GASZTRO

Erdély ízei Budapesten: megnyílt a Vineta Bar a Fény utcai piacon

Füstös padlizsánkrém ropogós pityókás kenyérrel, erdélyi töltött káposzta és az örmény ángádzsábur leves, ami egyszerre döbbentett meg és nyűgözött le.
Vass Adrienn - szmo.hu
2024. november 20.



A Vineta Bar Budapest két tapasztalt gasztronómiai szakember, Nemesvölgyi Attila (a Babka Művek tulajdonosa) és Trucza Adorján (a székelyudvarhelyi Páva Étterem tulajdonosa és a Taste of Transylvania alapítója) közös projektje.

Az tulajdonosok célja, hogy az erdélyi street food élményét hozzák el Budapestre, egyedi ízekkel és közvetlen vendéglátással.

A közvetlenséget az is erősíti, hogy az étterem egy piac forgatagában kapott helyet. Így az egyik percben még zöldséget válogathatunk, a másikban meg egy tartalmas levesbe merülhetünk bele.

Az elmúlt évtizedekben hazánkban a piacra járási kedv egy kicsit megkopott, és az ilyen projektek abban is sokat segíthetnek, hogy az emberek visszaszokjanak ezekre a helyre, és a vásárlás mellett minőségi időt is töltsenek itt.

A Vineta Bar a Fény utcai piac földszintjén, rögtön a bejárat mellett található. Egyszerű, mégis hangulatos. Nyáron majd több terük lesz, hogy egy teraszos részt is ki tudjanak alakítani, most bárszékeken foglalhatunk helyet.

A hosszú kiadópultnak megvan az a speciális tulajdonsága, hogy összehozza az embereket. Barátok és idegenek egymás mellett foglalhatnak helyet, és közösen élvezhetik a finom fogásokat.

Így a koncepció a közösségi élményre és a beszélgetésekre is épít.
Fotó: Erdőháti Áron
Fotó: Erdőháti Áron

Egy kis Erdély a tányérunkon

Az ételek minőségi, autentikus alapanyagokból készülnek. A padlizsánkrém és a zakuszka alapjai például Székelyudvarhelyről érkeznek.

A kínálat szinte minden fogása az erdélyi konyha örökségét tükrözi, kis adagokban tálalva, hogy tökéletesen illeszkedjenek egy piacozás közbeni könnyed falatozáshoz.

Az étlapon szerepel hagyományos padlizsánkrém, ropogós pityókás kenyérrel. De ez az étel majonézes verzióban is elérhető, és tovább turbózhatjuk valamilyen feltéttel is. Mondjuk érlelt sonkával vagy miccsel (hagyományos erdélyi kolbászka bárány-, sertés- és marhahúsból). A zakuszka babos és rókagombás változatban is elérhető, és ezt is hasonlóképpen lehet extrázni.

A levesek mind tartalmasak, és remekül illenek ehhez az időszakhoz (pacalcsorba, zöldséges csorba és ángádzsábur leves). A töltött káposzta mellett pedig a miccs is kérhető önálló főételként.

Az ételeket igény szerint szörppel, pezsgővel, borral, sörrel vagy pálinkával is kísérhetjük. És a padlizsánkrémet, a zakuszkát vagy a töltött káposztát befőttesüvegben haza is vihetjük.

Az én menüm

Bevezetés gyanánt egy mestervinetát (1200 Ft) kóstoltam. Az erdélyi padlizsánkrém selymes textúrája és enyhén füstös íze egyszerűen tökéletes párost alkotott a ropogós pityókás kenyérrel. Az első falatnál megértettem, hogy miért áll ez az egyszerű fogás a középpontban.

Fotó: Vass Adrienn

Ezután következett az ángádzsábur leves (3000 Ft), ami az elmúlt évem legizgalmasabb meglepetésének bizonyult.

