hirdetés
csalad.jpg

Gyermekeik tették közzé haldokló szüleik fotóját az interneten

Azt akarták, hogy az egész világ megtudja, mennyire szerették egymást a szüleik, és hogy a végsőkig kitartottak egymás mellett.
Mirror - szmo.hu
2017. február 07.


hirdetés

Torokszorító, és a szerelem erejét bizonyító képet tettek közzé az interneten egy angol házaspárról. Szinte egyszerre diagnosztizáltak rákot a pár két tagjánál.

A fotón az 57 éves Mike és az 50 éves Julie Bennet egymás kezét fogva búcsúzik egymástól a kórházi ágyon. Mike néhány nappal a kép elkészülte után, február 6-án hétfőn hunyt el, de az orvosok szerint már Julie is a halálán van. A képet három gyermekük osztotta meg az interneten.

Azt akarták, hogy az egész világ megtudja, mennyire szerették egymást a szüleik, és hogy a végsőkig kitartottak egymás mellett.

hirdetés
mike julie bennett

Hihetetlen, de a párnál szinte egyszerre állapították meg a rákos megbetegedést. Mike 2013-ban tudta meg, hogy agydaganata van, azóta Julie és a gyerekek, Oliver (13), Hannah (18) és Luke (21) gondozták őt a családi házukban. 2016-ban aztán újabb feldolgozhatatlan csapás érte őket: kiderült, hogy Julie is rákos, máj- és vesedaganata van. Egy év sem telt el, és mindketten teljesen leépültek.

A kórházi ágyon most Julie másra sem gondol, csak arra, hogy biztosítva legyen a gyermekei jövője: nekik még arra sem volt idejük, hogy felfogják az őket ért veszteséget, de máris az anyagiakon kell törniük a fejüket, hiszen még mindhárman tanulók, és nincs más családjuk.

Szerencsére a szüleiknek rengeteg barátja volt, akik Julie legnagyobb örömére máris kigondolták a megoldást: online gyűjtést szerveztek a gyerekeknek, hogy elég pénzük legyen ahhoz, hogy a családi házban maradhassanak, és nyugodtan befejezhessék a tanulmányaikat.

bennet

A gyerekek (Forrás: JustGiving)

Sue Wright, a család egyik barátja így nyilatkozott a brit Mirrornak:

"Megmondtam Julie-nak, hogy majd mi gondoskodunk a gyerekekről - ekkor kinyitotta a szemét, és lassan elmosolyodott."

Wright be is tartotta az ígéretet: a JustGiving nevű online adományozó oldalon már az eredetileg tervezettnél többet,

60 ezer fontot, vagyis nagyjából 20 millió forintot sikerült összegyűjteniük.

Heather Heaton Gallagher, a gyerekek képviselője így nyilatkozott: "Amikor Julie beteg lett, szilárdan elhatározta, hogy annyi emléket hagy maga mögött a gyermekeinek, amennyit csak tud." A fenti fotónál nem is adhatott volna szebb emléket.

Ha téged is megérintett a történet, kattints a megosztásra!


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
zente-smai-levi.jpg

Már táncolni is tud Zente - újabb tüneményes videóval jelentkezett a kisfiú anyukája

A kis Zente állapota egyre jobb, erősödnek a karjai és a lábai is. A videón pedig az is hallható, ahogy először kimondja azt, hogy apa.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 13.


hirdetés

Még október végén kapta meg az adományokból összegyűjtött 700 milliós Zolgensma nevű gyógyszert az SMA-ban szenvedő Zente. A kisfiú azóta ugyan szigorú karanténban van, édesanyja azonban rendszeresen tájékoztatja közösségi oldalán az érdeklődőket, és nem túlzás azt állítani, hogy egy ország reménykedik Zente állapotának javulásában.

Azóta már többször jelentette a boldog édesanyja, hogy fia egyre jobban van, erősödnek a karjai és a lábai, most újabb kedves videót posztolt arról, amely okot ad a bizakodásra.

hirdetés

Az új videóban Zente egy hintaszerű székben ül, amely tartja őt,

ám láthatóan saját maga is megtartja pár másodpercre a testsúlyát, miközben lábaival ringatja magát, és szinte táncol.

