hirdetés
DARE-1.png

Genpact: a huszonegy éves startup cég

Ha éppen álláskeresés előtt állsz, nézz körül a Genpact álláslehetőségei között!
Tiger Tyagarajan cikke - szmo.hu
2019. június 24.


hirdetés

Mitől olyan izgalmas a startupok világa? Talán a lendülettől, hogy egy új ötlettel jobb és gyorsabb lehet egy termék vagy egy szolgáltatás? Vagy a startupokat körülvevő lelkesedéstől és hittől? Esetleg attól, hogy a lehetőségek száma végtelen és hogy a kíváncsiság későbbi sikerhez vezet majd?

Röviden ilyen a startupok szemlélete, de egyben sokkal összetettebb is. Azok a vállalkozók, akik figyelni tudnak ennek a dinamizmus, cselekvési képesség és a gyorsaság megtartására, sokat tesznek önmagukért. A Genpactnél is a startupok kultúráját építik – teszik ezt úgy, hogy már 21 éve jelen vannak a világpiacon. Ennyi idő alatt rengeteg tapasztalatot halmoztak fel, szaktudást építettek és valódi sikereket értek el abban, hogy a különböző Fortune 500-cégeket a digitális üzleti átalakulásukban vezessék.

Ami számukra fontos, hogy ezalatt sohasem veszítettek a kíváncsiságunkból. Abból a kíváncsiságból, ami segíti őket, hogy folyamatosan megkérdőjelezzék a rögzült szerepeket és becsatornázzák a kreativitást abba a folyamatba, amelyben cégeket vezetik az üzleti sikereik útján. Azáltal, hogy egy fedél alá hoznak olyan munkatársakat, akik különböző háttérrel és hozott tudással rendelkeznek, felszabadult gondolkodássá és kíváncsiság-központúvá teszik a közös projekteket és ezáltal egy új, eddig ismeretlen útra terelődhetnek a megoldásaik.

Pont ezért választották mottónak a ‘Dream in digital. Dare in reality.’ mondatot. Ez a szlogen megtestesíti azt, ahogy a Genpact gondolkodik – azokból a visszajelzésekből alkották meg, amelyet a világszerte dolgozó csapattagjaik küldtek. A szervezetük három jellegzetességét mutatja, így fontosnak tartják ezt a három pillért részletesebben bemutatni.

hirdetés

Startup-kultúra

Friss, gyors és könnyen alkalmazható tudás – három dolog, amit a Genpactnél keresnek és értéknek tekintenek. A döntéshozatali folyamataik karakteresek és lendületesek, a környezetük mindig pezsgő és tele van ötlettel. Azok a munkatársaik, akiknek saját véleményük van, különösen fontosak a stratégiai döntések meghozatalakor is. Sőt, szeretik azokat, akik szívesen kilépnek a komfortzónájukból és bátran úsznak az árral szemben, mert hiszik, hogy érdemes időről időre, jó értelemben véve felforgatni a cégek világát.

Arról is nyitottan gondolkodnak, hogy ők maguk hogyan működtetik a céget. Egyszerűen megfogalmazva, a hierarchia helyett másban hisznek: már nem az a fontos, hogy kinek kell elküldeni a céges beszámolódat. Arra biztatják kollégáikat, hogy koncentráljanak az értékteremtésre – keressék meg az értéket a saját tanulásukban és fejlődésükben, az ügyfeleik és az ügyfelek vásárlóinak életében, illetve a közösségekében is. Ezzel a hozzáállással nincs határa a fejlődésnek.

A Genpact történetét a vállalkozói szemlélet formálta – elvégre egy nagy Fortune 500-as cég szolgáltatójaként kezdték. Miután eldördült a startpisztoly, ők megkezdték a komoly munkát. Az építkezés első évei például azzal teltek, hogy meghatározták a tulajdonosi Smart Enterprise Process menetét: ezáltal a legmagasabb szintű rendszer jött létre, melyet visszabontva képesek voltak tudományos és rendszerszintű adatokat használni az ügyfeleik sikeréért. Nem volt könnyű kilépni a szokásos gondolkodásmódból, de vitte őket előre az a tudat, hogy a cégük csak így fejlődhet.

