hirdetés
Képernyőfotó-2019-11-13-8.29.23.png

„Ha legközelebb találkozunk, én biztosan halott leszek” – szombat óta rettegésben él a Bujákon összevert nő

A hatgyermekes anya szerint bántalmazója csak tetteti, hogy bűnbánó.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 13.


hirdetés

Tegnap mi is megírtuk, hogy egy miskolci nő fotókkal dokumentált, sokkoló Facebook-bejegyzésben számolt be arról, hogy múlt szombaton brutálisan összeverte őt egy nyugalmazott katonai alezredes.

Orosz Bernadett a posztban leírja azt is, hogy nem ez volt az első alkalom arra, hogy volt párja erőszakosan viselkedett vele, azonban fenyegetése miatt ő eddig nem mert feljelentést tenni. A kórház most megtette helyette.

Bernadett tavaly október óta élt távkapcsolatban a férfivel. Az első durva bántalmazásra júniusban került sor egy családi rendezvényen, amikor az ittasan neki rontott. Másodszorra augusztusban, miután lebukott Bernadett előtt, hogy van egy másik barátnője is. Múlt szombaton egy bujáki katonai rendezvényen, egy szállodai szobában szabadult el a pokol.

hirdetés

A hatgyermekes anyuka a Blikk hasábjain beszélt a részletekről.

"Felmentem a szobába, mert fáradt voltam. Egyszer csak berontott és meggyanúsított, hogy biztos egy másik férfival beszélgetek, kitépte a kezemből a telefont és ököllel a homlokomra ütött. Az orromat eltörte, a fejem és testem szétzúzta ököllel, a hajam kitépte és majdnem sikerült megfojtania. Letört a fogam, összevissza dobált, mint egy rongybabát, a fájdalomtól magam alá vizeltem. Hiába folyt a vérem és könyörögtem neki, csak az érdekelte, hogy elpusztítson"

- mesélte az asszony, aki szerint a férfi fejébe vette, hogy ha az övé nem lehet, akkor másé se legyen.

A nő egy ponton kimenekült a folyosóra, hogy segítséget kérjen, de támadója visszarángatta és azt mondta neki, hogy ezt a szobát nem hagyhatja el élve. Ezután érkeztek a recepciósok, majd a férfi katonatársai a segítségére, őt pedig a salgótarjáni kórházba szállították.

"Állítólag bűnbánó volt. A pásztói rendőrök azt mondták, nincs miért izgulnom, ezt a férfit többé nem látom. De ha legközelebb találkozunk, én biztosan halott leszek"

- mondta.

Egy friss Facebook-bejegyzésben pedig arra kéri az embereket, hogy ne süllyedjenek le bántalmazója szintjére és óva inti őket az önbíráskodástól.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
krefeld_tuz.jpg

Egy 60 éves nő és két lánya okozta a németországi állatkerti tragédiát – akár 5 év börtönt is kaphatnak

Maguktól jelentkeztek a rendőrségen.
Fotó: Youtube - szmo.hu
2020. január 02.


hirdetés

A krefeldi rendőrség megerősítette, hogy egy 60 éves német nőt és két felnőtt lányát gyanúsítják a nyugat-németországi város állatkertjében szilveszter éjszaka pusztító tűz kapcsán

- írja a brit Daily Mail.

A hírek szerint a három nő öt kínai lámpást engedett fel az égbe annak ellenére, hogy azt a környéken megtiltották. A lámpások a szél miatt gyújthatták meg a majomház tetőszerkezetét. A gyanúsítottak az eset után maguk jelentkeztek a rendőrségen.

hirdetés
Ilyen lámpások okozhatták a tragédiát

A gyanúsítottak „sajnálják” az eseményt, és bűnbánatot mutatnak cselekedeteik következményeivel kapcsolatban

– mondta a rendõrség a csütörtök délutáni sajtótájékoztatón.

A hatóságok a lámpásokon található kéziíásokat és a baleset ideje alatti szél- és időjárási viszonyokat tanulmányozták az eset felderítése érdekében.

A három nőt akár öt év szabadságvesztésre vagy komoly pénzbüntetésre ítélhetik.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
senior-4561704_1920-1000x667.jpg

Nyugdíjemelést jelentettek be: ekkor és ennyivel több pénzt kapnak idén az idősek

„A kormánynak kiemelten fontos, hogy minden módon kifejezze megbecsülését az idősek iránt” – mondta Rétvári Bence.
MTI - szmo.hu
2020. január 02.


hirdetés

Tovább nőttek a nyugdíjak - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Rétvári Bence közölte, hogy a 2020-as költségvetésben 2,8 százalékos inflációval számoltak, ezért januártól ennyivel magasabb ellátást kapnak az idősek. Jelezte, hogy novemberben nyugdíjkorrekcióra is sor került. Mivel az infláció tavaly 0,7 százalékkal magasabb lett a tervezettnél, ezért ekkora kiegészítésben részesültek az érintettek, egy összegben az egész évre.

