hirdetés
maxresdefault-1.jpg

Ezeket a sorozatokat várjuk májusban: érkezik George Clooney, Csernobil és az Apokalipszis is

Egy újabb Neil Gaiman könyv is sorozatot kap.
Orosz Emese cikke - szmo.hu
2019. május 02.


hirdetés

Májusban is érkeznek olyan sorozatok, amik elé érdemes bekuckózni egy hosszú, fárasztó nap után: csajos komédiák, történelmi drámák, és Legyek ura témájú történet. Mutatjuk, mit érdemes nézni májusban.

Dead to me

Május 3.

A Dead to me a Netflix sötét hangulatú komédiája. Egy szoros barátságról szól, ami egy gyászoló özvegy és egy bolondos hippi csaj között alakul ki. Ám a sztori előrehaladtával (illetve a trailerből) kiderül, hogy a szabad szellemű csaj sötét titkokat rejteget.

Engem a sorozat a trailer alapján az Egy kis szívesség című filmre emlékeztet. Kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle, de Christina Applegate miatt is érdemes adni neki egy esélyt, hiszen őt imádjuk az Egy rém rendes család óta. A részek fél órásak, ami a klasszikus, könnyen fogyasztható vígjáték-sorozat hossz.

hirdetés

A spanyol hercegnő

Május 6.

A történelmi drámák szerelmesei is találnak kedvükre való sorozatot májusban. Hatodikán érkezik a Starz új sorozata, A spanyol hercegnő. A kosztümös minisorozat Aragóiai Katalin életét dolgozza fel, a fiatal éveire koncentrálva.

Az Emma Frost által készített sorozat Philippa Gregory könyvei alapján készül, akárcsak a Starz hasonló témájú korábbi sorozatai: a The White Queen (A fehér királynő) és a The White Princess (A fehér hercegnő)

Csernobil

Május 7.

Az emberiség történetének legsúlyosabb, ember által okozott katasztrófáját dolgozza fel az HBO és a Sky új sorozata. A Csernobil című 5 részes miniszéria a katasztrófa bemutatása mellett az orosz tudósok Európa megmentéséért folytatott küzdelmére koncentrál.

A főbb szerepeket Jared Harris, Stellan Skarsgård és Emily Watson alakítja. Az igaz történetet azért is várjuk nagyon, mert az 1986-os ukrán atomkatasztrófa nagyon közel volt hozzánk, így a mi életünkre is hatással volt.

The Society

Május 10.

A The Society egy csapat amerikai tinédzserről szól, akik rejtélyes módon tehetős, New England-i városuk hasonmásába kerülnek. Itt nyoma sincs a felnőtteknek, így kénytelenek saját maguk irányítani a közösséget, miközben próbálják kideríteni mi is történt velük.

A trailer alapján megkapunk minden amerikai tinifilmbe illő sablont. Ettől függetlenül bízom benne, hogy a Netflix nem egy egysíkú szereplőkkel teletömött sorozathoz adta a nevét. Annál is inkább, mert szeretjük a Legyek ura témájú szériákat. A bálkirálynők és a focicsapat tagjai itt új szerepbe kényszerülnek: a túlélés érdekében szabályokat kell hozniuk és szövetségeket kell kötniük. Az irányítás azonban hamar kicsúszik a kezükből.

A 22-es csapdája

Május 18.

George Clooney és A 22-es csapdája (Catch-22) is érkezik májusban. A Hulu 6 részes minisorozata Joseph Heller azonos című regénye alapján készült. A történet a II. világháború alatt játszódik Olaszországban. Főhősünk egy bombázótiszt, aki egy ördögi kört generáló paragrafus miatt képtelen kikeveredni a folytonos bevetésekből.

Clooney nem csak színésze, hanem rendezője is a sorozatnak. Érdekesség, hogy eredetileg Cathcart ezredes lett volna, de végül Scheisskopf szerepében tűnik fel, így több ideje volt rendezői és produceri munkájára. Ráadásul Clooney mellett olyan nagy nevek is játszanak a sorozatban, mint Kyle Chandler és Hugh Laurie.

Sherlock és Watson - 7. évad

Május 23.