A szaktudás és digitális tudás hatalma

Egy nyelvet magas szinten beszélni hasznos, kettőt tudni még jobb. A Genpactnél azok válnak sikeressé, akik képesek kétféle tudást egyszerre fejleszteni: a szaktudást és a digitális ismeretet. Az elmúlt éveik tapasztalata két dolog ötvözete: a valós folyamatokból nyert szaktudás találkozása az olyan digitális területek mély és alapos ismeretével, mint a mesterséges intelligencia vagy a robotika folyamatai. Ez a kombináció segíti őket abban, hogy hatékonyan segítsék ügyfeleiket a rendszereik, munkafolyamataik és üzleti modelljeik újraalkotásában.

Ez azt jelenti, hogy csak olyanokkal dolgoznak, akik ezt a kétféle tudást birtokolják? Nem, de számukra fontos az a szemlélet, amely a szaktudás és a digitális tudás találkozásában hisz és abban, hogy ez így együtt képes nemcsak cégek, de teljes iparágak felfrissítésére és átalakítására.

Valós megtérülés

Tudják, hogy az új technológia klassz és izgalmas. De azt vallják, hogy csak akkor van értelme követni a legújabb digitális trendeket, ha azok kézzel fogható, valós megtérülést és sikert hoznak ügyfeleiknek. Hiába adják tovább a tudást tehát az automatizált tanulásról vagy a robotokról, ha azok nem segítik a vállalkozások fejlődését, növekedését és segítenek a munkafolyamatok átalakításában és sikeressé tételében.

Több száz Fortune 500-as céggel dolgoznak világszerte: ügyfeleik lefednek hét komoly iparági területet és azt várják a Genpacttől, hogy menedzselje őket a folyamatosan változó világban. Digitális megoldásaik segítenek nekik a sarokpontok megtalálásában, a piac folyamatainak megértésében és abban, hogy versenyképesek maradjanak a saját szakterületükön.

Alakítsd a világot velük!

A világ legjobbjait szeretnék a munkatársainknak: olyan kollégákat és kolléganőket várnak, akik szeretnének a világszerte dolgozó 87000 munkatársukhoz hasonlóan határok nélkül gondolkodni és cselekedni. A Genpact az a cég, ahol valóban hatással lehetsz a világ alakulására: a startup kultúra alkalmazásával cégük leteszi a voksát a kíváncsiság, a karakteresség és a gyors, hatékony döntéshozatal mellett. Ez kell ahhoz, hogy világokat mozgassunk meg: együtt sikerülhet! Ha megnéznéd az álláslehetőségeket katt ide!

A szerzőről:

Tiger Tyagarajan (New York) CEO, a világ egyik olyan vezetője, aki képes volt egy teljesen új üzleti modell megalkotásával a GE egykori divíziójának átalakítására: a Genpact professzionális nemzetközi szolgáltatóként nem kevesebbet vállal, mint az ügyfelek teljes üzleti átalakításának hiteles megvalósítása.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
izsakrita4.jpg

Cigány származása miatt rúgták ki első munkahelyéről, ma az ENSZ-ben küzd a kisebbségek jogaiért

Izsák-Ndiaye Rita szinte az egész világot beutazta az elmúlt 15 évben. Öt éve Szenegálban él muszlim vallású férjével és két kislányukkal, az ebből fakadó kulturális kihívásokról is mesélt.
Láng Dávid - szmo.hu
2019. november 02.


hirdetés

Ritával Dakarban, Szenegál fővárosában találkoztunk, és ha nem tudtam volna róla, hogy magyar, aligha találom ki magamtól: bőrszíne és hajviselete is simán „eladja” őt afrikainak.

Valódi gyökerei viszont sokkal különlegesebbek: édesapja Felvidékről áttelepített magyar, édesanyja pedig cigány származású.

Már kisiskolásként megtapasztalta az előítéleteket és a hátrányos megkülönböztetést, húszas évei elején pedig kapott egy ennél is nagyobb pofont. Ez azonban csak még elkötelezettebbé tette abban, hogy bizonyítson.

hirdetés

– A családi hátteredet alapul véve hogy kerültél az ENSZ és a nemzetközi diplomácia közelébe?

