hirdetés
DARE-1.png

Genpact: a huszonegy éves startup cég

Ha éppen álláskeresés előtt állsz, nézz körül a Genpact álláslehetőségei között!
Tiger Tyagarajan cikke - szmo.hu
2019. június 24.


hirdetés

Mitől olyan izgalmas a startupok világa? Talán a lendülettől, hogy egy új ötlettel jobb és gyorsabb lehet egy termék vagy egy szolgáltatás? Vagy a startupokat körülvevő lelkesedéstől és hittől? Esetleg attól, hogy a lehetőségek száma végtelen és hogy a kíváncsiság későbbi sikerhez vezet majd?

Röviden ilyen a startupok szemlélete, de egyben sokkal összetettebb is. Azok a vállalkozók, akik figyelni tudnak ennek a dinamizmus, cselekvési képesség és a gyorsaság megtartására, sokat tesznek önmagukért. A Genpactnél is a startupok kultúráját építik – teszik ezt úgy, hogy már 21 éve jelen vannak a világpiacon. Ennyi idő alatt rengeteg tapasztalatot halmoztak fel, szaktudást építettek és valódi sikereket értek el abban, hogy a különböző Fortune 500-cégeket a digitális üzleti átalakulásukban vezessék.

Ami számukra fontos, hogy ezalatt sohasem veszítettek a kíváncsiságunkból. Abból a kíváncsiságból, ami segíti őket, hogy folyamatosan megkérdőjelezzék a rögzült szerepeket és becsatornázzák a kreativitást abba a folyamatba, amelyben cégeket vezetik az üzleti sikereik útján. Azáltal, hogy egy fedél alá hoznak olyan munkatársakat, akik különböző háttérrel és hozott tudással rendelkeznek, felszabadult gondolkodássá és kíváncsiság-központúvá teszik a közös projekteket és ezáltal egy új, eddig ismeretlen útra terelődhetnek a megoldásaik.

Pont ezért választották mottónak a ‘Dream in digital. Dare in reality.’ mondatot. Ez a szlogen megtestesíti azt, ahogy a Genpact gondolkodik – azokból a visszajelzésekből alkották meg, amelyet a világszerte dolgozó csapattagjaik küldtek. A szervezetük három jellegzetességét mutatja, így fontosnak tartják ezt a három pillért részletesebben bemutatni.

Startup-kultúra

Friss, gyors és könnyen alkalmazható tudás – három dolog, amit a Genpactnél keresnek és értéknek tekintenek. A döntéshozatali folyamataik karakteresek és lendületesek, a környezetük mindig pezsgő és tele van ötlettel. Azok a munkatársaik, akiknek saját véleményük van, különösen fontosak a stratégiai döntések meghozatalakor is. Sőt, szeretik azokat, akik szívesen kilépnek a komfortzónájukból és bátran úsznak az árral szemben, mert hiszik, hogy érdemes időről időre, jó értelemben véve felforgatni a cégek világát.

Arról is nyitottan gondolkodnak, hogy ők maguk hogyan működtetik a céget. Egyszerűen megfogalmazva, a hierarchia helyett másban hisznek: már nem az a fontos, hogy kinek kell elküldeni a céges beszámolódat. Arra biztatják kollégáikat, hogy koncentráljanak az értékteremtésre – keressék meg az értéket a saját tanulásukban és fejlődésükben, az ügyfeleik és az ügyfelek vásárlóinak életében, illetve a közösségekében is. Ezzel a hozzáállással nincs határa a fejlődésnek.

A Genpact történetét a vállalkozói szemlélet formálta – elvégre egy nagy Fortune 500-as cég szolgáltatójaként kezdték. Miután eldördült a startpisztoly, ők megkezdték a komoly munkát. Az építkezés első évei például azzal teltek, hogy meghatározták a tulajdonosi Smart Enterprise Process menetét: ezáltal a legmagasabb szintű rendszer jött létre, melyet visszabontva képesek voltak tudományos és rendszerszintű adatokat használni az ügyfeleik sikeréért. Nem volt könnyű kilépni a szokásos gondolkodásmódból, de vitte őket előre az a tudat, hogy a cégük csak így fejlődhet.