Az ángádzsábur egy különleges örmény leves, amelynek neve „fülleves”-ként fordítható. Ünnepi ételnek számít, és főként nagyobb események, például húsvét vagy karácsony alkalmával készítették.

Ez egy savanyított húsleves, amelyben apró, töltött tésztatáskák vannak.

A tésztákat fülcimpa alakúra formázzák, innen tehát a név. Készítésük rendkívül munkaigényes. A leves jellegzetes ízét pedig a hurut (vagy churut) adja, ami egy fűszerekkel fermentált tejtermék. Ebben az esetben juhtej, rengeteg petrezselyemmel.

Az ángádzsábur egy igazi gasztronómiai ritkaság, így talán nem kell szégyellnem, hogy eddig nem volt szerencsém hozzá.

És az ízéről elsősorban annyit mondanék, hogy ha egy dolgot kellene ajánlanom most nektek a legfrissebb újdonságok közül Budapesten, akkor biztos hogy ez lenne az!

Határozottan meglepett a gazdag ízvilágával. A pikáns-savanykás jegyek, az ordával és spenóttal töltött tésztácskák és a pityókás kenyér egyszerűen tökéletes egységgé állnak össze.

Fotó: Vass Adrienn

Végül megkóstoltam az erdélyi töltött káposztát (3200 Ft), ami bárányhússal készül, és csomborral, valamint kaporral van ízesítve. Sokaknak talán furcsa lesz a pirospaprika hiánya, de mindenképpen érdemes adni neki egy esélyt... aztán szépen lassan rá lehet majd szokni!

Tejföllel, kenyérrel pont olyan szép adag, hogy nem is tudtam maradéktalanul eltüntetni.

Fotó: Vass Adrienn
A Vineta Bar Szerdától szombatig, 9:00-tól 16:00-ig várja azokat, akik egy könnyed piacos élményre vágynak.

Én biztos, hogy nem utoljára jártam itt!

Vineta Bar Budapest

Cím: 1024, Lövőház utca 12.

Fotó: Erdőháti Áron

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


GASZTRO
A Rovatból
A koreai zabálógép most 3 kiló steaket, krumplipürét, egy adag gulyást, valamint spagettit falt fel, és egy halom desszertet utána
Tzuyang emelte a tétet, a törékenynek tűnő dél-koreai videós lány újabb étteremben bukkant fel, és tette emlékezetessé az ott étkezők napját.


Mi is megírtuk azt a gasztroborzalmat, amikor egy dél-koreai mokbang-videós, Tzuyang Magyarországon kóstolt bele a hazai ízekbe. A Pléhcsárda ikonikus ételkölteményeit pusztította elég szépen: két gigantikus rántott hús és két tál pacalpörkölt tűnt el a tányérról, miközben a többi vendég és az ott dolgozók csak pislogtak a látványon. A mukbang-influenszer, aki már több mint 11 millió követővel rendelkezik, itt még nem állt meg.

Tzuyang újabb áldozatának a Beef and Bone nevű éttermet szemelte ki, ahol nem kevesebb mint 3 kiló steaket fogyasztott el. Az ízletes húsok mellé összeválogatott még krumplipürét, egy adag magyaros gulyást, valamint spagettit is. Mikor már mindenki azt hitte, hogy itt a vége, a közönséget meglepve még desszertet is rendelt.

A bőétkű fogások után mákos bejglivel, csokitortával és somlói galuskával tette fel a koronát az élményre.

Az influenszer nem érte be ennyivel, hanem a Kazinczy utcában található Karaván nevű street food udvart is felfedezte. Itt pedig még egy sima és egy töltött kürtőskaláccsal zárta le a nem mindennapi gasztrotúrát.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
GASZTRO
A Rovatból
Ettől leesik az állad: magyar rántott húsos rekordot döntött a mukbang egyik legismertebb videósa a Pléh Csárdában
Két kilós rántott húsokat és nagy pacalpörköltet diktált magába a koreai videós.