– Szekszárdról származom, és amikor anyukám bement a szülői értekezletre általános iskola nyolcadikban, azt mondták neki, hogy a kislánya menjen csak egy szakmunkásképzőbe vagy szakközépbe, maximum egy gyengébb gimnáziumra, de komoly továbbtanulásról ne is álmodjak. Enyhén szólva nem jósoltak nekem nagy jövőt. Anyukám elmondása szerint ezen én annyira feldühödtem, hogy direkt megnéztem a középiskolák listáját, kiválasztottam a legerősebbet – ez a pécsi Nagy Lajos Gimnázium volt –, és oda jelentkeztem.

Fel is vettek, szóval elkerültem Pécsre, érettségi után pedig a Pázmány jogi karára Budapestre. Ezalatt végig elkísért a külső szkepticizmus, tehát hogy hozzám hasonló háttérrel képes lehet-e valaki erre. Édesanyám vezetékneve Orsós, ami minden naplóban és a személyes iratban is szerepelt, így akaratomon kívül is eleve definiált engem. Ugyanakkor az ebből fakadó bizonyítási vágy is nagyon erős volt bennem.

Sokáig nem tudtam, mihez kezdjek magammal, a fordulópont azután jött el, hogy még az első Orbán-kormány idején bekerültem az Országimázs Központhoz. Szerződésben állt velük egy cég, akik a mi egyetemünkről toboroztak önkéntes segítőket állami ünnepekre. Főleg külföldi vendégeket kellett kísérgetnünk és információkat adni nekik, szórólapokat osztogatni, ilyesmi.

Én egészen addig csináltam, amíg az egyik főnököm ki nem rúgott: a titkárnőjén keresztül tudtam meg, hogy nem tudja felvállalni a származásomat ilyen magas politikai körökben. Ekkor döntöttem el véglegesen, hogy emberi jogokkal és kisebbségvédelemmel kell foglalkoznom.

– A cigány származásod, a szokások és hagyományok egyébként mennyire határozták meg a mindennapjaidat?

– Nem igazán, mert édesanyám intézetben nőtt fel, emiatt megvolt benne az, hogy eleve szakítani akart az egész kultúrával, hiszen csak rossz emlékei fűződtek hozzá. Már az is rengeteg időbe telt, hogy a felvidéki magyar származású édesapám családja elfogadja őt. A szüleimé volt egyébként az egyik első cigány-magyar vegyesházasság Szekszárdon, sőt talán az országban is. Akkoriban, a ’70-es években ez még messze nem volt megszokott, nagy port is vert fel helyben.

Ilyen előzmények után nem csoda, hogy anyu nem szívesen mesélt nekem a gyökereinkről. Leginkább csak a szokásos sztereotípiákat tudtam, például azt, hogy tehetséges vagyok a zenében, táncban, éneklésben. Viszont mivel ez csupa pozitív dolog, még nagyobb pofonként éltem meg 21 évesen, hogy a parlamentben viszont nem dolgozhattam.

– Mihez kezdtél ezután a pofon után?

– Jelentkeztem az Európai Roma Jogok Központjába (angol rövidítéssel ERRC) Budapesten, négy évet töltöttem el itt. Majd 26 éves koromban úgy gondoltam, hogy a roma jogvédelem területén megszerzett tapasztalataimat más kisebbségek érdekében is kamatoztathatnám. Nagy szerencsémre azonnal bekerültem az ENSZ-be: először egy háromhetes gyakornoki ösztöndíjat nyertem el, és a jelek szerint elégedett volt velem a főnökség, mert visszahívtak szerződéssel. Genfben kezdtem el dolgozni, de úgy éreztem, hogy a kényelmes irodámban buborékban élek, ezért szerettem volna inkább terepen kipróbálni magam.

Először Szomáliába mentem ki egy alapítvánnyal, itt másfél évet töltöttem ifjúsági segítőként egy helyi civil szervezetben egyetlen külföldiként, mellette az egyik helyi egyetemen is tanítottam.

Innen jelentkeztem a bosznia-hercegovinai Szrebrenicába, a népirtás helyszínére, mert meg akartam érteni a bosnyák-szerb-horvát ellenségeskedés hátterét.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
harkany-medence.jpg

Ez a 10 fürdő lett idén Magyarország legjobbja

Nektek melyik a kedvencetek? Mutatjuk a listát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 08.


hirdetés

A termalfurdo.hu összeállította a 10 legjobb magyar fürdő listáját. Azt írták: az Év Fürdője szavazáson olyan különleges fürdők diadalmaskodtak, mint Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, Közép-Európa legnagyobb barlangfürdője, a legsokoldalúbb gyógyvízzel rendelkező fürdő, sokoldalú élmény-, gyógyfürdők és aquaparkok.