A szaktudás és digitális tudás hatalma

Egy nyelvet magas szinten beszélni hasznos, kettőt tudni még jobb. A Genpactnél azok válnak sikeressé, akik képesek kétféle tudást egyszerre fejleszteni: a szaktudást és a digitális ismeretet. Az elmúlt éveik tapasztalata két dolog ötvözete: a valós folyamatokból nyert szaktudás találkozása az olyan digitális területek mély és alapos ismeretével, mint a mesterséges intelligencia vagy a robotika folyamatai. Ez a kombináció segíti őket abban, hogy hatékonyan segítsék ügyfeleiket a rendszereik, munkafolyamataik és üzleti modelljeik újraalkotásában.

Ez azt jelenti, hogy csak olyanokkal dolgoznak, akik ezt a kétféle tudást birtokolják? Nem, de számukra fontos az a szemlélet, amely a szaktudás és a digitális tudás találkozásában hisz és abban, hogy ez így együtt képes nemcsak cégek, de teljes iparágak felfrissítésére és átalakítására.

Valós megtérülés

Tudják, hogy az új technológia klassz és izgalmas. De azt vallják, hogy csak akkor van értelme követni a legújabb digitális trendeket, ha azok kézzel fogható, valós megtérülést és sikert hoznak ügyfeleiknek. Hiába adják tovább a tudást tehát az automatizált tanulásról vagy a robotokról, ha azok nem segítik a vállalkozások fejlődését, növekedését és segítenek a munkafolyamatok átalakításában és sikeressé tételében.

Több száz Fortune 500-as céggel dolgoznak világszerte: ügyfeleik lefednek hét komoly iparági területet és azt várják a Genpacttől, hogy menedzselje őket a folyamatosan változó világban. Digitális megoldásaik segítenek nekik a sarokpontok megtalálásában, a piac folyamatainak megértésében és abban, hogy versenyképesek maradjanak a saját szakterületükön.

Alakítsd a világot velük!

A világ legjobbjait szeretnék a munkatársainknak: olyan kollégákat és kolléganőket várnak, akik szeretnének a világszerte dolgozó 87000 munkatársukhoz hasonlóan határok nélkül gondolkodni és cselekedni. A Genpact az a cég, ahol valóban hatással lehetsz a világ alakulására: a startup kultúra alkalmazásával cégük leteszi a voksát a kíváncsiság, a karakteresség és a gyors, hatékony döntéshozatal mellett. Ez kell ahhoz, hogy világokat mozgassunk meg: együtt sikerülhet! Ha megnéznéd az álláslehetőségeket katt ide!

A szerzőről:

Tiger Tyagarajan (New York) CEO, a világ egyik olyan vezetője, aki képes volt egy teljesen új üzleti modell megalkotásával a GE egykori divíziójának átalakítására: a Genpact professzionális nemzetközi szolgáltatóként nem kevesebbet vállal, mint az ügyfelek teljes üzleti átalakításának hiteles megvalósítása.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
fiatal.jpg

Ez a 13 éves találhatta fel a hasnyálmirigyrák kezelésének legbiztonságosabb módját

A fiatal diák egy rangos díjat is elnyert ötletével.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 14.A hasnyálmirigyrák túlélési mutatói rendkívül alacsonyak - körülbelül 9%-os akkor, ha öt évet veszünk alapul, és körülbelül 1%-os 10 év távlatában. A helyzet az elmúlt 40 évben nem is javult jelentősen.

Ám a 13 éves Rishab Jain elhatározta, hogy megváltoztatja ezeket a statisztikákat AI-alapú eszközével, a PCDLS Net-tel, amely javítja a hasnyálmirigy állapotának nyomon követését a sugárkezelés során. Jain ötletével megnyerte a 2018-as Discovery Education 3M Young Scientist Challenge-t, úgy, hogy akkor még a középiskolát sem kezdte el.

