hirdetés
trump-ideges.jpg

Friss felmérés: Trump megalázó vereséget szenvedne, ha most lenne az elnökválasztás

Több olyan helyen is stabil Biden-fölényt mérnek, ahol 2016-ban magabiztosan nyert a jelenlegi elnök.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 04.


hirdetés

Lényegében megalázó vereséget szenvedne Donald Trump, ha most lenne az elnökválasztás - írja amerikai forrásokra hivatkozva a Portfolio.hu.

Azok közül a tagállamok közül, ahol a republikánus elnök 2016-ban nyert, többen ma már egyértelmű Biden-fölényt mérnek, és a hagyományosan republikánus tagállamok közül sok csatatér-állammá vált, azaz olyanná, ahol szoros verseny várható a győzelemért.

Az amerikai választási térkép a jelenlegi mérések szerint egyértelműen Joe Biden győzelmét vetíti előre Donald Trump jelenlegi elnökkel szemben. A járvány megjelenése és kezdeti gyors terjedése eleve rontotta Trump esélyeit, a rasszizmus elleni tüntetések pedig tovább rombolták az elnök népszerűségét - írja a lap.

Az elnök által közismerten gyűlölt CNN ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy az elnökválasztásig hátralevő három hónapban sok minden történhet még.

Az év elején látott minimális Trump-előny mindenesetre a választási térképen teljesen eltűnt, a szükséges 270 elektori szavazat jelenleg szinte elérhetetlen távolságra van a jelenlegi elnök számára.

hirdetés

Biden eközben magabiztosan vezet a hagyományosan demokrata államokban, a korábbi csatatér-államok közül több helyen is egyértelmű a fölénye, míg olyan államok is billegő tagállamokká váltak, ahol korábban megkérdőjelezhetetlen volt a republikánusok győzelme.

2016-ban például Pennsylvaniában és Michiganben is Trump diadalmaskodott, ezek azonban már nem csatatér-államnak, hanem a demokraták felé hajló körzetnek számítanak, az innen érkező 36 elektori szavazat így Bident segítené.

Jelenlegi számítások szerint 170 szavazatot szerezne a mostani elnök, ami nagyon messze van a megválasztáshoz szükséges 270-től.

Biden eközben 203 biztosnak tűnő elektori szavazatra számíthat jelenleg, 16 tagállamban és a fővárosban ugyanis nagyon kevés esélye van Trumpnak. Ehhez jönnek még azok a tagállamok, ahol Bidennek nagyobbak az esélyei, így

további 65 elektori szavazattal már 268-ra nőhet a demokrata jelölt elektori szavazatainak száma – azaz csak kettőt kell szereznie a további 100 elektort adó csatatér-államból, hogy győzzön.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
800px-ANA_Boeing_787-8_Dreamliner_cabin_LED_windows.jpg

Egy ausztrál légitársaság sehová sem tartó repülőjáratot indít azok számára, akiknek hiányzik a repülés

Se útlevél, se koronavírus-teszt nem kell hozzá és még karanténba se kell vonulni utána.
Címkép: Wikimedia Commons - szmo.hu
2020. szeptember 17.


hirdetés

Anélkül élvezhetik a repülés örömét egy új ausztrál járat utasai, hogy a karantén miatt kelljen aggódniuk, igaz kimondott úticélja sincsen a repülőgépnek, amellyel utaznak - írja a Ladbible.

Bár a járvány miatt jelenleg szinte az egész világban nehézkes az utazás, a Quantas nevű ausztrál légitársaság azonban megtalálta a hiánypótló megoldást azoknak, akiknek hiányzik a repülés, ám a járványhelyzet miatt le kell mondaniuk róla.

Jövő hónaptól ugyanis olyan repülőgépjáratot indítanak, amely Sydney-ben száll fel, és megy egy kört a kontinens egy kis része felett, hogy aztán ugyanott szálljon le.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
chemicals-540607_1920-1000x753.jpg

Bolíviát egy hajszál választja el attól, hogy a fehérítő legyen a koronavírus hivatalos ellenszere

Több tucat bolíviai került kórházba a törvényhozás által is népszerűsített fehérítőtől.
Fotó: Illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2020. szeptember 17.


hirdetés

Továbbra is sikeresen terjesztik azt a tévhitet Bolíviában, hogy az ipari fehérítő hatásos gyógyszer a koronavírus ellen - derült ki a Business Insider nyomozásából.

Több tucat ember került kórházba, és vélhetően egy bele is halt abba, hogy a mérgező folyadékot itták.

Még augusztusban kavart nagy port a dél-amerikai országban, hogy a törvényhozáson átment az a javaslat, amely szerint hivatalosan is a klór-dioxidot ismernék el a koronavírus-fertőzés gyógyszereként. Az ellenzéki többségű törvényhozás egyértelműen támogatja a tervezetet,

jelenleg egyetlen ember áll aközött, hogy Bolíviában valóban az ipari fehérítőt írják fel a koronavírus-fertőzötteknek: az ideiglenes elnöknő, Jeanine Áñez.

A "csodaszernek" neve is van, a lap nyomozásából kiderült, hogy a Miracle Mineral Solution (MMS) nevű ipari fehérítőt ajánlják azok a magukat szakértőknek kiadó alternatív gyógyítók, akiknek semmilyen igazolható orvosi tapasztalatuk nincsen. Ők terjesztik, hogy a szerrel vissza lehet verni a fertőzést. A lapnak sikerült azonosítania egy orvosi papírok nélkül ténykedő német férfit, Andreas Kalckert, aki a magát COMUSAV-nak hívó orvoscsoportosulással dolgozott, ahol fehérítővel kezelik a betegeket.

hirdetés

Állításuk szerint kutatásuk bizonyítja, hogy a fehérítő igenis hatásos a vírus ellen.