Édesanyja azt is megosztotta, hogy nem ez volt az egyetlen örömteli pillanat, ahogy az a videó végén is látható: Zente most először mondta ki az "apa" szót.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
karacsony-gergely-talalkozott-a-hos-trolivezetovel.jpg

Karácsony Gergely személyesen ajándékozta meg a hős trolisofőrt, aki újraélesztett egy 19 éves lányt

„Büszkék vagyunk rá, milyen nagyszerű emberek dolgoznak a fővárosi közlekedésben” – mondta a főpolgármester.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 12.


hirdetés

Mi is beszámoltunk egy bravúros életmentésről. Vaskó Sándor budapesti trolivezető gyorsan és szakszerűen reagált le egy esetet munka közben.

A 77-es trolin teljesített szolgálatot, november 13-án szerdán, amikor

az utasok jelezték neki, hogy egy lány rosszul lett és összeesett.

hirdetés

A trolivezető észrevette, hogy a lány nem lélegzik, és elkezdte a mellkaskompressziót közben felhívott és kihangosított mentőorvos segítségével. A már kiérkező mentősök ezután átvették az újraélesztést.

Azt is megírtuk, hogy a 19 éves lány találkozott is a megmentőjével.

Most a főpolgármester is gratulált a hős trolivezetőnek. Facebook-oldalán ezt írta:

"Ma végre találkozhattam a Pongrácz úti troli pihenőtelepen Vaskó Sándorral, a - nem túlzás - hőssel, aki megmentett egy életet a 77-es trolin.

Az ajándék azt fejezi ki, hogy büszkék vagyunk rá, milyen nagyszerű emberek dolgoznak a fővárosi közlekedésben.

Biztos vagyok benne – nem kisebbítve Sándor érdemeit – sokan hasonlóan cselekedtek volna a sofőrök közül. Mi mindig ki fogunk állni a dolgozóink mellett, legyen szó bármilyen konfliktusról. Köszönjük Vaskó Sándornak a hősies kiállást! Öröm volt a találkozás."

Karácsony Gergely

Ma Brüsszelben Budapest zöldítésének irányairól és lehetőségeiről be... szélgettem fontos európai partnerekkel, így például az Európai Bizottság, az EP Zöldek frakciója, az EP Környezetvédelmi Bizottsága, valamint az Európai Zöld Párt képviselőivel. Budapest fenntartható, zöld fővárossá történő átalakítása létfontosságú - mind a városlakók életminősége, mind a klímakrízis elleni globális küzdelem szempontjából.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
49694591_2220743411319016_7072251384778719232_od.jpg

Az orvosok megpróbálták rávenni az abortuszra, mert Down-szindrómás volt a babája – nem hagyta magát

A nő azóta is a legcsodálatosabb gyereknek tartja a Down-szindrómás kisfiát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 14.


hirdetés

Egy új kutatás szerint a születendő babák közül 30%-kal csökkent a kromoszóma-rendellenességgel születettek száma, miután beindították a Down-szűrést a várandós anyáknál. Az Egyesült Királyságban 1000 babából mindössze egy születik Down-szindrómával, amely befolyásolhatja a fizikai és szellemi képességeket.

A vizsgálat után az anyák dönthetnek arról, hogy elvetetik-e a gyermeküket, és sokan így is tesznek. Cheryl Bilsborrow, a 45 éves reflexológus szerint viszont ezek a tesztek diszkriminatívak és helytelenek. Ugyanis neki is van egy Down-szindrómás, kétéves gyermeke, Hector, aki szerinte a legcsodálatosabb baba.

„Gyönyörű fehér haja és kék szeme van, mindig mosolyog, nevet, csókolgat, és keresi az ölelésem”

hirdetés

- mondja az édesanya, akinek Hectorral való várandóssága már a negyedik volt. 43 éves volt, és a kórház javasolta a szűrést. Az eredmények egyértelműek voltak: biztos, hogy „beteg” gyermeke fog születni. A nő sírva fakadt.

