Ha ez az 5 dolog igaz rátok, készen álltok az összeköltözésre
Zavar még, hogy szanaszét hagyja a zoknijait?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. október 16.


Kevés izgalmasabb dolog van, mint összeköltözni életünk szerelmével, azt azonban mindannyian jól tudjuk, hogy az együttélés sem csak móka és kacagás. Rengeteg tényezőt számításba kell vennünk, mielőtt közös ingatlan után nézünk, és csakis akkor szabad belevágni a projektbe, ha meggyőződtünk róla, hogy eléggé ismerjük egymást egy ekkora vállaláshoz.

Íme 5 jel, ami alapján már készen álltok az összeköltözésre:

1. Mindenről tudtok beszélni

Egy együttélés során fontos, hogy semmi se legyen tabu - legyen szó a konfliktusokról, az anyagiakról vagy a házimunkáról, meg kell, hogy tudjátok beszélni a felmerülő nehézségeket. A kompromisszumkészség elengedhetetlen, így célszerű még az összeköltözés előtt lefektetni a szabályokat.

2. Mindkettőtök felelősségteljes

Mostantól kezdve közösen kell felelősséget vállalnotok a mindennapokért. Fontos, hogy olyan ember legyen a párod, aki nem felejti el befizetni a számlákat, és akivel nyugodtan közös kasszát nyithatsz. Talán kocka dolognak tűnik, de ha igazán precízek szeretnétek lenni, vezessétek a kiadásokat és a bevételeket, akár még a házimunka beosztását is.

3. Hasonlóan gondolkodtok a jövőről

Ha össze szeretnétek költözni, feltehetőleg hosszútávon is egymás mellett képzelitek el az életeteket. De ez pontosan mit jelent a gyakorlatban? Mindkettőtök dolgozik, vagy csak egyikőtöknek van keresete? Mikor szeretnétek gyereket? Milyen terveitek vannak a következő 5 évre? Itt az idő, hogy ezeket átbeszéljétek.

4. Ugyanannyi privát szférát igényeltek

Attól, hogy összeköltöztök, még mindkettőtöknek lehet magánélete. Előfordulhat, hogy valamelyikőtök csendben szeretne rejtvényt fejteni és olvasgatni órákon keresztül, vagy éppen a barátaival találkozna az összebújós este helyett - amennyiben ezek közül bármelyik is sértődésre ad okot, gondold át még egyszer, jó ötlet-e összebútorozni.

5. Tisztában vagytok egymás rossz szokásaival

Ő szanaszét hagyja a zoknijait, te pedig visszateszed az üres tejes dobozt a hűtőbe? Mindkettő bosszantó, de ha már régóta tudtok egymás hülyeségeiről, talán nem robban ki miattuk újabb és újabb konfliktus. Azonban elengedhetetlen, hogy mindkettőtök figyeljen a másik mániáira, és próbáljon meg alkalmazkodni az ő életformájához.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x