hirdetés
menza-illusztracio-001c-191114-1000x563.jpg

Válaszolt a Gundel a civileknek, hogy főznének-e olcsón egy kórháznak is

Civilek kértek segítséget a Gundeltől: ha a Miniszterelnökségnek olcsón szállítanak, segítsenek egy kórháznak is. Az étterem most válaszolt nekik.
Vultur Csaba - szmo.hu
2019. január 15.


hirdetés

Miután kiderült, hogy a Gundel milyen olcsó áron kínálja az ételeket a Miniszterelnökségnek, civilek levéllel fordultak az étteremhez, hogy a kórházaknak is főzzön menzaárakon. Ahogyan mi is beszámoltunk róla: úgy gondolták, lenne helye jó minőségű ételeiknek az egészségügyi intézményekben is.

A Segítség közvetítők nevű civilszervezet, amely többek közt azon dolgozik, hogy javuljon az egészségügy állapota, január 9-én kelt levelében azt ajánlotta a Gundelnek, összehoznák az éttermet valamely magyarországi kórházzal, ahol szintén igény lehet az étterem – ahogyan fogalmaznak – "gasztronómiai szempontból magas színvonalú, ugyanakkor kifejezetten jutányos árfekvésű szolgáltatásaira" - írták. A Gundel napokig nem válaszolt a civileknek.

Pár nappal e levél elküldése után, január 14-én megszólalt Peter Knoll, a Gundel ügyvezetője, aki 24.hu-nak nyilatkozva azzal indokolta az étterminél jóval alacsonyabb árakat: ha csak a menzára kerestek volna szolgáltatót, valószínűleg nem pályáztak volna a Miniszterelnökségnél, de egy nagyobb megbízás részeként már megéri az üzemeltetése. A menzán és a Gundelben lévő árkülönbségről is beszélt, amit azzal indokolt, hogy a Gundelben gyönyörű környezetben lehet étkezni, ezzel szemben a Karmelita egy önkiszolgáló étterem, ennek megfelelő adagokkal.

Még aznap válaszoltak a Segítség közvetítőknek is. Ezt írták a szervezet képviseletében hozzájuk forduló Pikó Andrásnak:

Tisztelt Pikó úr,

hirdetés

köszönjük megkeresését és közvetítői szándékát. Amennyiben pályázatot írnak ki egy konkrét vendéglátó egység üzemeltetésére, a Gundel étterem megfontolja, hogy részt vesz-e rajta.

Üdvözlettel,

Gundel Rezerváció

Pikó András lapunknak azt mondta: igazából nem is remélte, hogy a Gundel válaszol. Szerinte egy ilyen ismert étteremnek, amelyik ráadásul egy ennyire nagy presztízsű megbízást nyer el, értenie kellene, hogy a politika megosztja a társadalmat, tehát egy miniszterelnökségi menza üzemeltetése, ráadásul ilyen árképzéssel, sokak ellenérzését válthatja ki. Éppen ilyen helyzetben kellene mérlegelnie a cégnek a társadalmi felelősségvállalás fontosságát.

A szervezet képviselője úgy véli:

"ha a Gundel igent mondott volna, azt éreztük volna – és biztos vagyok benne, hogy az emberek is így éreznének –, hogy a Gundelnek helyén van a szíve. Én azt hiszem, hogy egy normális országban így gondolkodna egy cég vezetése".

"Készen állunk, hogy segítsünk összehozni őket egy olyan kórházzal, amelyiknek valóban szüksége volna ilyesfajta segítségre. Most a Gundel szerződésének ügyét csak a politika felől nézzük. Fontos lenne tudatosítani, hogy nem kell mindent így látnunk, lehet egyaránt fontos a presztízs, amit miniszterelnökségi menza jelent és a szolidaritás és együttérzés gesztusa által kiváltott tisztelet" - mondta. "Utóbbi fontos minta is lehet, ha a Gundel azt mondaná, hogy igen, segítek, a hiányt szenvedők felé fordulok, akkor

biztos vagyok benne, hogy más cégek is követnék a példáját.

Pikó azt is elmondta: tisztában vannak azzal, hogy az állami kórházaknak közbeszereztetési kötelezettségük van, nem rendelhetnek semmit, így ételt sem csak úgy. "Mi viszont egy olyan kórházhoz irányítanánk őket, ahol ilyen kötelezettség nincs. Az Oltalom Karitatív Egyesület ugyanis sok más mellett egy kórházat is működtet, ahol most is 50, nagyon rászoruló, beteg ember van. Nekik nagyon nagy segítség lenne egy ilyen gesztus" - mondta lapunknak a szervezet képviselője.

