hirdetés
klau10.jpg

Fotósunk kiállítása Sopronban

Pölcz Klaudia gyönyörű képeit mától nem csak online felületen, hanem egy kiállításon is megnézhetitek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2013. november 22.


hirdetés

Ma nyílik fotós kolléganőnk, Pölcz Klaudia kiállítása Sopronban. A szépséges fotókat már ismerhetitek cikkeinkből és Facebook oldalainkról.

Aki olyan szerencsés, hogy Sopronban él vagy a közeljövőben oda utazik, egy finom kávé és süti mellett a Museum Cafeban megnézheti Klaudia kiállítását.

Pölcz Klaudia fotókiállítása

Museum Cafe

Sopron, Előkapu 2-7 (a Tűztorony mellett)

Megnyitó: november 22. 18:00

hirdetés
plakat

Megtekinthető: a Museum Cafe nyitva tartási idejében

H-Cs: 9:00-23:00

P-Sz: 9:00-02:00

V: 9:00-22:00

A kiállítás 2014. január 9-ig látogatható

Nézzetek meg egy válogatást Klaudia fotóiból! Az alábbi képek közül néhánnyal a kiállításon is találkozhattok.klau1klau2klau3klau4klau5

Klaudia gondolatai a szépségről

A szépség nagyon tág fogalom. Egyrészt talán vannak az egyértelműen szép dolgok, a virág, a táj, a naplemente, a hóesés. És vannak a hétköznapi szépségek, amiket meg lehet látni, de el is lehet menni mellette. Arra gondolok itt, hogy a ködös szürke reggelt is fel tudja dobni, egy színes falevél vagy akár egy pár, akik kézenfogva sétálnak, vagy amikor le kell kaparni a jeget a szélvédőről és esetleg mérgelődünk, hogy emiatt késünk és elfelejtjük észrevenni a jégvirág szépségét.

Mivel nekem nem profi fotós vagyok, így szabadon élhetek az alkotás örömének. Ritka az, hogy tudatosan készülök egy fotózásra. Inkább az a jellemző, hogy családi program keretében elindulunk és a kisfiammal és fotózom közben. Többnyire ő is én is. Közben leülünk, beszélgetünk, eszegetünk és egyszercsak pont úgy süt a nap, pont úgy esik a fény a virágra és máris ott a kép, ami aznap a legkedvesebb számomra.

klau6klau7klau8klau9klau11
Miért fontos egy fotósnak az online megjelenés?

Az online megjelenések rengeteg lehetőséget tartogatnak. Mivel napjaim jelentős részét a munka tölti ki, így valahogy kimaradtak a fotós csoportok és a fotós séták, gyakorlatok az életemből. Meglehetősen spontán fotózom, az internetes közösségek pedig lehetőséget biztosítanak arra, hogy akár éjszaka osszam meg a képeimet és beszéljük meg , hogy mitől lehetne jobb. Kellemes párbeszédek és csoportok alakulnak így. Természetesen itt is vannak megmérettetések, pályázatok és szoktam is nevezni. Indafoto.hu háttérképes, adventi pályázatára, év képe stb.

A Szeretlek Magyarország médiacsoporttal is itt kerültem kapcsolatban. Vannak itt fotósok, újságírók és lehetőséget biztosították, kedvelték és megosztották a képeimet, így lassanként részt vettem a soproni oldal szerkesztésében is. Öröm látni, hogy mennyire sok hozzám hasonló amatőr ember van, aki sokat tud városunkról és szívesen osztja meg a fotóit.

Mivel rengeteget beszélek és velem mindig történik valami, így idén májusban belefogtam egy blogba is.

A visszajelzések mindig jól jönnek és megerősítenek benne, hogy érdemes az általunk tapasztalt szépet, érdekeset megmutatni másoknak.

klau12klau13klau14
klau15OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IDE KATTINTVA megnézhetitek a kiállításról készült riportot.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
fishing.jpg

Új időpont: Augusztus 26. és 29. között tarthatják meg a Fishing on Orfű fesztivált

A szervezőknek sikerült kisebb változtatásokkal átszervezniük az eredeti programot, így az nagyjából megegyezik az eredeti tervekkel.
MTI - szmo.hu
2020. április 07.


hirdetés

Augusztus végén tarthatják meg a Fishing on Orfű fesztivált, a már megváltott jegyek érvényesek az új időpontra is - közölték a szervezők kedden.

A járványhelyzet miatt új időpontban, augusztus 26. és 29. között lesz a zenei rendezvény, az új program már megtalálható a fesztivál honlapján.

