hirdetés
gulyas-gergely-kormanyinfo-mti-kovacs-tamas.jpg

Gulyás: Ha lesz vakcina a koronavírus ellen, a magyar kormány az elsők között fog vásárolni belőle

A miniszter azt is elmondta a kormányinfón, hogy az őszi szünet után sem rendelik el a digitális oktatást az iskolákban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 22.


hirdetés

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón ismertette a kormány álláspontját a koronavírus-járvány jelenlegi helyzetével kapcsolatban, és beszámolt a szerdai kormányülésen hozott döntésekről is.

Azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy elmondta, Európában mindenhol egyre inkább romló tendenciát mutat a járványhelyzet.

"A helyzet mindenhol romlik és Magyarország sem kivétel. A fertőzések száma és az elhunytak száma is nő"

- mondta.

hirdetés

A miniszter szerint azonban a kormány tavasszal sikeresen felkészítette az egészségügyet, amely most, az őszi hullám során is bírja még a terhelést. Elmondása szerint

a kórházi ágyak 47 százaléka ma is üres, egyelőre műtéteket nem kell elhalasztani, és továbbra is a lehető legmagasabb szinten biztosított azok ellátása, akik koronavírus miatt kórházba kerülnek.

Gulyás szerint az egészségügyben dolgozóknak jár az erkölcsi és anyagi megbecsülés ebben a helyzetben. Emlékeztetett, hogy novembertől 20 százalékkal nő az ápolók bére, amit januártól egy 50 százalékos emelés követ, az orvosok béremeléséről pedig továbbra is tárgyalnak az Orvosi Kamarával és a háziorvosokkal. Szerinte rendeletben megnyugtatóan lehet szabályozni a részleteket.

A koronavírus elleni vakcinával kapcsolatban azt mondta:

"a vírusnak akkor lesz vége, ha lesz vakcina".

Elmondta, hogy az Európai Unió legutóbb az AstraZeneca nevű gyógyszercéggel írt alá együttműködést, így

ha a vállalat vakcinája már elérhető lesz, Magyarország 6,5 millió oltóanyaghoz jut, ezért az állam 13 milliárd forintot fizet majd. Gulyás szerint a kormány célja az, hogy amint lesz vakcina, és az valóban hatásos a koronavírus ellen, az elsők között vásároljon belőle a magyar lakosság számára.

Az influenza elleni védőoltásról szólva azt mondta, továbbra is arra biztatnak mindenkit, hogy oltassa be magát. Emlékeztetett, hogy ugyan ez az oltóanyag nem jelent védettséget a koronavírus ellen, de az ellen igen, hogy a két betegség egyszerre jelentkezzen. Hozzátette, hogy a koronavírus mindig akkor veszélyes, ha más, főleg krónikus betegséggel is együtt jár.

Mint mondta,

1,3 millió adag oltóanyag áll rendelkezésre, és ha kétszer annyian kérnék az oltást, mint tavaly, akkor is van elég. Ha esetleg mégis kellene még, tudnak beszerezni.

Bejelentette, hogy a kormány döntött arról, hogy az idei évre hozott SZÉP-kártya-kedvezményeket meghosszabbítja. Ezzel az a céljuk, hogy a belföldi vendéglátást és turizmust élénkítsék. A külföldi utazásokat, különösen a külföldi síelést nem ajánlják, mert az első gócpontok is síközpontokban alakultak ki Ausztriában. Azt is hozzátette, hogy a magyarországi sípályákon is korlátozásokat vezethetnek be.

Kérdésre válaszolva Gulyás azt mondta,

nem tervezi a kormány, hogy az őszi szünet után az iskolák átálljanak a digitális vagy a hibrid oktatásra, mert elkötelezettek amellett, hogy a normális rend szerint tanuljanak a gyerekek.

Amikor a Színház- és Filmművészeti Egyetem helyzetéről kérdezték, csak annyit mondott:

"A kormány nem tárgyalófél ebben az ügyben, úgyhogy a tárgyalófeleknek csak sok sikert tudunk kívánni."

Egy újságírói kérdés arra vonatkozott Varga Judit igazságügyi miniszter koronavírus-fertőzése kapcsán, hogy milyen szigorúan ellenőrzik a kormány tagjainak egészségét a kormányülések előtt. Gulyás azt mondta, hogy megmérik a testhőmérsékletüket, és aki 48 órán belül találkozott igazolt fertőzöttel, az kontaktnak számít. A miniszter egy külön kérdésre válaszolva elmondta, hogy utoljára akkor tesztelték őt, amikor Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója koronavírusos lett, ő pedig karanténba került emiatt.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
gundel-takacs-gabor.jpg

Gundel Takács Gábor Szájer ügyéről: Ez nem botlás, hanem bukás

A műsorvezető szerint „ezt nem lehet ennyivel elintézni.”
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 03.


hirdetés

Gunder Takás Gábor is kifejtette véleményét Szájer József botrányáról. Mint ismert, a volt EP-képviselő lebukott azzal, hogy múlt pénteken részt vett Brüsszelben egy főleg férfiakból álló orgián, amit a rendőrség oszlatott fel. A magyar politikus a brüsszeli ügyészség szerint meztelenül, véres kézzel, droggal a táskájában, egy szemtanú szerint egy ereszen leereszkedve próbált elmenekülni, sikertelenül.