Az első helyen a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő áll. 18 medence, 7 csúszda, 3 szauna található benne. Strandmedencék, feszített víztükrű uszoda, gyermekmedence és csúszda várja a vendégeket - csúszdaparkja családi, 10 méterről induló kamikaze- és anakonda csúszdát is magában foglal. A gyermekvilágban vízesés, kalózhajó és kincsesbarlang található. A szolgáltatások között megtaláljuk a frissítő és gyógyító kezelések mellett a holisztikus gyógymódokat is. Gyógyvize a mozgásszervi panaszok mellett bizonyítottan jótékony hatással van nőgyógyászati és bőrbetegségekre is, írják róla.

hirdetés
A teljes lista így alakult:

1. Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

2. Hungarospa Hajdúszoboszló

3. Zalakarosi Fürdő

4. Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

5. Gyulai Várfürdő

6. Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ

7. Demjéni Termál Völgy

8. Zsóry Gyógy- és Strandfürdő

9. Saliris Resort Gyógy és Wellness Fürdő

10. Miskolctapolca Barlangfürdő


KÖVESS MINKET:

hirdetés
magyar-startup-siker.jpg

Millió dolláros ötlet: a fogászatot forradalmasítja egy magyar startup

Jelentősen leegyszerűsödhet, rövidülhet és fájdalommentessé válhat a fogászati mintavétel.
Címkép: Dental Scanner Solutions Facebook - szmo.hu
2019. november 10.


hirdetés

350 millió forintos befektetést kapott a Start it @K&H-ban fejlődő, 3D fogászati technológiát fejlesztő Dental Scanner Solutions az MFB csoporthoz tartozó Hiventures-től, valamint a Solus Capital Kockázati Tőkealaptól. A szakterületet forradalmasító magyar csapat ezzel az inkubátorprogram első „millió dolláros” startupja lett.

Az innovatív megoldás szakít az eddig megszokott módszerekkel és teljesen kiváltja a régi gipszmintás eljárást, ezzel jelentősen leegyszerűsítve, lerövidítve és fájdalommentessé téve a fogászati mintavételt.

A fogak állapota nagymértékben befolyásolja önbizalmunkat, illetve a rólunk kialakult képet. Ennek ellenére nagyon sokan egy régi rossz emlék vagy egyszerűen csak a fogászatról kialakult negatív kép miatt az utolsó utáni pillanatig halasztják a fogorvos meglátogatását. „Habár a fogorvostudomány az egészségügy egyik leginnovatívabb ágazata, a fogpótlás mintavételi folyamata gyakorlatilag nem változott az elmúlt 50 évben.

hirdetés

A legtöbb helyen még manapság is egy többlépcsős, bonyolult műveletet jelent a fogorvos és a fogtechnikus részéről, a páciens számára pedig gyakran fájdalmas és igen költséges folyamat lehet, és nem garantált a 100%-os végeredmény. Az intraorál, azaz szájon belüli 3D szkennereknek köszönhetően azonban jelentősen leegyszerűsödik a kezelés, hiszen míg a hagyományos protézis elkészítése akár 30 nap is lehet, az új szkenner 5-10 perc alatt képes a száj belsejét ábrázoló 3D kép megalkotására”

– mondta Balogh Attila, a Dental Scanner Solutions (DSS) ügyvezetője és társalapítója. „A DSS több ponton is szakít az eddig megszokott megoldásokkal és technikákkal, teljesen kiváltva a régi gipszmintás eljárást. Újításunk a fogorvosok és a páciensek számára is gyorsabb, pontosabb, kényelmesebb, nem utolsó sorban pedig fájdalommentes mintavételt tesz lehetővé. Emellett nincsenek zavaró kábelek és a pácienst sem kell „körbetáncolni” – tette hozzá.