A világ egyik legismertebb mukbang videósa, Tzuyang, Budapestre látogatott, hogy kipróbálja a legendás Pléh Csárda óriási adagjait – számolt be róla a Telex. A magyarországon forgatott videón jól látható, hogy az apró koreai lány olyan brutális mennyiségeket fogyasztott el, amitől még a helyi vendégek is csak pislogni tudtak.

A YouTube-sztár, aki ázsiai különlegességek habzsolásával szerzett több mint 11 millió követőt, ezúttal

két hatalmas rántotthúst, majd pacalpörköltet döntött magába a Rákospalotán található Pléh Csárdában.

A hely dolgozói is csak tátott szájjal figyelték, ahogy Tzuyang rekordot állít be, a pacalpörköltből ugyanis még repetázott is. A látványt még a étkezdébe betérő vendégek sem bírták szó nélkül hagyni, akik inkább becsomagoltatták a maradék ételüket. A gasztromaratont 9 pohár málnaszörp kísérte.

A mukbang videós több magyar helyszínre is ellátogatott.

A teljes videót itt tudjátok megnézni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


GASZTRO
Új év, új ízek: edd és idd egészségesre magad!
Fogyni szeretnél pár kilót, vagy csak szeretnél odafigyelni arra, hogy egészségesebb ételeket fogyassz? Ezek a helyek úgy segíthetnek elérni céljaidat, hogy közben élvezni is fogod az utat.


Ahogy beköszönt az új év, sokan friss erővel és elhatározással vágnak neki, és az egészséges életmódra való törekvés gyakran az egyik legnépszerűbb fogadalom. Van, aki kifejezetten fogyni akar, de az egészséges étkezés nem feltétlenül egyenlő a diétával vagy az egésznapos éhezéssel. Sokkal inkább arról szól, hogy tudatosabban étkezzünk, és az alapanyagok minőségére koncentráljunk.

A friss, tápanyagokban gazdag összetevők előnyben részesítése, valamint az ultrafeldolgozott élelmiszerek kerülése már önmagában is hatalmas változást hozhat.

Ebben a cikkben olyan helyeket mutatunk be, ahol nemcsak finom, de tápláló és egészséges ételekkel és italokkal támogathatod céljaidat:

Ichigo, Tibidabo, Zili's Breakfast Café, Indigo Express, Food Revolution, Matcha Island Budapest és Lényeg Juice Bar.

Kezdd az évet tudatosan, tápláló falatokkal!

Ichigo

Az Ichigo tökéletes választás azoknak, akik egészségesen szeretnék kezdeni az új évet, és közben izgalmas, japán ihletésű ételeket kóstolnának. A Király utcában található étterem nemcsak a különleges fogásokról, hanem hangulatos, pink neonfényben úszó enteriőrjéről is híres, amely garantáltan feldobja a napodat.

Az Ichigo kínálatában mindenki megtalálhatja a számára tökéletes menüt: vegetáriánus, vegán, halas vagy húsos ételek széles választéka vár.

A menü alapját kizárólag friss és egészséges hozzávalók adják, emellett pedig minden falat valódi "umami élmény".

Egyedi tálak és rizstekercsek közül válogathatsz, amelyek személyre szabhatóak: választhatsz fehér vagy vörös rizst, különféle szószokkal és feltétekkel. A ropogós csirke és tofu mellett többféle nyers hal és rengeteg zöldség sorakozik.

Amellett, hogy az izgalmas szószok tényleg remekül feldobják az ételeket, házi készítésűek, így nincsenek tele felesleges adalékanyagokkal és aromákkal. Az ételek pedig rengeteg minőségi fehérjét és rostot tartalmaznak, így nemcsak ízletesek, de táplálóak is.

Az Ichigo tehát nemcsak a japán konyha szerelmeseinek ajánlott, hanem mindazoknak, akik az új évben szeretnék ötvözni az egészséges étkezést az új, izgalmas ízek felfedezésével. Egyszerre gyors, friss és változatos.