A korrekció beépül a nyugdíjakba, így tavaly januárhoz képest 3,5 százalékkal magasabbak az ellátások.

hirdetés

Az államtitkár jelezte, hogy a nyugdíjnövekmény havonta átlagosan csaknem 4500 forint. A nyugdíjak értékének megőrzését továbbra is törvény garantálja, tehát ha idén 2,8 százaléknál magasabb lenne az infláció, a különbözetet ismét megkapják az idősek egyösszegű utólagos nyugdíj-kompenzáció formájában - hangsúlyozta Rétvári Bence. Megjegyezte:

március végéig a nyugdíjasok még be tudják váltani a 9 ezer forintos rezsiutalványaikat.

Az idei költségvetés számol az emelt nyugdíjak fedezetével: 136 milliárd forinttal magasabb összeget tartalmaz nyugdíjkiadásokra, mint a tavalyi. Az elmúlt években, 2016 óta 273 milliárd jutott az idősek kiegészítő juttatásaira: Erzsébet-utalványra, nyugdíjprémiumra, rezsiutalványra - közölte az államtitkár. Ez is szerepet játszik abban, hogy Magyarországon az Európai Unióban a hetedik legalacsonyabb azoknak a nyugdíjasoknak az aránya, akik kitettek a szegénység, a társadalmi kirekesztődés kockázatának - fűzte hozzá.

Rétvári Bence azt mondta: a kormánynak 2010 óta kiemelten fontos, hogy minden módon kifejezze megbecsülését az idősek iránt, nem csupán szimbolikusan, de anyagi eszközökkel is.

Azt tűzték ki célul, hogy a nyugdíjak megőrizzék az értéküket, kövessék az inflációt. Ezt nemcsak megtartani tudták, hanem túl is teljesítették, mivel az ellátások vásárlóértéke már több mint 10 százalékkal magasabb, mint néhány éve, ráadásul további juttatásokat szintén biztosítottak - jelentette ki az államtitkár.

Immár az is nyilvános, mikor utalják a megemelt nyugdíjakat: a Magyar Államkincstár által közzétett tájékoztatót az Adózóna szúrta ki.

január 09.

február 11.

március 11.

április 08.

május 11.

június 11.

július 09.

augusztus 11.

szeptember 10.

október 09.

november 11.

hirdetés

december 01.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
dark-2024127_1280-1000x628.png

Szombat hajnalban látványos meteorhullásra készülhetünk

Óránként akár 120 fényjelenséget is láthatsz, ha tiszta idő lesz.
Kép:Pixabay - szmo.hu
2020. január 02.


hirdetés

Szokás szerint januárban érkezik a Quadrantidák meteorraj, amely minden év januárjában látható. És bár a leglátványosabb meteorzáporok közé tartozik, kevéssé ismert, mivel a január nem a legkedvezőbb időszaka a meteormegfigyelésnek. A Quadrantidák egyik jellemzője, hogy viszonylag rövid ideig tart, nagyjából hat órán át élvezhető a csillaghullás, amely során óránként akár 120 fényjelenséget is megfigyelhetünk, ám sajnos Magyarországról még kevesebb ideig látható:

január 4-én nagyjából 6 óra 20 perctől napfelkeltéig figyelhetjük meg a jelenséget, amely pont a csillaghullás legintenzívebb része lesz.

hirdetés

A raj tagjai viszonylag halványak, nyomot nem hagynak, elsősorban vizuális észlelők és az érzékeny meteorkamerák által láthatók a leginkább, ám viszonylag gyakran fordulnak elő látványos tűzgömbök is. - írja ismertetőjében a Magyar Csillagász Egyesület.

A hullócsillagrajt először Antonio Brucalassi észlelte még 1825-ben, 1839-ben bizonyosodott be, hogy egy évente jelentkező meteorrajról van szó.


KÖVESS MINKET:


hirdetés

Földi pokol: már Új-Zélandot is elérte az ausztrál bozóttüzek füstje, pedig 2000 kilométer a távolság

„Még itt, Christchurchben is érezzük az égett szagot. Gondolunk rátok!' – írták az új-zélandiak.
Fotó: Twitter - szmo.hu
2020. január 02.


hirdetés

Már nem csak Ausztráliában okoznak súlyos károkat a hónapok óta tartó tüzek: a 2000 kilométerre lévő Új-Zéland egyes helyein is jelentkeztek a természeti csapás következményei.

A Twitteren több képet és videót is posztoltak helybéliek, amiken az ausztrál tüzek füstje és hamuja nyújt apokaliptikus képet ilyen hatalmas távolságban is. Az egyik felvételen Akaroa település látható tiszta időben és füst által borítva.

hirdetés

A kép azért is döbbenetes, mert Akaroa a sziget Ausztráliától távolabb eső felén található.

Egy másik twitterező a Tasmán gleccserről küldött egy videót:

"Az egész déli szigetet a bozóttüzek füstje borítja. Még itt, Christchurchben is érezzük az égett szagot. Gondolunk rátok!" - írja posztjában.

Immár hónapok óta történelme egyik legnagyobb tüze és forrósága tombol Ausztrália egyes részein. Az aggasztó időjárás-előrejelzések miatt lehetetlen megbecsülni, hogy meddig tarthatnak még a természeti katasztrófák.


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!