hirdetés
fulop-herceg-penny-romsey.jpg

Fülöp herceg nehezen tudta elfogadni felesége uralkodóvá válását, és több viszonya is lehetett

Az sosem volt titok, hogy szereti a szép nők társaságát, de viszonyt senkivel sem sikerült bebizonyítani. Most az életrajzírója árult el róla pikáns részleteket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 13.


hirdetés

Exkluzív részletek derültek ki a Fülöp herceg életéről szóló könyvből - írja a Daily Mail. Kiderül többek között, a Fülöp herceg hűségéről alkotott kép viszonylag árnyalt, és egyértelművé válik, hogy nem rajongott mindig azért, hogy felesége a Brit Birodalom uralkodója.

A könyv felidézi a pillanatot, amikor a fiatal Fülöp megtudta, hogy nejéből Nagy-Britannia királynője lesz.

„Teljesen földhöz vágta a dolog, mintha egy világ omlott volna össze benne” - emlékezett vissza a barátja, Mike Parker, aki a királyi párral volt a kenyai vadonban, amikor VI. György váratlan halálának híre eljutott hozzájuk.

„Azonnal látta, hogy élete - illetve közös életük - addigi idillje véget ért. A történtek súlya és a következmények súlyossága egyszerűen sokkolta”

- állítja Pamela Mountbatten, Erzsébet királynő sógornője.

hirdetés

Később egy interjúban maga Fülöp is elmondta, hogy amint visszatértek Angliába, rögtön tudta, hogy felesége mellett immár csak mellékszereplő, és élete örökre megváltozott. Emiatt egyébként Erzsébet uralkodásának első hónapjaiban pszichológus is kezelte, érzelmi sokkban volt. Apró dolgok is irritálni kezdték: nem bírta például elviselni azt a dudást, aki minden reggel a királynő ablaka alatt játszott, és hamar elege lett abból is, hogy senki nem tud közvetlenül időpontot egyeztetni vele, csak a személyzeten keresztül.

További bosszantó tény volt, hogy királyi udvar szolgálói csak az uralkodóval álltak szóba, a herceget jobbára ignorálták. Szintén csapásként élte meg, mikor a tisztviselők úgy döntöttek, hogy születendő gyermekeiknek a Windsor nevet kell viselniük az apai Mountbatten helyett.

„Én vagyok az egyetlen férfi ebben az országban, aki nem adhatja a nevét a gyerekeinek”

- fakadt ki dühösen Fülöp herceg.

A helyzet az 1956-os Melbourne-i olimpia idején változott meg, sőt vett gyökeres fordulatot. Fülöp egy 40 ezer mérföldes körutat tett a Nemzetközösség országait érintve, ráadásul úgy, ahogy mindig is szerette: a tengeren hajózva. A királynő támogatta férje útját, remélve, hogy az talán majd kilendíti letargiájából.

Az utazás azonban nem várt fordulatot vett, amikor az újságok arról kezdtek pletykálni, hogy távolléte után a hercegnek viszonya lett egy másik nővel, akivel egy bírósági alkalmazott lakásán találkozgattak.

Ezt a történetet ugyan hamar rövidre zárták, mikor többször is mosolyogva jelentek meg feleségével egymás oldalán, de a pletykák csak sokasodtak, hamarosan újabb nőkkel, arisztokratákkal, színészekkel, sőt távoli rokonokkal is hírbe hozták.

Abban minden életrajzírója egyetért, hogy Fülöp herceg imádta a szép nők társaságát - még ha konkrét viszonyt egyikükkel sem sikerült bizonyítani. A sármos herceg nem élt épp szerzetesi életet: legendás volt arról, hogy társasági eseményeken általában a legvonzóbb nőkkel kezdett beszélgetésbe, és gyakran táncolt férjezett asszonyokkal - egy közeli hölgybarátja szerint egyébként félelmetesen jó ritmusérzékkel.