Cím: 1061, Király utca 40.

Weboldal: ichigobp.hu

Fotó: Vass Adrienn
Fotó: Vass Adrienn
Fotó: Vass Adrienn

Tibidabo gluténmentes étterem

A Tibidabo gluténmentes étterem kitűnő választás azoknak, akik speciális étrendi igényekkel rendelkeznek. Az étterem küldetése, hogy minden vendég számára olyan étkezési élményt nyújtson, amely kompromisszumoktól mentes, legyen szó glutén-, tej- vagy húsmentes diétáról, esetleg szénhidrátcsökkentett fogásokról.

A MOM Parkban található helyszín egyszerre modern és barátságos. A természetes anyagok, a sok fa és a harmonikus színek otthonossá teszik a helyet.

Az étlap tele van izgalmas és ízgazdag fogásokkal, amik messze túlmutatnak a szokásos mentes kínálaton. A könnyed saláták, gazdag bowlok vagy különleges flatbreadek mellett érdemes megkóstolni a pisztáciás kecskesajtot és a lazac pisztáciakéregben készült változatát is, de a desszertek között is bőven akadnak figyelemre méltó mentes finomságok. Az egyik kedvencünk a Tibidabowl, ami minden szempontból tökéletes: friss, színes, és az ízek egyszerűen elképesztőek. A tálon a fűszeres garnéla, a marinált lazac, a pácolt tojás és a görögdinnyeretekkel, mikrozöldekkel, sushi rizzsel és citrusos teriyaki szósszal találkozik.

Az étterem különlegessége továbbá, hogy az egyik sarkában egy pékség is üzemel, ami teljesen gluténmentes.

A friss kenyerek, szendvicsalapok és finom pékáruk sok esetben más mentességekkel is rendelkeznek. Így például az édességek között is találhatunk laktózmentes vagy cukormentes opciót is.

A Tibidabo üzenete világos: az étkezés lehet élvezetes, tudatos és allergénmentes egyszerre.

Cím: 1123, Alkotás utca 53. (MOM Park)

Weboldal: mom.tibidabo.hu

Fotó: Vass Adrienn
Fotó: Vass Adrienn
Fotó: Vass Adrienn

Zili's Breakfast Café

A Corvin mozi mellett található kávézó nemcsak egészséges, de ínycsiklandó fogásokkal, és barátságos, modern atmoszférával is várja a vendégeket. A nagy belmagasság és a letisztult design kényelmes, nyugodt környezetet teremt, ahol egyaránt élvezheted a gyors kávézásokat vagy az elnyújtott brunch-okat.

Az étlap sokszínűsége miatt az ételérzékenyek és diétázók is megtalálják a kedvenceiket: vegán, paleo, gluténmentes és cukormentes alternatívákból is széles a választék.

A vegán pisztáciás croissant remek példa arra, hogy a mentes desszertek is lehetnek egyszerre gyönyörűek és finomak, de az édesszájúaknak a Chai French Toast is biztos befutó lehet.

Ha tartalmasabb fogásra vágysz, a Full Breakfast laktató, mégis kiegyensúlyozott opció rántottával, tépett hússal, édesburgonyával, szalonnával és friss zöldekkel. A Salmon Bagel pedig egy igazi klasszikus újragondolt változata, amely a füstölt lazacot, sajtkrémet, lágy tojást és friss salátát egyesít egy puha bagelben, amit akár gluténmentes változatra is cserélhetsz.

A Zili's egyik legnagyobb vonzereje, hogy bebizonyítja: az egészséges ételek nemcsak táplálóak, de vizuálisan is lenyűgözőek és valódi gasztronómiai élményt nyújtanak. A hely varázsához pedig a barátságos személyzet és a korrekt árak is hozzájárulnak.

Cím: 1085, József körút 82.