A szervezőknek sikerült kisebb változtatásokkal átszervezniük az eredeti programot, így az nagyjából megegyezik az eredeti tervekkel.

"A Fishing on Orfű egy teljesen magánkézben lévő vállalkozás, amely

már sok éve nagyobb szponzorok és jelentősebb támogatók nélkül működik, szinte kizárólag a jegybevételekből gazdálkodva. A halasztás a több száz munkavállalónk, a több mint 150 fellépőnk és - úgy gondoljuk -, hogy a közönségünk érdeke is. Bízunk abban, hogy augusztus végén már biztonságban jöhetünk össze Orfűn"

hirdetés

- idézi a közlemény Egyedi Pétert, a fesztivál sajtófőnökét.

A rendezvényre március elejére az összes bérlet elkelt, a pénteki és szombati napokra már napijegyet sem lehetett kapni. A jegyvásárlást jelenleg leállították, a tervek szerint júniusban indítják újra.

"A már megváltott jegyek természetesen érvényesek lesznek az új időpontra. Akinek nem lesz megfelelő az új időpont, az visszaválthatja majd a jegyét - májusban nyilatkozhattok majd mind a jegyek visszaváltásával, mind a napijegyek esetleges cseréjével kapcsolatban. A további részletekkel még áprilisban jövünk, addig is szeretnénk kérni türelmeteket, megértéseteket! Abban viszont már most biztosak lehettek, hogy minden jegyvásárlónk méltányos eljárásban fog részesülni!" - írták a Facebookon.

Bővebb információ a fishingonorfu.hu weboldalon található.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
58376870_2344327995587979_7322869710117142528_o-1.jpg

2020-ban is ingyenes koncertek várnak az Akvárium Klub teraszán

Járai Márk, a Barabás Lőrinc Live Act, Henri Gonzo és számos külföldi előadó is koncertet ad majd az Akvárium Klub és a Budapesti Tavaszi Fesztivál közös programsorozatán.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 28.


hirdetés

Idén is érkezik a város egyik legnépszerűbb tavaszi, szabadtéri programsorozata, a Budapesti Tavaszi Fesztivál és az Akvárium Klub közös programja, a Tavasz Terasz. Április 3-19. között László Panna, a Platon Karataev, Szabó Benedek és Henri Gonzo kedvenc külföldi előadói is koncertet adnak majd az Akvárium teraszán.

Majdnem minden nap lesznek ingyenes akusztikus koncertek, ráadásul ismert, fiatal tehetségek kurátori ajánlásával több nemzetközi fellépő is érkezik az Akvárium teraszára.

László Panna, a FOMO-ból is ismert színésznő ajánlásával érkezik április 4-én a kanadai énekes-dalszerző Tess Parks, amiről így mesélt Panna: Nagyon izgatott lettem, amikor megtudtam, hogy Tess Parks koncertjének a kurátora lehetek, mert nála stílusosabb és lazább előadót nehéz találni. Bár néhányan hasonlították már őt Patti Smith-hez vagy Mazzy Star-hoz, mégis azt gondolom, hogy egy nagyon egyedi és nagyon megjegyezhető, karakteres előadó, aki olyan természetességgel és mindenféle megerőltetés nélkül tudja hozni az igazi 90-es évek, füsttel teli kocsmáinak hangulatát - és itt beszélhetünk a dalairól, de muszáj kiemelni a videóklipjei is, ami nekem külön szívügyem - hogy egy pillanatra mindenki a rendszerváltás utáni szabadságban és eufóriában érezheti magát.

Április 9-én a karcos-garázsrockos hangzásokkal operáló Willie J Healey ad ingyenes koncertet, aki a Platon Karataev ajánlásával érkezik. “Willie J. Healey zenéjébe egy szokásos új zene után való szaglászás során futottam bele 2017-ben. Amikor meghallottam a ’Subterraneans’ című dalát, eldobtam az agyamat.” - meséli Czakó-Kuraly Sebestyén, a Platon Karataev énekese. - “Tisztán emlékszem, ahogy mosolyogva ráztam a fejemet az Oktogonon leszállva a négyes-hatosról. Amit nagyon szeretek ebben az előadóban, az az iszonyat brit coolság, amit ma már egyre kevesebb indie előadóban fedezek föl, talán ez átvándorolt más stílusokba. Szerencsére egy nagyon aktív és termékeny előadóról van szó, aki folyamatosan dobja ki az új dalokat. Fűszertárában megtalálható a garázs, 70-es évek amerikája, a pszichedélia és a folkos altrock is. Mindezt szerencsére stabilan összefogja az előadó karaktere, lazasága és átható művészi szabadsága. Nekem az egyik kedvenc és leghallgatottabb előadóm az elmúlt három évet nézve.”

