hirdetés
adalia-rose-betegseg-oregedes.png

Hétszer gyorsabban öregszik mindenkinél a progériás kislány – így éli a mindennapjait a 11 éves Adalia

Világszerte milliók rajonganak érte. Ő pedig igyekszik élvezni az életet, mert a napjai meg vannak számlálva.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. szeptember 08.


hirdetés

Progériában szenvedő 11 éves kislány iránt rajonganak milliók a közösségi oldalakon. A Texas államban élő Adalia Rose Williams mindennapjait 13 millióan követik Facebookon, másfél millióan Youtube-on és 32 ezren Twitteren. A legnépszerűbb videóira több mint 20 milliószor kattintottak.

A család célja az a Youtube-videókkal, hogy megmutassák: betegsége ellenére Adalia teljes életet próbál élni, vidám kislány, aki mindennek képes örülni.

Pedig a napjai meg vannak számlálva: előre láthatólag körülbelül 13 éves koráig fog élni.

A progériában, azaz a korai öregedés szindrómában világszerte csupán 500 ember érintett.A Hutchinson-Gilford progéria eleinte nem jár tünetekkel, a gyermekek 10-24 hónapos korukig egészségesnek látszanak. Ezután viszont meglehetősen gyorsan kezdik mutatni az öregedés jeleit, és elég hamar kezdenek úgy kinézni, mint az öregemberek.

Elkezd hullani a hajuk, kopasszá válnak, elvékonyodik a bőrük, a testsúlyuk stagnálni kezd, és elmarad egy átlagos gyermek testsúlyától. Arcuk átalakul, keskennyé válik az arc formája, kicsi marad az állkapcsuk, ráncossá válik a bőrük. Megjelennek az idősekre jellemző betegségek is, többek közt az ízületi gyulladás vagy különféle szívproblémák.

hirdetés

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@coconut_circles and me! I love you so much ❤️ @lillyghalichi

The Adalia Rose Show (@adalia06) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Look where I am ??

The Adalia Rose Show (@adalia06) által megosztott bejegyzés,

Adalia Rose-ról több riport is készült, sokan bemutatták, és ő maga is szívesen mesél magáról. Szeret táncolni, a testvéreivel játszani, videókat készíteni a rajongóinak, és szereti a Barbie-babákat, a kedvence pedig az egyszarvú. Azt is mondta: igazából mindent szeret.

A szülei nemrég a BBC-nnek elmondták, hogy igyekeznek úgy nevelni, hogy ne tápláljanak belé félelmet, nem ejtik ki előtte a progéria szót, hanem igyekeznek úgy bánni vele, mint egy átlagos gyerekkel. Nem gondolnak a jövőre, csak egyik napról a másikra élnek. Fontosnak tartják, hogy a kislányuk mindent megkapjon, amire vágyik, de közben fejlődhessen is.

VIDEÓ: A BBC riportja a kislányról:


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
s10-scaled.jpg

Remek szivárványokat lehetett fotózni Budapesten a vihar után

A XIII. és a XVII. kerületből kaptunk fotókat, majd a Petőfi híd mellől is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 29.


hirdetés

A hétfő délutáni vihar után több kerületben is szép szivárványok jelentek meg a légkörben.

A XVII. kerületben fotózták ezt:

A XIII. kerületben pedig ezt:

A Petőfi híd mellől küldték ezeket:

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
negylabu-kiscsirke-szuletett-fuzesgyarmat.jpg

Négylábú kiscsirke született Füzesgyarmaton

A gazda igencsak meglepődött, amikor meglátta a kiscsirkét, amiről először azt hitték, három lába van, később viszont kiderült, hogy négy.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. június 29.


hirdetés

Egy furcsa meglepetéssel indult a vasárnapja egy füzesgyarmati férfinek, ugyanis egy háromlábú kiscsirkét vett ki a keltetőgépéből - számolt be a Beol.

A férfi a lapnak elmondta, hogy a csirkék kikelését vasárnap reggelre várták. Nyolc apróság ki is kelt, ám a férfi arra lett figyelmes, hogy az egyiknek furcsa módon a hátán van a lába.

"Mikor jobban megnéztem, megdöbbenve vettem észre, hogy három lába van szegény csirkének"

- mondta a portálnak Tóth Imre, aki fotókat is küldött a kiscsirkéről.

Később azonban kiderült, hogy a csirkének nem három, hanem négy lába van, a gazda erről is küldött fotót a portálnak.

hirdetés

Négylábú kiscsirke kelt ki Füzesgyarmaton | BEOL

Vasárnap füzesgyarmati olvasónk jelezte, hogy a napja egy furcsa meglepetéssel indult, ugyanis háromlábú kiscsirkét vett ki a keltetőgépéből. Ám délután még egy lábat felfedezett a csibén.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
antonori.jpg

Hogyan képes egy nő túl a klimaxon kihordani egy babát?

Az olasz asszony elveszítette tizenhét éves fiát, és ezért mindenképpen akart szülni egy másik Ricardót.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 29.


hirdetés

Az első nő, aki túl a hatvanon gyereket szült egyszerre számított világszenzációnak és története számos orvos-etikai kérdést is felvetett. Az olasz asszonnyal a Fókusz is forgatott, egyetlen híres-hírhedt orvos volt hajlandó foglalkozni vele azután, hogy elveszítette tizenhét éves fiát, és ezért mindenképpen akart szülni egy másik Ricardót.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
tiszaviragzas-video.jpg

Fantasztikus felvételeken örökítették meg a látványos tiszavirágzást

Még a borús, esős időben is gyönyörű látványt sikerült levideózni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 01.


hirdetés

Lenyűgöző felvételen örökítette meg a tiszavirágzást a Filmdzsungel Stúdió. A napsütéses meleg időben ezernyi tiszavirág (Polingenia longicauda) lebeg, repül, "táncol" ilyenkor a víz felszínén és a víz fölött.

A kérész lárvái a nőstények által lerakott petékből fejlődnek ki a mederfenéken. A kikelő lárvák befúrják magukat a meder falába és a víz felé nyitott vájatban élnek három évig egymáshoz közel, tíz-százezres egyedszámú telepeken. Három év után június elején a lárvák előbújnak üregükből és a víz felszínére emelkednek.

A rajzás időpontja függ a víz hőmérsékletétől, a napos órák számától, de egyes feltételezések szerint még a holdfázis is befolyásolhatja. A vízből kibúvó lárvák leginkább a partról benyúló faágakon, a vízben álló stégeken vedlenek, a nőstények egy, a hímek két alkalommal.

Az egyedülálló látványt sokan kísérik figyelemmel a Tisza felső szakaszától Szegedig, és sokan igyekeznek megörökíteni a jelenséget.

A Filmdzsungel Stúdió most filmbe illő felvételeket készített az áradó Tisza felett repkedő tiszavirágokról. Még a borús, esős időben is gyönyörű látványt sikerült megörökíteni a filmeseknek.

hirdetés

VIDEÓ: "Együttállás"


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!