A Sherlock és Watson hetedik évada május 23-án érkezik a CBS-re. A történet ott folytatódik, hogy Holmes (Jonny Lee Miller) és Watson (Lucy Liu) a Scotland Yardnál végzett tanácsadói munkáját megzavarják a hírek, miszerint egyik kollégájuk súlyosan megsebesült az Egyesült Államokban.

A nyomozópáros rajongóinak rossz hír, hogy a hetedik évad egyben az utolsó is lesz, a CBS ugyanis sajnos elkaszálta a sorozatot.

Good Omens

Május 31.

Közeleg az Apokalipszis: az Antikrisztus megszületett, az Apokalipszis lovasai útra kelnek, a Jó és a Gonosz felállítja seregeit. Egy angyal és egy démon azonban nincs oda az ötletért, hogy elpusztuljon az emberek világa, és összefognak, hogy megakadályozzák a világvégét.

A sorozat Neil Gaiman és Terry Pratchett: Elveszett Próféciák könyvének adaptációja. Imádom Gaiman könyveit, azonban nekem személy szerint eddig egyik regényéből készült film/sorozat sem tetszett. Így félve, de nagy reményekkel fogok leülni a Good Omens elé. Az Amazon által megszerzett sorozatában Michael Sheen és David Tennant játssza a főszerepeket.

Forrás: Youtube, Sorozatjunkie, Wikipédia, broadcastingcable.com

Képek forrása: Youtube


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
omega-egyuttes-koronavirus.jpg

Az Omega együttesnek vége, ha a járványnak lesz második hulláma

Sok pénzt buknak azon, hogy le kellett mondani az idei turnét és nincsenek koncertek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 26.


hirdetés

"Idén 18 külföldi koncertünket mondták le, köztük négy fesztiválfellépést, ami az Omega-produkció költségét tekintve százmillió forintos nagyságrendű kiesés" – mondta a Blikknek Trunkos András, az Omega együttes menedzsere, aki szövegíróként is támogatja az együttest.

A lapnak nyilatkozott a 77 éves Kóbor János, Mecky is. Azt mondta:

"Az Omega végét jelentheti, ha a járványnak ősszel lesz egy második hulláma.

Mi, »régiek« már abban a korban vagyunk, amikor hatványozottan dolgozik ellenünk az idő.

Még lendületben vagyunk, de ez sajnos mulandó.

hirdetés

Márciusban fejeztük be az új lemez felvételeit, de ha a következő fél évben nem tudunk színpadra lépni, utána aligha tudunk majd megfelelni az elvárásainknak. Bízunk a koncertezés folytatásában, ugyanakkor aggodalmaskodunk is."

Trunkos András menedzser éppen nagy külföldi turnét szervezett, amikor a járvány ideért.

"A lemez és a bor megjelenését áttettük szeptember 23-ra, az Omega 1962-es első fellépésének évfordulójára. Hátha szerencsét hoz"

- mondta Kóbor János a Blikknek.

VIDEÓ: Az Omega 2012-es jubileumi koncertje:

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
mikrofon.jpg

Már szólhat élőzene a vendéglátóhelyeken vidéken

Nagy segítség ez a koronavírus miatt nehéz helyzetbe kerülő zenészeknek és az éttermeknek, kávézóknak is.
MTI / Fotó: Pixabay - szmo.hu
2020. május 26.


hirdetés

Ismét szolgáltathatnak zenét a vidéki vendéglátóhelyek - közölte a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete (MZTSZ) kedden az MTI-vel.

Gyimesi László, az MZTSZ alelnöke, az Előadóművészi Jogvédő Iroda (EJI) napokban újraválasztott elnöke kérdésére a Miniszterelnökség megerősítette, hogy

Budapest kivételével a zeneszolgáltatást a vendéglátóüzletekben és a szálláshelyek vendéglátó helyiségeinek területén már nem korlátozzák a járványra vonatkozó rendelkezések.

