Freddie Mercury egykori menyasszonya nem kevés pénzt profitálhat a Bohém rapszódia sikeréből
A sikerfilm jogdíjainak egy része a Queen frontemberének múzsájára szállhat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 12.Az aranytorkú legendának és egyúttal a Queen zenekar Mercuryhoz kötődő korszakának is emléket állító Bohém rapszódia a kritikusok és a közönség szeretetét is kivívta. A vasárnap esti 76. Grammy-díj átadóján bezsebelte a legjobb filmnek járó díjat, és főszereplője, Rami Malek által a legjobb férfi főszereplő trófeáját egyaránt - nem csoda hát, hogy a szakma egyúttal Oscar-esélyesnek is tartja az alkotást. A film máris 600 millió font bevételt termelt.

A Daily Mail most hírül adta, hogy Freddie Mercury egykori menyasszonya, Mary Austin körülbelül 40 millió fontnyi jogdíjra számíthat belőle.

A most 67 éves Mary Austin az egyetlen nő, akinek sikerült ellopnia a Queen frontemberének szívét. 19 éves korában találkoztak és még az együttes világhíressé válása előtt eljegyezték egymást. Mary mindenben támogatta élete szerelmét, legjobb barátok is voltak, jegyességük addig tartott, míg az énekes be nem vallotta neki, hogy valójában homoszexuális.

Barátságuk ettől függetlenül kitartott egészen az ikon 1991-es haláláig, ami után jövőbeli jövedelmének 50 százaléka az egykori menyasszonyára szállt. (További 25-25 százalék pedig a sztár szüleit és testvérét illeti.) Miss Austin részesedése a szülők halála után 75 százalékra nőtt, illetve Freddie londoni házát is ő örökölte. Üzleti jelentések szerint a Queen jövőbeli jogdíjai a még három élő bandatag és a Freddie Mercury vagyon között oszlanak el - ez azt jelenti, hogy a hölgy körülbelül 19 százalékra számíthat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mary Austin (Love Of My Life) #bohemianrhapsody #freddiemercury #maryaustin #bohemianrhapsodymovie #loveofmylife #brianmay #rogertaylor #johndeacon #wewillrockyou

Queenindo (@queenindo_) által megosztott bejegyzés,

Mary Austin nem vett részt a produkció elkészítésében, a filmben Lucy Boynton színésznő játssza. Ő maga a reflektorfénytől távoli, nyugodt életet választotta, jelenleg is Mercury egykori otthonában éli csendes életét.

"Ezt a filmet a Queen készítette és menedzselte, ez azt jelenti, hogy megvédhetik a részesedésüket. Úgy számolnám, hogy a stúdió kap körülbelül 50 százalékot, a többi pedig a még élő Queen-tagoké és a Freddie Mercury vagyon része lesz."- nyilatkozta egy bennfentes, ám a Queen egy szóvivője cáfolta a kijelentést, Miss Austin pedig nem nyilatkozott a témával kapcsolatban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

good evening people #queenmusic #freddieking #queenforever #freddiemercuryforever #farrohkbulsara #queenband #queen #freddiemercury #maryaustin

ℱreddie ℳercury (@freddiesupporter) által megosztott bejegyzés,

Forrás: DailyMail


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x