_MG_21446
Fűszeres trüffel házilag
Bármennyire is furcsa, de ez a rozmaringos csokoládé nagyon jó.
Kávé és Csokoládé blogon
2013. június 08.


Hozzávalók:

3 db babérlevél

2,5 dkg rozmaring

30 dkg tejszín

27,5 dkg étcsokoládé, minimum 65 százalékos

egy nagyobb csipet só

kakaópor vagy a kakaós golyócskák a trüffelek bevonásához

A tejszínt felforraljuk, majd belerakjuk a babérleveleket és a rozmaringot. Letakarva hagyjuk állni körülbelül 30 percet. Közben megolvasztjuk a vízfürdőn a csokoládét. A víz a lábosban csak csendben gyöngyözzön, ha nagyon forr, akkor túlmelegszik a csokoládé.

Amikor eleget hagytuk kivonatolódni a fűszereket leszűrjük a tejszínt, majd egy pici lábosba vagy egy serpenyőbe tesszük és kicsi lángon újra felforraljuk. Mikor felforrt lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a sót és apránként az olvasztott csokoládét.

_MG_21445

Szobahőmérsékleten hagyjuk 4 órán át, majd a hűtőbe tesszük 5 órán keresztül.Amikor letelt az idő, akkor golyókat formázunk belőle és beforgatjuk kakaóba vagy bármibe. Lehet például kekszet a morzsáira törni és abba beleforgatni vagy bármibe, ami látványos és illik a csokoládéhoz.

Ha megkóstolnád, akkor nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:




Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
Delfin vagy mamut? Bizarr csőrös és bundás lényt találtak az orosz távol-keleti partoknál
x