Jön a kánikula: szokatlan forróság tör be szeptember közepétől
Szeptember 17-től néhány napig 30 fok feletti lehet nappal a hőmérséklet.
Forrás: Severe Weather Europe; Időkép, MTI - szmo.hu
2018. szeptember 14.


Hőhullám borítja el Európát szeptember közepén: az ilyenkor megszokottnál, pontosabban az iyenkor várható hőmérsékletnél 8-10 fokkal lesz melegebb - erre figyelmeztet a Severe Weather Europe.

A nappali hőmérséklet napokig 30 fok közelében lesz, sőt, akad, ahol ennél melegebb is lehet.

Az időjárással foglalkozó oldal középtávú előrejelzései szerint Európa nagyobb részét érinti a szokatlan hőség, Spanyolországtól Lengyelországig.

Szeptember 17-én kezdődik az extrém meleg, és 4-5 napig nem várható markáns változás.

A Severe Weather előrejelzésével összhangban van az Országos Meteorológiai Szolgálat közleménye is, amelyben az áll, hogy Európa nagyobb részén folytatódik a nyáriasan meleg, a szeptember közepének megfelelőnél több fokkal enyhébb idő. Spanyolország és Portugália déli felén helyenként 35, 36 fokig is felmelegszik a levegő, de Nyugat-, Közép- és Dél-Európa nagy részén is gyakori a 30 fokos csúcsérték.

Az Időkép is azt írja, hogy egyelőre marad a nyárias idő. Bár szeptember 15-én szombaron kisebb hidegfront érkezik Magyarországra, és előfordulhat eső, zápor, hétfőtől újra felmelegszik a levegő.

Az Időkép azt írja: "keddtől ismét többfelé elérhetjük a 30 fokot, a hajnalok viszont frissek lesznek. Szinte zavartalan lesz a napsütés, csupán hétfőn lehetnek fátyolfelhők az égen. A délies szél legfeljebb északnyugaton élénkülhet meg."


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x