Sarah Bradford, nagy tekintélyű életrajzíró állítja, hogy a pletykáknak volt alapja, és Edinburhg hercegének bizony voltak viszonyai más nőkkel. Például a nála 25 évvel fiatalabb abercorni Sacha hercegnővel. A vele kapcsolatos találgatások akkor kaptak szárnyra, mikor 1987-ben lefényképezték őket, amint a hercegen egy szál törülköző volt, és a nőt ölelgette. Bradford szerint

a királynő „nagy mozgásteret engedett Fülöpnek”, amit a herceg szerinte ki is használt.

Fülöp herceg utolsó nagy bizalmasa, aki hölgyként igen közel áll hozzá, a nála 32 évvel fiatalabb Penny Romsey, aki ma Mountbatten burmai grófnő. Amikor a királynő férje még versenyszerűen vezetett, együtt utazták be az országot, és Fülöp támogatta akkor is, amikor férje - egyébként Fülöp keresztfia - elhagyta egy divattervezőért. Még ma is igen szoros kapcsolat fűzi össze őket. Állítólag nagy szerepe van abban is, hogy legutóbbi balesete óta az uralkodócsalád 99 éves tagja végül felhagyott a vezetéssel.

Természetesen a jó baráti viszonynál többet ez esetben sem sikerült a hercegre és a grófnőre bizonyítani, de ez persze nem zavarta az újságírókat, hogy újabb és újabb pletykákat terjesszenek a két házas emberről.

2006-ban az akkor 85 éves Fülöp így reagált a különböző nőkkel való viszonyára utaló hírekre:

„Ami engem illet, minden alkalommal, amikor szóba elegyedek egy hölggyel, azt kezdik terjeszteni, hogy lefeküdtem vele - mintha egyébként nekik ebbe semmi beleszólásuk nem lenne. Az én koromban meglehetősen hízelgő persze arra gondolni, hogy valaki még vonzódik hozzám. De ettől persze még marhaság.”


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
lydiareid-1000x650.png

Éveken át bolondnak hitték a skót nőt, most kiderült, valóban üres a 45 éve halott kisbabája sírja

Bírósági utasításra exhumálták a sírt, és kiderült, hogy sosem feküdt benne senki. Az édesanya perel, és igazságot követel.
Fotó: BBC - szmo.hu
2020. szeptember 21.


hirdetés

Beperli a Skót Államügyészséget és egy temetkezési vállalatot is egy 75 éves asszony, miután 45 évvel fia halála után kiderült, hogy a sírhelye valójában üres - írja a Daily Record. A nő igazságot követel, és vissza szerezné kapni egyhetesen elhunyt fia maradványait.

Lydia Reid még 1975-ben, Edingburgban szülte meg kisfiát, Garyt, aki azonban egyhetes korában elhunyt. A nő már ekkor gyanította, hogy nem stimmel valami, a kórházban ugyanis megmutatták neki halott gyermekét, egy szőke hajú, kövérebb testet, ő viszont váltig állította, hogy a fia sötét hajú és vézna volt.

A nő szavait azonban senki nem vette komolyan, mondván, hogy szülés utáni depresszióban szenved, ráadásul a gyász is kínozza, azért nem ismeri fel a gyermekét, mert nem akarja elfogadni halálának tényét.

A kisfiú temetésén aztán Reid gyanúja tovább nőtt, ugyanis furcsán könnyűnek találta fia koporsóját. A gyanú azóta sem hagyta nyugodni, hiába gondolták őt a környezetében sokan bolondnak, és most, négy évtizeddel később úgy tűnik, hogy valóban neki volt igaza: három évvel ezelőtt sikerült elérnie, hogy exhumálják a koporsót, és törvényszéki orvosszakértő vizsgálja meg a maradványokat.

