GASZTRO

Az ázsiai konyha többről szól a maki szusinál – A Badhannában jártunk

A Badhanna modern, karakteres és szexi. Keverednek benne a tradicionális ázsiai elemek a játékossággal, és az összkép mégis nagyon egyben van.

Link másolása

Nemrég nyitotta meg kapuit Budapesten, a Hercegprímás utca 18. szám alatt (régi Trafiq, Zeller Bistro) egy új, fúziós ázsiai étterem, ami már első ránézésre felkeltette az érdeklődésünket.

Az étterem kifejezés csak részben igaz rá, hiszen egy hangulatos bisztrónak éppúgy beillik, mint éjszakai bárnak.

És Ázsián belül sem foglal egyértelműen állást. Mind a dekorációban, mind az ételekben és italokban keverednek a különböző kultúrák elemei.

A hely Vajda Márton nevéhez fűződik, akit azért érdemes kiemelni, mert rengeteg sikeres budapesti vendéglátóegység társtulajdonosa: Pontoon, Mazel Tov, Tereza, aMajomhoz. Ezek a helyek jól körvonalazzák azt is, hogy milyen minőséget és hangulatot várhatunk a Badhannától.

És lehetett még tovább emelni a tétet, hiszen az étlap összeállításában az a Varga Dániel működött közre, aki pár éve a legbevállalósabb ázsiai konyhát mutatta meg Budapestnek. Thaiföldről hazatérve az AUM-ba és az Aum Naturalba kreált elképesztő ételeket.

A 2019-es, gourmet fesztiválos, vörös curry-s kacsalevesét a mai napig emlegetjük.

A konyhát a hétköznapokban Pilter Tamás viszi.

Az étteremkoncepció, arculattervezés és enteriőrdesign is a Socially gasztromarketing ügynökség munkája. Ami két dolog miatt is érdekes. Egyfelől azért, mert marketingügynökségtől nem igazán láttunk még ilyet. Másfelől meg azért, mert elég menőre sikerült.

A Badhanna modern, karakteres és szexi. Keverednek benne a tradicionális ázsiai elemek a játékossággal, és az összkép mégis nagyon egyben van.

A mély színek és robusztus kiegészítők miatt engem inkább egy késő esti koktélozásra hív, de abszolút látom benne a romantikus vacsora lehetőségét is. A hátsó vendégtér gyakorlatilag egy nyitható tetejű belső udvar. Itt több növény is található, így egy meleg, nyári estén kellemes oázis lehet.

Kísérletek ázsiai dallamra

Szerintem olyan étteremből, ahol van fasza rántott hús, vagy éppen egyszerű, de nagyszerű avokádós maki, van már elég.

Nem kell még egy hely, ahol magyar szájíz szerint készítik a pad thai-t! Helyette inkább elérhető áron kell kínálni különleges kísérleteket. És a Badhanna szerintem ebbe az irányba indult el.

Nem mondom, hogy olcsó, de aki a belvárosi koktélbárokhoz és bisztrókhoz szokott, az nem fog meglepődni az árakon. Az étlapon viszont talál olyan ételt, amit máshol nem, vagy csak nagyon ritkán, és ezért már megéri elindulni.

Nem állítom, hogy minden fogás a kedvencem lett (ilyen kísérletező konyhánál nem is lenne reális elvárás), de amelyik igen, arra újra vágyom, és azért visszamennék. Ráadásul kíváncsivá tettek! Érdekelni fog később is, hogy mivel rukkolnak elő, hogy milyen változáson mennek majd keresztül, hogy a vendégeknek melyik étel jön majd be a legjobban.

A Badhannában található fogások nem a kajaféltőkre vannak kifejlesztve. Ázsiai módi szerint, többféle dolgot kell/lehet rendelni egyszerre, és illik szépen bedobni a közösbe. Nyilván senki nem fog ránk szólni, ha csak magunknak kérünk egy udont, de érdemes kipróbálni a "sharing is caring" életérzést.

Fontos információ még, hogy az ételek szinte mind tejmentesek, valamint az étlap majdnem fele húsmentes. És nem a megúszós köretek sorakoznak itt!

