hirdetés
paradicsom-pixa-1000x667.jpg

Fürtösparadicsomot hív vissza a Lidl - ha ilyet vettél, ne edd meg!

Túl sok érésszabályozó került a paradicsomba, ezért azt kérik, vidd vissza valamelyik Lidl üzletbe.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 14.


hirdetés

Elővigyázatosságból visszahívja a Hódkertész Kft. lédig Fürtösparadicsom termékét a Lidl, amelyet január 8. és január 10. között lehetett kapni az üzletekben - közölte a Lidl.

A visszahívás oka, hogy a termékben a Lidl saját minőségellenőrzési vizsgálatai során határérték feletti érésszabályozó szermaradványt mutatott ki.

Az áruházlánc arra kéri a vásárlókat, hogy amennyiben a fenti termékből vásároltak, ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza bármelyik üzletükbe. A vételárat – a vásárlást igazoló nyugta nélkül is – visszatérítik.

A termékvisszahívás kizárólag a 2020.01.08. és 2020.01.10. közötti időszakban értékesített lédig kiszerelésű Fürtösparadicsom terméket érinti. A Lidl által forgalmazott más paradicsomra és más zöldség-gyümölcs termékre a visszahívás nem vonatkozik.

A Hódkertész Kft. elnézést kért az okozott kellemetlenségért.

hirdetés

Címkép: illusztráció (Pixabay)


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
halalra-vert-no-angyalfold.jpg

Alvó hajléktalannak nézték a halálra vert anyukát, órákig mindenki elment mellette

Kisfia is gyászolja a 33 éves nőt, aki a jobb élet reményében költözött Budapestre.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 17.


hirdetés

Mi is megírtuk, hogy holtan találtak egy nőt Budapesten, a XIII. kerületben, a Népfürdő utcában.

A rendőrség megállapította, hogy olyan durván bántalmazták, hogy belehalt a sérüléseibe.

A Blikknek a történtek után nyilatkozott egy szemtanú, aki azt állította, hogy már jóval a rendőrség és a mentők megjelenése előtt látta a földön fekvő holttestet. Azt mondta:

"Minden egyes nap arra sétálunk el, ahol megtalálták a nőt, és mi láttuk is a földön fekvő embert már tegnap délben, de annyira be volt takarózva, hogy a feje búbja sem látszott ki. Biztosak voltunk benne, hogy csak alszik"

hirdetés

A lapnak azt is elmondta egy szemtanú, hogy nem tapasztaltak gyanús dolgokat. A környékbeli irodaházak dolgozói pedig gyakran látnak hajléktalanokat a Duna melletti parkban, ezért nem tűnt fel nekik a földön fekvő nő. Csak akkor tűnt fel nekik a dolog, amikor sorra jöttek a mentők és a rendőrök.

A Blikk megszólaltatta az áldozat egyik ismerősét.

Ő azt mondta, hogy a nő néhány éve a jobb élet reményében érkezett Budapestre.

Tartotta a kapcsolatot a távol élő családjával, és amíg a nő igyekezett munkát találni Budapesten, otthon a 10 éves kisfiára a gyerek édesapja vigyázott. Az ismerőse szerint végtelenül jó szívű és szerény fiatal nő volt, aki sosem kért, mindig mindenkinek csak adni akart.

"Lapunk úgy tudja, az édesanyának nem volt mobiltelefonja és a Facebook-fiókját is csak ritkán használta" - írja a Blikk. "A családjával inkább személyesen találkozott, amikor vidékre utazott hozzájuk, igyekezett megnyugtatni őket, hogy minden rendben van vele. Senki nem tud arról, hogy rossz társaságba keveredett volna, de tény, hogy a fiatal nő féltette a magánéletét, senki nem ismerte a barátait, és nem tudták, hol, kivel lakik, hiszen erről nem számolt be részletesen."