Weboldal: zilis.hu

Fotó: Vass Adrienn
Fotó: Vass Adrienn
Fotó: Vass Adrienn

Matcha Island Budapest

Ha az idei fogadalmaid között az egészséges étkezés mellett a kávézási szokásaid megreformálása is szerepel, akkor a matchával érdemes barátkoznod!

A matcha egy különleges, porított zöld tea, amely számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, és kiváló alternatívája lehet a kávénak. Gazdag antioxidánsokban, amelyek segítenek a szervezet méregtelenítésében és az öregedési folyamatok lassításában. Emellett a matcha tartalmaz L-theanin aminosavat, amely nyugtató hatású, csökkenti a stresszt és szorongást, miközben fokozza a mentális éberséget és koncentrációt. A matcha koffeintartalma alacsonyabb, mint a kávéé, így elkerülhető a kávé fogyasztása után gyakran jelentkező idegesség és energiahullámzás.

Azonban a matcha élvezetéhez elengedhetetlen a kiváló minőség. A gyenge minőségű matcha keserű lehet, és negatív élményt nyújthat, ami hosszú időre elveheti a kedvet a fogyasztásától.

Ezért fontos, hogy első alkalommal prémium minőségű matchát kóstoljunk.

A Matcha Island prémium minőségű, közvetlenül Japánból importált matchát kínál, biztosítva a legjobb ízélményt és a matcha összes egészségügyi előnyét.

A vízzel elegyített, alap matchán kívül hideg és forró matchás italok variációi érhetőek el itt. Az egyszerűbb lattén túl, a habosra kevert és gyümölcsökkel ízesített felhőkön (matcha cluod) át, a sajtkrémmel turbózót (cream cheese) vagy éppen buborékos (matcha soda) verziókig mindennek érdemes lehet egy esélyt adni, mert az alapanyag valóban tökéletes.

Ráadásul igényeink szerint édesítik is őket, így nem fogunk feltétlenül cukorsokkot kapni. És az alternatív tejek széles választéka miatt a laktóz is könnyen elkerülhető.

Emellett a Matcha Island egyedi, matchával készült édességeket is kínál, amelyek csak náluk érhetők el. Kedvencünk a Matcha Crepe Cake, egy többrétegű palacsintatorta, amelyben a lágy palacsintarétegek között finom matchás krém található. Tökéletes desszert azoknak, akik valami különlegesre vágynak!

Cím: 1074, Dohány utca 37.

Weboldal: facebook.com

Fotó: Vass Adrienn
Fotó: Vass Adrienn
Fotó: Vass Adrienn

Food Revolution - Prémium ételházhozszállítás

A házhoz szállított napi menü ideális megoldás lehet, ha az ember nem tud vagy nem szeret túl sok időt tölteni a konyhában. Azonban kevés olyan cég van, ahol tényleg minőségi alapanyagokból főznek, és kifejezetten egészséges ételeket kínálnak. Ezt a piacot igyekszik megreformálni a Food Revolution.

A Food Revolution filozófiájának alapja, hogy az étel csak akkor lehet igazán egészséges, ha a legjobb alapanyagokból készül.

A zöldségek és gyümölcsök adalékmentesek, sok esetben biogazdaságokból érkeznek, a húsok GMO- és hormonmentesek, míg az olívaolajuk Spanyolország egyik legjobb hidegen sajtolt terméke.

A fogásokat egy élelmiszeripari mérnök segítségével tervezték meg, így azok tökéletes mennyiségű makrotápanyagot tartalmaznak. Ennek köszönhetően biztos lehetsz benne, hogy a menüik nemcsak finomak, hanem táplálóak és kiegyensúlyozottak is.

A napi ajánlatok között mindig akad többek között vegetáriánus, vegán és sportolóknak kifejlesztett fogás is. De különböző juice-ok és fermentált italok is rendelhetőek tőlük. És bár a főételek és sütemények nem feltétlenül diétásak, a jó minőségű alapanyagoknak köszönhetően mindenképpen jobb választásnak bizonyulnak egy random kifőzdénél, vagy egy bolti péksütinél.

