hirdetés
l-ritok-nora-igazgyongy-alapitvany-gyujtes.png

Gyűjtés indult L. Ritók Nóra alapítványának, miután a kormány 8,5 milliót vont el tőlük

Folyamatosan érkeznek a támogatások az Igazgyöngy Alapítványhoz. L. Ritók Nóra az mondja, egyre erősebb benne a remény, hogy összejöhet a hiányzó összeg.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 02.


hirdetés

Mi is megírtuk, hogy a járványhelyzetre hivatkozva felére csökkenti a kormány L. Ritók Nóra hátrányos helyzetű gyerekeket tanító iskolájának támogatását.

Az Igazgyöngy Alapítvány számára most Oktatási Adománygyűjtő ONLINE Piknik néven adománygyűjtést indítottak.

"Eljött az idő, hogy léptéket váltsunk: gyertek most is velünk! A cél 8 és fél millió forint"

- olvasható az esemény leírásában.

hirdetés

"Folyamatosan érkeznek a támogatások...a Barionon, Paypalon, vagy közvetlenül a számlánkra is. Megható és megerősítő üzenetekkel, melyekből bőven kapunk a facebookon és emailben is"

- írta nemrég egy posztjában L. Ritók Nóra, aki mindenkinek köszönetet mondott a támogatásért.

"A nagyobb összegeknél elakad a szavunk, és nem is tudjuk, mit gondoljunk, hogy lehet ezt megköszönni, mert mi, akik nem abban a viszonyrendszerben élünk és dolgozunk, ahol fel lehet ajánlani százezres, vagy akár milliós tételt, ott mindig nagyon furcsa megélni ilyen pillanatokat. És meghatódunk az ezer forintos utalásokon is, mert ez is, ugyanúgy, mint a nagyobb összeg, egy érzésből fakad, a szolidaritás érzéséből, ami percről percre erősít meg minket, lelkileg is, és formálja át az elsején megélt rémületet bennünk mosollyá és bizakodássá" - fogalmaz posztjában.

L. Ritók Nóra azt is leírja, hogy mindig, amikor megrángatják a szőnyeget alattuk, akkor felmerül, hogy kell-e a „hivatalos” iskola, miért nem mennek át „szakköri” működésre? "Legyünk csak egy civil műhely, mint ahogy sok ilyen van a művészet területén, hiszen rengetegen oktatnak így, zenét is, képzőművészetet is. Megszabadulhatnánk egy csomó fölösleges adminisztrációtól, kötelezettségtől, pedagógus előmeneteli rendszertől, elektronikus naplótól, a KIRtől, a MÁK ellenőrzésektől, stb. (Bár ellenőrzésből így is kijutna, biztosan)"- fogalmaz, aztán hozzáteszi:

"De félő, ha elengedjük ezt a szálat, akkor sokkal könnyebben kiszoríthatók vagyunk az együttműködésekből is. Mi pedig együttműködni szeretnénk az intézményrendszerrel továbbra is. A szegénységben élő gyerekek problémahalmaza nem oldható meg a rendszeren kívül, csak együttműködésben. Azt gondolom, helyi szinten ezt a társadalmi beágyazódás dolgot sikeresen építjük….de tudjuk azt is, elég csak egy utasítás „fentről”, és borulhat minden".

Azt is leírja: nagyon sajnálja, hogy ezt nem sikerül megértetni a döntéshozói szinttel. "Már rég nem remélem, hogy az EMMI plusz lehetőségekhez enged hozzá minket. Sem a pályázati rendszerekben, sem másban. De azt reméltem, hogy hagynak bennünket dolgozni, azokkal a feltételekkel, amelyekkel 2006 óta dolgozhatunk, mióta a köznevelési megállapodás élt" - fogalmaz.

L. Ritók Nóra azt írja, egyre erősebb benne a remény, hogy összejön a támogatásokból a hiányzó összeg. De az igazságtalanság érzése nem csitul benne.