Jöjjön most pár kedvencem az étlapról és az itallapról:

Kezdjük a kedvenc hármasommal, amit ha egyben betoltam volna, és nem osztozkodom senkivel, nem is tudtam volna mást kóstolni:

Bulgogi - bao, rib eye, kókusz (3490 Ft)

Helyben készült bao, isteni steakkel és házi kókusz majonézzel. Nekem egy kis szósz még hiányzott mellőle, de biztos vagyok benne, hogy szóját tudnak keríteni hozzá.

Cauliflower pop - fűszeres karfiol (1750 Ft)

A legjobb előétel! Ropogós és ízletes. Tök jó, hogy nem egy egyszerű krumpli vagy tészta a csipegetni való.

Sashimi - lazac, ponzu, dinnye (3890 Ft)

A ponzu egy citrusalapú szósz, amelyet gyakran használnak a japán konyhába, és ami megadja a kellő savasságot az ételnek.

Mellé friss lazac, tökéletesen édes dinnye és puha avokádó társult. Kell ennél több? Nekem ez volt az abszolút top!

Dendeng Balado - marhaoldalas, paprikák (3550 Ft)

Húsimádók élni fogják. Egy kókuszos rizs és egy kimchi még elkelhet mellé.

Hoi - feketekagyló, sárga curry, udon tészta (3490 Ft)

Az étlap egyetlen igazi comfort foodja, de kagylóval bolondítva. Amúgy a kagyló elhagyásával remek vega opció is!

Pad pak - zeller, karfiol, tofu, brokkoli, ananász (2550 Ft)

Sokféle zöldség és gyümölcs keveredik egy hűvös raguban. Teljesen összezavarja az ember ízlelőbimbóit, és ez jó!

Ez az az étel, amiért érdemes elhagyni az ismeretlent.

Szezámgolyó, maracuja, dohányos madártej (1490 Ft)

Én bírom a madártejet is, de ez level up!

És szót kell ejtenünk a koktélos, gin-tonicos vonalról is, mert minőségi és változatos a kínálat.

A liofilizált gyümölcsök, az esszenciák és a bitterek is helyben készülnek.

Csak meg kell találni az ízlésünknek megfelelő kreációt.

Sunset addict - rum, gin, vadbarack, füstös ananász, vérnarancs (3690 Ft) és Kyoto fizz - Ki No Bi gin, ázsiai citromfű, zöld tea (3490 Ft)
Midnight Rose - Hendrick's Mid Summer, folyékony virágok (4290 Ft) és Spicy Generation - Tres Generaciones tequila, chili, koriander, lime (3490 Ft)
Hanoi Sour - Roku gin, krémes-mézes gyömbér, maracuja, tojásfehérje (3490 Ft)

A Badhanna izgalmas irányba indult el, és ha a közönség bizalmat szavaz nekik, szerintem szép jövő állhat előttük. Budapesten ázsiai ételekkel játszani még mindig nem szokványos dolog. Kívánjuk nekik, hogy legyenek merészek!

Badhanna

Nyitvatartás: hétfőtől vasárnapig, 17:00 - 0:00

Cím: Hercegprímás u. 18

A Facebook-oldalukat ide kattintva éred el.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


GASZTRO
Belekóstoltunk a 110 éves Béke Hotel kínálatába
A Zsolnay Kávéházban gyertyafényes, élőzenés vacsoraélményben is lehet részed.

Link másolása

1913 májusában nyitotta meg kapuit a Nagykörút legendás szállodája, a Radisson Blu Béke Hotel (akkori nevén Britannia Szálló). Így 2023-ban már kereken 110 éves születésnapját ünnepli a hotel.

Egy évszázad alatt természetesen rengeteg minden változott, de a Béke Hotel a mai napig klasszikus eleganciát sugároz. És míg a hotel elsősorban az átutazóké, a földszinten található Zsolnay Kávéház abszolút nyitott a budapesti közönségre is.

Ide bármikor érdemes betérni egy kávéra, egy délutáni teára, egy sütire, vagy éppen egy gyertyafényes vacsorára.