Azaz csak vizsgálta volna meg, ugyanis a koporsó üres volt, a szakértő szerint nem feküdt benne holttest, bomlásnak ugyanis nem volt jele.

hirdetés

Reid gyanúja tehát beigazolódott, most már azt akarja mindenáron kideríteni, hogy mi is történhetett fiával 1975-ben. A vizsgálat óta azonban továbbra sem történt előrelépés az ügyben, így most az exhumálás által szolgáltatott bizonyítékok fényében beperelte a Skót Államügyészséget és a fia temetését szervező céget, a Scotmid Cooperative Funeralst is - az utóbbitól 75 ezer fontot (majdnem 30 millió forintot) követel.

Az édesanya egyben azt is követeli, hogy a család kapja vissza a kisfiú maradványait, hogy végre eltemethessék.

A brit egészségügyi szolgálat (NHS) korábban felfedte, hogy 1970 és 2000 között több mint 6 ezer szövetmintát vettek különböző betegek szerveiből - köztük gyermekekből is -, Reid úgy véli, hogy a fia is köztük lehet, ugyanis több szülővel együtt az a gyanújuk, hogy engedély nélkül használtak fel gyermeki szerveket a kórházakban. Ezeket a mintákat követeli vissza, hogy végre a családi sírboltban nyugodhasson a fia.

A Skót Államügyészség megerősítette a lap kérésére, hogy valóban folyik a nyomozás az ügyben, ám nem kívántak kommentárt fűzni a témához a vizsgálatok miatt. A Daily Mail megkereste a skót temetkezési vállalkozást, ahonnan viszont nem érkezett válasz.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
calea_toxic_3_northfoto.jpg

Rendőrből domina: hét évig élt kettős életet egy 32 éves német nő

Napközben kihallgatta a prostituáltakat, este alkalmazta, amit hallott.
Fotók: Northfoto/mediadrumworld.com/Calea Toxic - szmo.hu
2020. szeptember 22.


hirdetés

Csak most vallotta be egy német rendőrnő, hogy hét évig kettős életet élt, írja a Yahoo! News. Miközben a duisburgi Sarah Keller nappal a prostituáltakat üldözte, éjszaka az elkapott szexmunkásoktól ihletet merítve dominaként dolgozott.

A tehetséges rendőrnő gyorsan kapaszkodott fel a ranglétrán, egészen 2011-ig, amikor az egyik barátjával részt vett egy fétisbulin. A fiatal nőt azonnal elbűvölte a BDSM és dominák világa.

Innentől kezdve a következő hét évben nappal rendőrruhában üldözte a bűnözőket, míg éjszaka latexruhát öltött, és a végzet asszonya lett.

A most 32 éves nő elmondása szerint mindig is vonzódott BDSM-hez, valójában ez volt az a dolog, ami hiányzott az életéből.

A rendőrnő az első bulitól kezdve különös hangsúlyt fektetett a prostituáltak és a szexmunkások kihallgatására, mert az ott hallottakat gyakran használta a titkos életében.

hirdetés

Hiába próbálta azonban őrizni a titkot,

egy idő után a kollégái rábukkantak a fotóira az interneten, még egy külön WhatsApp-csoportot is létrehoztak a képek küldözgetésére.

Később a mellplasztika, az élénkvörös körmök és a hangsúlyos smink egyre nehezebbé tették számára a rendőri munkát, ezért a leszerelés mellett döntött. A kihívó külső mellett már nem azok az értékek számítottak neki, mint a legtöbb kollégájának, vagyis kevésbé volt fontos számára a lakásvásárlás és a nyugdíj-megtakarítás. A gondolatait leginkább az kötötte le, hogy jól érezze magát a testében, és élvezze a szabadságot.

2017-es felmondása óta sokkal inkább a művésznevén ismeri a BDSM-világ az egykori duisburgi rendőrt. Calea Toxicnak csak az Instagramon több mint 26 ezer követője van. A fiatal domina számtalan magazin címlapján szerepelt már és több dokumentumfilmben is mesélt az életéről.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
vera_bunting_northfoto.jpg

Száz éve él ugyanabban a házban egy angol nő, ahova féléves korában költözött a családjával

Inkább nem ment férjhez, csak hogy ne kelljen elköltözni a szeretett házból.
Fotó: Northfoto/SWNS - szmo.hu
2020. szeptember 22.


hirdetés

Hathónapos korában költözött szüleivel és nővérével az angliai Ambleside-ban található házba 1921-ben Vera Bunting, akinek soha meg sem fordult a fejében, hogy elköltözzön, írja a Mirror.

