hirdetés
Frontálisan ütközött egy kamion egy autóval az M2-es úton, egy ember meghalt
Feszítővágóval szabadították ki az autóban ragadt utasokat, de egyikük életét már nem tudták megmenteni a mentők.
MTI, fotók: MTI/Mihádák Zoltán - szmo.hu
2019. május 02.


hirdetés

Halálos baleset történt csütörtökön az M2-es autóúton, Dunakeszi térségében.

Az autóút 26-os kilométerénél egy üres kőszállító kamion és egy személygépkocsi frontálisan ütközött.

A balesethez a fővárosi és a váci hivatásos tűzoltók mentek ki, akik feszítővágó segítségével szabadították ki az autóba szorult két utast. Egyikük életét azonban a mentők már nem tudták megmenteni.

András Tamás, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a helyszínelés és a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, a forgalmat a gödi kihajtónál terelik le az autóútról.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Nem érhette meg gyermeke születését a téglagyárban meghalt 26 éves munkás
Tragikus munkahelyi balesetben vesztette életét Zoltán, aki éppen felmondási idejét töltötte.
Címkép: illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2019. május 02.Tragikus munkahelyi balesetben halt meg egy Hajdú-Bihar megyei gyári munkás. A Blikk azt írja,

a téglagyár térkőellenőrző, -válogató gépe préselte maga alá a 26 éves férfit, aki éppen gyermekáldás elé nézett.

A lapnak Zoltán egyik barátja névtelenül nyilatkozott, az ő elmondása szerint

egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogyan történt a tragikus baleset.

Kiderült, az elhunyt éppen a felmondási idejét töltötte a munkahelyén. A Blikknek egyelőre nem adott információt a gyár az esetről. Úgy tudni, a gyászoló családot többek között gyűjtéssel is igyekeznek segíteni.

A lap szerint a baleset körülményei "nem egyértelműek": mint írják, a helyiség, ahol Zoltán a halálakor tartózkodott, egy olyan védelmi rendszerrel, úgynevezett védőkörrel van ellátva, amely pont az ilyen tragédiákat hivatott megelőzni. Ha az ajtó nyitva van, a gépek nem indulnak el. Az ajtót pedig belülről nem, csakis kívülről lehet zárni.

A rendőrség nyomozást rendelt el a halálesettel kapcsolatban.


KÖVESS MINKET:hirdetés
Alagútban gyulladt ki egy magyar sofőr kamionja Bécsnél – porrá égett, de ő megmenekült
A tűz olyan gyorsan terjedt át a fülkére, hogy a férfinak szinte menekülni is alig volt ideje. Csak a tűzoltók tudták megfékezni a lángokat.
Fotók: Freiwillige Feuerwehr Schwechat-Rannesdorf - szmo.hu
2019. május 02.Alsó-Ausztriában kis híján tragédiához vezető kamionbaleset történt. A magyar sofőr vezette jármű szinte pillanatok alatt égett szénné a Bécs melletti S1-es elkerülő úton lévő Rannersdorf alagútban, számol be a Blikk.

A lap azt írja, a férfi Svájcba tartott a kamionjával, amikor bekövetkezett a baleset. Ez hétfőn hajnalban történt, fél 5 körül. Egy másik kamionos azt nyilatkozta, a férfi állítólag defektet kapott, a bal oldalon gyulladt ki az egyik kereke, a tűz pedig olyan gyorsan átterjedt a fülkére, hogy menekülni is alig volt ideje. Kórházba is került, de szerencsére komolyabb sérülést nem szenvedett.

A Salzburger Nachrichten szerint a tüzet műszaki hiba okozhatta. A sofőr egy porral oltó készülékkel próbálta megfékezni a lángokat (később már másodmagával), de nem járt sikerrel. A tűzoltók vetettek véget a kamion égésének, bár a jármű addigra szinte a földdel vált egyenlővé.

A baleset miatt már aznap óriási dugó alakult ki a környéken. A hatóságok a forgalmas alagút Vösendorf felé vezető oldalát lezárták, és a tervek szerint legkorábban csak hetek múlva adják vissza az autósoknak.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Kilencgyermekes család veszítheti el az otthonát kilakoltatás miatt
A bántalmazó férje elől elmenekült anya és gyermekei egy lerobbant zsámboki házban élnek most, amit viszont hamarosan elárvereznek a fejük fölül.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 02.Egy kilencgyermekes család is elveszítheti otthonát, miután lejár a kilakoltatási moratórium. Krisztina, férje és a gyerekek jelenleg egy lerobbant házban laknak a Pest megyei Zsámbokon, ám azt hamarosan elárverezik a fejük fölül.

Az édesanya a Házon kívül riporterének mesélt életükről. Kiderült, hogy most ott laknak, ahonnan négy évvel ezelőtt Krisztina elmenekült, mert az akkori férje gyakran verte őt, a gyerekeket pedig lelkileg bántalmazta. Volt, hogy a nagyszülőknél laktak kilencen, és olyan is, hogy egy ideig albérletben húzták meg magukat. Végül a nőre újra rátalált a szerelem, mostani férjének állandó munkahelye van, így visszaköltözhettek egykori zsámboki házukba. Egy közös gyerekük is született, így már összesen 11-en laknak ott.

Krisztina előző életéből azonban nem csak az elég rossz állapotban lévő ház maradt meg, de azzal együtt a körülbelül 20 millió forintos adósság is, amit az előző férje halmozott fel. Az otthonukat a héten elárverezik, 7,5 millió forint a kikiáltási ára.

Az asszony ebből csak 2,7 millió forintot kaphat, ami az eddig kifizetetlen gyerektartásból adódik össze, de ennyiből nem tudnak új házat venni maguknak, helyben pedig albérlet sincs.

Bár Krisztina bízik benne, hogy a család a körülmények ellenére együtt maradhat, de fél attól, hogy elveszik tőle a gyerekeit.

"A gyerekeim az életem. Nekem ők a hivatásom, nélkülük meghalnék"

- mondta az anya, aki elmondása szerint mindig is nagy családra vágyott. Sokak szerint felelőtlenség volt ennyi gyereket vállalni, de ő azt mondja, akkor még nem gondolta, hogy most ilyen helyzetbe fognak kerülni.

Ugyan most férje állandó keresetének köszönhetően is mindent meg tudnak venni, ami kell és a számlákat is fizetni tudják, de a házelárverezés miatt elveszíthetik az otthonukat. Ha ez megtörténik, 60 napjuk lesz kiköltözni onnan.

A Házon kívül riportja:


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Casillas szívrohama után üzent a kórházból - képet is posztolt Twitterre
A 37 éves focista a pályán lett rosszul, szerencsére most már stabil az állapota.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 02.Mi is megírtuk tegnap, hogy a pályán rosszul lett, szívrohamot kapott Iker Casillas. Az FC Porto 37 éves kapusát azonnal kórházba vitték, és szerencsére már olyan jól van, hogy posztolt is közösségi oldalára. Tweetjében

megnyugtatja rajongóit, hogy minden rendben, valamint megköszöni a neki küldött üzeneteket és szeretetet egy fotó kíséretében, amin ugyan még kissé erőtlenül, feltartott hüvelykujjal mosolyog:


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x