Április 15-én a melankólikus dalait egy szál gitárral játszó Jaye Bartell, 16-án pedig a The Clientele énekese, Alasdair MacLean adnak koncertet. A kurátoruk Szabó Benedek, énekes-dalszerző, akinek rengeteget jelentett a két előadó: “Hosszú nyári éjszakák elektromosságtól izzó levegőjében, tavaszi séták virágillatában, őszi délutánok esős sötétzöldjében, térdig érő hóban buszok felé kaptatva, részegen és józanon, Baján, Szegeden, Budapesten, szűk albérletekben és napfényes lugasok lombjai alatt, fiatalon és nem olyan fiatalon, buszok, vonatok, autók, repülők ablakán kinézve, szomorúan és vidáman, elégedetten és nyugtalanul, hátsó zsebemben huszasokat keresgélve és feleslegesen pénzt szórva, hosszú és rövid hajjal, egyedül és másokkal, éveken, kormányokon, szerelmeken, világzűrzavarokon át hallgattam a Clientele és Jaye Bartell zenéjét. Azt szokták mondani, ilyenből egy életben egy van - nekem kettőhöz volt szerencsém, és életem legszebb két napja lesz, amikor Alasdair MacLean és Jaye Bartell Budapestre jönnek, hogy eljátsszák azt, amiről egyébként az életem szólt.”

hirdetés

Április 17-én Henri Gonzo, a Fran Palermo énekes-dalszerzőjének ajánlásával lép majd fel a francia Zambumba. “Tavaly Párizsban ismerkedtem meg Thomassal a banda perkásával egy szóló fellépés során.” - emlékszik vissza Henri. - “Beszállt mellém triangulumozni, meg csörgőzni. Kiderült hogy húsz éve itt élt Pesten, ahogy ő mondta a “tilos az á időszakban”. Kint elvitt néhány őrült Samba és Bossa Nova estére, ahol egy asztal körül játszottak, körülöttük pedig óriási tömeg táncolt körben. Később felmerült bennem, hogy mennyire klassz lenne őket itthon is hallatni. Aki szereti a kávéföldek népzenéjét, annak garantáltan tetszeni fog a banda.”

Emellett április 3. és 19. között ingyenes akusztikus koncertet ad majd még a teraszon: a Barabás Lőrinc Live Act, Barkóczi Noémi, Henri Gonzo, Járai Márk, Kama, a Kaláka, a Lázár Tesók, Mark & Jason a Mörkből, a Mayberian OldSchool,a Meteo Electric Circuit Jazz Duo, Molnár Tamás, Nóvé Soma, Ohnody, a Platon Karataev duó, Szabó Benedek és a The O'Sullivan Three. A Tavasz Terasz programját két kanadai előadó, a Picastro és a Great Lake Swimmers akusztikus fellépése zárja.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
muzeum.jpg

A világjáró Trabanttól a CsokiJó-ig - Izgalmas programok a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban

Találkozhatsz borásszal, neves étterem vezetőjével és a Beporzók Napján a méhekről is többet megtudhatsz.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 05.


hirdetés

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum márciusban is változatos programokkal vár. A kiállítások mellett több érdekes koncerttel, találkozóval, beszélgetéssel, kóstolóval is készülnek, ezek közül válogattunk nektek:

Üljünk le egy szóra! – vendéglátás felsőfokon - Vendég: Semsei Rudolf, Vakvarjú Étterem, Mákvirág Étterem - március 10.

Semsei Rudolf így vall magáról és munkájáról: „Számunkra minden vendég törzsvendég. Az is, aki egy évben csak egyszer jár nálunk, mondjuk itt ünnepli a házassági évfordulóját, s ugyanígy az a turista is, aki budapesti útján újra eljön hozzánk. Nagy hangsúlyt fektetünk az ételeinkre: mindegyiknek van valami különlegessége, ami miatt otthon nem tudják ugyanúgy elkészíteni a vendégeink. Fontos a csapatmunka, amelyet nem a szó elcsépelt értelmében használok: családias céget szerveztem, igaz, immár több mint háromszáz fővel működik. Arra törekszem, hogy a vezetőink a magukénak érezzék a vállalatot, és egy erős gazdaszemlélet érvényesüljön.”

Regisztráció szükséges: [email protected]; 1/375-6249

Különös tájakon - A világjáró Trabant Afrikában - március 11.

hirdetés

Előadó: Vadász Zsolt. „Életünk olyan, amilyenné gondolataink teszik.”

Vadász Zsolt így vall magáról: "Közel, s távol 22 esztendeje vágtam neki a Nagyvilágnak, szegénylegény módjára szerencsét próbálni… Itthon voltam profi ejtőernyős katona, börtönőr, kutyafüle-minden, külföldön is bevállalok mindenféle megélhetési formát, de bizonyosan minden összegurított-félretett pénzemet újabb utazásokba fektetem. Európának majd minden államát becsavarogtam, bebicikliztem, átmotoroztam, átautóztam, vagy behajókáztam. Laktam fővárosok nyomornegyedeiben építési hulladékból tákolt barakkban éppúgy, mint az Eiffel-torony alatt a Szajnán úszó luxus lakóhajón. Eme, kicsit mulattató bemutatkozás után komolyabbra véve a figurát, elsősorban a természet és az állatvilág, a Föld és a környezetünk érdekel."

A Millenium Flacon Team egy mellékágként 2013 végén fogant meg, névadója és apropója pedig egy Trabant lett. Nem egy megalomániás 3000 köbcentis, 250 lóerős,40 ezer eurós új autó. Hanem, egy 25 éves, 1100 köbcentis, 300 euró értékű autó félig fémből, félig fából készítve. Mégis ez az autó 2014. januárban az északi sarkkörön járt Norvégiában, 2015-ben és 2016 pedig Afrikában a Budapest-Bamako rallye keretein belül. A csapatunk mindkét évben megnyerte a verseny „Low budget” különdíját. Célunk ezzel példát mutatni, hogy kevés energia és nyersanyag felhasználással, minimális környezeti ártalommal, kevés befektetéssel is minden földrajzi cél elérhető.

Regisztráció szükséges: [email protected]; 1/375-6249

Borvirág Borklub – Bacchus tölt poharat… - március 24.

Havonta egy alkalommal a bort kedvelő és élményre szomjazó barátakat várják. Az esték során egy-egy pincészet mutatkozik be. Bepillanthatunk a műhelytitkokba, megkóstolhatjuk a borokat, melyeket maga a borász mutat be nekünk. Vendég: Balogh Pince, Pécsely, Balatonfüred-Csopaki Borvidék

Előzetes bejelentkezés szükséges a [email protected] e-mail címen vagy a 30/954-9147-es telefonszámon.

CsokiJó – csoki kóstolóval - március 25.

Beszélgetések a csokoládé szerelmeseivel. Vendég: Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda

Regisztráció szükséges: [email protected]; 1/375-6249

Tárlatvezetés a Beporzók Napja alkalmából - március 10.

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum ebben az évben egy tárlatvezetéssel csatlakozik a Beporzók Napjához. A tárlatvezetést Németh Ádám múzeumpedagógus tartja.

Ezt az új természetvédelmi jeles napot két magánember kezdeményezte 2018 januárjában, amihez több múzeum és intézmény is csatlakozott programokkal, játékokkal, tárlatvezetésekkel.

Néhány évtizede kezdett feltűnni Amerikában, hogy a háziméhek száma csökken és a gyümölcsfák, zöldségfélék beporzódása – amit az északi féltekén elsősorban rovarok végeznek – elmarad a korábbitól. Ebben az évezredben Európában is világossá vált, hogy hasonló jelenségekkel kell szembenéznünk. A méhészeket nyilván közvetlenül érinti ez a probléma.

Az utóbbi években súlyos háziméh-pusztulásokról szóltak a hírek Magyarországon is, és ezek hátrányosan hatnak a méztermelésre és a méhviasz termelésre is. A háziméheknek emellett legalább ennyire fontos munkája az, amit a haszonnövényeken legelve a beporzással végeznek el (gyümölcsösök, repce, napraforgó). A termesztett növényeink 70%-át, az elfogyasztott ételeink legalább egyharmadát beporzás révén állítják elő nekünk a virágos növények. Szorgalmas méhecskék – a háziméhen kívül több ezer méhalkatú faj -, lepkék, legyek, bogarak és más rovarok keresik a virágban a nektárt, és közben a testükre tapadnak a virágporszemek, amiket tovább visznek a következő virágra és ott szerencsés esetben leadják a bibének.