A szakértők szerint a fiatal egy biztonságosabb módszert alkotott meg a hasnyálmirigyrák kezelésére.

A fiatal a Business Insider-nek elmondta: az egész 2017 nyarán kezdődött, amikor meglátogatta a bátyját Bostonban, és ott megtudta, hogy milyen kutatások zajlanak. Megismerte a meglepően rossz statisztikákat a hasnyálmirigyrákról.

"Ezek után létrehoztam egy mesterséges intelligencia alapú PCDLS Net-eszközt, ami segíti a hasnyálmirigy állapotának követését a sugárkezelések során - mondta a fiatal.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
duotogni1.jpg

Állva tapsolt az America's Got Talent zsűrije egy magyar lánynak és párjának

Csak a tehetségkutató miatt utaztak Los Angelesbe, és úgy tűnik, megérte.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 17.A zsűri és a közönség is álló tapssal jutalmazta a magyar Antal Loretta és olasz partnere, Daniel Togni produkcióját az America's Got Talent válogatóján – írta meg a Blikk. A Duo Togni névre hallgató akrobata kettős valósággal elkápráztatott mindenkit.

A lány a lapnak azt mesélte, csak a tehetségkutató miatt utaztak Los Angelesbe, ahol az első körös meghallgatás zajlott.

"Nagyon izgatottak voltunk. Bár próbáltunk higgadtak maradni, amikor a színpadra léptünk, megláttuk Simon Cowellt, az America's Got Talent megalapítóját, és egy kissé bepánikoltunk"

– emlékezett vissza Antal Loretta, aki hat évvel ezelőtt ismerte meg Danielt a Fővárosi Nagycirkuszban. 2015 óta dolgoznak együtt, a színpad mellett a magánéletben is egy párt alkotnak.

A lányt egy artista ismerőse hívta el évekkel ezelőtt az egyik fellépésére, ami elsőre lenyűgözte. Ezután felvételizett a Baross Imre artistaképzőbe, ahol adtak neki egy esélyt, bár semmi alapja nem volt egy spárgát leszámítva.

A Duo Togni több méteres magasságban hajt végre hajmeresztő mutatványokat. Bár a válogatóról Loretta még csak nagyon szűkszavúan beszélhetett, hiszen egyelőre nem került adásba az egész, annyi biztos, hogy ez is rendkívül látványos volt. Az egyik jelenetben például párja a hajánál fogva lógatja őt.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
dinnyes_okolicsanyi-2-1.jpg

Gyerekként egy nagy vár megépítéséről álmodott, felnőttként létrehozta a világon egyedülálló Várparkot

Alekszi Zoltán makettjei kétszer is Guinness Rekorderek lettek, idén pedig még egy Árpád-kori tematikájú skanzent is készített.
Szöveg és képek: Söptei Zsuzsanna - szmo.hu
2019. július 17.Szinte minden kisgyerek imád várat építeni - homokból, fakockából, bármiből, ami a keze ügyébe esik. De akad olyan gyerek, aki ezt a szenvedélyét egészen felnőtt koráig magával viszi... Egy nagy várról álmodik... és a végén létrehoz valami nagyot, de egészen más módon.

A Velencei-tó déli partján különleges csemegéket kínál Dinnyés. A leghíresebb látványossága - egy kisgyerek megvalósult álma - a Várpark, ahol a történelmi Magyarországon állt középkori várakat nézheted meg – piciben. Bár makettek, de mégsem a hagyományos módon.

Érdekességük, hogy anyaghűek, és elhelyezkedésük is olyan, mint annak idején a valóságban lehetett. A "vármentő" parkban olyan építmények láthatók, amelyek ma már nem léteznek, vagy csak nagyon romos állapotban. A makettek kőből, fából, téglából épültek fel, és minden apró részlet kidolgozott az ablakpárkánytól a kapuzsanérig.