A Food Revolution nemcsak az ételek minőségére figyel, hanem a környezetvédelemre is. Az ételeket tartós és higiénikus üvegtálakban szállítják, minimalizálva a hulladékot, és elősegítve a fenntartható életmódot.

foodrevolution.hu

Fotó: Vass Adrienn
Fotó: Vass Adrienn
Fotó: Vass Adrienn

Indigo Express

A legnagyobb odafigyeléssel megtervezett heti menü mellett is becsúszhat egy-egy olyan alkalom, amikor az embernek gyorsan kell találnia a városban valami laktató és finom, meleg ételt. De egyáltalán nem mindegy, hogy ilyenkor milyen gyorsétterembe térünk be.

Az Indigo Express modern gyorséttermi koncepcióval dolgozik, mégis megőrzi az autentikus indiai ízvilágot, és a gondosan kiválasztott alapanyagoknak hála egészséges alternatívát kínál. A Nyugati téren található helyszín különösen ideális egy rohanós hétköznapon, egy könnyed ebédre vagy vacsorára.

A széles kínálatban vannak kifejezetten kímélő fogások, mint a levesek és a superfood saláták.

De a vegán és vegetáriánus életmódot folytatók is rengeteg opció közül válogathatnak, hiszen a zöldséghangsúlyos előételek mellett majd minden főétel is létezik hüvelyesekkel készülő vagy zöldséges verzióban (vagy indiai sajttal, azaz paneerral).

Még a desszertek és italok között is találunk cukormentes vagy könnyedebb opciókat. Például a mangó lassit, amely joghurtos alapjával tökéletesen illik egy kiegyensúlyozott étrendbe.

A rollok pedig tényleg úgy vannak kitalálva, hogy akár azonnal útjára is indulhasson velük az ember. És egy sajtburgernél nem csak hogy táplálóbbak, de minden bizonnyal laktatóbbak is.

Az étterem stílusos és kényelmes belső tere, valamint a barátságos árai pedig szintén hozzájárulnak ahhoz, hogy az Indigo Express a mindennapi étkezések között egy egészséges és ízletes opció legyen.

Cím: 1066, Nyugati tér 1.

Weboldal: indigoexpress.hu

Fotó: Vass Adrienn
Fotó: Vass Adrienn
Fotó: Vass Adrienn

Lényeg Juice Bar

A Lényeg nemcsak finom italokat kínál, hanem elkötelezett az egészség, a környezetvédelem és a fenntarthatóság mellett is. Ha az újévi fogadalmad az, hogy jobban odafigyelsz magadra és a környezetedre, itt biztosan megtalálod, amit keresel!

Különlegességük a hidegen préselés, amely a gyümölcsök és zöldségek tápanyagainak, vitaminjainak és enzimeinek megőrzését garantálja.

A lassú préselési technológia során nem keletkezik hőhatás, így a levek természetes értékei teljes mértékben megmaradnak.

A levekhez semmilyen hozzáadott anyagot, cukrot vagy tartósítószert nem adnak. Csak tiszta gyümölcs- és zöldségleveket fogyaszthatsz, amelyek 3-4 napig őrzik meg frissességüket. Tökéletes választás egy tisztítókúrához vagy mindennapi vitaminpótláshoz.

Plusz pont, hogy ha saját üvegeddel érkezel, a leveket közvetlenül abba töltik, ezzel csökkentve a hulladék mennyiségét. És az üzletben még arra is ügyelnek, hogy a préselés során megmaradt szilárd részeket állatoknak adományozzák.

Azok számára, akik mélyebb tisztulásra vágynak, a juice bár különféle léböjt csomagokat is kínál. Ezek segítenek a szervezet méregtelenítésében és az energiafeltöltésben, miközben ízletes élményt nyújtanak.