Az idős néni így éppen a 100. születésnapját ünnepli abban a házban, ahol fél év híján az egész életében élt. Ráadásul még mindig attól a családtól bérli a három hálószobás épületet, akiktől annak idején az édesapja is.

Pedig többször is úgy volt, hogy férjhez megy, és elhagyja a házat, de végül mind a négy alkalommal kosarat adott a kérőknek, hogy "a világ legszebb helyén", a tóvidéken található városkában maradhasson.

A 100 éves néni a mai napig teljesen odavan a kétemeletes házért, melynek első szintjén található a hálószoba, ahol alszik, a másodikon pedig a fürdőszoba. Vera Bunting kora ellenére jó egészségnek örvend, és nem okoz gondot neki a gyakori lépcsőzés, de azért egy mosdót már kialakítottak a földszinten is.

Az angol hölgy nemcsak a házat élvezi, hanem a környék szerelmese is egyben. Bejárta a közelben található összes hegyet napos időben és hóban egyaránt.

hirdetés

A nyugdíjas varrónő testközelből nézhette végig a környék átalakulását. Gyerekkorában a házat erdők és mezők vették körül, ahol rengeteget játszott mára már elhunyt testvéreivel. Mostanra már rengeteg szomszédja van, miután sok ház épült az utcában.

Annak ellenére, hogy az egész életét ugyanabban a házban élte le, egyáltalán nem mondható, hogy bezárkózott volna.

Vera Bunting beutazta a világot: járt többek között Ausztráliában, Svájcban, Spanyolországban, Szardínián, Tunéziában, sőt, még Ferenc pápával is találkozott egyszer.

Bár a barátai nagy bulit szerettek volna csapni a kerek évforduló kapcsán, a koronavírus-járvány miatt erre most nincs lehetőség. A százéves néni így csak egy csendes délutánt tervez, egy kis autózással és ötórai teával.

Vera Bunting a hosszú és boldog élet titkát is elárulta a lapnak, ami szerinte nem más, mint a friss és tiszta levegő.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
fold_pixabay.jpg

Közelebb lesz a Földhöz egy aszteroida csütörtökön, mint néhány műhold

Csillagászati értelemben szinte súrolja a bolygót a 2020 SW csütörtökön.
Fotó: Pixabay/skeeze - szmo.hu
2020. szeptember 22.


hirdetés

Még pénteken fedezte fel a NASA azt az aszteroidát, ami nagyjából 27 ezer kilométeres távolságban húz majd el a Föld mellett csütörtökön, írja a Daily Star.

Ez a távolság csillagászati mértékkel mérve elképesztően közeli: a legtöbb időjárás-megfigyelő műhold nagyjából 36 ezer kilométeres magasságban van.

A 2020 SW névre keresztelt űrkőzet átmérőjét 4,3-9,7 méterre becsülik a tudósok. Az aszteroida felfedezése után azonnal felkerült a földközeli objektumokat (NEO) rögzítő listára.

Az aszteroida magyar idő szerint szeptember 24-én, csütörtökön 17 óra 18 perckor halad el a bolygónk mellett.

Nem ez lesz azonban az egyetlen meteorit a héten, ami megközelíti a Földet. Szerdán a 2020 RA2 nevű aszteroida ennél lényegesen nagyobb távolságban, 7 millió kilométerre húz el bolygónk mellett. Péntekre pedig rögtön két üstökös is jut: az 59-130 méter szélesre becsült 2020 R0 után órákkal még a 2020 SM is keresztezi a Föld útját.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!