Szájer abban a közleményben, amelyben elismerte, hogy ott volt a szexpartin, "botlásnak" nevezte a történteket.

Gundel Takács Gábor a Szemlélek oldalán reagált Szájer botrányára, és leginkább arra, hogy a politikus botlásnak tartja a szexpartin való részvételét.

"Borkai Zsolt használta először ezt a kifejezést, ő így minősítette, hogy családos emberként, olimpiai bajnokként és polgármesterként egy yachton örömlányokkal szórakozott. Már akkor sem értettem, hogy hogy lehet minderre a „BOTLÁS” szót használni"

hirdetés

- írja a műsorvezető.

Hozzáteszi, hogy Szájernek tisztában kellett lennie azzal, hogy az eseményen való részvételével megszegi a gyülekezési szabályokat, és azzal is tisztában kellett lennie, hogy ennek milyen jogi következményei vannak, a botlás pedig nem jogi kategória.

Szerinte a volt EP-képviselőnek azzal is tisztában kellett lennie, hogy a sajtó és a nyilvánosság fokozott figyelme kíséri a tevékenységét, valamint azzal is, hogy magatartása saját családtagjai fejére is visszahull, értük is felelős.

Gundel Takács Gábor végül felteszi a kérdést:

"Ha valaki hűtlen, jogszabályt szeg, szökést kísérel meg a rendőrség elől, kábítószert találnak nála, kompromittálja a családját és a nemzetét, az tényleg csak egy „BOTLÁS”? Nem, uraim, ez nem „BOTLÁS”, ezt nem lehet ennyivel elintézni. A szó, amit keresnek, politikai és emberi szempontból is: BUKÁS!"

Forrás: Telex


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
bayer-szajer.jpg

Bayer Zsolt Szájerről: Józsi küzdött ezzel a rettenetes démonával, nem tudom mióta

A publicista tud olyan „harcostársról”, aki Thaiföldre a kisfiúk miatt jár, Bogár László pedig „hibás szerkezetű embernek” nevezte Szájert.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 04.


hirdetés

A Hír TV csütörtök esti Háttérkép című műsorában Bayer Zsolt publicista és Bogár László közgazdász - mindketten a kormány elkötelezett hívei - nem kerülgették a közvéleményt napok óta lázban tartó hírt, és ők maguk is beszéltek Szájer József drogüggyel fűszerezett brüsszeli meleg szexpartis ügyéről.

A műsor résztvevőiről hamar kiderült, hogy nem érte őket meglepetésként Szájer szexuális irányultsága, a Fidesz-alapító Bogár egyenesen úgy fogalmazott:

„Ennek a kockázatát harminc éve tudja mindenki a Jóskával kapcsolatban”.

Bayer Zsolt elmondta, hogy nem tudja hova tenni fejben, hogy Szájer pont akkor csinál ekkora felelőtlenséget, amikor a kormány vétózik és „élet-halálharcot vív az egész Soros-hálózattal”, vagyis Lengyelországot kivéve az összes EU-tagállammal. Ennek ellenére hozzátette:

„Nagyon hülyén fog hangozni, nagyon sok mém fog születni a következő mondatomból, de akkor is ragaszkodom hozzá. Szájer József igenis egy morális lény.”

hirdetés

A műsornak voltak azért jelentősen meghökkentő pillanatai is. Bayer például szinte mellékesen megemlítette, hogy politikai családjukban van olyan, aki körülbelül 20 éve bevallotta neki, hogy azért szeret Thaiföldre járni, „mert ott kisfiúk is rendelkezésre állnak”. Később ezt a meg nem nevezett illetőt a műsorban egyszer "barátunknak" és "harcostásunknak" is nevezte.

Bogár László pedig Szájer Józsefről mint „hibás szerkezetű emberről” beszélt. Szerinte a politikai életben sokkal komolyabb szűrő kéne, és vigyázni kellene arra, hogy az ilyen emberek ne kerülhessenek magas pozícióba. „Ennek a kockázat, Zsoca, ennek a kockázatát 30 éve tudja mindenki a Jósával kapcsolatban. Akkor miért nem tettünk meg mindent annak érdekében, hogy (...) minimálisra csökkentsük ennek a kockázatát?” - tette fel a kérdést a közgazdász műsorvezetőtársának.

Bayer Zsolt ugyanakkor azt is kifejtette az adásban, hogy biztos benne, hogy az ecstasy tablettákat csak belecsempészték Szájer táskájába.