A férjével úgy döntöttek, biztosan tudni akarják, ezért elmentek egy magán klinikára, ahol 10 napon belül kiértékelték az eredményeit.

„Nagyon sajnálom, rossz hír” – mondta az orvos a telefonba – „99% esély van arra, hogy Down-szindrómás gyermeke születik.”

Ezután az orvos sokat beszélt neki, hogy milyen problémákkal jár egy Downos gyerek felnevelése. Ezt követően ahányszor visszatért egy-egy vizsgálatra mindig felhozták neki az abortusz lehetőségét.

Dühös volt, hogy úgy adták elő, mintha ez lenne a világ legrosszabb híre. Ő kiállt végig Hector mellett, így az abortusz ismétlődő lehetősége hallatán mindig egy reakciója volt: nem.

A kisfiú ugyan alacsony izomtónussal született, de gyógytornászok segítségével ezt is orvosolni lehetett. Sőt már egy kis anyai segítséggel járni is tud, és egyes szavakat, mint az anya és apa, már érthetően kiejt, és imád énekelni.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
Kutyaszemmel_kep_2.jpg

Amikor egy kutya belemancsol az életünkbe – tippek a felelősségteljes befogadáshoz

Az egyik legfontosabb döntés, ha kutya érkezik a családba, hogy tenyésztőtől vásároljuk meg, vagy örökbe fogadunk. Cikkünkben most a választáshoz adunk tanácsokat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 14.


hirdetés

Az élet csodás dolgainak egyike, ha megszületik bennünk az az érzés, hogy szeretnénk kutyával élni a mindennapjainkat. És rögtön az elhatározást követi is egy fontos döntési pont. Hiszen az is ekkor dől el, hogy honnan érkezzen a családba a kutya.

A magyarországi kutyák és menhelyek jóllétét célzó Kutyaszemmel program keretében ennek járunk most utána. Cikkünkben Tóbiás Zsófia, a gazdijelölteket támogató, a valódi tenyésztőknek segítséget nyújtó magyar start-up, a wuuff.dog PR és marketing menedzsere és Wieden Krisztina, a menhelyeket támogató Hangya Közösség vezetője beavat minket a két főbb irányvonal rejtelmeibe.

Az egyik a tenyésztőtől való vásárlás, a másik a menhelyi örökbefogadás. Írásunkkal a leendő kutyatulajdonosok választását szeretnénk segíteni, hogy a legmegfelelőbb társsal egészüljön ki a család.

hirdetés
Ha tenyésztőtől vásárolunk kutyát

A tenyésztők világa egy igen sajátos közeg, ahol egy gazdijelöltnek nem olyan könnyű eligazodni. Tipikus sztereotípia, hogy a tenyésztők és az állatvédők egymás ellenségei. De ez egyáltalán nincs így. Egy igazán jó tenyésztő minden esetben azt tartja szem előtt, ami a kutyának jó.

"Nem egyszer fordul elő, hogy egy adott fajtát szeretnének vásárolni, és kiderül, hogy tulajdonképpen a családnak nincs szüksége a fajta speciális képességeire. Értem ez alatt, hogy csak azért, mert láttunk a moziban egy jól képzett rendőrkutyát, nincs szükségünk német juhászkutyára kerti dísznek. És az emeletes házban sem lesz túl boldog a bernáthegyi, még akkor sem, ha Beethoven olyan cuki a képernyőn. Ilyenkor a család igényeihez mérten az örökbefogadást javasoljuk, vagy igyekszünk a fajtaválasztásban segíteni nekik" 

– fejti ki véleményét Tóbiás Zsófia.

Az etikus tenyésztők számára kétféle kutya létezik: a jó tenyésztőtől származó törzskönyves és a mentett. Ahogy az életmódunk eltér, úgy a hozzánk passzoló kutyafajta is.

