hirdetés
truffel_etelallergia03
Gesztenyés-narancsos trüffel
Sütő nem kell hozzá, csak néhány alapanyag. Gyorsan elkészül és nagyon finom.
Sz. Banadics Éva, Ételallergia Online - szmo.hu
2012. március 24.


hirdetés

Sütés nélkül is könnyen összeállítható különleges desszert a gesztenyés-narancsos trüffel. Tojásmentes és tejmentes finomság, melynek a gesztenye és a narancs találkozása ad egyedi ízt. Ha színes cukorgyöngyökkel díszítjük, látványos vendégváró édesség lehet. Ha előre elkészítjük, mélyhűtőben is tárolhatjuk.

truffel_etelallergia02
Hozzávalók:

25 dkg cukrozott gesztenyemassza

6 dkg tojásmentes, tejmentes keksz

2 evőkanál kakaó

5 evőkanál frissen facsart narancslé

5-6 kávéskanál narancslekvár

fél vegyszeres kezelés nélküli narancs reszelt héja

A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten felolvasztjuk, villával összetörjük, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és a kakaót. A kekszet nyújtófával deszkán összetörjük. A narancslevet és a kekszet összekeverjük, majd a gesztenyéhez adjuk.

Alaposan összeforgatjuk, közben kanalanként hozzáadjuk a lekvárt. Először egyenletesen morzsalékos lesz, majd masszává áll össze. 10-15 percig hagyjuk állni, addig a keksz magába szívja a nedvességet.

Kis golyókat formázunk belőle, színes cukorba forgatjuk. Azonnal lehet tálalni, mert az állaga megfelelő.

truffel_etelallergia04truffel_etelallergia05

Ha szereted a trüffelt, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:





hirdetés
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.




KÖVESS MINKET:



hirdetés
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.




KÖVESS MINKET:




hirdetés
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.




KÖVESS MINKET:




hirdetés
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.




KÖVESS MINKET:






Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x