A Kávéház a 80-as évek óta forrt össze a Zsolnay manufaktúra porcelánjaival. Ezek a szépségek nem csak a tálalásnál kerülnek elő, hanem az enteriőrben is megjelennek, plafonról lógó kannák formájában. Nincs is ennél tökéletesebb helyszín egy teadélutánra!

Izgalmas angol-magyar fúziónak hat, és abszolút megadja az alaphangulatot.

A péntek esti élményt élő hárfaszó fokozza, szombaton pedig szintén élő zongoraszó mellett lehet élvezni az italokat és ételeket.

Mi szombat este tértünk be ide, és a lágy zenei aláfestés nagyban hozzájárult ahhoz, hogy jóval kényelmesebb tempót diktáljunk, hogy lelassuljunk kicsit.

Az à la carte étlapról rengeteg opció közül lehet választani. Klasszikusok, szezonális ajánlatok, nemzetközi- és zónaételek is találhatóak rajta szép számmal.

Utóbbi méretéből adódóan inkább egy színházi előadás előtti, megbeszélés közbeni életmentő lehet. De a minden szezonban másképpen készülő töltött káposzta már a nagyobb étkűeknek is kedvező ajánlat.

Ha pedig valami romantikusabbra vágyik az ember, előre foglalható, fix menüsoros gyertyafényes vacsora is elérhető. Október 16-tól az étlappal együtt ez a menü is megújul majd.

(Most még az előző menüsorra tudtok foglalni. Érdemes lehet akár arra is benevezni a váltás előtt.)

Gyertyafényes vacsora

A 3 fogást a következő lista elemeiből válogathatjuk össze:Előételek, levesek:

Tanyasi jérceleves házi tésztával

Póréhagymás csicsókakrémleves

Hortobágyi palacsinta - csirkehús, tejfölFőételek:

Rakott burgonya, mangalica kolbásszal házi káposztasalátával

Csirkecombpaprikás vajasgaluskával, kapros-tejfölös uborkasalátával

Tejfölös vargánya kapros túrógombóccal

+egy választható sütemény

A vacsora ára: 9 990 Ft, mely nem tartalmazza a 12%-os szervízdíjat.

Mi ez alkalommal magunk válogattuk össze a vacsoránk elemeit. A tradicionális brassóitól és borjúpaprikástól kezdve, a vaníliás kacsamájon keresztül, egészen a grillezett királyrákig jutottunk.

Ebből is látszik, hogy a Tóth Zoltán által vezetett konyha mennyire sokszínű és változatos, és nem csak a magyaros elemekbe kapaszkodik.

Az sós és édes ételek között tartottunk egy leheletnyi gin-tonic szünetet. Hiszen a Zsolnay Kávéház bárpultjánál este 11-ig finom italokból sincs hiány.

Megkóstoltuk azt a Búzavirág gint, ami idén két arany csillagot kapott a Great Taste Awards-on.

A Zsolnay porcelán üveg mellett az ital virágos íze is lenyűgöző.

A Kávéház évtizedek óta híres arról, hogy a remek kávé mellé helyben készült süteménykölteményeket is kínál.

Estére persze már nem feltétlenül található meg az összes típus a pultban, így a hely sztársüteményéről ezúttal mi is lemaradtunk. Ha ti nem akartok így járni, és van lehetőségetek előre tervezni, ebből tetessetek el egyet magatoknak:

The Globe: Lágy kókuszkrém karamellizált ostya csészébe töltve, egzotikus gyümölcsökből készült raguval. Rajta kókuszos tésztakorongon pihenő kalamondrin golyó ül, melyet fehércsokoládé kupola zár magába. A kupolát egy narancsvirág szirma díszíti.

A The Globe nevű desszert születését a kávéház iparművészeti kincse, az 1930-as években Haranghy Jenő által készített üvegkupola inspirálta.

A Zsolnay kávéház desszertjei alapvetően a francia vonalat képviselik, de természetesen a magyar klasszikusoknak is maradt hely.

Eszterházyt, Somlóit vagy Dobos tortát éppúgy kóstolhatunk, mint tökéletes Puncs minyont.