A Katona József utcában található juice bár 2021 óta működik, és nemcsak személyesen látogatható, hanem online rendelési lehetőséget is kínálnak.

Cím: 1137 Budapest, Katona József utca 31.

Weboldal: lenyegjuicebar.hu

Fotó: Lényeg
Fotó: Lényeg

Link másolása
KÖVESS MINKET:


GASZTRO
Ahol a köret a főszereplő – a Nokedlish új színt hozott a magyar gasztronómiába
A nokedlit középpontba állító márka 2024 őszén egy új helyet is nyitott a Dob utcában.


A Vas utcában 2024 tavaszán nyílt meg a Nokedlish, amely merőben új megközelítést adott a magyar konyha egyik legismertebb, ám gyakran háttérbe szorított eleme, a nokedli számára.

A hagyományosan köretként ismert ételt modern street food formában helyezték a középpontba.

A hely megálmodója, Gottreich-Horváth Ádám vendéglátós családból származik. A Nokedlish alapötlete egy nokedlikészítő gép fejlesztéséből indult ki, amely egyszerre szaggatta, keverte és főzte volna a tésztát. Bár ez a gép végül nem készült el, Ádám és csapata egy olyan helyet hoztak létre, ahol a nokedli végre megkapja azt a figyelmet, amit megérdemel.

A Vas utcai üzlet gyorsan közönségkedvenc lett, olyannyira, hogy teljes mértékben nem is tudta kiszolgálni az igényeket.

Őszi újdonságok és bővülés

2024 őszén egy új helyet nyitottak a Dob utcában, és kibővítették az étlapot. Az alap fogások mellett megjelentek új ízek és szezonális különlegességek is.

És mivel az új hely jóval nagyobb, befért több asztal, így végre helyben is lehet fogyasztani a galuskás finomságokat.

Az étel mindig frissen készül, és ehhez Ádám saját fejlesztésű nokedliszaggató gépét használják, amely garantálja a frissességet és az egyenletes minőséget.

Tojásos nokedli vagy Nock’n’cheese?

Az étlapról azonnal érezhető, hogy a klasszikus magyar nokedlit nemcsak modern formába öntötték, hanem egyedi, személyre szabható élményt is kínálnak. A hagyományos tésztával készült nokedli (1890 forint) mellett gluténmentes-vegán változat is elérhető (+350 forintos felárral). Ehhez háromféle szósz közül lehet választani: a paradicsomos verzió friss és könnyed, a tejszínes-spenótos változat gazdagon krémes, míg a vadas és a paprikás igazi klasszikusok, vegetáriánus csavarral.

A feltétek kínálata igazi játék a textúrákkal és ízekkel. A friss spenót, sült hagyma és jalapeno mellett választhatunk füstölt bacon kockát, sauté gombát vagy parmezán forgácsot is.

Az étlap különlegességei között ott van a tojásos nokedli, amit ropogós saláta kísér (mindössze 1690 forintért), és a kreatívan elnevezett nock’n’cheese, amely az amerikai sajtos tészta magyaros változata, 2290 forintos áron.

Ha valaki extra húsra vágyik, kipróbálhatja például a sous vide csirkemellet vagy marhát, amelyek tökéletesen kiegészítik a nokedlit.

És persze, egy nokedlis lakoma nem lehet teljes egy jó kis savanyúság vagy frissítő ital nélkül: ezek itt is elérhetők, barátságos áron.

A Nokedlish sikere abban rejlik, hogy képes volt a hagyományos magyar ízeket modern köntösbe csomagolni, mindezt úgy, hogy közben megfizethető és gyors maradt.

Bár a nokedlik házhozszállítással is elérhetőek, frissen és forrón adják azt az igazi "wow" élményt, így én azt javaslom, hogy személyesen keressétek fel őket!

Cím:

1088, Vas utca 1.

1075, Dob utca 28–30.


Link másolása
KÖVESS MINKET: