hirdetés
20396652-7632183-image-m-49_1572470575504.jpg

„Főzzön nekem is, ha már úgyis főz!” – célt tévesztett a szingli férfi kérése

Többszörösen eltévesztette a házszámot az a férfi, akit előbb visszautasított a szomszédasszonya, hogy főzzön rá, majd pedig az interneten is kiosztották őt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 31.


hirdetés

Az egyedülálló 31 éves férfi ugyanis a Redditen próbált tanácsot kérni, hogy mit tegyen abban a kellemetlen helyzetben, amit ő maga idézett elő. Azt vette ugyanis a fejébe, hogy szomszédasszonya főzhetne rá minden este, elvégre úgyis főz, akkor eggyel több vagy kevesebb mit számít neki. Ráadásul fizetett is volna érte. A nő azonban, akit még csak közelebbről sem ismert, rövid úton elküldte melegebb égtájra. Ezután fordult a közösségi fórumhoz, hogy valóban hülyeség volt-e egy idegentől ilyesmit kérni, és a válaszokat ezután sem tette zsebre – írta a Daily Mail

Mint kiderült, a magányos úr hat éve lakott abban a házban, a nő pedig, akinek még a nevét sem tudta, két éve költözött oda. Kapcsolatuk a kölcsönös köszönésben merült ki. A férfi bevallotta, hogy nem tud főzni, és miután egyik munkáját elvesztette, már nem engedhette meg magának, hogy rendszeresen eljárjon éttermekbe. Éppen ezért olcsó fast-foodokon kezdett élni, amiktől hízni kezdett. Ekkor támadt az ötlete, hogy megkéri a szomszédasszonyt, ossza meg főztjét vele. Tudta ugyanis, hogy a nő minden este főz magának, érezte a folyosón az ínycsiklandó illatokat.

Bár a nő már elsőre is elutasította őt, a férfi még kétszer próbálkozott, mire harmadszorra a szomszédasszony közölte vele, hogy ha háztartási alkalmazottat akar, vegyen fel egyet magának, és kérését „egy idegen sértésének” nevezte.

A férfinak nem kellett sokáig várnia a reddites válaszokra.

Mit képzel, egy találomra kiválasztott nő fog neki főzni? – írták neki. „Ön egy pojáca, egy szörnyű figura, aki inkább szégyellhetné magát. Ne zaklassa tovább a szomszédját, inkább tanuljon meg főzni” – írta egy felháborodott kommentelő.

hirdetés

„Kicsit sokat képzel magáról. Azt hiszi, hogy ennek a nőnek nincs jobb dolga, mint hogy némi pluszpénzért vásároljon, főzzön és kiszolgálja magát?” – tette fel a kérdést egy másik, és a férfi figyelmébe ajánlotta a YouTube főzőiskoláit.

A poszt olyan megütközést keltett, hogy még a Twitteren is megosztották. Itt voltak, akik azt próbálták megfejteni, hogy miért nem akar a férfi megtanulni főzni, mások pedig egyszerűen szexistának nevezték.

A kommentekből a férfi rájött, hogy hibázott, először arra gondolt, hogy bocsánatot kér a nőtől, de végül úgy döntött, hogy inkább kerüli vele az újabb összetűzés lehetőségét.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
orszagtorta2020_edit.jpg

Bemutatták Magyarország Tortáját és Cukormentes Tortáját

Füredi Krisztián tápiószecsői cukrászmester alkotása, a „CURIOSITAS – Kíváncsiság” fantázianevű torta viselheti idén a kitüntető címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt a JÓkenyér cukrászat csapata nyerte a „Szentivánéji Álom” tortával.
Címkép: Kapás Gergő - szmo.hu
2020. augusztus 04.


hirdetés

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizennegyedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A nyertes tortát évről-évre hatalmas érdeklődés kíséri.

Kedvelt magyar ízekkel, gyümölcsökkel készült recepteket várt az Ipartestület, olyan tortákat, melyek az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozhatók, és szigorúan csak kiváló minőségű, természetes és egészséges alapanyagokat tartalmaznak.

A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. Az első körben a nevezett tortákból választott ki a zsűri anonim módon hat tortát, majd a második körben újrakóstolták a döntős tortákat és javaslatokat tettek azok tökéletesítésére.

A döntőben a versenyzőknek a zsűri jelenlétében, élőben kellett elkészíteniük a tortákat, melyeket szakmai szempontok alapján pontoztak.

Így született meg a győztes, mely idén nem más, mint a „CURIOSITAS – Kíváncsiság”, Füredi Krisztián, a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászmesterének alkotása. A tehetséges fiatal cukrász az elmúlt évek versenyeinek rendszeres résztvevője.

hirdetés

Fotó: Kapás Gergő

„A kezdet mindig a kíváncsiság, ebből fejlődik ezután a tudás vágya, mely az újat keresi, nem mert új, hanem mert értékes.” - Bokor József (szerk.) A Pallas nagy lexikona

„CURIOSITAS” - latinul kíváncsiságot és különlegességet is jelent. Mindkét jellemző igaz a nyertes tortára, hiszen izgalmas, újszerű íz kombinációt rejt, mely kíváncsivá tesz és kóstolásra ösztönöz.

A birsalma szinte az egyetlen olyan magyar gyümölcs, ami nyers állapotban élvezhetetlen. Rafinéria, fantázia, kifinomult érzék és szakmai tudás kell ahhoz, hogy ennek a pompás gyümölcsnek a rejtett ízei előkerüljenek. Készítője olyan ízekkel kombinálta, mint a mandula, a mogyoró, a csokoládé és a legmodernebb technológiákat alkalmazva készítette el, így igazán méltó lett az elnevezéséhez.

Füredi Krisztián a gyakorlati éveit a Gundel étteremben töltötte, a fő összetevőket (mandula, mogyoró, csokoládé) a Gundel torta ihlette, közéjük csempészte be egyik kedvenc alapanyagát, a birsalmát. Mostanában méltatlanul mellőzött gyümölcsünk, pedig a magyar gasztronómiai kultúrában évszázadok óta jelen van. A birs zselét birs kompóttal egészítette ki és birs pálinkával tette teljessé, így sikerült a legszebb arcát kihoznia a gyümölcsnek.

Mandulás piskóta, mogyoróolajos ropogós, bársonyos birszselé, narancsos mandula mousse és étcsokoládés tükörbevonó harmóniája teszi tökéletessé Magyarország idei ünnepi tortáját.

A második helyezett Marsa Éva Heléna „Fenséges fügés manna” tortája lett a nagykőrösi Vanília & Gelarto cukrászdából, a harmadik helyen a tavaly előtti győztes Sztaracsek Ádám „Tétényi áfonyás mandula” tortája végzett a komáromi Jánoska Cukrászdából. Idén először a zsűri Hagyományőrző különdíjat is odaítélt, melyet Nándori László (Nándori Cukrászda, Budapest) alkotása, a FORTISSIMI – Bátrak tortája nyert el, Kercaszomor, a Legbátrabb Falu tiszteletére.

Fotó: Erdőháti Áron

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdeti meg, párhuzamosan a Magyarország Tortája versennyel. Idén a pilisszentiváni JÓkenyér cukrászat csapata győzött a Szentivánéji Álom tortával.

A kreáció ízvilágát a kellemesen savanykás, fahéjas meggylekvár és a könnyű meggyes habkrém adja, melyet a tejszínes-zabpelyhes angolkrém tesz teljessé.

A tortát cukormentes fehércsokoládé fedi, melyet koszorúszerűen borít a liofilizált meggy. Így a torta harmonikus ízvilágához elegáns küllem párosul. A hozzáadott cukor nélkül készült Szentivánéji Álom szeletenként 13,3 g szénhidrátot és 252,5 kcal-t tartalmaz, így a cukorbetegek számára jó választás lehet, de mindenkinek ajánljuk, aki ügyel arra, milyen összetevőket tartalmaz, amit elfogyaszt.

Augusztus 19-től lehet megkóstolni a tortákat, országszerte több száz cukrászdában.

Az árusító cukrászdák listáját augusztus 14-től megtalálják a www.cukraszat.net oldalon, a lista várhatóan augusztus 18-ig napról napra bővülni fog. A torták minőségének védelme érdekében az idei évben is csak az év végétől lesznek nyilvánosak a receptek, addig csak az ipartestület tagjai készíthetik.

Fogadják és kóstolják szeretettel Magyarország Tortáját és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét, melyekkel a cukrász szakma tiszteleg hazánk nemzeti ünnepe előtt.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
116796387_2640570909538041_2595196041806925832_n.png

Normális? Óriási pálmát próbált szállítani egy személygépkocsi Németországban

A nyitott napfénytetőn keresztül, álló helyzetben szállították a több mint 4 méter magas pálmafát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 04.


hirdetés

Szombaton egy szokatlan szállítmány útját akadályozta meg a német rendőrség.

Saarluis-ban egy magas pálmát akartak személygépkocsival szállítani, nem mindennapi módon: felállítva, az utastérben elhelyezve

- írja az Országos Balesetmegelőzési Bizottság.

A pálmát a leleményes sofőr a nyitott napfénytetőn keresztül helyezte a jármű belsejébe, s kötéllel a vonóhoroghoz rögzítette, hogy a növény menet közben még álló helyzetében is viszonylag stabil maradjon.

hirdetés

A lassan haladó, meglehetősen furcsa kinézetű járművet észlelő rendőrt a szállítási mód nem győzte meg.

Az engedélyezett magassági határ túllépése miatt (a pálma magassága meghaladta a négy métert) az 55 éves férfi ellen szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

A személyautó nem mehetett tovább rakományával, a sofőr kénytelen volt tehergépkocsit hívni, amely fekvő helyzetben szállította tovább a trópusi növényt.