Jó hír, hogy a monodesszertek egy része a speciális étkezési igényeknek is megfelel. Répacukor helyett nyírfacukorral, laktózmentesen és gluténmentesen készülnek.

A mi kedvencünk végül a karamell-étcsokis tortácska lett, amit a körtepüré tesz még különlegesebbé. Méretéből adódóan egy előétel és egy főétel után már küzd vele az ember rendesen, de szerencsére a desszerthez úgyis külön gyomrunk van.

Ha ti is vágytok a klasszikus éttermi élményre egy történelmi helyen, látogassátok meg a Zsolnay Kávéházat a hét bármelyik napján!

Cím:

1067 Budapest, Teréz körút 43.

Nyitva tartás:

H - V 10:00 - 23:00

www.zsolnaycafe.hu

Link másolása
KÖVESS MINKET:

GASZTRO
A Rovatból
Megkóstoltuk az Ország Burgerét
Spoiler: Eszméletlenül finom lett!

Link másolása

Szeptember első hétvégéjén rendezték meg a 3. Szaft 'N Burger versenyt Debrecenben, ahol kihirdették a 2023-mas Ország Burgere cím nyertesét.

A győztes hamburgert Józsa Ádám készítette, így az elismerés és a vándorkupa ezúttal Szolnokra, a Beer & Burgershez került.

Ez a burger Alabama néven évek óta megtalálható az étterem kínálatában, így egy kisebb utazást én is örömmel vállaltam érte. A helyen Ötvös Béla tulajdonos fogadott, és nagy örömmel készített el a nyertest.

Az étterem több részből áll. Van két beltéri terem, ahol helyet foglalhatunk, és egy nagy kerthelyiség, különböző hangulatú zugokkal. Még egy gyereksarok és egy tündérkert is helyet kapott benne.

A Beer & Burgersnek van két másik egysége is. Az egyik szintén Szolnokon (Tószegi út 8.), a másik Törökszentmiklóson.

A fő konyha viszont itt található, a Mártírok útja 43 szám alatt. Itt készítik elő a zöldségeket, a szószokat és mindent, amire szükség lehet a többi egységben is a gördülékeny munkához.

A tulajdonos a vendéglátós szakmák közül nagyjából az összeset kitanulta, és 2019-ben nyitotta meg az első Beer & Burgers éttermet.

A motiváció egészen egyszerű volt: szeretett volna egy igazán jó hamburgert enni a környéken.

Még a nyitás évében egy vakkóstoló követően felkerültek a Big 7 Travel listájára. Az Ország 25 legjobb hamburgerezői közül a 15. helyen szerepeltek.

 

Ötvös Béla tulajdonos a vándordíjjal

A győztes: Alabama burger

Béla szerint a legfontosabb, hogy a hamburgerben egyszerre több íz is megjelenjen, és ezek jól harmonizáljanak egymással.

Legyen kicsit csípős (de ne túl csípős), legyen édes és sós egyszerre, és a puha buci, meg a szaftos húspogácsa mellett roppanós, friss részek is kerüljenek bele.

A húspogácsa a versenyt is támogató Hortobágy Angustól érkezik. Ez az egyik, ha nem a legmagasabb minőségű húspogácsa a magyar piacon.

A szószokat és minden más elemet saját maguk készítenek, egyedül a bucit jön egy helyi pékségből, de ennek a receptjét is együtt kísérletezték ki.

Az Alabama Burger az alábbi összetevőkből áll:

sokmagvas buci, almás-újhagymás káposztasaláta, angus marhahúspogácsa, cheddar sajt, dupla bacon, házi fehér BBQ szósz, kandírozott jalapeno paprika.

A grillező ezúttal az én tiszteletemre lett beizzítva, de jó idő esetén, tematikus hétvégék alkalmával is előkerül.

Kóstolás után én is meggyőződhettem róla, hogy az első hely abszolút megérdemelt volt.

Az alap elemek, mint a hús és a buci top minőségűek, de az igazi csavart a karamellizált, ecetes jalapeno adja.

Édeskés, savanykás, és pont csak egy pici tüzességet ad hozzá az egészhez.