A lap szerint a nő Budapesten szűkösebb körülmények között élt, de vidéken saját kertes háza volt, azt tervezte, hogy nemsokára visszaköltözik.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
lovas-rendorok-police-kep-1000x667.jpg

Kutyás és lovas rendőrök járják Nógrád megyét

Erdőkben és mezőkön is megjelennek a Készenléti Rendőrség járőrei.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 16.


hirdetés

A Készenléti Rendőrség kutyás és lovas járőrei január 10-től január 31-ig teljesítenek szolgálatot a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén - közölte a police.hu.

A megyében a kutyákkal, valamint lóháton szolgálatot ellátó rendőrök elsősorban a kocsival nehezen megközelíthető helyeket, így az erdőket, illetve az oda vezető közutakat, hétvégi házas övezeteket és gyümölcsösöket járják be.

Jelenlétük fő célja, hogy növeljék a lakosság szubjektív közbiztonságérzetét, javítsák a helyi rendőri erők reagálóképességét, és megelőzzék, vagy megszakítsák a jogsértő cselekményeket.

A lakosság a lovas és kutyás rendőrökkel az eddigi időszakban Szécsény és Salgótarján város rendőrkapitányságainak illetékességi területén találkozhatott, de a jövőben a megye más területén is látnak majd el szolgálatot.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
kekvillogo-1000x667.jpg

Húsz és tizennyolc év fegyházat kaptak a siófoki vállalkozó gyilkosai

Harmadik társukat hat év fegyházra ítélték.
MTI - szmo.hu
2020. január 16.


hirdetés

Nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt

jogerősen húsz és tizennyolc év fegyházbüntetésre ítélte csütörtökön a Pécsi Ítélőtábla azt a két férfit, aki 2014-ben megölt és kirabolt egy vállalkozót Siófokon.

Egyikükre, aki többszörös visszaeső, húsz év fegyházat szabott ki első fokon a Zalaegerszegi Törvényszék 2018 őszén. A másik elkövetőt - az elsőfokú ítéletet két évvel súlyosítva - a táblabíróság tizennyolc év fegyházra ítélte. Harmadik társukat bűnsegédként elkövetett rablás miatt hat év fegyházra ítélték.

A Pécsi Ítélőtábla közleménye szerint a három férfi 2014 augusztusában egy siófoki vállalkozó kirablására készült. Ketten egy-egy fémcsövet magukhoz véve indultak el a férfi lakásához, a harmadik társuk pedig a háztól nem messze leállította az autót és fedezte őket.

Amikor a vállalkozó, aki előzőleg összegyűjtötte üzleteinek bevételét, kiszállt háza udvarán az autójából, az addig rejtőző két férfi odalépett hozzá. Egyikük a vasrúddal nagy ütést mért áldozata fejére, aki a földre esett és perceken belül meghalt.

hirdetés

A két férfi a siófoki vállalkozó nadrágját, a benne lévő 1,2 millió forinttal és egy mobiltelefonnal együtt elvitte, majd a pénzt hármuk között elosztották.

Az egyik férfi másnap tudta meg, hogy áldozatuk meghalt. Ekkor egy korábban rendőrként dolgozó ismerősének úgy mondta el a történteket, hogy az általa tervezett rablás során az elkövetők a megbízást túllépve megölték a sértettet. Az ismerős megosztotta a hallottakat korábbi felettesével, aki értesítette a nyomozóhatóságot. Ezután fogták el a vádlottakat.

A jogerős ítélet értelmében csak a hat év fegyházra ítélt férfi bocsátható feltételes szabadságra, büntetése kétharmadának letöltése után.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
lonyaytuz.jpg

Hatalmas tűz a Lónyay utcában: egy idős asszonyt az erkélyről mentettek meg a tűzoltók

Az emeleti lakás teljes terjedelmében égett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 16.


hirdetés

Egy II. emeleti lakás gyulladt ki délután a IX. kerületi Lónyay utcában. Egy idős nő az erkélyre menekült a lángok elől, de már ott is alig kapott levegőt. Így várta a segítséget.

A helyszínre 11 gépjárművel több mint 30 tűzoltó vonult ki.

Ők végül az RTL Híradó kamerája előtt hozták le az asszonyt egy daruval, a mentők pedig kórházba vitték.

Részleteket itt láthatsz:


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!