Széll Tamás képviseli Magyarországot a Bocuse d’Or Europe döntőjén
Széll Tamás nyerte meg a február 18-án megrendezett Bocuse d'Or magyar döntőt, ahol 6 séf mérte össze tudását, hogy kiderüljön, ki képviseli hazánkat a Bocuse d’Or Europe döntőjén.
A versenyzőknek két különleges magyar alapanyagot kellett felhasználniuk ételeik elkészítéséhez. Az egyik tétel a gímszarvasborjú combja és gerince, míg a másik alapanyag a kecsege és kaviárja volt. A verseny egészen a konyha kitakarításig tartott, a zsűri azt is ellenőrizte, hogy mit hagytak maguk után a séfek.
Idén Sándor Rodrigo, Szabó László, Győrffy Árpád, Pohner Ádám, Széll Tamás és Volenter István séfek versenyeztek egymással.
A megmérettetésen Széll Tamás bizonyult a legjobbnak,
második helyen Pohner Ádám végzett, valamint bronzérmes lett Volenter István.
Most lássuk a győztes tányérokat:
Széll Tamás haltányérja: Kecsege garnélával és kagyló veloutéval, Karfiol-kaviár tarte, Ropogós haltej, Uborkasaláta és sárga cékla ravioli
Fotó: Erik Keszler
Széll Tamás hústányérja: Sült szarvascomb és gerincfilé, Szarvasgombás burgonyapüré, Véreshurkával töltött céklakompót, Konfitált sütőtök és homoktövis
Fotó: Erik Keszler
Ha érdekesnek találtad a hírt, oszd meg barátaiddal is!