hirdetés
gulyas.bmp

Gulyás Gergely: a teljes kijárási tilalom államcsődhöz vezetne

Tizenötször annyi beteg lehet az országban, mint ahányról hivatalosan tudunk.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 30.


hirdetés

A kijárási korlátozás húsvét szombatig fog tartani, a kormány ekkor majd mérlegeli, szükséges-e meghosszabbítani azt, mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Bayer show vasárnapi adásában – írja az atv.hu.

Gulyás Gergelyt idézve a teljes kijárási tilalomról írják: semmit nem lehet kizárni, de „ha teljes kijárási tilalom lenne, az ország megállna, senki nem tudna dolgozni, jövedelemhez jutni”.

"Teljes kijárási tilalom még Olaszországban sincsen, az az államcsődhöz vezető egyenes út"

– hangsúlyozta Gyulás Gergely kiemelve, hogy a betegség kapcsán „tizenötszörös a látencia”, vagyis 15-ször annyi beteg lehet az országban, mint ahányról hivatalosan tudunk.

hirdetés

A miniszter szerint radikális gazdaságépítő lépésekre lehet majd számítani, ezen dolgozik a kormány és a jegybank is. Amikor a megbetegedések száma csökken, vagy amikor az életfeltételek és a munkafeltételek biztonságosan szavatolhatóak, akkor indul a gazdaságélénkítő program.

A miniszter a műsorban elmondta azt is, hogy hétfőn elfogadhatja a fideszes kétharmad a koronavírus-törvényt, így az még aznap éjfélkor hatályba is léphet.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
snapshot-7.jpg

Megrendítő élő videó örökítette meg egy tengeren elsodródott kajakos utolsó perceit

Még volt ideje az ausztrál partoknál szerencsétlenül járt férfinak arra, hogy egy segélykérő videót posztoljon a Facebookra, de már nem tudták megmenteni őt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 27.


hirdetés

A 43 éves Jeremy Worthy-t Új-Dél-Wales állam partjainál sodródott be kajakjával a tengerbe, és képtelen volt kikeveredni a viharos hullámverésből. A kalandos lelkű férfi kétségbeesetten próbált kapcsolatot teremteni a szárazfölddel a közösségi oldalon keresztül. Néhány órával később már csak a holttestét tudták kiemelni a vízből.

„Nem tudok visszamenni arra, amerről jöttem. Túlságosan messze van. Mit csináljak? Elinduljak vagy itt maradjak?”

– tépelődött Worthy.

Bő egy órával korábban feltett a Facebookra több fotót, amelyek indulását mutatták be. Nem sokkal később azonban már arról számolt be, hogy bár mindjárt az elején kishíján elmerült, „nem olyan rosszak a körülmények a parti hullámok mögött.”

Alig egy órával később már az utolsó videót posztolta, a teljes kimerültség határán. „Hideg van, sötét és átáztam.”

hirdetés

A végveszély közben is volt még ereje tréfálkozni a barátjával. „Paulie, a Te hibád, te mondtad, hogy kijöjjek.”

Halála előtt Worthy mintegy utolsó segélykiáltásként térképpel tudatta helyzetét, de barátainak már csak elsiratása maradt – írta a New York Post.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
szijjarto_peter_dzsudzsak_balazs.jpg

Se maszk, se védőtávolság: Szijjártó és Dzsudzsák együtt nézték a helyszínen a zártkapus Honvéd-meccset

Az MLSZ szigorú szabályokat ír elő a zártkapus mérkőzésekkel kapcsolatban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 27.


hirdetés

Nézők nélkül, zárt kapus mérkőzésen fogadta kedden 21 órakor a Budapest Honvéd az MTK csapatát a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében. A meccset a Honvéd stadionjának építése miatt a 67 ezres Puskás Arénában játszották, a koronavírus-járvány miatt pedig csak kevesen nézhették meg a helyszínen. A kevesek között volt a nagy Honvéd drukkernek számító Szijjártó Péter is, szúrta ki a külügyminiszter Facebook-posztját a 444.hu.

Szijjártó Péter nem egyedül nézte a meccset. A szelfin látható, hogy vele volt az elődöntőn a magyar válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs is, valamint két kisfiú, akik a lap feltételezése szerint a külügyminiszter 6 és 9 éves fiai lehettek.

A fotón az is jól látszik, hogy sem a gyerekek, sem a felnőttek nem viseltek maszkot, ráadásul a másfél méteres védőtávolság betartását is hanyagolták, legalábbis a fotó erejéig biztosan.

A képet a külügyminiszter közösségi oldalán lehet megnézni.

A lap idézi a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szabályozását a koronavírus-járvány idején rendezett zártkapus meccsekkel kapcsolatban, mely alapján nem világos, hogy a Szijjártó és Dzsudzsák milyen minőségben vett részt a meccsen:

hirdetés

"A nézőtéri zónába a média munkatársai, stadionüzemeltetők, nélkülözhetetlen kiszolgáló személyzet, valamint a klubvezetők és szponzorok képviselői léphetnek be. Nekik nem kötelező a teszt, de nyilatkozniuk kell a tünetmentességről, és szigorúan be kell tartaniuk az általános előírásokat a stadion területén. A nézőtéri zónába is csak a minimálisan szükséges számú személy léphet be. Mindkét zónába előre összeállított lista alapján lehet belépni a stadionba."