"Lehet, hogy beleszerettél egy adott típusú kutyába, de elengedhetetlen, hogy személyes tapasztalat vagy alapos kutatómunka alapján bizonyosodj meg arról, hogy a fajta valóban illik hozzád. Csakis így lehetsz biztos abban, hogy valóban jó döntést hozol." – magyarázza el Tóbiás Zsófia.

Sajnos az elmúlt évtizedekben sokan minden tudás és elhivatottság nélkül “tenyésztésbe” kezdtek anyagi haszon reményében. Ennek az eredménye az ún. szaporítóktól vagy durvább esetben szaporítótelepekről származó, kétes eredetű és egészségügyi állapotú kiskutyák születése. Ez a tevékenység adja a legtöbb munkát az állatvédőknek, és rombolja le a tenyésztők sokszor évtizedes munkáját is.

Mégis hogyan ismerjük fel, kik azok a szaporítók? Egyrészt adjon okot gyanúra, ha a kutya vételára túl olcsó, hiszen 20-30 ezer forintért nem lehet fajtatiszta kutyához jutni. Másrészt a személyes látogatás során a tartás körülményei is sokat elárulnak, tehát ragaszkodjunk ahhoz, hogy megnézhessük az almot. Ugyanide tartozik, hogy nem utal felelősségteljes tevékenységre, ha 2-3 fajtánál többel foglalkozik az illető, mert minden fajtánál mások a körülmények.

Szintén gyanakodjunk, ha túl gyakoriak az almok, hiszen tenyésztőnél nem születik minden hónapban kiskutya az anyakutyák egészsége miatt. Az állat "papírjai", vagyis a törzskönyv amolyan kötelező elem, amivel együtt kell átadni a kutyát, ahogy az állatorvos elérhetőségéhez is szabad bejárást kell kapnunk. Ha ezeket a legintőbb jeleket megfigyeljük, nagy baj nem lehet.

Ha menhelyről választunk

Az állatbarátok imádják a kutyákat, mindegyik fajtát másért. A vizslát a játékosságuk, a németjuhászt a fegyelmük és emberszeretetük, a tacskót a makacsságuk miatt. A tenyésztők azért dolgoznak, hogy a fajtára jellemző jellemet a lehető legegészségesebb példányok örökítsék tovább.

hirdetés

Tenyésztőtől származó kutya ritkán fordul meg menhelyen. Elsősorban, mert felelősen választják ki a gazdát. Másrészt, mert ha mégsem kell a vevőnek, igyekeznek neki új otthont találni vagy visszavenni. Mármint a gondos tenyésztők. A menhelyek elsősorban keverék kutyákkal vannak tele, de meglepően magas a (házi és nagyüzemű) szaporítók tevékenysége miatt pár tízezer forintért eladott, fajtatiszta jellegű vagy kinézetű kutyák száma is. Csodaszép németjuhászok, komondorok, rottweilerek, pincsik, bull típusú kutyák ülnek évek óta menhelyeken. Így ők is választhatók vagy a menhelyektől vagy a fajtamentőktől.

De az állatotthonokban nem a fajta az elsődleges szempont, hanem az állat habitusa és itt bújik meg a lényegi különbség a leendő kutyatulajdonosok szemszögéből. Fontos, hogy mire van szüksége az állatnak és mi az igénye a gazdinak. Kényelmes, nyugodt életet élő családba nem ajánlanak az állatvédő szakemberek olyan kutyát, melynek lemozgatása napi több órát vesz igénybe. Ahogy például idős személynek kölyökkutyát, vagy kisgyerekek mellé nagyon korosodó, nyugalmat kedvelő ebet sem.

Ezért az első lépések egyike, hogy pontosan megfogalmazzuk milyen habitusúak vagyunk, milyen életritmusban éljük az életünket, melyek a leggyakrabban végzett tevékenységeink, hobbijaink. Sőt nem csak magunkat, hanem a szűk családot is érdemes latba venni, ahol a kutya várhatóan sok időt fog eltölteni. Hisz az új családtaggal akár 10-15 éves elköteleződést vállalunk. Ilyen fontos döntés előtt az sem baj, ha többször találkozunk a kiszemelt állattal.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!