"Pedig nem szabad, hogy a negatív érzések befolyásoljanak. Mert muszáj partnerségre törekedni ezután is. A gyerekek miatt. Mert mindig őket kell nézni. Esélyt adni, és próbálni segíteni őket, meg mindenkit, aki velük foglalkozik…. mert csak így lehet élhetőbb a társadalom, és biztosabb a jövő. Mindenkinek. Politikai elköteleződéstől függetlenül"

- zárja gondolatait.hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
ozil-zsombi.jpg

Mesut Özil is az SMA-s Zsombinak gyűjt pénzt, adományozásra kéri követőit

Az Arsenal focistája az Instagram-oldalán hívta fel a figyelmet a magyar kisfiú számára indított adománygyűjtésre.
Címképen szereplő fotók: m10_official/Instagram, Sma baby Zsombor/Facebook - szmo.hu
2020. november 30.


hirdetés

Újabb focista hívta fel a figyelmet az SMA-beteg Zsombor számára indított adománygyűjtésre:

Mesut Özil az Instagramon biztatja követőit arra, hogy adományozzanak pénzt a Zolgensma-kezelésre gyűjtő családnak

- szúrta ki a Nemzeti Sport.

Az Arsenal labdarúgója egy Instagram-sztoriban írt Zsombiról, aki gerincvelői izomsorvadásban szenved, és bár szülei mindent megtesznek, hogy minél hamarabb előkerítsék a 700 millió forintos összeget arra a terápiára, amit már a szintén ezzel a betegséggel küzdő Zente és Levente is megkapott, egyelőre lassan gyűlik a pénzt.

hirdetés

Özil egy képet is megosztott a kis Zsombiról, majd arra kérte rajongóit, hogy segítsenek a családnak.

"Mind tudjuk, hogy a világot jobbá tenni nem egyszemélyes feladat. Kezdjük azzal, hogy segítünk ennek a kisfiúnak. Minden felajánlás számít"

- írta a világhírű focista.

Pár napja megírtuk, hogy egy magyar labdarúgó, a magyar válogatott és a német Lipcse csapatának kapusa, Gulácsi Péter 25 millió forinttal segítette Zsombi családját.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
anya.jpg

A 8 gyerekes anyuka attól fél, ez lesz az utolsó karácsonya

Néhány hónapja derült ki, hogy rákbeteg, az állapota pedig egyre romlik. A férjének ott kellett hagynia a munkáját, hogy ellássa a gyerekeket és a feleségének segítsen.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 30.


hirdetés

Néhány hónapja mellrákot diagnosztizáltak a 35 éves, 8 gyermekes anyukánál, a májában és a csontjaiban is áttétek alakultak ki. Az állapota egyre romlik és fél, hogy ez lesz az utolsó közös karácsonyuk.

"Nagyon félünk attól, főleg én, hogy az utolsó karácsonyom a gyerekekkel meg a férjemmel. Ugye nagyon beteg vagyok és nem használ a kemoterápia, nem tudom, hogy mi lesz"

- mondja.

Azt szeretné, ha ez az ünnep szép és meghitt lenne, hogy a gyermekei így emlékezzenek rá. De ez nem lesz könnyű. Elmondása szerint ő kap ellátást, a családi pótlékot, de abból egy hónapig megélni és még ünnepet is tartani képtelenség.

A férjének ott kellett hagynia a munkahelyét, hogy ellássa a gyerekeket és segítsen a beteg feleségének. Egy pécsbányai 50 négyzetméteres lakásban élnek tízen, havi 188 ezer forintból, amiből 40 ezer forint elmegy a gyógyszerekre.

hirdetés

Az RTL Híradó októberben mutatta be a családot, utána sokan segítettek, tartós élelmiszert, ruhákat és internet előfizetést is kaptak.

Az apa azt mondja, nekik az a legfontosabb, hogy a gyerekeiket boldognak lássák.