A lap megemlíti, hogy Szijjártó Péter jó barátságot ápol a Honvéd tulajdonosával, Kun Gáborral, aki a külügyminiszter korábbi futsalos csapattársa volt. Ugyancsak baráti a viszony Dzsudzsák és Szijjártó között, ráadásul a szélsőt hét másik magyarral együtt nemrég a külügy hozta haza Dubaiból egy mentesítő járattal. Ekkor derült ki, hogy Dzsudzsáknak diplomata útlevele is van.

Néhány nappal később a miniszterelnök Facebook-posztja buktatta le a focistát, hogy nem tartja a kötelezően előírt 14 napos ház karantént. Az Orbán Viktor oldalán megjelent képek egyikén szerepelt a labdarúgó, ahogy egy budai étterem teraszán időzik.

A Magyar Kupa elődöntő gól nélküli döntetlennel ért véget, és mivel az első meccsen is ugyanez volt az eredmény, ezért végül 11-esek döntöttek. Ebben a Honvéd volt a jobb, így ők játszhatnak a döntőben a Mezőkövesddel, akik Orbán Viktor egyik kedvenc csapatát, a MOL Fehérvárt ejtették ki a másik ágon.

Szijjártó Péter azt mondta, a klubok hívták meg.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
28876680-0-image-a-37_1590572050731.jpg

Lefejezte álmában 13 éves lányát egy iráni férfi, mert az el akart szökni a szerelmével

Azért ölte meg saját gyerekét, hogy megmentse a család becsületét. Legfeljebb 10 évet kaphat érte.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 27.


hirdetés

Az apa otthonukban egy sarlóval fejezte le a 13 éves alvó Romina Asrafit. A lány megbocsáthatatlan bűne az volt, hogy beleszeretett egy 34 éves férfiba és meg akart szökni vele, hogy összeházasodhassanak.

Iránban a nők már 13 éves koruktól férjhez mehetnek, bár átlagosan 23 éves korban kötnek házasságot.

Romina már korábban elszökött otthonról, miután apja megfenyegette, de a két család értesítette a hatóságokat, akik egy ötnapos hajtóvadászat után megtalálták őket és hazavitték a lányt. Tették ezt annak ellenére, hogy Romina közölte a rendőrökkel: otthon veszélyben forog az élete. Az iráni iszlám törvények szerint azonban így kellett tenniük.

Az apa a gyilkos szerszámmal a kezében adta fel magát a rendőrségen.

A „becsületbeli gyilkosság” elkövetőjét legfeljebb 10 évi börtönre ítélhetik, halálra nem, mert az apát lánya „őrének” tekintik, ezért rá nem vonatkozik a „szemet szemért, fogat fogért” elv. Ezenkívül a sária törvénykezés kimondja, hogy csak a közvetlen vérrokonok követelhetnek halálbüntetést egy családtag meggyilkolásáért. Emiatt a „becsületbeli gyilkosságok” többsége büntetlen marad.

hirdetés

Romina halála heves indulatokat váltott ki Iránban. Haszán Ruhani elnök felszólította kormányát, hogy hozzanak szigorúbb törvényeket az ilyen bűntettekre. Vannak már tervezetek, amelyek azonban az évek során elvesztek a különböző iráni döntéshozó testületek útvesztőiben.

A „becsületbeli gyilkosságok” pontos száma nem ismert, de teheráni rendőrségi közlés szerint az országban elkövetett emberölések 20%-át tehetik ki – írta a Daily Mail

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
tatai.jpg

Több millió forintot lopott a takarítónő egy tatai hotel vendégétől, a rendőrök elfogták

Munka közben találta meg a szobában a pénzt, és eltette.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 27.


hirdetés

Takarítás közben bukkant több mint kétmillió forintra egy alkalmazott egy tatai hotelben. A pénzt ellopta, de a nyomozók elfogták. A pénz nagy részét is megtalálták és lefoglalták, a tettest gyanúsítottként kihallgatták - írja a Police.hu.

A 44 éves gyanúsított február elején az egyik szobában takarított, mikor rátalált a pénzre. A bankjegyeket a ruházatába rejtette, később pedig a táskájába tette és hazavitte. Otthonában megszámolta és a megőrzését egy rokonára bízta.

A lopott zsákmányból pár tízezer forintot költött el. A sértett csak akkor vette észre a lopást, miután elutazott. Két nap múlva tett feljelentést a Tatai Rendőrkapitányságon.

A tatai nyomozók azonosították a vértesszőlősi nőt, akit gyanúsítottként kihallgattak. A tettes a bűncselekmény elkövetését beismerte, ellene lopás bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás. A nyomozók az ellopott pénzt 55 ezer forint híján lefoglalták és május 26-án a sértettnek visszaadták.

Fotó forrása: Police.hu

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!