Tekintélyes adag. Körettel a nagyobb étkűeknek is tökéletesen kielégítő lehet.

Ára 3390 Ft. Menüben fűszeres steakburgonyával, coleslaw és áfonyás lilakáposzta salátával 3890 Ft.

A Beer & Burgers ráadásul az a hely, ahol mindenki találhat kedvére valót. A hamburgerek mellett grillezett és tépett húsos kombinációk és még vegetáriánus falatok is akadnak. Nem is beszélve a széles italkínálatról, köztük a kézműves sörökről.

Egy utazást bőven megér. A szolnokiakra meg picit most irigyek vagyunk!

www.szolnokburger.hu

Link másolása
KÖVESS MINKET:


GASZTRO
A Rovatból
Különleges sütemény lett idén Budapest desszertje, a zsűrizés anonim módon zajlott
Horváth Eszter, a Sugar Design Cukrászda tulajdonosa elmondta, hogy a cukrászverseny 2022-es győztese által választott idei két kötelező alapanyag a feketeribizli és a tonkabab volt.

Link másolása

A Sugar Design Cukrászda feketeribizlis-tonkababos-feketeszezámos süteménye lett idén Budapest desszertje, amely először az Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolható meg péntektől vasárnapig a Szent István-bazilika előtt.

Az Édes Napok Európa egyik legnagyobb csokoládé és édesség tematikájú szakvására; a Szent István-bazilika előtt több mint negyven kiállító édességeivel találkozhat a közönség - mondta el a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség (Csésze) keddi budapesti sajtótájékoztatóján Rebrus Csaba, a Csésze elnöke, az Édes Napok főszervezője.

Mint kiemelte,

a rendezvény legfontosabb célkitűzése, hogy segítse a magyar cukrászatok, édességmanufaktúrák megerősödését, népszerűsítését. Az a szándékuk, hogy erősítsék a minőségi édességfogyasztás kultúráját és a tömegáruk mellett a különleges hazai produktumokra fókuszáljanak

- jegyezte meg.

Ehhez a célhoz járul hozzá a Budapest desszertje cukrászverseny is. "Nem tudjuk ugyanis elfogadni, hogy a vendéglők étlapjairól elkopjanak a magyar desszertek" - fogalmazott a főszervező.

Rebrus Csaba hangsúlyozta, hogy a zsűrizés anonim módon zajlott, a bírálók is csak a pontszámok összesítése után ismerték meg a győztes kilétét.

A zsűri által kiválasztott sütemény hagyományosan az Édes Napokon debütál minden évben, így a készítők rögtön visszajelzést kaphatnak a fogyasztóktól - tette hozzá.

Horváth Eszter, a Sugar Design Cukrászda tulajdonosa elmondta, hogy a cukrászverseny 2022-es győztese által választott idei két kötelező alapanyag a feketeribizli és a tonkabab volt.

Süteményüket alul feketeszezámos piskóta alkotja, amelyet feketeribizlis puha zselével töltöttek be, erre tonkababos, áfonyás feketeribiszke mousse kerül belga étcsokoládé ganache-sal és ropogós krokantpralinéval. Mivel a feketeribizli igen aromás és savas gyümölcs, ezért áfonyával párosították, amelyhez nagyon jól passzol a tonkabab

- mutatta be az édességet.

Mint hozzátette, Vaslóczki Orsolyával, a Sugar főcukrászával együtt Japánban kóstoltak először feketeszezámos süteményt, és azonnal beleszerettek az ízébe. A szezám jól harmonizál a savas gyümölcsökkel, ezért választották a piskótához, amelyhez liszt helyett pirított feketeszezámot használtak, a piskóta így gluténmentes lett.

Horváth Eszter kiemelte a desszerthez felhasznált, 65 százalékos kakaótartalmú különleges bio étcsokoládét, amely Madagaszkár északi részén, tamarindfák között termesztett kakaóbabokból készül, és egyedülállóan gyümölcsös ízjegyekkel rendelkezik.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


GASZTRO
Hatalmas gasztrosiker: 11 Michelin-csillagot és 59 ajánlást zsebeltek be idén a hazai éttermek
Egyre több díjat kapnak a magyarországi éttermek a világhíres gasztrokalauztól.