Bár pontos számok nincsenek, több tucat ember került bizonyíthatóan kórházba a fehérítőtől, és úgy vélik, hogy legalább egy haláleset is kapcsolódik az anyag használatához.

A lap szerint a bolíviai az egyik legjobb példája annak, hogy az álhírek milyen ijesztő tempóban és hatékonysággal terjednek a járvány idején. A fehérítős álhír az internet segítségével terjedt el ennyire, rövid időn belül az emberek sorban álltak a fehérítőért az üzletek előtt. Az országban ráadásul súlyosbítja a helyzetet az, hogy a politikai életben is káosz uralkodik éppen, miután a csalással vádolt Evo Morales tavaly novemberben lemondott, jelenleg ideiglenes elnökként Jeanine Áñez kormányoz, aki egyáltalán nincs könnyű helyzetben.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
ballet-1553359_1920-1000x562.jpg

Feldarabolhatta és savban oldhatta fel gyilkosa az eltűnt balerinát Oroszországban

Szeretője pucér képekkel zsarolta a 25 éves táncosnőt.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. szeptember 17.


hirdetés

Egy új nyom szerint feldarabolhatta, savban oldhatta fel és egy kútban rejthette el gyilkosa annak az orosz balett-táncosnak a testét, aki hat évvel ezelőtt nyom nélkül tűnt el - írja a The Sun.

A 25 éves Olga Demina a moszkvai Bolsoj balerinája volt, ám 2014 óta nincs nyoma. Most úgy tűnik, hogy előrelépés történt az ügyében, mégpedig azért,

mert az állítólagos elkövető kikotyoghatta titkát a börtönben.

Az ügy gyanúsítottja a 40 éves Malkhaz Dzhavoev, aki a táncosnő menedzsere és szeretője is volt egyben. A férfit 2017-ben adta ki Németország Oroszországnak, ahol azért körözték, mivel az országból elszökve kurd menekültként pózolt. Nemrég engedték ki a börtönből, ahol többek közt azért is ült, mivel csalással vádolták - a balett-táncos barátjának lakása is érintett volt az ügyben.

Az új nyom szerint a férfi a börtönben mesélte el valamelyik rabtársának, hogy a nő holttestét megcsonkította, a testrészeit savban oldotta fel, a maradványokat pedig egy kútba öntötte.

hirdetés

A nyomozók most azt próbálják megtalálni, hol önthette ki a maradványokat a férfi, bár a lap forrása szerint mindezt nehezíti, hogy a sav száz százalékit el tudja tüntetni a maradványokat. Azt is tudni vélik, hogy a gyanúsított valóban vásárolt apjával nagyobb mennyiségű savat. Ellene szól az is, hogy a lány eltűnése előtt vele látták utoljára, amikor szórakozni indultak több üzletemberrel együtt egy szórakozóhelyre.

A lány édesanyja szerint Olga maximálisan a férfi befolyása alatt állt. Még saját autóját is eladta, hogy pénzt adhasson a férfinak, ugyanebből a célből kölcsönt is felvett.

A nyomozók úgy vélik, hogy a férfinak olyan kompromitáló képek lehettek a birtokába a lányról, amelyekkel zsarolta őt. Annak ellenére, hogy fizetett, a képek mégis kikerültek az internetre.

Dzhavoev ügyvédje szerint védencének nincs köze az eltűnéshez, a nő nagy valószínűséggel elhagyta az országot, korábban ugyanis a balerina arról beszélt, hogy legszívesebben a háta mögött hagyná Oroszországot.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
lancsou_wiki.jpg

Több ezren fertőződtek meg egy kínai városban, miután szivárgás történt egy gyógyszergyárban

Egyelőre nincs halálos áldozata a brucellózis tömegfertőzésnek, de már több ezren megbetegedtek.
Fotó: Pieceofmetalwork/Wikipédia/CC BY-SA 4.0 - szmo.hu
2020. szeptember 17.


hirdetés

Északnyugat-Kínában több ezer ember brucellózis-tesztje bizonyult pozitívnak, miután a Csongmu Lancsou nevű gyógyszergyártó cég telephelyén lejárt szavatosságú fertőtlenítőszer szivárgása miatt brucellózist okozó baktériummal fertőződtek meg - írja a CNN.

Eddig 3245 ember tesztje lett pozitív, és további 1401 előzetes pozitív eredményről tudni. Halálos áldozat egyelőre nincs. A hatóságok eddig összesen 21 847 embert teszteltek a város 2,9 millió lakosából.

A betegség, másik nevén máltai láz vagy mediterrán láz olyan tüneteket okozhat, mint fejfájás, izomfájdalom, láz és fáradtság. Bár ezek legtöbbször enyhülhetnek, bizonyos esetekben krónikussá válhatnak, és soha nem múlnak el. Előfordul, hogy más szövődmények is kialakulnak.

A brucellózis emberről emberre nagyon ritkán terjed, főleg fertőzött állat húsának vagy tejének fogyasztásával kerül az emberi szervezetbe. Ebben az esetben a brucella baktériummal való közvetlen érintkezés okozta a bajt. A fertőzésért felelős vállalatot bezárták, az engedélyét pedig visszavonták. A hatóságok a közvetlenül felelős 8 ember felelősségre vonását ígérik.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!