A park jelenleg 38 vár-makettet mutat be, és ezzel 2018-ban

megkapta a Guinness Rekordoknak járó elismerést,

mint a világ legnagyobb, vármaketteket bemutató kiállítása. A tulajdonos, Alekszi Zoltán a második oklevelet a Szeretlek Magyarországnak mutatta be először.

Zoltán, a Várpark megálmodója elmesélte nekünk, hogy 2012 óta foglalkozik a különleges gyűjteménnyel. Alapos kutatómunka után készültek el az eredeti vár építőanyagaihoz hasonló anyagokból épített várak. Az építmények mellett haladó sétányon emlékoszlopok idézik meg a magyar történelem nagy alakjait, a magyar királyokat, Árpád-kori és erdélyi fejedelmeket.

A „várkapitány” lelkesen mesél a kezdetekről is.

Gyerekként már azt találta ki, hogy egy nagy várat épít majd. Aztán mikor felnőtt, a várról nem mondott le, de rájött, hogy inkább vármentő parkot csinálna, ahol egyedülálló módon mutathatja be a középkori magyar várakat.

Az eddig elkészült maketteket mind saját maga rakta össze. Annyit elárult, hogy sokszor saját kárán jött rá a megfelelő technikára, volt, hogy leomlott a fal, amit rakott, de nem adta fel, és ma már tökéletes várfalakat tud csinálni kőből, fából.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
maklari-kotelugro-csapat.eb-europa-bajnoksag-norvegia-2.jpg

Lenyűgözte a világot a maklári kötélugró csapat - arannyal és ezüsttel tértek haza

Hatalmas sikert arattak.
Fotó: Maklári Bosch Kötélugró Klub - szmo.hu
2019. július 14.Tarolt egy magyar csapat a kötélugrók világbajnokságán, Norvégiában.

Mint arról a heol.hu beszámolt,

aranyérmekkel és ezüstérmekkel jöttek haza a Maklári Bosch Kötélugró Klub versenyzői.

A nemrég lezajlott World Jump Rope-on a Demó Versenyben például, ahol tizenhárom versenyző öt percen keresztül zajló összehangolt munkájára volt szükség, ezüstéremmel jutalmazták a csapat teljesítményét

A megmérettetésen 26 ország majdnem 1000 versenyzője vett részt. A maklári csapat fiatal versenyzői, Bozsik Regina, Zelei Dorottya, Zelei Diána és Hanuszik Lilla, páros duplakötélben hibátlan gyakorlatot mutattak be, ez első helyet ért.

"A 4×30 másodperces csapat gyorsasági számban Hanuszik Éva, Bánhegyi Hanna, Bánhegyi Flóra, Tatár Laura első helyen végeztek. A 2×60 másodperces duplaköteles gyorsasági számban Kurtán Adél, Hanuszik Éva, Bánhegyi Hanna, Bánhegyi Flóra aranyérmet vehettek át. Ugyancsak a legjobb volt a Kovács Réka, Bánhegyi Hanna és Bánhegyi Flóra alkotta hármas a 3×40 másodperces duplakötél számban. Ezüstérmet szerzett Bánhegyi Hanna és Tatár Laura a 2×30 másodperces duplázásban. Mind a négy gyorsasági számmal a legjobbak között a Grand Fináléban újra versenyezhettek, amely végén a 4×30 másodperc gyorsaságiban győztesként a magyar himnuszt hallhatták ismét" - írja a lap.

Az egyéni számokban Zelei Diána a juniorok között ezüstöt szerzett szabadon választott gyakorlatával. Ugyancsak ezüstérmet vehetett át Bánhegyi Hanna a 30 másodperces és 3 perces gyorsasági számokért is.

Hanuszik Éva egy másik korcsoportban szerzett ezüstérmet gyorsasági eredményével, akit ugyanebben Bánhegyi Flóra követett a harmadik helyen.

Bánhegyi Flóra összetett bajnok lett - az összes korcsoport eredményeit figyelembe véve ő volt a legjobb.

A fotókért és videókért kérjük, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x