Link másolása

Megőrizték Michelin-csillagjaikat és minősítéseiket a magyar éttermek, sőt újak is csatlakoztak a tavaly elismerést szerzők közé. A MICHELIN Guide új magyarországi kiadásában továbbra is két 2 Michelin-csillagos és hét 1 Michelin-csillagos étteremet találhatunk, míg a tavalyinál 14-gyel több, összesen 59 étterem kapott Michelin-ajánlást. Emellett nőtt a Bib Gourmand minősítést kiérdemlő, valamint a Zöld csillagos éttermek száma is. Országszerte 75 étterem került be idén a francia kalauz ajánlójába.

Az újabb nemzetközi siker tovább erősíti hazánk vezető kulináris desztináció szerepét Közép-Európában, és egyúttal azt üzeni a nagyvilágnak, hogy Magyarország gasztronómiájának felfedezése megér egy utazást

– írja a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Tavaly először közölt az hazánk egészéről étteremlistát a MICHELIN Guide, amivel immár az egész ország konyhaművészeti kínálata világszerte felkerült a vendégek gasztrotérképére. A most megjelenő második országos értékelésnél a tavalyinál is több, összesen 28 budapesti és 47 vidéki éttermet ismertek el.

Az előző évben Michelin-csillagot, vagy minősítést szerző éttermek mindegyike bekerült idén is a válogatásba, ugyanakkor 14 új étterem sikerének is örülhetünk. A tesztelést végző ellenőrök ítélete alapján további 8 budapesti és 6 vidéki vendéglátóhely teheti ki ezentúl a Michelin-ajánlást hirdető táblákat.

A fenntarthatóság is egyre fontosabb hívószó a turizmusban, ezért is jelentős, hogy tavalyhoz képest tovább emelkedett a Zöld csillagos vendéglátóhelyek száma is, így idén összesen 5 étterem büszkélkedhet ilyen minősítéssel országszerte. A tavalyi rangsorhoz új belépőként csatlakozott a szigligeti Villa Kabala. A zöld csillaggal az alapanyag-beszerzéstől kezdve a lokális és szezonális termékek alkalmazásán át a hulladékkezelésig a konyhai-éttermi munka minden aspektusát díjazza a MICHELIN. A nagyszámú minősítés eredményeként hazánk Közép-Európa egyik meghatározó gasztronómiai központjává vált, megelőzve Csehországot, Lengyelországot, Horvátországot és Szlovéniát is.

Az első vidéki 2 Michelin-csillagos étteremben, a tatai Gourmet Platánban nemcsak az érdeklődés ugrásszerű növekedését tapasztalták az elmúlt évben. Megjelent egy nyitottabb, merészebb „műértőbb” közönség is, akik kifejezetten az étterem kedvéért látogatnak a városba. A helyi és környékbeli szolgáltatókkal, attrakciókkal összefogva kínált programcsomagjaik pedig a helyi vállalkozások forgalmát is élénkítik.

A tekintélyes nemzetközi elismerések forgalomösztönző hatását a tavaly 2 Michelin-csillagot szerzett budapesti Stand tapasztalatai is megerősítik, ahová azóta a tulajdonos elmondása szerint több hétre előre lehet csak asztalt foglalni. Ráadásul megszűntek a munkaerő gondjaik is, ma már válogathatnak a szakemberekben, akik nemritkán külföldről keresik meg őket.

A Michelin-csillagok és tányérok, Bib Gourmand jelölések növekvő száma fontos jelzés egyúttal a feltörekvő, ifjú hazai szakácstehetségeknek, és a még csak pályaválasztásukat fontoló fiataloknak arra, hogy szakmai fejlődésük itthon is biztosított, és a turizmus hosszú távon is vonzó szakmai kihívásokat kínál számukra.

A MICHELIN Guide francia étteremkalauz több mint százéves múltra tekint vissza. Fennállása óta világszerte több mint 40 desztinációban, mintegy 30 000 létesítményt értékelt a kiemelkedő minőséget helyezve előtérbe. Ennek is köszönhető, hogy a mai napig ez számít az egyik legrangosabb gasztronómiai elismerésnek.