Most az lenne a legfontosabb, hogy a hideg beállta előtt valahogy szigetelni tudják a falakat

- mondta el.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
grandma-3628304_960_720.jpg

Először láthatta 9 hónapos dédunokáját egy asszony az idősek otthonában, ahol vírusbiztossá tették a találkozást

Az idősek otthona, ahol Alice lakik, egy újító megoldással állt elő: úgynevezett “csevegőboxokat” alakítottak ki, ahol a bentlakók a járvány ellenére is biztonságosan beszélgethetnek a családtagjaikkal.
Fotó: Nikon-2110/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2020. november 29.


hirdetés

Freddie idén januárban született. Dédnagymamája, a demenciában szenvedő Alice ekkortájt törte el a csípőcsontját és kórházba került. Ezt követően visszatért az idősek otthonába, ahol lakik, de a korlátozások értelmében eddig nem fogadhatott látogatókat - írja a Ladbible.

Ám az idősek otthona egy újító megoldással állt elő, hogy mindenki találkozhasson a szeretteivel: úgynevezett “csevegőboxokat” alakítottak ki, ahol a bentlakók biztonságosan beszélgethetnek a családtagjaikkal.

A boxokban az idősek és látogatóik egy üveglapon keresztül látják, és a mindkét oldalon elhelyezett mikrofonok által hallják is egymást. A bentlakók hangulatára óriási hatást gyakorolt, hogy végre láthatják a szeretteiket.

Freddie anyukája, Kayleigh elmondta: nagyon szerették volna már látni a nagymamáját. A videóhívások nem adták meg ugyanazt az élményt, mint a személyes találkozás. A chatterboxoknak köszönhetően viszont most, Freddie kilenc hónapos korában Alice végre élőben is láthatta a dédunokáját.

hirdetés

“Nagyon megható volt látni, a nagyi mennyire megörült Freddie-nek. Egészen visszatért a régi énje, ahogyan játszott vele az üvegen keresztül” - mesélte Kayleigh.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
115689117_adamrte.jpg

Válaszolt a NASA a kerekesszékes kisfiúnak, aki náluk szeretne dolgozni

Adam Kinggel több asztronauta is szívesen felvenné a kapcsolatot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 29.


hirdetés

Egy hatéves ír kisfiú nem csak a tévénézők szívét rabolta el, amikor elmesélte, hogy egy nap szeretne a NASA-nál dolgozni - írta meg a >BBC.

Adam King a The Late, Late Toy Show című műsor karácsonyi adásában tűnt fel, ahol arról mesélt, mennyire szeretne a NASA földi irányítóközpontjában dolgozni felnőttkorában.

A műsorvezető kérdésére a kisfiú elmondta: álma, hogy CapCom, azaz a Földön maradó asztronauta lehessen, aki a küldetésen lévő űrhajósokkal tartja a kapcsolatot.

“Űrhajós is szívesen lennék, de ahhoz túl gyengék a csontjaim”

- tette hozzá a kerekesszékes Adam a műsorban, ahová általában azért hívnak gyerekeket, hogy kipróbálják és véleményezzék a legújabb játékokat.

hirdetés

Adam ezután be is mutatta a képességeit, irányítva a műsorvezetőt, mit csináljon kilövés közben egy kartonpapírból készült rakétában.

A kisfiú híre eljutott a NASA-hoz is, akik Twitteren reagáltak:

“Adam jó szíve és kalandvágyó lelke inspiráló a számunkra. Mindenkinek van hely a NASA-nál, és alig várjuk, hogy csatlakozzon az álmodozók csapatához. Mi itt leszünk!” - írták.

De reagált a kanadai űrhajós, Chris Hadfield is: “Adam, nekem volt szerencsém nagyon sok küldetésen CapComként dolgozni. Beszélgetnünk kéne az űrről” - írta a Twitteren.

A brit asztronauta, Tim Peake is megszólalt: “Adam egy igazi szupersztár, aki megmelengette a szívünket, amikor a legnagyobb szükség volt rá.”

Az amerikai asztronauta, Shane Kimbrough pedig már meg is hívta a kisfiút a Johnson Űrközpontba:

“Adam, nagyon inspirálsz! Remélem, hamarosan találkozunk a Johnson Űrközpontban” - írta a Twitteren.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!