hirdetés
vasut-flashmob.png

Flashmob: egyszer csak elkezdett zongorázni a mozdonyvezető a pécsi vasútállomáson

Az utasok legnagyobb meglepetésére ének és tánc is kísérte a rögtönzött előadást.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 06.


hirdetés

Ritka élményben volt részük azoknak az utasoknak, akik szombat este a pécsi vasútállomáson várakoztak. Az InterCity egyik mozdonyvezetője ugyanis az állomás utascsarnokában álló zongorához ült, és elkezdett játszani.

De ez nem volt még elég, a játékát énekesek, táncosok kísérték - írta a bama.hu.

A flashmob persze megtervezett volt, a zongorán Bókai Zoltán, a Pécsi Nemzeti Színház karmestere játszott, aki mellesleg a Pécsi Vasutas Koncert Fúvószenekar karnagya is.

A zenei életben is talán kevesen tudják, hogy nemcsak mozdonyvezetői végzettsége, hanem engedélye is van, tehát vezethet mozdonyt.

A Pécsi Nemzeti Színház rögtönzött előadásán a művészek A muzsika hangja című musicalből adtak elő egy jelenetet.

hirdetés

– A lapnak nyilatkozott Szabó Csaba pályavasúti területi igazgató.

"Rossz hír, hogy ez az előadás megismételhetetlen, a jó pedig az, hogy a zongora, melyet egy névtelen felajánlónak köszönhetünk, a pécsi vasútállomáson marad, hogy a jövőben bárki megszólaltathassa."

Íme, a felvétel a flashmobról:


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
mento-1.jpg

Öltönyben mentett életet a mentőfőorvos, akit az életmentő applikáció riasztott

Épp a közelben autózott, mikor látta a segítségkérést, így szinte azonnal a helyszínre érkezett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 21.


hirdetés

Újabb önzetlen segítségről számolt be az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán. Egy hasznos applikáció segítségével sikerült gyorsan segíteni egy súlyos állapotban lévő idős embernek.

Az OMSZ egyik főosztályának vezetője épp autóban ült, mikor őt is riasztotta a Szív City közösségi életmentő applikáció. A történetről ezt írták:

"Jókor, jó helyen autózott a mentő-főorvos

Szolgálati autójával, a délutáni csúcsforgalomban araszolt a Mentőpalota felé az Országos Mentőszolgálat Operatív főosztályának vezetője ma a Teréz körúton, amikor

a Szív City közösségi életmentő applikáción keresztül, az önkéntesekkel együtt őt is riasztották. Pár száz méterre tőle, a másik irányba egy 70 év körüli férfi esett össze,

hirdetés

akihez már úton van egy mentőegység. A mentők parancsnoki autójához sürgősségi táska és defibrillátor is tartozik, így a riasztástól számított 2 percen belül emelt szintű segítséggel érkezett helyszínre a főorvos. Nem sokáig volt egyedül, 4 perc múlva a Központi Mentőállomás rohamkocsija is csatlakozott az újraélesztéshez.

Az öltönyben térdeplő főosztályvezető és bajtársai sokáig küzdöttek a beteg életéért az utcán, végül válságos állapotban indultak kórházba a férfivel.

Mielőbbi felépülést kívánunk! Bajtársainknak gratulálunk!

#mentők #veddészreamentőt"

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
quaden3.jpg

Külön bizonyítania kell a zaklatásoknak kitett kisfiú édesanyjának, hogy nem csalók

Az interneten keringő pletykák szerint a videón nem is egy törpenövésű kilencéves kisfiú, hanem egy felnőtt ember látható.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 23.


hirdetés

Mi is beszámoltunk róla, hogy komoly iskolai zaklatásoknak van kitéve egy 9 éves törpenövésű ausztrál fiú, Quaden Bayles, ami miatt már az öngyilkosságon is gondolkozik. Édesanyja videóra vette a fiú szívszorító könyörgését a zaklatások elleni elrettentésül.

Az ügy nem várt negatív fordulatot vett. A közösségi médiában számos elmélet kezdett keringeni, miszerint Quaden valójában nem is gyerek, hanem egy liliputi felnőtt csaló, aki így akar pénzt kicsalni a jóhiszemű emberekből - írja a Mirror című brit lap.

Az újság leír néhányat az álhírterjesztők állítólagos "bizonyítékaiból", majd igyekszik tételesen cáfolni azokat.

Quaden NEM múlt el 18 éves.

hirdetés

A képen, ami mellé "Boldog 18. születésnapot" mondatot írtak, valójában nem Quaden, hanem Garlen nevű fiú születésnapját ünneplik.

Quaden NEM egy felnőtt, aki gyerekként pózol.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
bantalmaz.jpg

Ételrendelésnek álcázva kérhetnek segítséget egy étteremtől a bántalmazott nők

Az Incognito Étterem kampányával a nőnapig tudnak online, vagy azonnali segítséget kapni a családon belüli erőszakot elszenvedők.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 23.


hirdetés

A családon belüli erőszak áldozatainak segít egy ételszállító cég a nőnapig tartó Incognito Étterem kampánnyal. A segélykérő ételrendelésnek álcázott módon tud jelezni feléjük, és a cég átirányítja a hívásokat olyan szervezetekhez, amelyek segíteni tudnak nekik.

A statisztikák szerint ma minden ötödik nő családon belüli erőszakban él Magyarországon. A megfélemlített nők ráadásul szinte teljesen elszeparálódnak, bántalmazójuk állandóan megfigyelés alatt tartja őket, így nincs lehetőségük kiszabadulni, vagy másoktól segítséget kérni.

Nekik szeretne egy megoldást nyújtani a Wolt ételszállító cég egy titkos kampánnyal.

Az applikációjukban vagy a hírlevelükben kizárólag nőknek eljuttatott információkból felismerhetik az erőszak tüneteit, és támogatást kapnak ahhoz, hogy segítséget merjenek kérni.

Ehhez speciális ételeket tudnak rendelni, a bántalmazásuk fokozatának megfelelően. Az így beküldött rendelést a rendszer továbbítja a segélyszervezetekhez.

hirdetés

Az Incognito Étteremből érkező jelzések az Ökumenikus Segélyszervezethez és az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálathoz futnak be. Az enyhébb eseteknél online tanácsadást nyújtanak, a súlyosabbaknál azonnali segélyhívást indítanak - írta a hvg.hu.

Címkép: illusztráció, forrása: Unsplash

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
arsenal-csapatfoto-kiserofiu.jpg

Beállhatott az Arsenal csapatfotójára az egyik kísérőfiú, aki egyedül maradt a pályán

A játékosok odahívták magukhoz a kissrácot, aki láthatóan nem tudta, mit csináljon, amikor társai már elhagyták a pályát, ő viszont ott maradt. Még jó, hogy így alakult, mert világsztárokkal fotózkodhatott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 21.


hirdetés

Idegenben aratott győzelmet csütörtökön este az Arsenal angol futballcsapat, miután 1-0-ra legyőzte a görög Oympiakoszt az Európa-ligában.

De nem csak emiatt marad emlékezetes ez a mérkőzés.

Egy, a játékosokat kísérő kisfiú összezavarodott, miután a társai elhagyták a pályát, így egyedül maradt.

Az angol klub focistái már épp a szokásos, meccs előtti csapatfotóhoz készülődtek, de amikor meglátták a helyét nem találó kisfiút, odahívták magukhoz, így végül a kissrác is rajta lehetett a fotón

- számolt be róla az M4Sport Facebook-oldalán.

hirdetés

Mondanunk sem kell, hogy rengeteg fociszerető gyerek és Arsenal-drukker irigykedhet a kisfiúra, akinek kérni sem kellett, hogy a világsztár labdarúgókkal fényképezkedjen.

M4Sport

Egy kísérőfiú összezavarodott, miután a társai elhagyták a pályát és egyedül maradt, ezért az Arsenal játékosai befogadták a csapatfotóra. ? futball ❤️

Az Arsenal is megosztott egy képet a Twitter-oldalán, amihez csak annyit írtak: az Arsenal.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!