A teljes fogászati iparágat forradalmasító startupba most 350 millió forinttal száll be az MFB csoporthoz tartozó Hiventures és a Solus Capital Kockázati Tőkealap. A Start it @K&H inkubátorprogram első „millió dolláros” csapata a kapott befektetésből a termék fejlesztésére, a piacra lépésre és a bővülésre koncentrál. „A prototípusunk újításaival az intraorál szkennerek elterjedését kívánjuk előmozdítani.

A fejlesztés megkezdése előtt beazonosítottuk a forgalomban levő eszközök hátrányait és gyenge pontjait, és most azon dolgozunk, hogy a lehető legtöbb előnyt egyesítsük a prototípusban, megmutatva, hogy a fejlett technológia nem elérhetetlen luxus.

A fejlett technológiák szinergiája olyan megoldásokhoz vezet, amik egyrészt költséghatékonyabbak, másrészt paramétereikben előnyösebbek, mint a hagyományos megoldások” – vázolta fel a jövőbeni terveket Balogh Attila.

A Hiventures-ről

Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures, Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb kockázati tőkealapjaként, Európai Uniós és saját forrásból, több mint 100 milliárd forintnyi tőkével segíti a hazai kis- és középvállalkozói szektort, valamint a startupokat inkubációs, magvető és növekedési befektetési életszakaszokban. Ebben a folyamatban szakmai támogatónk a Magyar Fejlesztési Bank Zrt.

A Hiventures küldetése, hogy új lehetőségeket teremtsen a nagy növekedési potenciállal rendelkező innovatív startup, és a hagyományos kis- és középvállalkozások finanszírozásában egy fenntartható és versenyképes KKV ökoszisztéma kialakítása érdekében Magyarországon és a régióban.

Bővebb információ a www.hiventures.hu és kkvpro.hiventures.hu weboldalakon található.

Start it @K&H

A Start it @K&H startup inkubátor a különböző iparágakban jártas szakértőivel hatékonyan tudja segíteni a fejlesztésben és a piacra lépésben az energetikai vagy más hardveres startupokat, mivel az ingyenes vállalkozói infrastruktúra mellett folyamatos képzést, dedikált iparági mentorokat és nemzetközi kapcsolatrendszert kínál a startupok igényeihez igazodóan, velük együtt gondolkodva. A program az elmúlt 2 évben 31 startup vállalkozás fejlődését segítette, melyek 1,2 milliárd forintnyi külső piaci befektetést vontak be ez idő alatt.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
dobos.jpg

A dobostorta bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe

A Magyar Értéktár négy új elemmel bővült: a hosszifuruglával, a regöléssel, a magyar cifraszűrrel és a betyárköltészettel.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 05.


hirdetés

Bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe a dobostorta és bővült a Magyar Értéktár is - közölte az Agrárminisztérium.

A dobostortát a magyar szakács- és cukrászművészetért sokat tevő, sokoldalú szakember és szakíró, Dobos C. József 134 évvel ezelőtt mutatta be először a nagyközönségnek, és kóstolói között ott volt Erzsébet királyné és I. Ferenc József is.

A Hungarikum Bizottság döntése alapján a Magyar Értéktár része lett:

- a jellegzetes dunántúli pásztorhangszer, a hosszifurugla,

hirdetés

- a regölés,

- a magyar cifraszűr,

- a betyárköltészet.

A regölés, a hozzá kapcsolódó szokás és ének olyan kuriózum Európában, amely csak a Kárpát-medencei magyarságra jellemző, különleges termékenységvarázsló és köszöntő rítus. A hosszifurugla mind játéktechnikájában, hangsorában és morfológiai kiképzésében is egyedülálló sajátosságokat hordoz. A magyar cifraszűr nemcsak egy reprezentatív magyar népi ruhadarab, hanem nemzeti szimbólumunk is, míg a magyar betyárköltészet közel 200 éves múltra tekint vissza és hozzájárult a magyar virtus eszmei tartalmának fennmaradásához.

A bővítéssel a Hungarikumok Gyűjteményébe 71 érték, a Magyar Értéktárba 167 érték tartozik.

A közleményben olvasható, hogy Nagy István szerint az értékmentés egyre jobban felértékelődik, ezért fontos feladatnak nevezte a települési, megyei és nemzeti értékek számbavételét, megőrzését, továbbörökítését a Hungarikum Bizottság keddi ülésén.

Bővebben a Hungarikum oldalon olvashatsz.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!