Gyimesi László levélben kérte Gulyás Gergelyt, a Miniszterelnökséget vezető minisztert annak pontosítására, hogy a vendéglátóhelyek megnyitására vonatkozó rendelkezés magában foglalja-e a zeneszolgáltatás lehetőségét. Az MZTSZ alelnöke azzal adott hangsúlyt kérésének, hogy a zenészek munkavégzési lehetőségeinek elvesztése nagy gondot okoz és kérte, hogy a kormány tájékoztatásában jelenjen meg a vendéglátóhelyi zenészfoglalkoztatás lehetőségének kimondása. Mint írta, a zeneszolgáltatás felszabadítása sok kollégának, különösen a cigányzenészeknek munkát és megélhetést jelentene.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
puf-sajto.jpg

Premier: a karantén előtti koncertek hangulatát idézi fel a Pál Utcai Fiúk új klipje

A Columbo című szám lett az egyik legnépszerűbb a tavaly megjelent lemez dalai közül.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 27.


hirdetés

A tavaly ősszel megjelent, „Igazán ez minden” című hetedik Pál Utcai Fiúk stúdióalbum országos lemezbemutató koncertturnéja a járványhelyzet miatt egyelőre még szünetel, így a közönség is jelenleg csak videoklipeken keresztül találkozhat a zenekarral. Ennek megfelelően a PUF elsősorban a klipkészítésre koncentrált az elmúlt hónapokban.

Az új lemez számai közül eddig a „Kérnéd” című dalra készült egy szövegvideó, valamint a „Vaktyúk” és az „Esőben” című dalokhoz egy-egy klip, illetve a múlt hónapban a „Nagy szerelem” című számhoz készült egy „home video”, amelyet a zenekar tagjainak otthoni felvételeiből állítottak össze.

Most pedig az igen változatosra sikerült új album egy olyan dalára készült videó, amely szintén tovább színesíti a PUF zenei világát.

A zenekar gitárosának, Molnár Balázsnak a szerzeménye megpróbál választ adni arra, hogy vajon mit is csinál egy alternatív zenész akkor, amikor éppen nem „alternatívzenél”.

Tévésorozatot néző hétköznapi emberré válik? Vagy éppen ír egy olyan, ugrálós-táncolós popszámot, mint ez?

hirdetés

Mindenesetre az új dalok közül a Columbo a koncerteken hamar közönségkedvenccé vált, így nem véletlen, hogy a klipet is nagyrészt a tavaly novemberi lemezbemutatón készült videófelvételekből készítette Erdély Jakab.

Ez egyben utal arra is, hogy a zenekar már nagyon készül vissza a koncertszínpadokra: újra gőzerővel próbál a turné folytatására, sőt – a korlátozó intézkedések megszüntetését követően – a rajongók számíthatnak egy nagyobb szabású budapesti koncertre is.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
holy.jpg

Új klip: Az ország legmenőbb csajbandája, a HolyChicks zseniális klipet forgatott

A Ne felejts című számuk ugyan feldolgozza az elmúlt 2 hónapjukat, de nem koronavírus-himnusznak íródott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 28.


hirdetés

„Azt már megszokhattuk, hogy a zenélés mindig új kihívások elé állít minket... De ezt a helyzetet nem láttuk jönni!” Az ország legmenőbb csajbandája, a HolyChicks nem tétovázott a karantén alatt sem, és egy zseniális klipet forgattak a lányok.

A “Ne felejts” című trackjükhöz otthonukban vettek fel olyan helyzeteket, amelyekkel garantáltan mindenki könnyen tud azonosulni, hiszen a home office-ok klasszikus elemei voltak a hűtő fosztogatások, egész nap pizsamában lét és az unalom okozta takarítási vágy.

“Az önkéntes karantén miatt arra kényszerültünk, hogy a dalszerzés és a klipkészítés folyamatait úgy valósítsuk meg, hogy egyáltalán nem találkozunk. Az alapötlet, vagyis az akkordmenet Krisztitől származik, viszont a szokásos összepróbálás helyett mindenki otthon tette hozzá a saját részét. A borozgatós szövegíró session-ök is átkerültek az online térbe, ezúttal videócseten mentek a megfejtések.

A "Ne felejts" ugyan feldolgozza az elmúlt 2 hónapunkat, de nem koronavírus-himnusznak íródott. Reméljük, hogy a dalból energiát meríthet bárki, aki egy nehéz időszakot él meg - ahogy tettük mi is, miközben dolgoztunk rajta” – tette hozzá a zenekar.

A HolyChicks igazi girlpower zenekar. Hunyadkürti Éva, Tiszai Vivien, Seprényi Fanni és Lahucsky Kriszti kitörölhetetlenné váltak a magyar zenei életből “Pillangóhatás” című fesztiválhimnuszukkal.

hirdetés

VIDEÓ: HolyChicks - Ne felejts

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!