British photographer @willbl made this series of photos for his book "Land of Giants," which will raise awareness and funds for conservation efforts. (?: Will Burrard-Lucas)

1.1m Likes, 6,660 Comments - Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on Instagram: "#Regram #RG @cnn: Known as the "big tusker," these stunning photos ? capture a rare "Elephant..."

Korábban egy másik faj kihalási veszélyére figyelmeztetett: a tengeri vidra

az Endangered Species Act segítségével maradt fenn, mely szervezetet azonban most támadnak. A sztár ennél a posztnál is instruált, mit kell tenni, hogy támogassuk a szervezet működését.

#Regram #RG @oceana: Southern sea otters would be extinct if not for the Endangered Species Act (ESA), but right now, it's under attack. Imperiled ocean animals need you now more than ever. Add your name now by following the link in our bio to tell your members of Congress to oppose any legislation that would weaken the ESA. #StopExtinction. ?: Doug Meek

576.5k Likes, 3,782 Comments - Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on Instagram: "#Regram #RG @oceana: Southern sea otters would be extinct if not for the Endangered Species Act..."

A színész egyébként egész ritkán oszt meg magáról képeket, a megosztásai inkább környezet-fajvédelmi és klímaváltozással kapcsolatos kérdésekre korlátozódnak.

Ha kíváncsi vagy a képekre, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Megtalálták az apát, aki egy órával a tűz előtt a Notre-Dame-nál pörgette a kislányát
A megható fotó az egyik utolsó, amin még épen látszik a katedrális.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 18.Tízezrek látták és osztották meg a Twitteren a képet, amelynek jó esélye van arra, hogy bevonuljon a történelembe. A fotón egy megható pillanat látható, egy apuka pörgeti meg a kislányát a Notre-Dame-nál, mindössze egy órával azelőtt, hogy lángra kapott a katedrális tetőszerkezete.

A fotót egy Brooke Windsor nevű turista készítette, ő tette fel a netre is, mert szerette volna megtalálni a rajta szereplő családot. Korábban azt mondta, "jó lenne, ha a kislány megkapná ezt a képet, biztosan értékes emlék lenne neki."

Az internet segítségével megtalálta a családot. A BBC-nek elmesélte, hogy a család maga jelentkezett, miután megtudták, hogy ez az egyik utolsó fotó az ép templomról. Azt azonban nem árulta el a 23 éves nő, hogy kik vannak a képen, mert nem szeretné felfedni a kilétüket.

A Notre-Dame gótikus székesegyházban, a francia főváros egyik jelképében hétfőn kora este keletkezett tűz. A lángok a világhírű épület felső részében pusztítottak, összeomlott a felújítás alatt álló katedrális kúp alakú tornya, a huszártorony, és odaveszett a teljes tetőszerkezet. Sokáig azt sem lehetett tudni, hogy sikerül-e megmenteni a székesegyházat. A katedrális fő szerkezete és mindkét nagy torony azonban megmenekült. Emmanuel Macron francia elnök azt mondta, újjáépítik a Notre-Dame épületét, ehhez pedig már egyre több adomány érkezik.


KÖVESS MINKET:hirdetés
Bács Ferenc lánya a hírekből értesült róla, hogy meghalt az apja – teljesen összetört
Nem volt jó a viszonyuk, Bács Kati így arról sem tudott, hogy apja nagyon beteg volt.
Címkép: MTI/Szigetváry Zsolt - szmo.hu
2019. április 18.Korábban beszámoltunk róla, hogy súlyos betegségben, 82 éves korában elhunyt Bács Ferenc Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész. Bács Ferenc özvegye nehezen viseli a gyászt, de teljesen összetört a színész lánya, Bács Kati is.

Bács Katit azért rendítették meg nagyon a történtek, mert csak hírekből értesült arról, hogy meghalt az édesapja. Évek óta nem tartották a kapcsolatot, mert nem voltak jóban, de a hír nagyon megrázta őt.

"Nagyon sírok, nem tudtam átölelni, senki sem tájékoztatott semmiről..."

- idézi a Ripost Bács Katit, aki a közösségi oldalán a profilképét is egy égő gyertyára cserélte.

Bács Kati azt is hozzátette, hogy ő arról sem tudott, milyen beteg az apja. Most a barátai próbálják vigasztalni és tartani benne a lelket.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
16 évesen meghalt a népszerű gyereksztár – világszerte gyászolják
Mya-Lecia Naylor népszerű sorozatokban és mozifilmekben is szerepelt már, fiatal kora ellenére.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 18.Április 7-én tragikus hirtelenséggel elhunyt a 16 éves Mya-Lecia Naylor - tudta meg a BBC. A fiatal lány népszerű gyereksztár volt, annak ellenére, hogy még csak kamasz volt rengeteg sikeres tévésorozatban és mozifilmben is szerepelt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

What is your favourite flower? (Comment flower emojis ???) • • •

- ̗̀ ???-????? ̖́- (@mya.lecia) által megosztott bejegyzés,

A kislány egyévesen tűnt fel először az Absolutely Fabulousben, de szerepelt az Almost Never és a Millie Inbetween nevezetű sorozatokban is. Sőt, Tom Hanks és Halle Berry oldalán feltűnt a Felhőatlasz című filmben is 2012-ben - írja a DailyMail.

A 16 éves Mya halálának körülményeiről egyelőre semmit sem lehet tudni.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Hős lett a Notre-Dame tűzoltóinak káplánjából, aki bement az égő templomba, és kihozta a töviskoronát
Az atya a tűzoltókkal együtt ment be az égő épületbe.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 16.A Twitteren jelent meg egy fotó Fournier atyáról, a párizsi tűzoltók káplánjáról, akit a francia lapok szerint hősként ünnepelnek. A képen ő is tűzoltó ruhában látható, hiszen

Fournier atya a tűzoltókkal együtt bement a Notre-Dame égő épületébe és kihozta onnan Krisztus töviskoronáját,

amelyet a hagyomány szerint Szent (IX.) Lajos gyűjtött be a Szentföldről.

Lapozz a részletekért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x