Security Check Required

null


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
farkas_bukk.jpg

Videón, ahogy egy farkaskölyök sétálgat a Bükkben

Gyakran megfordulnak a környéken a ragadozók, de ilyen jó minőségű felvétel ritkán készül róluk.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 04.


hirdetés

Különleges videót osztott meg Facebook-oldalán Szívós Balázs erdész - számol be róla a 444.hu.

Munkája közben a Bükkben találkozott egy arra sétáló farkaskölyökkel.

Mint írja, nem először fordult elő vele, de csak most sikerült lefilmeznie. Azt nem írta meg, hogy pontosan hol találkozott a kölyökkel, mert ezzel is védeni szeretné a fel-felbukkanó farkasokat.

Azt egy ideje már lehet tudni, hogy az Északi-középhegység egyes területein már tartósan megtelepedtek és szaporodnak a farkasok, de a kölykökről eddig legfeljebb csak vadkamerás felvételek készültek - írja a lap.

hirdetés

A farkasok feltűnése kifejezetten jó hír: csúcsragadozóként fontos szerepük van a vadállomány túlszaporodása elleni küzdelemben.

Ezen kívül gyakran a beteg állatokat szemelik ki maguknak, ezeket ejtik el, ezzel pedig csökkentik a járványok kockázatát.

A WWF szakembereinek megfigyelései alapján valószínűsíthető, hogy az országban mintegy 20-60 farkas fordulhat elő. Az állatok természetes visszatelepülés útján érkeztek az országba, főleg Szlovákiából költözhettek át.

Security Check Required

null


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
bloom-1836315_1920-1000x654.jpg

Ötszáz szavas esszét kért a menyasszony a násznéptől, csak a legjobbakat hívja meg az esküvőre

A járvány miatt csökkenteniük kellett a létszámot, így döntené el, ki jöhet és ki nem.
Fotó: Illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2020. augusztus 04.


hirdetés

Sajátos módszerrel akarja megrövidíteni a vendéglistát egy menyasszony, miután a koronavírus-helyzet miatt lecsökkentették a rendezvényeken résztvevők létszámát. A bizarr sztori a Redditen kezdett el terjedni, a szóban forgó menyasszony testvére osztotta meg.

A történet 27 éves amerikai főszereplője jövő februárra időzítette esküvőjét, ám a koronavírus-járvány kissé keresztbehúzta a számításait. Sokáig nem is volt biztos, hogy megtartják-e egyáltalán az eseményt, ám a menyasszony nem akart halasztani. Végül azonban valamennyire engednie kellett, ugyanis a járványügyi előírásoktól függ, mennyien vehetnek részt rajta. Nehéz feladat lehet eldönteni, kinek van ott a helye és kinek nem, a menyasszony azonban úgy döntött, nem bízza saját szívére a választást, inkább egy állásinterjút idéző feladattal dönt majd:

mindenkitől kért egy legalább 500 szavas esszét, amelyben két kérdés megválaszolásával kellett részletezni, miért szeretne részt venni az illető az esküvőn.

A végső vendéglista pedig annak függvényében áll majd össze, ki adott jobb, frappánsabb választ. A két kérdés a következő: miért akarod megünnepelni velünk az esküvőnket? Mit fog neked személy szerint adni az, ha részt vehetsz a lagzin? A feladat alól senki sem volt kivétel,

még saját anyját, apját és testvérét is arra kötelezte, hogy indokolják meg, miért akarnak ott lenni.

hirdetés

Megrökönyödött testvére elmondta, hogy aki nem ír esszét, azt automatikusan "kizárják" a versenyből. Nem kivétel ezalól a testvér sem, aki megmondta a menyasszonynak, hogy nevetségesnek tartja az ötletet, és ő bizony nem fog esszét írni. Érvelése nem igazán talált be, a menyasszony ugyanis azt mondta: az összes esszé átnézése után tudja csak megmondani, lesz-e hely számára az esküvőn.

Mindez aztán családi botránnyá kumulálódott, amikor a szülei ráparancsoltak, hogy igenis írja meg az esküvői esszét, mivel a többi családtag előtt is kínos lesz, ha végül nem vehet részt a lagzin.

A szülők szerint az ötlet egyébként remek, és ez a legracionálisabb módja annak, hogy a menyasszony kiszűrje a csupán a muszájból vagy az ingyenbüfé miatt érkező vendégeket.

A lány Redditen kérdezte a kommentelőket arról, mit írnának a helyében, és nem is csalódott a válaszokban: volt, aki azt javasolta, írja le több százszor egymás után azt, hogy "azért, mert a testvéred vagyok", mások azt tanácsolták, írja le ötszázszor a nagyon szót, kifejezve ezzel, mennyire szeretne menni. Egy következő kommentelő szerint azzal indokolhatná meg, hogy neki feltétlenül jelen kell lennie, mivel valószínűleg ő lesz az egyetlen vendég azok után, hogy jelentkezéshez kötött lesz az esküvő.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!