4 nap akció, 4 nap káosz? – erre készülj fel, ha shoppingolni mész hétvégén
Csütörtöktől vasárnapig dugig lesznek a Glamour-napok kuponakciójában résztvevő üzletek, ami megnehezíti nemcsak a vásárlók, de az eladók dolgát is.
Fotó: Pexels - szmo.hu
2018. október 11.


Csütörtökön elstartolt a 2018-as őszi Glamour-napok akció, ami egy remek lehetőség arra, hogy sokkal olcsóbban vehessük meg kedvenc cuccainkat, vagy olyan régóta kiszemelt termékeket, amiket eddig túl drágának találtunk. Ilyenkor persze tele vannak a boltok, a plázákban elképesztő embertömeg gyűlik össze, a kedvezményes dolgokért folyó vadászat pedig néha teljesen el is durvulhat. Eladókat kérdeztünk meg arról, milyen „a másik oldalról” nézve a négynapos vásárlási láz, és mit javasolnak azoknak, akik el akarják kerülni a tolongást, de nem akarnak lemaradni a kedvezményes termékekről.

Bár a Glamour-napok csak ma kezdődött el, az üzletek dolgozói már jóval előtte megkezdik a felkészülést a hétvégi rohamra. Még a nulladik nap előtt is sok munkájuk van, hiszen csütörtöktől négy napon át szinte megállás nélkül dolgoznak, és nem csak nyitástól zárásig, hanem azon túl is. Számukra ezek a napok legalább olyan fárasztóak, mint a decemberi hajtás az ünnepek előtt.

Akár több száz vásárlót is kiszolgálnak ez idő alatt, sokszor még öt perc pihenőjük sincs, hogy egy kávét igyanak, vagy egyenek valamit.

Azonban mégsem a feszített munkatempót a legnehezebb bírni ilyenkor, hanem az embertömeget. Akiket kérdeztünk, mind egyetértettek abban, hogy nagyon sokat kivesz belőlük az, hogy a rendetlen, figyelmetlen vásárlók után pakoljanak, az udvariatlan bunkókkal kedvesek legyenek, és a hisztiző, balhézó emberekkel való vitákat kezeljék.

Csakúgy, mint például a Black Friday-en vagy a karácsony előtti nagybevásárlások idején, a kuponnapokon is mintha teljesen kifordulnának magukból az emberek: kapkodnak, tolakodnak, nem figyelnek oda másokra, és hajlamosak ingerültté válni, ha valami számukra nem tetsző dolgot tapasztalnak.

Hisztit csapnak, ha már elfogyott az a termék, amit kinéztek, követelik az eladóktól, hogy keressenek még belőle a raktárban, vagy adjanak helyette mást ugyanazzal a kedvezménnyel. Az egyik megkérdezett eladó olyan esetről is beszámolt, amikor valaki a nagy tumultust kihasználva próbált a polcokról lenyúlni termékeket, ám a biztonsági őrről megfeledkezett. Mint mondta, ilyenkor különösen nagy szükségük van nemcsak a kollégák, hanem a biztonságiak figyelmére is, hiszen nem tudnak mindenkit szemmel tartani. A kellemetlenségek elkerülése érdekében azt kérik a vásárlóktól, hogy legyenek türelmesek és figyelmesek, ne nehezítsék meg a maguk és a többi ember dolgát, és lehetőleg az eladókét sem.

De mikor érdemes egyáltalán elindulni a shoppingtúrára? Egyértelmű választ kapunk: lehetőleg délelőttönként vagy a kora délutáni órákban.

A legtöbben ugyanis munkahelyi vagy iskolai elfoglaltságaik miatt csak délután és kora este tudnak vásárolni menni, ezért jellemzően ilyenkor a legnagyobb a tömeg minden üzletben. A legkritikusabb időpont a péntek és a szombat délután, ekkor érnek rá a legtöbben nézelődni. Vasárnap délelőtt szintén sokan lepik el a bevásárlóközpontokat, de ekkorra már a felkapottabb helyeken egyes akciós termékek már elfogynak, főleg vasárnap délután tapasztalhattok hiányt több polcon. Ezért érdemes minél hamarabb, lehetőség szerint már kora délelőtt útnak indulni, és ha tehetitek, kerüljétek el a hétvégi tumultust.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x