hirdetés
gyarfas.png

Gyárfás Tamás felajánlotta lemondását az úszószövetségi posztjairól, de nem fogadták el

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) és az Európai Úszó Liga (LEN) szerint is jár neki az ártatlanság vélelme a bírósági ítéletig.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 06.


hirdetés

Amint arról mi is beszámoltunk, a Fővárosi Főügyészség nemrég vádat emelt Gyárfás Tamás ellen Fenyő János megölésének ügyében.

Felbujtással, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítják.

A sportvezető ezek után felajánlotta lemondását a Nemzetközi Úszószövetségnél (FINA) és az Európai Úszó Ligánál (LEN) meglévő tisztségeiről, azonban a két szervezet vezetői nem fogadták el azt - adta hírül a Magyar Nemzet.

Cornel Marculescu, a FINA igazgatója és Paolo Barelli, a LEN elnöke egyetértenek abban, hogy a bírósági ítélet születéséig megilleti Gyárfást az ártatlanség védelme.

A lap megkeresésére Gyárfás Tamás elmondta, hogy a két vezető telefonon biztosította támogatásáról.

Arra a kérdésre, hogy nem vet-e rossz fényt az országra, hogy egy gyilkossági ügyben vádolt személy képviseli nemzetközileg, azt válaszolta, hogy ártatlannak tartja magát, és biztos abban, hogy a bírósági eljárás az ő igazát támasztja majd alá.

Gyárfás az 1990-es évek meghatározó jelentőségű médiavállalkozója volt, akárcsak Fenyő János, és a vádirat szerint a köztük kialakult hatalmi harc lezárásaként határozta el 1997-ben, hogy megöleti a sértettet.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
boldog.jpg

Reagált a Coca-Cola Boldog István bojkottjára

Úgy gondolják, hogy egy olyan világban, ami az általuk hirdetett értékeken alapul, mindenki felszabadultan, boldogan élhet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 05.Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla: az azonos neműek közti szerelem elfogadását hirdető reklámok kerültek ki a budapesti metróban, ami felháborodást váltott ki, majd elindult egy online petíció is, melyben először is arról van szó, hogy annak aláírói "bojkottálni kezdik a Coca-Colát".

Boldog István, fideszes országgyűlési képviselő az esetre reagálva azt mondta: addig nem iszik Coca-Colát, amíg a cég el nem távolítja legújabb plakátjait.

Facebook-oldalán azt írta:

"elhatárolódom a Coca-Cola plakátkampányától. Amíg nem távolítják el provokatív plakátjaikat Magyarországról, addig én nem fogyasztom a termékeiket! Erre kérek mindenkit!"

Hétfőn reggel a Coca-Cola közleményt adott ki, amiben elmagyarázzák, mit és miért szeretnének kifejezni a #loveislove címkével futó hirdetésekkel és különleges palackokkal.

Lapozz a közleményért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
rendor.jpg

Hamis néven fegyvert vásárolt, mészárlására készült egy 19 éves fiú, a nagymamája akadályozta meg

Az tervezte, hogy majd a rendőrök lelövik, és így vet véget a saját életének.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 05.Egy nagymamának köszönhető, hogy nem történt újabb tragikus lövöldözés Amerikában. A CNN értesülése szerint egy 19 éves fiatal ámokfutását sikerült megakadályozni július közepén.

William Patrick Williams arra készült, hogy embereket gyilkoljon meg. Ezért fegyvert és lőszereket vásárolt, majd kivett egy hotelben egy szobát,

ahonnan lövöldözni akart. A tervét a nagymamájának mondta el, így derült ki, hogy mire készül. Azt képzelte, hogy az ablakból lő ki, és a végén úgy lesz öngyilkos, hogy a rendőrök lelövik majd.

A nagymamának azonban sikerült az unokáját rávenni arra, hogy segítséget kérjen.

Az államügyész nagyon megdicsérte az idős asszonyt, aki így valószínűleg több ember életét is megmentette.

A fiatal férfit a rendőrök őrizetbe vették, majd átkutatták a szállodai szobát is, ahol egy AK-47-est és 17 tárat találtak.

Az unoka ellen illegális fegyvervásárlás miatt emeltek vádat, mert hamis adatokkal vásárolta meg a fegyvert.

Fotó: illusztráció


KÖVESS MINKET:
hirdetés
mento-1.jpg

Szénport daráltak a testvérek, a robbanástól súlyos égési sérülést szenvedtek

Mentő vitte el Pomázról a két fiút, akik az arcukon és karjukon is megsebesültek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 05.Másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett két gyerek hétfő délelőtt Pomázon - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Órákon át vizsgálta a rendőrség a baleset körülményeit.

Mint kiderült,

az 5 és 17 éves testvérek, a családi házuk kertjében egy kis házban játszottak, szénport daráltak, amikor az berobbant. A gyerekek megsérültek, mindketten súlyos égési sérülést szenvedtek.

„Szenet daráltak valami elektromos darálóval és akkor berobbant és megégtek és elvitte őket a mentő” – mondta el egy szomszédjuk az ATV Híradójának. A környékbeliek sem a robbanás hangját, sem füstöt nem érzékeltek, csak a rendőrök és a mentők megjelenését vették észre.

Azt még nem tudni, hogy játszottak, és véletlenül robbant be a por, vagy a nagyobbik fiú kísérletezett a robbanásveszélyes anyaggal. A balesetben mindketten megégtek, ellátásukra három mentőautó is érkezett, az egyik egy speciális gyermekmentő.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy a fiúk kis kiterjedésű, de másod-, harmadfokú égési sérüléseket szenvedtek az arcukon és a karjukon. Fájdalomcsillapítót, infúziót kaptak, egy speciális égési kötszert is használtak, és utána kórházba vitték őket.

Az ATV értesülése szerint az ötgyerekes családból az apa és a két testvér volt otthon, a többiek éppen távol voltak. A rendőrség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségének gyanúja miatt indított eljárást.

Fotó: illusztráció


KÖVESS MINKET:
hirdetés
rendorseg-police-frank-cali.jpg

Bérgyilkost fogadott kutyája megöléséhez a dencsházi kocsmárosnő

Krumpli, kenyér, hús és ital volt a korlátozott értelmi képességű tettes fizetsége.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 06.Különösen kegyetlen állatkínzás miatt nyomoznak a baranyai rendőrök.

A dencsházi kocsmárosnő ahelyett, hogy örökbe adta volna Léna nevű kutyáját, inkább megölette az állatot egy helyi, korlátozott értelmi képességű férfival - cserébe alkoholt és ételt adott.

Mindezt az elkövető a nő gyermekei szeme láttára követte el, a kutya pedig élt, amikor elásták. Az eset egyik megdöbbentő részlete, hogy a Bors szerint a kocsmáros egyik fia is segédkezett elkapni az állatot, amikor az utolsó erejével szökni próbált.

"Már megkapta az első csapást a baltával, amikor sikerült elszöknie. Szegény, árva lélek annyira bízott a gazdáiban, hogy a kocsma elé menekült, mintegy az életéért könyörögve. De ehelyett visszavitték azok az emberek, akikben a leginkább bízott"

– mondta dühösen egy helyi állatvédő.

Szerinte az asszony korábban is borzasztóan bánt kutyájával. Kikötötte a kertben, elzárva a külvilágtól, ám ha Léna olykor elszökött, akkor barátságosan viselkedett a falusiakkal és mindenki aranyos kutyának ismerte.

A nő egyszer már meg akart szabadulni tőle, kitette a kocsijából, azonban az állatvédők felszólítására félbehagyta tettét.

A csoport rögtön elkezdett új gazda után keresni és egy hölgy örömmel vállalta volna Lénát az összes költséggel együtt, telefonon kereste is az asszonyt, az azonban érthetetlen módon elutasította az egészet - inkább felbérelte a korlátozott értelmi képességű helyi férfit, hogy végezzen vele.

Kapin Richárd, a Szurkolók az Állatkínzás Ellen csoport vezetője a Borsnak elmondta, hogy a kirívóan kegyetlen eset után 20-25-en mentek le a helyszínre, de a nő rendőrt hívott és elvitette a csapatot.

Ők is feljelentést tettek, elmennek a bíróságra is, és demonstrációt is terveznek a nő kocsmája elé.

A baranyai rendőrök a bejelentés után kivonultak a telekre, Léna tetemét a gyilkosával ásatták ki.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x