Nyitóképünk illusztráció - Pexels


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
rendorseg.rendorauto-rendor-3-scaled.jpg

Nem a bokorban találta, saját csecsemőjüket vitte kórházba egy apa Szolnokon

A rendőrség közlése szerint a férfi azért hazudott, mert nem akarták megtartani a gyereket, és el akarták titkolni, hogy ők a szülők.
MTI - szmo.hu
2020. november 25.


hirdetés

Nem a bokorban találta, saját csecsemőjüket vitte kórházba egy apa Szolnokon - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-vel, miután több hírportálon is megjelent, hogy egy férfi újszülöttet talált a Tisza-parti megyeszékhelyen.

A rendőrség tájékoztatása szerint egy szolnoki kórház biztonsági őre tett bejelentést szerda délelőtt arról, hogy egy férfi az intézménybe vitt csecsemőről azt állította, hogy találta.

A rendőrök az adatgyűjtés során kétséget kizáróan megállapították, hogy

a férfi a csecsemőt nem találta, hanem a saját gyermekét vitte be. Azért nem a valóságot közölte az apa, mert a kislányt nem kívánták megtartani és szülői mivoltukat ily módon szerették volna eltitkolni

hirdetés

- írták a közleményben.

Az ügyben a Szolnoki Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése miatt folytat büntetőeljárást.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
szentendre-ferfi.jpg

Sokkoló: az utcáról vették észre egy felakasztott férfi holttestét Szentendrén

A férfit 6-8 méter magasságban, egy fenyőfán találták meg.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. november 25.


hirdetés

Szörnyű esethez riasztották szerda délután a mentőket és a tűzoltókat is Szentendrén - írja a Metropol.

TV Szentendre Facebook-bejegyzése szerint ugyanis egy férfi felakasztotta magát a Sztaravodai úton. A helyszínre a Szentendrei Rendőrkapitányság és a Pest Megyei Katasztrófavédelem vonult ki.

A férfit 6-8 méter magasságban egy fenyőfán találták meg.

A Metropol azt is hozzátette, hogy a felakasztott férfi holtteste az utcáról is látható volt.

Log into Facebook

null

hirdetés

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
szolnoki-bokorban-hagyott-kislany.jpg

Csecsemőt hagytak egy bokorban Szolnokon

A kisbaba alig pár órával azelőtt születhetett, hogy egy fiatalember rátalált.
MTI, fotó: Szolnok TV és Szolnok és környéke útinform/Facebook - szmo.hu
2020. november 25.


hirdetés

Csecsemőt talált egy fiatalember szerdán Szolnokon egy bokorban egy Délibáb úti üzletnél - írta közösségi oldalán a Szolnok TV.

A helyi televízió információi szerint a kislányt a szolnoki MÁV-, majd a Hetényi Géza kórházba vitték, állapota jó, nem hűlt ki.

A csecsemő anyja gondosan elkötötte a köldökzsinórt és takaróba bugyolálta az újszülöttet, aki vélhetően megtalálása előtt öt órával született.

Log into Facebook

null

hirdetés

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI megkeresésére annyit közölt, hogy az ügyben kiskorú veszélyeztetése miatt büntetőeljárás indul.

FRISSÍTÉS: a kislányt megtaláló férfi valójában az apa, hazudott a történtekről.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
autos.jpg

Nem adott helyet a robogósnak a sofőr, majd megpróbálta elütni a Lánchídon

A felvételen egyértelműen látszik, hogy lett volna helye a Citroen sofőrjének a lehúzódásra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 27.


hirdetés

"Tény, hogy sok esetben nem szeretjük autóban ülve, hogy centizgetik a tükrünket és mindenhol furakodnak, viszont ezen a felvételen egyértelműen látszik, hogy lett volna helye a Citroen sofőrjének a lehúzódásra" - írja a Bp-i Autósok Közössége a az olvasójuk videója alatt.

Miután ez nem történt meg, a robogós ezt szóvá tette, majd ami ezután következik, az már megint a "nagyon nem fér bele" kategória, ezúttal az autós részéről.

Az olvasó szavai következnek:

"Ma este a Lánchídon araszoltunk. Mindenki a szélére húzódott, hogy a motorosok és kerékpárosok elférjenek. De itt volt egy [email protected]@szt is.

A robogós mellé ment, nem igazán fért el. Dudált két rövidet és integetett neki, hogy egy kicsit húzódjon le. Na erre húzta fel magát, és gyakorlatilag megpróbálta elütni - írta meg a felvételhez csatolva.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!