A tárlatvezetés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció: [email protected]; 1/375-6249

Bővebb információk ITT

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
instafeszt.png

Online fesztivál költözteti kedvenc underground zenészeidet a nappalidba

Instagramon közvetítik a koncerteket, ahol a Szabó Benedek és a Galaxisok, a Felső Tízezer és a Platon Karataev dalait is hallhatod.
Steszkó Zsanett írása, Címkép: Sallai Áron - szmo.hu
2020. április 03.


hirdetés

Több cikk született már arról, hogy a koronavírus bizony a zeneiparban is ellopta a show-t, ennek hatását pedig a közönség mellett a szakmabeliek is/főleg megsínylik. Pozitív fordulat azonban, hogy míg az embereket a vészhelyzet a való életben távolságtartásra kényszeríti, addig az online világban újabbnál újabb hidakat építenek egymásért, egymáshoz.

A korlátozások nagyjából 0. napján elstartolt a #neváltsvisszajegyet mozgalom, majd ezt követte a például Spotify-os hallgatásokat is serkentő #mertkelladal kampánya, a Bandcamp egynapos akciója és jó sok kézmosósláger. Egyúttal a zenészek és a koncertek is kiléptek a megszokott komfortzónájukból és egyre többen beleharapnak az internet nyújtotta lehetőségekbe. Van, aki a próbateremből, van, aki az erkélyről, a kanapéról vagy épp az A38 Hajó üres koncertterméből igyekszik csillapítani saját és mások koncertéhségét. A TRIP hajó karanténszínházat közvetít, pörögnek a Facebook live-ok és a YouTube-os élőzések.

Szombaton egy újabb irány kap szárnyra: az Ötödik Emelet Fesztivál az Instagram platformjáról, a résztvevő előadók oldalairól streamelve varázsol „élő zenét” az otthonainkba.

Nyolc darab tízperces minikoncertet élvezhetünk majd, köztük számtalan olyan zenekar slágereivel, akiket a klub,- és fesztiválszezonban is elcsípnénk, például Szabó Benedek és a Galaxisok, Mayberian Sanskülötts, Platon Karataev, Felső Tízezer, Barkóczi Noémi, Nunki Bay Starship, Unknown Child (A Gustave Tigerből is ismerős Szurcsik Erika szólóprojektje).

Ehhez nem lesz más dolgunk, mint hogy április 4-én, szombaton este 8-kor elővegyük a telefonunkat vagy leüljünk a gép elé és a megadott linkre kattinva a megadott időpontban már be is csatlakozhatunk a kocertekbe.

hirdetés

„Egy olyan eseményt akartunk összehozni, ami kicsit kilép a nagyobb volumenű, teljes koncertes, otthoni kanapéestek világából és egy "minikoncert" koncepcióval valósul meg. 10 perc, 2 dal, ez volt az elkepzelés”

- mesélte Horváth Orsi, az insta-feszt ötletgazdája, aki többek között a Mayberian Sanskülotts, Barkóczi Noémi és a Mïus menedzsere is. Őt aztán arról is megkérdeztem, hogy hogyan született meg az isteni szikra.

„Az Ötödik Emelet Fesztivál a szokásos lefekvés előtti telefonnyomkodás közepette futott át először az agyamon. Megláttam egy posztot az egyik kedvenc ausztrál bandám, a Camp Cope oldalán, de csak egy szövegfoszlány maradt meg: Instagram Live Music Festival. Másnap volt egy videómegbeszélésünk a Mayberian Sanskülotts-szal, ahol rengeteg témát érintettünk, és megvallom, a végén kicsit elszomorodtam én is, hogy mibe keveredtünk és nem volt klassz érzés arról beszélgetni, hogy mi nem vár ránk az elkövetkező időszakban, amikor olyan sok szép tervünk volt. Aztán éjjel összetalálkozott a fejemben a poszt és a koncertek hiánya, valahogy így fogalmazódott meg az Ötödik Emelet Fesztivál ötlete.

Következő nap megosztottam a Mayberiannel a tervemet, kigondoltam egy lineupot, olyan előadókkal és zenekarokkal, akikhez valamilyen formában kötődünk, leegyeztettem velük, már csak a kreatív részt kellett hozzácsatolni és néhány üzenetet elküldeni. Nagyon örülök, hogy mindenki tétovázás nélkül belement. Én már csak a technika erejében bízom és ha ő is velünk van, akkor lesz egy szuper szombat esténk.”

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!