hirdetés
'Ha itt hagynák abba a filmgyártást, tökéletes lezárás lenne' – Bosszúállók: Végjáték kritika
Lezárult egy korszak a szuperhősfilmek világában. Elkészült az utolsó igazi Bosszúállók film, ami lezárja a 11 évnyi Marvel-filmfolyamot: Thanos és a Végtelen kövek történetét, illetve egy fantasztikus fináléval elköszön a nézőktől.
B.M. fotók: YouTube - szmo.hu
2019. április 25.


hirdetés

Ha a Végtelen háború volt a Marvel Birodalom visszavágja, a Végjáték az új A Király visszatér. Nem sok mindent mondhatok a történetről spoilermentesen: egy melankolikus, lassú kezdés után próbálják a Végtelen háború túlélői összerakni az életüket és együtt élni a vereséggel. Ez keveseknek megy, de felmerül egy lehetőség, amivel talán megváltoztathatják az előző film végkimenetelét. Többet tényleg nem árulhatok el az amúgy elég összetett és bonyolult sztoriból.

Ha hibákat keresnénk, találhatnánk jó pár logikai és kontinuitási problémát a forgatókönyvben, de úgy gondolom, ezeken túl lehet lépni, s ha ez sikerül, akkor egy lassabb, elkeseredett hangvételű karakterdrámát kapunk, elképesztően látványos végkifejlettel. Az, hogy a film eleje történetvezetésileg lassabb, egyáltalán nem probléma, a játékidő 183 percéből valamennyi aranyat ér. Teljesen érthető, hogy a filmet rendező a Russo-testvérek miért akartak ilyen hosszú mozit készíteni, hiszen hiába ül le egy kicsit az első harmad vége felé a film, a karakterépítés, az interakcióik és a látvány kárpótol mindenért.

Nem csak szuperhősöknek látjuk a főszereplőket, hanem végre átlagembereknek is - és ez nagyon kellett a Végtelen háború utáni depresszív környezet bemutatásához.

A Végjáték minden Marvel-rajongó álma: tele utalásokkal, mind képregényes, mind pedig filmes és popkulturális szempontból. Apró részletekkel, amiket csak a sokadik újranézésnél vesz észre az ember. A nézéséhez egy olyan feledhetetlen érzés társul, hogy ennek is részese voltam. Nem tudom pontosan, hogy fog folytatódni a Marvel filmes univerzuma, de ha itt hagynák abba a filmgyártást – ami valljuk be, nem túl valószínű, hiszen a pénzt mindenki szereti, hát még a Disney – akkor ez egy tökéletes keserédes lezárás lenne.

Minden eredeti Bosszúállók-karakter kap egy-egy fontosabb momentumot, pillanatot, amikor is megmutathatja a nézőknek, hogy igen: is itt mindenki teszi a dolgát. Természetesen az eredeti gárdából is

kiemelkedik Robert Downey Jr. és Chris Evans, ők képviselik a kemény drámát, míg Chris Hemsworth és Paul Rudd viszi hátán a humort.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Trónok harca 3. rész: pattanásig feszült idegek és pusztítás minden mennyiségben
A Trónok harca története folyamán mindig voltak olyan epizódok, amelyek egy helyszínen játszódtak, és kizárólag egy konfliktusra, harcra koncentráltak. Ilyen volt a Fattyak csatája vagy a feketevízi csata is. A 8. évad legújabb része, a Hosszú éjszaka (The Long Night) is ebbe a díszes társaságba kapcsolódik majd be, mind a 80 perc a csatát követi végig. SPOILEREK VÁRHATÓAK!
B.M. fotók: YouTube - szmo.hu
2019. április 30.Feszültségkeltésből csillagos ötös, Miguel Sapochnik rendező, akinek a Fattyak csatáját is köszönhetjük elképesztően ügyesen adagolja, csepegteti az eseményeket. A részben alapból alig beszélnek, de az első 8 perc gyakorlatilag dialógus nélküli, bemutatja a hatalmas sereget, amelyet főhőseink gyűjtöttek össze az elmúlt részekben.

Akik még nem látták a részt, azok most hagyják abba az olvasást, mert KOMOLY SPOILEREK JÖNNEK!

Bámulatos, ahogy az elkeseredett helyzetben egy kis pozitív cselekmény – Melissandre megjelenése és tüzes segítsége a dothrakiaknak – mennyire feloldja ezt a folyamatos feszültséget, MAJD jön a hatalmas zakó, és még mélyebbre süllyedünk, ahogy a dothrakiak is eltűnnek a végtelen éjszaka sötétségében. Annyira reménytelenül indul a rész, hogy nem gondolnánk, hogy van még lejjebb, pedig van.

Amikor megérkezik a hömpölygő hullák tömege, a halottak serege, amivel nincs az a hadsereg, aki elbírjon, kétségbeesésükben egy mentsváruk van: megjönnek a sárkányok, és próbálják szinten tartani az élők/halottak arányát. Nem akarom lépésről lépésre leírni a csatát, mert ezt át kell élni.

A zene, a látvány, az effektek egy olyan katarzis, amire várunk már a Trónok harca első része óta.