„30 éve ismerem, most ráteszem a fejemet, hogy Szájer József életében nem drogozott. [...] Önmagában hogy ő egy homoszexuális partin vett részt, ezzel önmagában nem tudnák ezen a szinten diszkreditálni, hiszen ma már felvilágosult nyugati körökben, ez nemhogy bűn, de az erény maga. Itt jön Camus, amikor a bűn az erényt szólítja fel önigazolásra. Ezért kellett behozni a drog-ügyet. Ha valamit elhiszek Szájer Józsefnek, mert ismerem 30 éve, az az, hogy a büdös életben nem szedett drogokat, és azt a szart valaki beletette a táskájába”

- fogalmazott a publicista.

Bayer Zsolt végül azzal zárta mondandóját, hogy bár „iszonyatosan haragszik Szájer Józsefre”, de „látva a nyilvános kivégzését, e helyről is üzenem neki, hogy nálam mindig fog kapni egy tál meleg ételt.”

24.hu, 444.hu


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
orbanviktor_kossuthradio.jpg

Egyedül maradhatunk a vétóval, de Orbán Viktor továbbra is ragaszkodik hozzá

„A helyreállítást és költségvetést le kell választani a politikai kérdésekről” - mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádióban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 04.


hirdetés

Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában reagált arra, hogy Lengyelország kész feladni az uniós vétót, és megszavazná a hét éves uniós büdzsé, a helyreállítási segély- és hitelalap, valamint a mechanizmus csomagját.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy ahogy a lengyelek „most egy nyilatkozatot hozzáfűznek, ez nálunk nem fog menni, Magyarország ragaszkodik ahhoz, hogy a kettőt külön kell választani”

- vagyis a jogállamiság rendeletét és a költségvetést és a helyreállítási alapot. „A helyreállítást és költségvetést le kell választani a politikai kérdésekről- [...] Nem most jöttünk le a falvédőről” - mondta a kormányfő.

Orbán azt mondta, korábban javasolták a németeknek, hogy a két dolgot külön kell választani, vagyis tegyék félre a jogállamisági rendeletet és később tárgyaljanak róla, hogy addig is el lehessen fogadni a költségvetést. Korábban a lengyelekkel is erről állapodtak meg. Csütörtök este azonban Jaroslaw Gowin, lengyel miniszterelnök-helyettes az Európai Bizottság illetékeseivel folytatott brüsszeli megbeszélése után azt mondta, „belátják, hogy a költségvetési vétó a szándékaikkal ellentétesen mind Lengyelországnak, mind az EU többi országának anyagilag is kárt okozna és ezt nem szeretnék.”

hirdetés

Orbán Viktor szerint a "játék" arra megy ki, hogy bevándorlókat kényszerítsenek Európára, amit Magyarország következetesen elutasít.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
matthancock.png

A brit egészségügyi miniszter élőben, egy tévéműsorban oltatná be magát a koronavírus ellen

Így szeretné megmutatni: teljesen biztonságos a Pfizer és a BioNTech új vakcinája.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 03.


hirdetés

Matt Hancock brit egészségügyi miniszter arra vállalkozott, hogy élőben oltassa be magát, ezzel is népszerűsítve a briteknél jövő héten induló koronavírus-védőoltást - írja az Express.

A miniszter emellett azt szeretné bemutatni, hogy az oltás teljesen biztonságos - a legutóbbi felmérések szerint ugyanis a britek 20 százaléka egyáltalán nem bízik az oltásban.

Hancock Piers Morgan reggeli műsorában beszélt arról, hogy szívesen vállalja a nyilvános oltást: "Ha ez segít bárkin, meggyőz bárkit arról, hogy oltassa be magát, akkor igenis megéri."

Az ötletet a műsorvezető vetette fel, aki szerint ha ő és Hancock élő adásban megtenné mindezt, azzal nagy hatást tudnának gyakorolni azokra, akik ódzkodnak az oltástól.

hirdetés

A briteknél jövő héten kezdik meg a Pfizer és a BioNTech által gyártott vakcina használatát, az első körben 20 millió embert tudnak majd beoltani vele. Először a veszélyeztetett csoportok kapnak belőle - az egészségügyi dolgozók és az idősek. Bár Hancock 42 éves egészséges felnőttként nem lenne jogosult rá, egészségügyi dolgozónak számít, emellett a miniszter kifejezett küldetésének érzi, hogy az oltás fontosságáról meggyőzze a briteket.

Az is felmerült, hogy Boris Johnson miniszterelnök oltatja majd be magát élő adásban, ám a sajtósa szerint Johnson szintén nem esik bele a veszélyeztetett csoportok egyikébe se, és nem akarja egy olyan brit állampolgár elől elvenni a lehetőséget, akinek valóban szüksége van rá.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!