hirdetés
tasiroland-1.jpg

Folytatódik a péceli platánfáért indított „mentőakció” – Tasi Roland beszámolt a fejleményekről

Ha a tervezett építmény áttelepítése nem megoldható, akkor egy részleges lomborona csökkentés lehet a kompromisszum.
Címkép: Tasi Roland/Facebook - szmo.hu
2019. október 04.


hirdetés

Mi is beszámoltunk az eddig favágóként dolgozó Tasi Roland inspiráló történetéről, aki miután legutóbbi megbízója felkérte, hogy vágjon ki egy gyönyörű platánt a péceli vasútállomáson, a munka teljesítése helyett inkább elkezdett a fa megmentése mellett érvelni.

"Felejtsd el azt a hazugságot, hogy kicsi vagy, és nem számít mit teszel. MERT IGENIS SZÁMÍT"

– írta Facebook-bejegyzésében, amit mostanra 11 ezren kedveltek és több mint 9 ezren osztottak meg.

A férfi még tovább ment és elhatározta: mostantól minden megbízóját megpróbálja lebeszélni a fakivágásról és arra buzdítja az embereket, hogy járjanak nyitott szemmel a környezetvédelem témájában, hiszen így lehet Magyarország egy "fenntarthatóbb, jobb, zöldebb, kellemesebb hely".

A "mentőakcióval" kapcsolatban mi is beszélgettünk vele, most pedig közösségi oldalán számolt be a legújabb fejleményekről, illetve köszönetet mondott a támogató figyelemért, ami az ügyet kíséri.

Kiderült, hogy ha a tervezett trafóházat nem is sikerül áttelepíttetni, akkor is van remény a fakivágás elkerülésére.

"Beszélgettem a péceli polgármesterrel, remélem pénteken a megbízóval, kivitelezővel is fogunk. Egyelőre nem tudom, mekkora esély van az építmény áttelepítésének elérésére... Amennyiben nem telepítik át, értelmes megoldás lehet a lombkorona RÉSZLEGES, szakszerű csökkentése, ugyanis megtudtam, hogy 3 méteres védőtávolság is elegendő az épülettől számítva. Utóbbiról adtam is árajánlatot a kivitelezőnek, bár az áttelepítés mellett állok"

- írta posztjában, melyben a történteket övező médiavisszhang pozitív hatásaira is kitér.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
brexit-boris-johnson-nagy-trukkje-ket-levelet-irt.jpg

Boris Johnson nagy trükkje: két levelet írt, az egyikben a Brexit halasztását kérte, a másikban az ellenkezőjét

A halasztás kezdeményezését az Európai Tanácsnak egyhangú döntéssel kell elbírálnia.
MTI - szmo.hu
2019. október 20.Boris Johnson formálisan kezdeményezte szombat éjjel az uniós állam- és kormányfők alkotta Európai Tanácsnak küldött levelében a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) halasztását.

Egy másik levélben ugyanakkor közölte a testülettel, hogy károsnak tartaná a kérés teljesítését.

Boris Johnsont törvény kötelezte a jelenleg október 31-én esedékes Brexit halasztásának kezdeményezésére, miután a brit parlament szombatig nem fogadta el a Brexit feltételrendszeréről e héten kötött megállapodást, és nem járult hozzá a megállapodás nélküli kilépéshez sem.

Johnson az Európai Tanács elnökének, Donald Tusknak címzett első levelet, amely a halasztást kezdeményezi, nem írta alá.

A szombaton éjjel nyilvánosságra hozott első levélben az áll, hogy a brit parlament elfogadott egy törvényt, amelynek előírásai kötelezik Őfelsége kormányát az október 31-i kilépési határidő meghosszabbításának kezdeményezésére.

Johnson levele szerint a brit kormány javasolja, hogy a hosszabbítás lejárati időpontja 2020. január 31-én, brit idő szerint 23 óra - közép-európai időszámítás szerint aznap éjfél - legyen.

A levélben szerepel ugyanakkor az is, hogy ha a felek ennél hamarabb ratifikálni tudják a Brexit-megállapodást, a brit kormány a halasztási időszak korábbi befejezését fogja javasolni.

Ezen a levélen nem szerepel Boris Johnson aláírása, de még neve sem, csak annyi, hogy a levelet "Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának miniszterelnöke" küldte.

Johnson az első levélhez mellékelt egy jóval terjedelmesebb másodikat is, amelyet aláírt, és amelyben közli: személyes meggyőződése és kormányának álláspontja szerint a Brexit további halasztása károsan hatna az Egyesült Királyság és EU-partnerei érdekeire, valamint a kétoldalú viszonyrendszerre.

Ebben a levélben Johnson kifejezi sajnálkozását amiatt, hogy a többi uniós vezetőnek még több időt és energiát kell áldoznia egy olyan ügyre, amelyről ő azt remélte, hogy a héten - a Brexit feltételeit rögzítő megállapodás megkötésével - megoldódott.

A brit miniszterelnök elismeri, hogy ebben a helyzetben szükség lehet egy újabb EU-csúcs összehívására.

Johnson közli a második levélben, hogy kormánya folytatja erőfeszítéseit a Brexit-megállapodás ratifikálása érdekében, és a jövő hét elején beterjeszti az ehhez szükséges törvénytervezetet.

Boris Johnson hangsúlyozza: bízik abban, hogy október 31-ig a ratifikációs folyamat végére lehet jutni.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x

hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!