Garda-fesztivál Tihanyban: ilyen a Balaton-felvidék egyik legnagyobb őszi eseménye
Termelői piaccal, tradicionális magyaros halételekkel, finom borokkal, zenével, édességekkel, forró italokkal is várnak.
Fotók: Rostásy Szabó Mihály - szmo.hu
2018. november 18.


Több mint egy évtizede rendezték meg az első fesztivált, azóta Tihany egyik leglátogatottabb őszi programja lett a Garda Fesztivál. A szervezők célja, hogy tisztelegjenek a település halász múltja előtt.

A hagyományőrzésnek és a gasztronómiának is fontos szerep jut a fesztiválon. Tartanak látványhalászatot, halászléfőző versenyt, sok művész is fellép, és díszvendég település is van minden évben.

Az idei Gardália is tartogat érdekességeket, vasárnap például a Pogány Madonna filmet idézik meg, be lehet majd jutni számos helyszínre, ahol a filmet forgatták.

Hogy miben rejlik a Gardália sikerének titka? Talán abban, hogy igazi „tihanyi” rendezvény, mint ahogy a garda hal is „tihanyi” hal - írták a szervezők.

Bővebb információk ITT.

Az idei fesztiválon szombaton volt nosztalgia sétahajókázás a Tihanyi Kúthoz, a garda „vermelőhelyéhez”, megkoszorúzták a Garda-szobrot, a gardát és az újbort dr. Korzenszky Richárd megáldotta a Tihanyi Bencés Apátságban, és több mint kétszáz borlovak érkezett az ország különböző helyszíneiről a félszigetre.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x