A MCHELIN Guide National Selection of Hungary 2023. évi díjazottjai:

Két MICHELIN-csillag:

  • Platán Gourmet, Tata
  • Stand, Budapest

Egy MICHELIN-csillag:

  • Babel, Budapest
  • Borkonyha Winekitchen, Budapest
  • Costes, Budapest
  • essência, Budapest
  • Rumour, Budapest
  • Salt, Budapest
  • 42, Esztergom

BIB Gourmand:

  • Anyukám Mondta, Encs
  • Casa Christa, Balatonszőlős
  • Kistücsök, Balatonszemes
  • Macok, Eger
  • Morzsa, Pécs (új)
  • Mór24, Balatonfüred
  • Sparhelt, Balatonfüred

Zöld csillag:

  • Almalomb, Hosszúhetény
  • Graefl Major Kétútköz, Poroszló
  • Onyx Mühely, Budapest
  • Salt, Budapest
  • Villa Kabala, Szigliget (új)

Különdíjak:

Welcome and Service Award: Terjék Petra és Fölföldi Péter (Villa Kabala, Szigliget)

Sommelier Award: Rácz Imre (Spago by Wolfgang Puck, Budapest)

Young Chef Award: Zaida Zincenco (Zincenco Kitchen, Budapest)

Ajánlott éttermek (Tányér):

Idén először ajánlást elért éttermek:

  • Bobajka, Tarcal
  • Botanica, Dánszentmiklós
  • Csopaki Resti by Laurel, Csopak
  • FLAVA, Budapest
  • Fricska 2.0, Budapest
  • GÓRÉ, Kisharsány
  • MoszkvaTéЯ Bistro, Budapest
  • NOON, Balatonfüred
  • Piac 42, Esztergom
  • SHO, Budapest
  • Solid, Budapest
  • Tati, Budapest
  • White Salon, Budapest
  • Zincenco Kitchen, Budapest

Megőrizte ajánlását:

  • 67 Sigma, Székesfehérvár
  • 84 Bisztró, Kapolcs
  • A Konyhám Stúdió 365, Fonyód
  • Alabárdos, Szeged
  • Alkimista Kulináris Műhely, Szeged
  • Almalomb, Hosszúhetény
  • Arany Kaviár, Budapest
  • Avalon, Miskolc
  • Clarisse, Tura
  • Costes Downtown, Budapest
  • FELIX Kitchen & Bar, Budapest
  • füge, Tihany
  • Graefl Major Kétútköz, Poroszló
  • Hoppá! Bistro, Budapest
  • Horgonyzó Kisvendéglő, Tiszalök
  • Hosszú Tányér, Hosszúhetény
  • IKON, Debrecen
  • Kővirág, Köveskál
  • Kreinbacher Birtok, Somlóvásárhely
  • LAMAREDA, Győr
  • Laurel, Budapest
  • Lokal47, Kéthely
  • Mák, Budapest
  • Morzsa, Pécs
  • Natura Hill, Zebegény
  • Neked Főztem, Zánka
  • Nobu Budapest, Budapest
  • Onyx Műhely, Budapest
  • Öreg Prés, Mór
  • Pajta, Őriszentpéter
  • Pasztell, Budapest
  • Platán Bisztró, Tata
  • Rézmozsár, Kiskunhalas
  • Rókusfalvy Fogadó, Etyek
  • Rutin, Budaörs
  • Sauska 48, Villány
  • Spago by Wolfgang Puck, Budapest
  • St. Andrea, Budapest
  • Stand25 Bisztró, Budapest
  • Textúra, Budapest
  • Tihanyi Vinarius, Tihany
  • Umo, Budapest
  • Végállomás Bistro&Wine, Miskolc
  • Víg Molnár Csárda, Csopak
  • Villa Kabala, Szigliget
  • Zelna Borbár és Vinotéka, Balatonfüred
  • Zip’s, Miskolc

Link másolása
KÖVESS MINKET: