hirdetés
seti-foldonkivuli-elet-1000x669.jpg

Földön kívüli intelligens élet a szomszédos csillagrendszerekben? Egyelőre semmi nyoma...

Az eddigi legátfogóbb programban 1327 szomszédos csillagrendszerben kutattak intelligens földönkívüliek után a szakemberek.
MTI, Fotó: Wikipédia - szmo.hu
2019. június 20.


hirdetés

Egyelőre nem hozott eredményt a Földön kívüli intelligens élet keresését (SETI) célzó eddigi legátfogóbb program.

A programban

1327 szomszédos csillagrendszerben kutattak intelligens földönkívüliek után a szakemberek

- írja a LiveScience című ismeretterjesztő hírportál.

"Nincs odaát egy elképesztően fejlett civilizáció sem, amely hihetetlenül erős adókészülékkel próbálna kapcsolatba lépni velünk" - mondta Danny Price, a Kaliforniai Egyetem berkeley-i campusának asztrofizikusa, aki a The Astrophysical Journal című folyóiratban publikált tanulmány vezető szerzője volt.

A szakember szerint kollégáival ugyan egyelőre nem találtak semmit, de számos magyarázat lehet a Földön kívüli intelligens élet jeleinek hiányára.

Előfordulhat, hogy rossz frekvencián kutattak, vagy a földi interferencia zavarta meg a vizsgálatokat.

"Bárhogy is legyen, minden ilyen kutatás számára korlátot jelent az emberiség jelenlegi technológiai fejlettsége" - tette hozzá.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
haya-bint-al-hussein-dubaji-hercegne-megszokott-1000x683.jpg

11 milliárddal szökött meg a dubaji hercegné

Haja a gyermekeit is magával vitte és már a válópert is beadta, de egyelőre senki nem tudja, hogy hol van jelenleg.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 30.Hatalmas botrányt váltott ki Haja bint al Husszein, a jelenlegi dubaji uralkodó, Mohamed bin Rasid Maktum sejk hatodik felesége. A hercegné ugyanis 11 milliárddal és a gyermekeivel egyszerűen megszökött a sejktől - írja a Blikk.

Az asszonyt már február óta nem lehetett látni nyilvános eseményeken, a sajtóértesülések szerint egy német diplomata segítségével szökött Londonba, de végső célja Németország, hiszen ott szeretne letelepedni a gyerekekkel. A hercegné menedékjogot kért és a válópert is beadta, azt viszont továbbra se tudni, hogy hol tartózkodik.

A 45 éves hercegnő Jordánia királyának a féltestvére és 15 éve ment hozzá Dubaj uralkodójához, ő a sejk hatodik felesége, igaz a Korán szerint a hithű muzulmánoknak csak négy felesége lehet.

Arról már korábban is nyilvánosságra kerültek információk, hogy nem is annyira fényes a hercegnék élete, hiszen csak kívülről tűnik egy, az arab országokhoz képest liberális közegnek az uralkodói család. A sejknek már korábban két lánya is megszökött, de mind a kettőt szinte azonnal vissza is vitették az otthonába, sőt, állítólag egyiküket annyira bántalmazták, hogy azóta állandó orvosi felügyeletre szorul és járni sem képes.

Mohammed sejk valószínűleg most sem fog megnyugodni egyhamar és haza akarja majd hozatni a feleségét, ám a hercegné szökése komoly diplomáciai feszültséget okozhat Anglia, Németország és az Arab Emírségek között.


KÖVESS MINKET:hirdetés
balatonfured-nyaralas-balcsi-vitorlas-villa-muzeum-13.jpg

Kedden fellélegezhetünk: jön a hidegfront és vele az enyhülés

Mérséklődik a forróság, viszont a szél viharossá válhat és jégesőre is számíthatsz.
Időkép, MTI - szmo.hu
2019. július 01.Mint ahogyan mi is megírtuk, kánikulával kezdődik a július.

Hétfőn Magyarország egyes területein 35 foknál is melegebb lehet.

Enyhülés csak kedden érkezik.

Az előrejelzések szerint július elsején,

hétfőn akár 33-38 fokig melegedhet a levegő,

amit inkább csak az élénk délnyugati szél enyhíthet kissé.

Erős, helyenként extrém erős lesz az UV-sugárzás, az Időkép azt javasolja, hogy ha tehetjük, délelőtt 10 és délután 16 óra között kerüljük a közvetlen napfényt.

A hőség miatt az egész országban első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést. Az ország többi területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
tigris-india-motor-uldozes.jpg

Rémisztő videón láthatod, ahogyan egy tigris motorosokat kerget

Elképesztő sebességgel robban ki az erdőből, hogy üldözőbe vegye őket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 01.Meglepő és hátborzongató felvételt készítettek Indiában.

Videóra vették, ahogyan

üldözni kezdett két motorost egy tigris,

a Kerala államban található Muthanga vadvédelmi körzetben.

A felvételt a FAWPS nevű állatvédelmi szervezet is megosztotta a Facebook-oldalán.

Az oldal üzemeltetői azt mondták a Hindustan Times című lapnak, hogy az erdészeti minisztérium munkatársai éppen járőröztek, azt ellenőrizték, hogy valóban vannak-e tigrisek azon a területen.

Egyikük a motor hátsó ülésén az erdőt vette videóra, amikor kivágódott a tigris a fák közül, és szabályosan üldözőbe vette őket.

A rövid felvétel bejárta a közösségi oldalakat.

VIDEÓ: A tigris támadni készül:

Via: timesnownews.com, timesofindia.com


KÖVESS MINKET:
hirdetés
orang.jpg

A csokoládé- és margarinfogyasztásunk miatt fog kihalni egy majomfaj hamarosan

Az orangutánok a pálmaolaj-ipar legnagyobb akadályai, ezért az erdőirtásokon dolgozók közötti íratlan szabály az, hogy ha ezek az állatok keresztezik a kitermelés útját, akkor el kell bánni velük, bármi áron.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 30.Riasztó jövőképet fest a New York Times egyik tudósítása, amiben azt írják, Indonéziában egyszerűen ki fognak halni az orangutánok méghozzá azért, mert az élőhelyük teljesen elpusztul. És hogy mi köze ennek a mi csokoládéfogyasztásunkhoz?

A pálmaolaj egy olyan növényi olaj, amelyet rengeteg termékben alkalmaznak, kezdve a sütnivaló pékárukkal, a margarinokon, az édességeken, a kozmetikai termékeken át, egészen a tisztítószerekig. A folyamatosan növekvő kereslet hívja életre az újabb és újabb dzsungelpusztításokat, amely mára már a rendkívül veszélyeztetett orangutánokat is a kihalás szélére sodorta.

Ezek az állatok az elmúlt húsz évben életterük 90 százalékát elvesztették.

Az állatok egyrészt az erdőirtások következtében halnak meg, miután sokan közülük élelem után kutatnak, és túl közel merészkednek egykori élőhelyeikhez, ahol pálmaerdőket ültetnek, mások az illegális állatkereskedelemnek köszönhetően házikedvencként végzik.

Az orangutánok a pálmaolaj ipar legnagyobb akadályai, ezért az erdőirtásokon dolgozók közötti íratlan szabály az, hogy ha ezek az állatok keresztezik a kitermelés útját, akkor el kell bánni az velük, bármi áron.

Idén tavasszal vált ismertté egy szumátrai orangután, aki a Hope nevet kapta.Ő volt az indonéz olajpálma-termesztők legújabb áldozata. Az állatot törött csontokkal, megvakítva, légpuska-lövedékekkel a testében találták meg.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x