Nem tudjuk ki fogja túlélni, nem tudjuk, kinek hogyan folytatódik a története, itt csak csépelés és halál van.

A folytatásért lapozz:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Így búcsúzik Csubakkától Harrison Ford, George Lucas és Mark Hamill
'30 évig barátok voltunk, szerettem őt' - nyilatkozta a Harrison Ford az elhunyt Peter Mayhew-ról.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 03.Ahogy arról mi is beszámoltunk, családja tájékoztatása szerint április 30-án, texasi otthonában elhunyt Peter Mayhew, aki Csubakkát alakította a Star Wars filmekben. A brit származású színész 74 éves volt.

A több, mint két méteres magasságú művészt kollégái és barátai, köztük természetesen a Star Wars alkotói és sztárjai is mélyen gyászolják. A Han Solót alakító Harrison Ford a Varietynak adott interjújában a következő szavakkal emlékezett Mayhew-ra:

"Kedves, tiszteletreméltó, egyszersmind nagyon vicces és bájos ember volt. És ezeket a tulajdonságait mind át tudta vinni Csubakka karakterébe. Nemcsak kollégák voltunk, hanem 30 évig barátok is, nagyon szerettem őt. A szíve-lelke benne volt Csubakkában, és ezt Star Wars rajongók milliói érezték világszerte. Soha nem fogunk elfelejteni, drága barátom, Peter."

Luke Skywalker megformálója, Mark Hamill a Twitteren fejezte ki gyászát:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
A Trónok harca operatőre szerint nem volt túl sötét az utolsó évad 3. része
Rajongók milliói várták a Trónok harca utolsó évadának nagy csatáját, sokak szerint az élmény viszont mégsem volt teljes.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 30.A Trónok harca utolsó évadának 3. részét várták a legjobban a sorozat rajongói. A Hosszú éjszaka című részben zajlott le ugyanis a nagy csata, vagyis az élők és a halottak harca. A rajongói vélemények, mint az utolsó évad eddigi részeinél is, nagyon megosztóak voltak.

Sokan, sok mindent kritizáltak a cselekménnyel kapcsolatban, de a kivitelezés szinte mindegyik kritikában szót kapott. A Harmadik rész ugyanis a nézők szerint annyira sötétre sikeredett, hogy sokszor alig lehetett kiszúrni, ki van a képen és pontosan mi történik. Mutatunk néhány példát:

via GIPHY

via GIPHY

via GIPHY

A TMZ viszont megkereste Fabian Wagnert, az epizód operatőrét, hogy neki mi a véleménye a rajongók kritikájáról, egyáltalán miért lett ennyire sötét az egész rész. Az operatőr szerint van először is van néhány olyan, ami az HBO által használt tömörítés miatt volt, ilyen a nézők által szóvá tett pixelesség és a mocsárszínek.

„Tudom, hogy nem volt túl sötét, én fényképeztem” - nyilatkozta az operatőr, aki kihangsúlyozta, hogy

a Trónok harca amúgy is az a sorozat, amit jobb egy sötét szobában végignézni, mint például egy mozifilmet, hiszen az élmény is hasonló.

Emellett pedig a show producerei és a rendező is sötétre szerette volna ezt a részt, sőt a csatajelenetek is szándékosan voltak ennyire intenzívek és zavarosak, ugyanakkor még nem összezavaróak. Végül pedig azt is hozzátette, hogy olyan részt sikerült készíteniük, amit eredetileg is szerettek volna.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Pécsi szál: jön a moziba a Kispál és Borz, a Punnany Massif és a Halott Pénz
Május 9-től láthatjuk a backstage-buliba oltott nyomozás történetét, ami Lévai Balázs filmje, a főszereplője pedig a zene mellett Szabó Simon,
fotók: Budapest Film - szmo.hu
2019. április 30.A Budapest Film forgalmazásában kerül moziba a Pécsi szál, amit sok könnyűzene-rajongó várhat már. Lévai Balázst főleg zenei (Dob+Basszus) és irodalmi témájú (A nagy könyv, Bestseller) tévéműsorairól ismerjük, emellett szerzője több zenei életrajznak, például a Lovasi Andrásról szólónak. A rendező 2015-ben

Engedem, hadd menjen címmel készített dokumentumfilmet, amelyben a Most múlik pontosan című sláger születését tárta fel.

Az kutatta, hogy miképp találkozik ebben a dalban Kiss Tibor, a Csík zenekar és az erdélyi Erdőszombattelki zenekar; de készített korábban road movie-t a Tankcsapdával és dokumentumfilmet a Kispál és a Borzzal is.

Új filmje, a PÉCSI SZÁL egy egészen releváns kérdést, egy rejtélyt igyekszik megfejteni: hogy miért Pécs termelte ki a jelen legsikeresebb könnyűzenei bandáit. A rendező Szabó Simont kérte fel oknyomozó riporternek, aki fülhallgatóján zenét hallgatva nyakába veszi a várost és környékét, és fáradhatatlanul faggatja a Kispál, a Punnany Massif, a Halott Pénz, a 30Y, a Junkie Jack Flash tagjait, Takáts Esztert, na meg a város lakóit. Mi lehet a város titka? Lehet, hogy van valami a levegőben?

Az előzetesért lapozz:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x